Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיוני ולדעתי האישית, מוסך שמכבד את עצמו לא ידרוש כסף על חלק שהחליף ולא פתר את הבעיה, הוא רשאי להחליף את החלק בחזרה לקודמו אם ירצה.

לגבי עבודה יש ויש כמו שאחי ציין, לטעמי מין הראוי שלא לדרוש כסף או לפחות רק סכום חלקי

לציון, אני הגעתי עם תקלה מסויימת למוסך רון שכולנו מכירים בת"א(מחיפה),האנשים של רון והוא עצמו בדקו את הרכב 3 שעות, ובסופו של דבר לא זיהו את התקלה וחשוב לציין שאמרו שיחליפו את החלק ואם לא יתאים לא יחייבו אותי עליו(למרות שאנדריי החשמלאי עלה עליה )אך באמת בדקו את הרכב המון זמן וביסודיות שאין עליה עוררין , רון לא רצה לקחת ממני שקל למרות שהכין אותי מראש שבדיקה ארוכה שכזו תעלה כסף וזה יאמר לזכותו, בסופו של דבר שילמתי לו את הכסף על הבדיקה כי כך חשבתי לנכון וכי הגיע להם על ביצוע העבודה שעשו ועל היחס החם.

בן

נ.ב- התקלה נפתרה לבסוף על ידי החלפה פשוטה של חלק תקול, ברוך השם במוסך אחר ,גם הם על הכיפק ופשוט מכירים כנראה את הרכבים הללו ממש טוב.

נ.ב 2- בקרוב אפתח שרשור אני פשוט עוד בוחן את דבריי, על מוסך שניסה איתי שיטת מצליח, את כל הכסף שעשה בסוף מוסך אחר בגלל הפשלות שלו, הוא שילם גם על החלק וגם על העבודה.

הצדק לפעמים יוצא לאור,ואם מתאמצים הוא גם יוצא בצורת הכסף שהוא עלה.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אומר שאם יש חשד למשאבה תבדוק אם היא עובדת קודם, ויש כלים וציוד מתאימים לעשות את זה. אם אין לך את הציוד, הכלים או הידע לעשות את הבדיקה אין שום סיבה שאני אסבול מההוצאות.

פרנקוס- אבל הם לא לקחו מימך את הכסף על ה5 שעות עבודה כי הם פיספסו את התקלה וחיפשו אותה במקום אחר במקום לעבוד עליה. וגם לי יש סיפור דומה, הייתה בעיה עם התקנה של אזעקה ברכב של אבא שלי והמוסכניק ישב מ4 עד 7 בערב כל יום במשך 5 ימים עד שאני לא ניחשתי בטעות את מקור הבעיה. אז הוא היה צריך לחייב את אבא שלי על כל השעות עבודה האלו כי הוא פיספס משהו? לעבודה מסויימת יש מחיר מסויים, אין שום סיבה להעלות את המחיר כל עוד האשם גם אם לא בכוונה תחילה הוא המכונאי.

בניגי-העניין הוא שאתה בחרת לשלם את הסכום מרצונך ומהערכתך, לא הציגו לך חשבונית "4 שעות ו45 דקות חיפשנו את התקלה ורבע שעה תיקנו אותה אז הנה חשבון על 5 שעות".

פורסם

בלי לציין שמות.

קרו לי שני המקרים לכאן ולכאן.

קרה לי כבר שהוחלפו חלקים ברכב שאחרי החלפתם הבעיה לא נפתרה כלל, או שהמצב השתפר אך לא היה תקין לחלוטין אח"כ.

סתם לדוגמא הייתה לי ג'אסטי שלא רצתה לשמור על הטורים שלה יציבים ויהיי מה.

הוחלפו פלאגים, חוטי הצתה ועוד ועוד...

רק אחרי החלפת קרבורטור הבעיה נפתרה.

