Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק רוצה לציין שהתיקונים בסיטרואן שלי יותר זולים מהתיקונים בסובארו ליאונה בהרבה מקרים, ככה שמי שכתב על יוקר התיקונים בהונדה מול פיג'ו סיטרואן...שיחפש :lol:.

פורסם
ארנון -

א. אחלה של התבטאויות, מעניין מה היה אם אני הייתי מדבר ככה.

אני מתנצל אם התנסחתי באופן פוגע.

ב. באמת תהיתי מתי יעלה נושא המנוע של הקורולה 2003. שמראה לנו שגם שלקורולה יש תקלה והיא נדירה, אז היבואן והיצרן לוקח 100% אחריות ועומד מאחורי המוצר שלו.
1. התקלה בקורולה מודל 2003 רחוקה מלהיות נדירה.

2. היבואן לא מחליף מנועים לכולם על חשבונו. רחוק מכך.

3. אם מגאן II די אמינה מלבד שני שנתונים (02-03) וקורולה מאוד אמינה מלבד שני שנתונים (02-03) מדוע יש לסווג את המגאן כבלתי-אמינה באופן גורף, ולא את הקורולה ?

אם אתה (וכולנו) טורחים לציין שלקורולה יש בעייה מהותית בשנתונים ספציפים, למה לא לדייק ולציין שלמגאן II היתה בעייה בולטת בשנתונים ספציפיים,

אבל להוסיף שהאינדיקציות מראות שיפור מהותי בהמשך חיי הדגם?

כי קל יותר "לסדר דברים בראש" בצורה כזו?

היה הבדל בולט, מילים של ארנון שחור על גבי פורום.

כלומר היה פער של איכות ואמינות בין המגאן ליריבות שלה.

אני לא מנסה לשכנע אף אחד שמגאן אמינה (או שקורולה לא).

אני מנסה להסביר שהחיים הם לא שחור ולבן, ושגם אם המשפט "מגאן II לא אמינה" נשמע טוב, הוא פשטני ומצייר תמונה מעוותת כשלא מתייחסים לשיפור לאורך חיי הדגם.

זה נכון כפליים כשהוא יוצא מפיו של מנכ"ל קרסו.

אני שם לב שאתה כל פעם שמדובר על רכב צרפתי קופץ מייד על הרגלים האחריות ומגן עליו בחירוף נפש.
אני לא מגן על שום דבר בחירוף נפש, גם אם זה נראה לך כך.

אני בסך הכל מנסה להראות שהמציאות יותר מורכבת מהכללות - כל הכללה, בכל נושא.

גם אם אצלך ספציפית זה אחרת, למגאן יש יותר תקלות מלמקבילות שלה.
אין לי מגאן ולא היתה לי מעולם.

לזוג חברים שלי יש מגאן שעברה 70K ק"מ עם 0 תקלות, אבל מכונית אחת היא לא מדגם מייצג לכלום - לא כשהיא מתקלקלת (ראה ערך המכונית של אחותו של חן) ולא כשהיא תקינה (המכונית של חבריי).

פורסם
אמרת בדיוק את מה שאני חושב,

"למכוניות הארופיאיות יש בלאי מואץ בחום של הארץ..." נו, ומה אתה חי באירופה? מצויין שבאירופה קריר יותר וזול יותר, אבל אותך מעניין עד כמה שאני מבין לא להתקע עם אוטו פה בארץ! או שאני טועה?

- מזג האויר בספרד ובפורטוגל לדוגמא זהה לחלוטין למזג האויר בארץ, הטיעון של מזג אויר כבר מזמן ירד מהפרק.

ובקשר לכך שלטויוטה (זאת היתה רק דוגמא, לא חסיד שלהם) "יש גם בעיות רק לא מורגשות"?!?!? אני היחיד שמשהו לא מסתדר לא פה במשפט? אני לדוגמא מוכן לקנות רכב הכי לא אמין בעולם, כל עוד אני לא ארגיש את הבעיות שלו.

- אני מניח שבעיות של מנועים מתפגרים, קטליזטורים ומחשבי מנוע הכל נכנס לטרמינולוגיה של בעיות "לא מורגשות".

