Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדשות|ניסאן מציגה- 370Z Roadster

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצד אחד זה ויכוח בין שני אנשים שלכל אחד יש רכב אחר והוא חושב ששלו שווה יותר, מצד שני - כנראה שזה בעצם ויכוח עלל שני בעלי רכב עם צרכים שונים לגמרי...

בעל ה Z 3 ליטר - מה שתמיד חשוב זה מה שאתה מחפש מהרכב. ל 99% מהאוכלוסיה לא יהיה כמעט שום הבדל בין גירסת מנוע ה 3 ליטר ובין גירסת ה M חוץ מהמנוע. הרכב מפנק, חזק, אוחז ויוקרתי.

אני בעצמי חשבתי לייבא רכב כזה לפני כחצי שנה, בגלל העובדה שייבוא אישי של האוטו היה יוצא זול יותר מייבוא ה M

אבל לאחוז אחר באוכלוסיה, יש דרישות שונות מהרכב. דרישות דינמיות אחרות, דרישות רגש אחרות ובקיצור דרישות מוטוריות אחרות, והאחוז הזה מבין מהם ההבדלים בין M ולא M.

נהגתי על ה 3 ליטר וזה רכב מצויין. ספורטיבי, מהנה ואפילו ניתן לצאת איתו להחלקות קטנות. הוא לא מתקרב לתמורה שנותנת ה M.

נתחיל בהגה דווקא - אחד ההגאים האהוב עלי בבימרים בכלל. אחרי אכזבה מההגה של ה 3 ליטר, ואכזבה גדולה מההגה של ה M3 - קיבלתי הפתעה גדולה עם הגה מצויין, מדוייק שמרגיש נהדר יחסית לכל רכב אחר בסביבה.

נמשיך במנוע עצבני, ומנוע זה לא רק הספק - זה אופי, טווח סל"ד התנהגות. המנוע של ה Z4M הוא פנינה נדירה שבכיף הייתי מרכיב כזה באוטו שלי...

ומעבר לכך כל הרכב מרגיש שונה, קשיח יותר, עצבני יותר - כיף. הרבה יותר כיף.

אתם חברים יכולים להתעסק בנתונים, אותי מעניינת ההרגשה. ה Z4M היא אחד הרכבים הבודדים שיצאתי ממנו זב ריר, המום ובעיקר מופתע.

אז ל 99% מהאוכלוסיה ההבדל זניח, לא נחשב. לאחוז הבודד ההבדלים עצומים.

פורסם
עלית עלי. פשוט לא ידעתי שאתה גם פסיכולוג (שלא לדבר על חוקר רציני שמדייק בעובדות, מביא ציטטות, לא מגזים וכו').

לגבי ה-Z4 3.0SI (אחת ממאות (!?!) המסתובבות בארץ) מעולם לא כתבתי את מה שאתה מיחס לי, נהפוך הוא. אני חושב שזו מכונית מהנה ומפנקת. את כל השאר אתה המצאת - או אולי אתה מנסה לשכנע את עצמך במשהו?

בקיצור, תתקדM.

נ.ב. מצטער אין לי בעיה בין ראשון ושני. אגב, איך זה להחליף בין ראשון לשני בסטפטרוניק?

לא רוצה להרחיב בתארים אבל אכן יש לי השכלה בתחום הפסיכולוגיה.

"אחת ממאות" - הייתי ציני.

אני אכן אתקדם, בבוא העת, לרכב בן ימנו.

לגבי ההילוכים, אני לא ממציא דברים. אני מדבר מניסיון ומלמידה של שנה בפורום Z4. אולי גם אתה תלמד משהו על הרכב שלך. כי כרגע אני יודע עליו דברים שאתה לא. לא מאמין? הנה שישה עמודי POST של בעלי Z4M שמתלוננים על התופעה-

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=798475

נסה לקרוא, להשכיל, ולחזור אלי עם תגובה הולמת.

ולשאלתך, להחליף בין ראשון לשני בסטפטרוניק זה תענוג צרוף ומדויק. נחש איך עושים זאת בתיבות בנות ימנו במכוניות על, נכון באותה צורה (אני מודע להבדיל בין סטפטרוניק לתיבות שנמצאות בפרארי, אני מתיחס לאופן ההעברה)

SENDA- אם תקרא את מה שכתבתי תראה כי אני לא טוען ששלי "שווה יותר". אני "מודה" שהM מכונית טובה יותר. היא בראש ההיצע. היא עוד שלב בהיצע הZ4, היא לא מכונית שונה כ"הבדל בין דג לבין אופנים".

פורסם

לדעתי שיפור וכיוון אחר של מתלים, בלמים משודרגים ו-LSD עשוים להפוך את הרכב לחוויה דינאמית ברמה אחרת.

נכון, בזחילה על הטיילת זה לא יורגש כמעט בכלל אבל ב-snakerun זה יעשה הבדל גדול. כנראה גדול מאוד.

אז לא ברור לי איך Z4 ממעיט בערך של הדברים האלו (ועוד רבים אחרים).

אפרופו השפעה של tuning נכון - לפני יומים בכביש מעניין התחלנו נסיעה כאשר מאחורה דבוק אלינו רכב סלון עם מנוע גדול.