החלפת הפלאגים נעשתה במסגרת טיפול ולא הייתה לי טענה לגבי ההחלפה, כי ממילא היה צריך לעשות את זה.

אבל חוטי ההצתה הוחלפו סתם. ובעל המוסך שאמרתי לו את זה התחיל לגמגם - מה אתה רוצה, זה אוטו ישן, ככה זה, אצה מצפה שאני יחליף לך עכשיו חצי מנוע לסדר את זה.?..?

מצד שני במוסך אחר, הייתה לי תקלה חשמלית.

במהלך הטיפול העלתי את זה ואחד העובדים מיהר לקבוע - הא.. זה המחשב. מנהל המוסך כבר חיפש לי אחד מפירוק וקיצור שישו ושימחו, ואחרי הבדיקה, והחלפת המחשב נמשיך ונבדוק, אולי זה עוד דברים.

ישר הרמתי טלפון לחבר ואמרתי לו שיבדוק ב-EBAY כמה עולה לי מחשב חדש קומפלט.

המחיר היה יותר זול משעת עבודה במוסך.

אמרתי להם שיעזבו הכל ולא יבדקו יותר לעומק.

עובד אחר אמר למנהל, שמע יש לנו פה מחשב מפירוק, בוא נרכיב את השני, זה 2 דק' נראה אם הבעיה משמה.

היא לא הייתה, זה היה חיישן כלשהוא.

לא לקחו לי כסף על הבדיקה.

אני לא רוצה לשלם שכר לימוד למכונאי שאני הולך למוסך מורשה, שאמור להכיר את הרכב על בוריו.

הרי מה כאילו הקטע במוסך מורשה - שהידע על הרכב נמצא אצלהם. והם מכירים אותו.

ואם תלך למוסך פרטי רגיל עם רכב שהוא לא מכיר אז הוא יילמד על הרכב שלך, אז מצד אחד המחיר זול יותר מצד שני יש סיוכי.

אם אני ולך למוסך מורשה והוא לומד על הרכב שלי ועוד מחייב אותי על זה, אז מה עשינו בזה?

בנוסף אני חייב לציין שיש 2 סוגים של מכונאים:

1. המצוי - מכונאי העובד בשיטת המצליח. אלוף בדברים שיגרתיים, עושה לכם טיפול תוך 2.5 דק'. תוך כדי שהוא מדלג על כל שלב אפשרי כמעט, לא מרוקן היטב נוזל בלמים מהצינורות, לא מחליף שייבה באגן שמן וכו'. ברגע שמגיע בעיה קצת יותר מורכבת הוא מתחיל להחליף חלקים תוך כדי ניחוש, ובסופו של דבר על חלק אחד לא תקין הוא מחליף לכם 10, בטענה שכולם לא תקינים והייתה כאן תקלה מתמשכת, וכשל רב מערכתי.

2. המקצועי - כאלו אין הרבה, כי לא כדאי למוסך להחזיק אותו, הוא עובד לאט יותר. מכיר את הרכב, ולא מדלג על פרטים "עזוב אותך, מה אתה כזה פדנט? כולה טיפול יאאלללללללללללללללללה". הוא גם יודע ומבין במכונאות, זה לא סתם תחביב אצלו זה מקצוע, אומנות - אין הרבה כאלה. אבל אם מצאתם אחד, אז תשמרו עליו טוב.

פורסם
אני אומר שאם יש חשד למשאבה תבדוק אם היא עובדת קודם, ויש כלים וציוד מתאימים לעשות את זה. אם אין לך את הציוד, הכלים או הידע לעשות את הבדיקה אין שום סיבה שאני אסבול מההוצאות.

ברוב המקרים התקלות אכן קלות יחסית לאיתור ובעל מקצוע טוב יעלה עליהן צ'יק-צ'ק ויקלע בול לתקלה.

