Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטן ישראלי VS אוקטן אמריקאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחודש יבאתי בהצלחה פורד מוסטנג מארה"ב. אני בטוח שזה נשאל כבר המון, אבל באמת שאחרי דפדוף מעמיק לא הצלחתי למצוא שום מאמר שמבהיר את הקבילות של האוקטנים בין ישראל וארה"ב - זאת אומרת לאיזה אוקטן ישראל מקביל אוקטן 87 "רגיל" בארה"ב, ומכאן שעד היום אני לא בטוח אם אני מתדלק באוקטן הנכון (או לפחות הכי קרוב לנכון). הייתי רוצה גם לדעת למה מקבילים האוקטנים 91 ו93 שלהם בארץ.

תודה על כל עזרה.

פורסם

לרכב שבארה"ב מומלץ לו 87 אוקטן - תמלא בארץ 95.

91 & 93 אלו אוקטני "פרימיום" ו"סופר פרימיום" - בשני המקרים בארץ תמלא 98.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אוקטן 98 בארץ משאיר פחות משקעי פיח במנוע וטמפ' ההצתה שלו גבוה יותר משל אוקטן 95, זה הכל.

ולאור העובדה שאין לך יותר מדיי אפשרויות בחירה בארץ, לרכב ברמה שלך מגיע לשתות 98.

פורסם

אם אתה ממלא 95, שים לב גם לצילצולים/גמגומים/עליה פחות רהוטה לסל"ד גבוה/צליל פחות "נקי". אם יש - משאבת ה-98 קוראת לך...

במיאטה שהיתה לי(2004), הרגשתי בהבדלים קלים מאד, כמעט זניחים - אך הם הצדיקו מבחינתי תדלוק ב-98.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

ממה שהבנתי 95 הכי קרוב ל87? למה בדיוק שווה 87 בצורת מדידה האירופאית? בארץ אין בעצם את האוקטן המדויק ששווה ל87?

פורסם

ממה שאני יודע, מ2 בעלים שנים של פורד מוסטנג GT (האחד לומד איתי ואת השני פגשתי בתחנת דלק), שניהם ממלאים ב95 אוקטן.

ב98 נהוג להשתמש ברכבי בעלי יחס דחיסה של מעל 1:10.5

המוסטנג (גם הV6 וגם הV8 ) נמצאת בתחום הבטוח של 1:9.7 - 1:9.8

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ההבדל היחיד בין הדלקים הוא הסקאלה.

בארה"ב מודדים ב MON ואילו בארץ בRON

את ההבדל עליהם תוכל לקרוא כאן :

http://www.btinternet.com/~madmole/Reference/RONMONPON.html

וכתשובה לשאלתך 87 MON מקביל ל95 RON

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
ההבדל היחיד בין הדלקים הוא הסקאלה.

בארה"ב מודדים ב MON ואילו בארץ בRON

את ההבדל עליהם תוכל לקרוא כאן :

http://www.btinternet.com/~madmole/Reference/RONMONPON.html

וכתשובה לשאלתך 87 MON מקביל ל95 RON

הרמן.

אני הבנתי שהשיטה האמריקאית היא ממוצע בין 2 השיטות הנ"ל. אז אני אמור לשים ברכב בעצם אוקטן 90? אני לא גורם לנזק ע"י כך שאני ממלא 95? האם רכבים שבאים מארה"ב כמו האקספלורר או האדג' למשל עוברים איזשהו שינוי בתוכנת מנוע בכדי "לעכל" אוקטן 95?

פורסם
אני הבנתי שהשיטה האמריקאית היא ממוצע בין 2 השיטות הנ"ל. אז אני אמור לשים ברכב בעצם אוקטן 90? אני לא גורם לנזק ע"י כך שאני ממלא 95? האם רכבים שבאים מארה"ב כמו האקספלורר או האדג' למשל עוברים איזשהו שינוי בתוכנת מנוע בכדי "לעכל" אוקטן 95?

שוב, אני ממליץ להיכנס ולקרוא.

השיטה האמריקאית היא MON, היא יותר מחמירה ולכן המספר אוקטן הוא נמוך יותר.

אם אתה נמצא בארץ, תתדלק 95.

לגבי רכבים אמריקאים ועניניהם, בכך אני לא בקיא.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

מה זה תינוק? לעכל? דלק זה דלק וכל עוד אין בו עופרת\אשלגן שיהרסו את הממיר הקטליטי הם מתאימים.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם
מה זה תינוק? לעכל? דלק זה דלק וכל עוד אין בו עופרת\אשלגן שיהרסו את הממיר הקטליטי הם מתאימים.

כשאני אומר לעכל אני מתכוון לשינויים קלים בתערובת\יחס דחיסה או מה שזה לא יהיה בשביל שיתאימו יותר לאוקטן האירופאי.. ושוב באתר רשום שהתחנות דלק האמריקאיות משתמשות בPON הממוצע בין שניהם..

• תוכן חדש...