והאמן לי, השוק האמריקאי אינו שוק של אידיוטים, יצרנים ארופאים רבים ברחו ממנו לפני שנים רבות כי הבינו שלא יוכלו לתת מוצר

אמין ושרות מצויין כמו שהאמריקאים דורשים, וזאת לעומת יצרנים יפניים שנבחרים בסקרי אמינות במקומות ראשונים שנה אחרי שנה (ועוד לא דיברנו על שווקי המזרח העצומים).

- הדוגמא של השוק האמריקאי אינה טובה במיוחד, ראה את מצבה היום לדוגמא , ואו את ההעדפה שלהם לטנדרים עד לא מזמן..

מרבית היפנים עקפו את המגבלה על היבוא לארה"ב על ידי הקמת מפעלים בארה"ב עצמה , אבל לגבי ארה"ב

לרכבים הארופאים יש יתרונות שלא ניתן לקחת מהם, מסורת של נוחות,התנהגות כביש, הנאה מנהיגה. אלו דברים שבאופן מסורתי

טובים יותר ברכב ארופאי. את מסורת האמינות לא ניתן לקחת מיצרנים יפניים לעומת זאת.

כמובן שמה שאמרתי כוללני מידי, אבל יש לדברים בסיס.

זה לצורך הויכוח עצמו, הרי מרבית אם לא כל מה שכתבת הם דעות קדומות שכבר מזמן אינם נכונות, רכבים היום מיוצרים בכל מקום בעולם, ולעיתים דגם אחד מיוצר ביותר ממוקד יצור אחד ומתפרס על שתי מדינות שונות..

כל אחד יעשה כראות עיניו , הרי את הדעות הקדומות לא נצליח להשריש אצל הישראלי היודע טוב מכולם את הכול בעצם..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

במוסך מורשה של רנו שבו בוצע לבסוף התיקון, מנהל העבודה טען שהמגאן אמינה למדי מבחינה מכאנית, ועיקר התקלות הינם תקלות אלקטרוניקה מרגיזות - כרטיסי הנעה וחיישנים.

אבל אלו בדיוק סוג התקלות שיכולות להוציא אדם מדעתו, למרות שסה"כ הם קלות לפיתרון.

התוצרת היפנית והקוראנית סובלות פחות מהבעייה, ותקלות אלקטרוניקה בהונדה ומזדה, למשל, נדירות מאד.

המיגע הנ"ל לא מצוץ מהאצבע, והוא ניתן לי ע"י חבר טוב שמחזיק בתפקיד בכיר באחד מציי הרכב הגדולים בארץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כל אחד יעשה כראות עיניו , הרי את הדעות הקדומות לא נצליח להשריש אצל הישראלי היודע טוב מכולם את הכול בעצם..

זה ממש לא נכון.

לדוגמא - ראה את מקרה סקודה.

עם הצגת האוקטביה נעלמו להם כל הסטיגמות והבדיחות על סקודה.

ארנון -

אני מסכים עם רוב מה שכתבת בתגובה, ובכלל אתה תסכים איתי שהנושא הזה כ"כ טחון כאן עוד מיומו הראשון של הפורום.

חן -

מסכים גם איתך.

רוב הבעיות שאני הכרתי לא היו מכניות אלא חשמליות.

הקטע הא שדווקא אלו הן הבעיות המשביתות.

אם לרכב 2 צילינדרים לא עובדים, יש לו נזילת שמן והמנוע מעשן בטירוף, הוא עדיין ייסע.

אם האימובילייזר לא עובד - לך חפש...

סתם דוגמא - ההנדברקס במגאן סניק II הוא חשמלי.

ומה עושים שהוא לא מוכן להשתחרר?

פורסם

נאקמיצי , קראתי את התגובה שלך לגבי המאגאנים , גם אצלנו יש מאגאנים של ניו קופל ולצערי הבעיות היחידות אשר היו ברכבים היו פועל יוצא וישיר של הטיפול הלא מקצועי שהרכב זכה לו.

אני במאגאן שלי חווה את הטיפול של החברה הנ"ל ונאבק איתם חודש רביעי ברציפות על בעיות של רעידות בהגה, רק עכשיו לאחר שרב בוחן הגיע ונוכח שיש בעיה, רק עכשיו מחליפים לי סט צמיגים קדמים פגומים..