אבל מה לעשות שהרכב הוא מערכת מורכבת מאוד, ולא בכל המקרים יש ציוד או כלים שמאפשרים בדיקה לפני ההחלפה. קח לדוגמא תקלות של רעשים לא סטנדרטיים או תקלות שבאות והולכות ולא משאירות קודי תקלה במחשב הרכב. בחלק מהמקרים האלו אין ברירה אלא לתקן בשיטת הניסוי והטעייה (כמובן תוך שימוש בניסיון ובידע המקצועי של בעל המקצוע. לא מחליפים מחשב ניהול מנוע בגלל רעשים בבלימה) ואז ברור שחלק מהמכלולים יוחלפו על ריק ואי אפשר יהיה להחזיר את הגלגל לקדמותו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמובן שלא כל תקלה ניתנת לאבחון מדוייק ומיידי, אבל כמה מוסכים ראית שבודקים עם מד זרם את הכניסות והיציאות של מחשב או חיישן לפני שהם רצים להחליף אותו ואחרי זה אומרים "אופס".

כמובן שאני לא מצפה למצוא מכשיר לבדיקת תקינות פילטר אבל דברים בסיסיים כמו ציוד לבדוק משאבה אני חושב שזאת חובה. כשזה הרכב של המכונאי אני יכול להבטיח לך שבמצב זהה לשלך הוא נאלץ להחליף רבע מימה שהוא החליף ברכב שלך בשביל למצוא את התקלה, רק בגלל שהשקל שלו כואב לו בכיס ואילו השקל שלך נעים לו, ועל הדרך הוא מחדד את הידע והנסיון שלו בדברים לא שגרתיים עלייך.

ומשיחה ששמעתי בין מילואימניק שעובד במוסך לבין סדירניק תמים עולים ממצאים מדהימים כמו למשל שראש מנוע של 309 ו306 בגרסאות 1.4 ו1.6 חליפיים ביניהם ללא שום חשש:)

הוא קבע לבחור שאם יש לו תיקתוק שסתומים הוא חייב שיפוץ ראש ורינגים ואם הוא כבר שם שיעשה השחזה דחוף כי גם זה קשור לתקתוק.

והמוסך שלו רוצה להתחיל לעשות שיפורים אז הוא מזמין את הילד להתקין דלתות שעולות למעלה והוא יסדר לו מחיר תמורת התקנת הקיט.

סיפור אישי: עשיתי טיפול ל405 במורשה והם איתרו לי חופש בזרוע הגה צד ימין והתחילו לדחוף לי בשיא האושר הגה משופץ ב980 ש"ח לפני מע"מ ועבודה. בגלל שהסכום היה כבד עליי אז והם הבהירו לי שזה יחזיק עוד כ400-500 קילומטר אבל אין מצב לעבור ככה טסט, החלטתי לדחות את העסק בשבוע עד המשכורת הבאה. יום אחרי זה סיפרתי לחבר את הסיפור שכמעט ערף לי את הראש והוא גרר אותי מהשער בתחת לכיוון פרונט בבאר שבע, 3 אנשים בדקו את הרכב אחד אחרי השני שאחד מהם המנהל של המקום התוצאה הייתה מסמירת שער: "זיינו לך במח סע לשלום"

פורסם
מנסיוני ולדעתי האישית, מוסך שמכבד את עצמו לא ידרוש כסף על חלק שהחליף ולא פתר את הבעיה, הוא רשאי להחליף את החלק בחזרה לקודמו אם ירצה.

לגבי עבודה יש ויש כמו שאחי ציין, לטעמי מין הראוי שלא לדרוש כסף או לפחות רק סכום חלקי

לציון, אני הגעתי עם תקלה מסויימת למוסך רון שכולנו מכירים בת"א(מחיפה),האנשים של רון והוא עצמו בדקו את הרכב 3 שעות, ובסופו של דבר לא זיהו את התקלה וחשוב לציין שאמרו שיחליפו את החלק ואם לא יתאים לא יחייבו אותי עליו(למרות שאנדריי החשמלאי עלה עליה )אך באמת בדקו את הרכב המון זמן וביסודיות שאין עליה עוררין .