אז כאשר מדברים על אמינות , את רכבי הליסינג צריך לשים בטבלה נפרדת, הרכבים הללו עובדים על תחזוקת שבר, במיוחד בשנה השלישית שלהם לקראת החזרת הרכב .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
...עיקר התקלות הינם תקלות אלקטרוניקה מרגיזות - כרטיסי הנעה וחיישנים.

אבל אלו בדיוק סוג התקלות שיכולות להוציא אדם מדעתו, למרות שסה"כ הם קלות לפיתרון.

חן - מסכים גם איתך.

רוב הבעיות שאני הכרתי לא היו מכניות אלא חשמליות.

הקטע הא שדווקא אלו הן הבעיות המשביתות.

אבל הדיון כאן הוא בכלל לא על אופי התקלות, יא אללה עם שניכם. :evil:

הדיון כאן הוא על הנטייה הישראלית כל-כך לקטלג כל דבר בצורה מכלילה, עד כדי כך שאפילו מנכ"ל קרסו חוטא בזה.

ככל שזה נוגע ל"תקלות אלקטרוניות מרגיזות", מגאן מודל 2002 ומגאן מודל 2006 הן שתי מכוניות שונות לחלוטין.

זה נכון כמעט תמיד לגבי כל מכונית עם מחלות ילדות.

זה כל מה שאני מנסה להסביר כאן, אבל זה לא כל-כך מצליח כי כל אחד חוזר לדקלם את התקליט השבור שלו: "ראיתי בחברת הליסינג שלנו", "חבר שלי אמר לי", "האוטו של סבתי התפורר" וכיוב'.

ומה עושים שהוא לא מוכן להשתחרר?
משתמשים בפרוצדורת הניטרול הידנית (כפי שמפורט בספר הרכב) ומקווים מאוד שהתקלה הזו לא תקרה.

מה עושים כשדלת תא מטען עם הפעלה חשמלית (כמעט בכל מכונית מודרנית) לא מוכנה להשתחרר?

לא עושים, כי זה כמעט ולא קורה.

אז כאשר מדברים על אמינות , את רכבי הליסינג צריך לשים בטבלה נפרדת, הרכבים הללו עובדים על תחזוקת שבר, במיוחד בשנה השלישית שלהם לקראת החזרת הרכב .
אחד מעמיתי במשרד, איש משפחה מהוגן, נוהג במאזדה 6 מודל 2006 מליסינג.

זה עתה הלך המנוע והוחלף (דפיקות חזקות מהמנוע וירידה בכח). זה המנוע השני שמחליפים לו במכונית הספציפית הזו. :roll:

פורסם
משתמשים בפרוצדורת הניטרול הידנית (כפי שמפורט בספר הרכב) ומקווים מאוד שהתקלה הזו לא תקרה.

מה עושים כשדלת תא מטען עם הפעלה חשמלית (כמעט בכל מכונית מודרנית) לא מוכנה להשתחרר?

לא עושים, כי זה כמעט ולא קורה.

הא? יש דבר כזה? :oops:

טוב, אז אנחנו העלנו אותה על גרר עם ההנדברקס משוך.... :roll:

פורסם

אתה שואל אם יש דבר כזה "אופציית ניטרול ידני" או אם יש דבר כזה "ספר רכב"?

התשובה לשתי השאלות היא חיובית ושתיהן לגיטימיות כיוון שרוב הישראלים אינם מודעים כלל לעניין הזה שנקרא "ספר רכב"...

פורסם

הבעייה היא לא של רנו אלא של קראסו.

ההוכחה:: המנ"כל הנידון עדיין נמצא בתפקיד שלו אחרי ההפלצה הזאתי ולא נזרק הבייתה.

פורסם

רנו מגאן דור שני הוצגה לראושנה בתערוכת פאריז באוקטובר 2002.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2185514,00.html

תחילת השיווק של מגאן דור 2 בארץ היתה בתחילת השנה הקלנדרית 2003.

שנת המודל 2003 נסתיימה בסוף אפריל 2003.

מה זה אומר? שאין בכלל בארץ מגאן דור שני משנת המודל 2002, ובשנת המודל 2003 נמכר מספר מצומצם של מכוניות במשך 4 חודשים.

על אילו מכוניות מהשנים 2002-2003 אתם מדברים? מדובר במיעוט מבוטל מכל המגאנים שנמכרו בארץ.

• תוכן חדש...