רון לא רצה לקחת ממני שקל למרות שהכין אותי מראש שבדיקה ארוכה שכזו תעלה כסף וזה יאמר לזכותו, בסופו של דבר שילמתי לו את הכסף על הבדיקה כי כך חשבתי לנכון וכי הגיע להם על ביצוע העבודה שעשו ועל היחס החם.

בן

נ.ב 2- בקרוב אפתח שרשור אני פשוט עוד בוחן את דבריי, על מוסך שניסה איתי שיטת מצליח, את כל הכסף שעשה בסוף מוסך אחר בגלל הפשלות שלו, הוא שילם גם על החלק וגם על העבודה.

הצדק לפעמים יוצא לאור,ואם מתאמצים הוא גם יוצא בצורת הכסף שהוא עלה.

קראתי ומסכים לכל מילה - אם המוסך יספר את האמת - יסביר את מהות הבעיה ואני אסכים לנסיונות הפתרון - שיחייב .

אבל בשכל - זה משחק שגם הוא שותף בו - שיציע פשרה הגיונית -

אני כמו בן - אשלם מחיר מלא לאות הערכה , כי הם היו הוגנים .

אבל - לחייב על חלקים + עבודה על דבר שלא היה קיים , סליחה , קצת קשה לי להתכופף :wink:

אצלנו במצב טעות בעסק , מחליפים לאחר או מזכים זיכוי מלא + נותנים פיצוי לטעם טוב :idea:

גם הלקוח עסוק וטרוד - הזמן שלו ואי השימוש ברכב נחשב , וחוית הקנייה/טיפול מתקבעת אצלו בראש .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כמה סיפורים אני קורא פה...השאלה הראשית לא כוונה לסיפורים אבל תמיד טוב ללמוד מהם,

אז ראשית כל תודה.

שנית, ממה שאני מבין מהחברים המלומדים פה אין לבעל המוסך זכות לדרוש תשלום על חלק שאינו מהווה את הבעיה.

כמובן פרט לרצועת טיימינג/אביזרים, נוזלים וכל מיני דברים שלא מחזירים למחסן החלפים או אותם חלקים שלא מחזירים

לרכב בעת פירוק (דוגמאת טיימיג).

האם הבנתי נכון?

יוסי פרנקוס- כרגע אין בעיה ברכב, זאת שאלה שעניינה אותי לא מעט זמן במיוחד שראיתי ריב בין לקוח לבעל מוסך

על הנושא הזה.

אני כלקוח לאחר נסיעה עם המכונאי רשאי לקבל הצעת מחיר לגבי עלות תיקון הכוללת שעות עבודה?

או שפשוט יתן לי תשובה של "צריך לפרק ולראות איפה הבעיה ולאחר מכן להחליף את החלקים".

בואו נסכם את זה בגדול, מפני שכל נושא הוא לגופו:

מהן חובותיי לגבי מוסך? ומהם זכויותיי לגבי מוסך?

חג שמח לכולם.

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

הבעיה האמיתית היא קיבעון ואי רצון להקשיב גם ללקוח, להבדיל מרון במוסך אחר שנבדקה בו הבעיה, לא הקשיבו למילה שאמרתי כי מה כבר אני יודע והלכו לאופצייה הכי יקרה,למען הגילוי הנאות יצויין ששלללו כמה דברים קודם אבל בצורה מאוד חובבנית ולא יסודית ועשו ממני אזרח קטן שלא מבין כלום, זה היה בזיון,חשוב לציין שבסוף צדקתי ועוד איך והם טעו, בעלי המקצוע הגדולים והמנוסים ועוד הסבירו לי איך עשו לי טובה שלא לקחו ממני כסף על הדיאגנוסטעקה, תודה רבה באמת

ללפותח השרשור, אין כאן אמת אחת, קשה לדעת מתי מרמים אותך ומתי נותנים לך שירות מתאים, בגלל זה אומרים שצריך בחיים מוסכניק ורופא שיניים אמין.

אני מאמין במיצוי הספק, לדוג' אם חוות הדעת הראשונה הייתה על טיפול יקר מאוד, אז מה יש לי להפסיד, אני הולך ומקבל עוד חוות דעת ואפילו עוד אחת ואולי זה ייפתר בפחות כסף, במקרה שלי הייתי עקשן, וזה השתלם לי, הבעיה שהיתה פשוטה מאוד רק האבחון שלה לא היה קלנפתרה בעלות נמוכה יחסית.

במקרה שלך, החליפו לך חלק שלא פתר את הבעיה שיחזירו את הקודם ולא יקחו ממך כסף, זה רק נכון בעיני, לגבי העבודה מותר להם לקחת כסף על הזמן שעבדו, במידה ולא פתרו את הבעיה הייתי מצפה להנחה מסויימת.

לילה טוב

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

שני סיפורים מניסיוני:

סובארו ג'סטי הזרקה שהטורים שיחקו ושתתה דלק. הרכב הוכנס למעבדה של אייל נוימן ברשל"צ. היה שם 3 ימים ופורקו כל רכיבי מע' ההזרקה עד לרמת נורת check engine בלוח השעונים! החיוב היה רק על מה שנעשה בפועל שזה ניקוי בית מצערת, אינפוזיה ותיקון הבעיה שהיתה שם.

סיפור דומה ביונדאי אקסנט במוסך אמנון בי-ם. העלות היתה לפי זמן פירוק והרכבת הדש בורד ותיקון החוט שנמס שם וקיצר.

השכל הישר אומר שמוסך הוא בעל מקצוע שצריך לדעת את המקצוע ולא לחייב אותך על שעות הלימוד שלו. כמו שצויין כאן קודם, תודעת השרות בארץ שואפת לאפס ותופעת המצליח נפוצה. פיקח יודע מראש לא להכנס לצרות שחכם יודע לצאת מהם. אני משתדל להיות פיקח וכבר למדתי, דרך הפורום, איפה לתקן את המכוניות שלי.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

שורה תחתונה מה אתה אומר לנו כאן?

מה שאמרת חוזר כבר על עצמו בשלושה דפים לפניך כולל סיפורים דומים.

ניתן להסיק כי ישנים אנשים יותר אמינים וישנים פחות השאלה שנובעת מכל העניין פה כרגע היא:

מהן חובותיי לגבי מוסך? ומהם זכויותיי לגבי מוסך?

האם יש הורה במוסכים מורשים לא להחזיר חלקים למחסן במידה ונפתחו?

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

לך כלקוח אין שום חובות לגבי המוסך פרט לשמירה על הרכב לפי הוראות היצרן או לפי ההוראות שניתנו לך על ידי המוסך.

זכויותיך הן לקבל שירות מלא ובאדיבות, לשלם רק על חלק שפתר את הבעיה ועל שעות העבודה שעבדו על הרכב

סייג, במידה והמוסך לא פתר את הבעיה מין הראוי שלא ייקח לך כסף או שייקח לך רק סכום חלקי והגיוני, אבל זה כבר לא קשור לזכויות וחובות.

פתרון: במידה ויש לך זמן היה נוכח בשעת הטיפול בצמוד לרכב(אני עושה כך), אם אין לך זמן תן הוראה לבלעל המוסך, להחזיר כל חלק שלא בגללו התקלה, המשמעות גם אם פירק חצי רכב ומצא את התקלה רק בסוף בחלק האחקון, שיחזיר את כל החלקים האחרים, הוא יכול להמליץ להחליף אותתם אבל רק בגדר המלצה, מישהו מקצוען כנראה לא יגיע לכך

אותך לא מעניין מה קורה ואיזו הוראה ניתנה במוסכים מורשים, היא לא רלוונטית אליך כלקוח

בן

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...