בקטע פתיח ישר הוא שמר על הקצב. אחרי 2 פניות הוא נעלם מהמראה לגמרי.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

SENDA- אם תקרא את מה שכתבתי תראה כי אני לא טוען ששלי "שווה יותר". אני "מודה" שהM מכונית טובה יותר. היא בראש ההיצע. היא עוד שלב בהיצע הZ4, היא לא מכונית שונה כ"הבדל בין דג לבין אופנים".

אז אני אספר לך את הסיפור האישי שלי.

לפני כשנתיים נהרסה המיאטה NB שהייתה לי בשל נהג אידיוט שעבר באדום מלא. שחיפשתי מחליפה נהגתי על המיאטה NC שאמורה להיות חזקה יותר, נוחה יותר ומפנקת יותר. הנסיעת מבחן איכזבה אותי, המתלים היו רכים מדי, הרכב נטה לתת היגוי והרגש מההגה לא היה טוב.

החלטתי לרדת מהרכב וחיפשתי אחרי NB חדשה. 3 חודשים לאחר מכן נהגתי על NC משופרת שכללה כיול פרונט שונה, מתלים קפיצים ואנטי רולים שונים. התאהבתי!

השינויים הקטנים והפשוטים האלו שינו את הרכב לגמרי, ההגה נהיה טוב הרבה יותר, המתלים קשיחים יותר וזוויות הגילגול גילגול הענקיות כמעט ונעלמו. כל ההפרשים האלו נבעו מקיט שעלותו כ 6000 שקל (כולל התקנה וכיוונים). אתה יודע מה ההפרש בין מיאטה NC סטנדרטית למיאטה משופרת? ניחשת נכון - דג ואופניים.

מיאטה סטנדרטית זה דבר שלא הייתי מוכן לרכוש. שיפור שעולה כ 3% מהרכב היווה שינוי שעשה את המיאטה כרכישה הטובה ביותר שיכולתי למצוא.

אני יודע שאני יוצא דופן, עשרות נהגים נוסעים היום על NC רגילה ועל NB אוטומטית ומרוצים מאוד בחלקם. אבל לקומץ הנהגים האחרים יש דרישה אחרת.

כיום יש מספר הולך וגדל של מיאטות NC משופרות חלק גדול מהנהגים שלהם הם אנשים שלא רצו את המיאטה NC עד שהם קיבלו סיבוב על המיאטה שלי או דומה - והחליטו ללכת על כל החבילה.

אז לך אולי אין הבדל גדול, וזה בסדר. כמו ל99% מהאוכלוסייה. אני רק מסביר לך שלאחוז הבודד הנשאר - החשיבות של השיפורים הקטנים במתלה, במנוע, בדיפרנציאל ובכיול זה מה שעושה רכב לשווה קניה או לא. לא הייתי קונה Z4 3 ליטר. הייתי מת לקנות Z4M!

מקווה שהבנת את כוונתי...

פורסם
לדעתי שיפור וכיוון אחר של מתלים, בלמים משודרגים ו-LSD עשוים להפוך את הרכב לחוויה דינאמית ברמה אחרת.

נכון, בזחילה על הטיילת זה לא יורגש כמעט בכלל אבל ב-snakerun זה יעשה הבדל גדול. כנראה גדול מאוד.

אז לא ברור לי איך Z4 ממעיט בערך של הדברים האלו (ועוד רבים אחרים).

אפרופו השפעה של tuning נכון - לפני יומים בכביש מעניין התחלנו נסיעה כאשר מאחורה דבוק אלינו רכב סלון עם מנוע גדול.

בקטע פתיח ישר הוא שמר על הקצב. אחרי 2 פניות הוא נעלם מהמראה לגמרי.

תסלחו לי על הסטייה מהנושא, אבל עלי לתקן את העובדות הלא נכונות שנכתבו במשפט הנ"ל.

דבר ראשון - מדובר בקרוסאובר בעל מנוע לא גדול במיוחד - סובארו אאוטבק 2500.

דבר שני - נעלם מהמראה? זה שאני לא נוסע דבוק לתחת של האוטו לפני רק כדי להראות לו שאני עומד בקצב לא אומר שאני לא עומד בקצב. בחלק מכביש הצפון נסעתי אחרון בשביל להתרחק מהשיירה וליסוע בקצב שלי וכל פעם הדבקתי אותה שוב ועצרתי.

הקטע שהכי נהנתי ממנו בטיול היה בכביש 866 בין רמות נפתלי לצפת שבו הייתי מאחורי דודי (מיאטה NB) שהוא נהג נהדר ולא, לא ישבתי לו על הזנב והוא גם לא ברח לי.

אם זה באמת מעניין אותך, תפתח גיליון אוטו ותלך לטבלה שבסוף הגיליון בה מצויינים זמני הקפה של מכוניות שונות, תראה שאפילו פורסטר טורבו יותר מהירה ממיאטה במסלול שלהם כי מיאטה זה לא אוטו מהיר. אבל מהירות היא מה שאנחנו מחפשים במכוניות? אני באופן אישי מחפש כייף. בS2000 יש מנוע 2 ליטר עם 240 כ"ס בלי שום גדישה, לא בטוח שזו הדרך הכי טובה להוציא 240 כ"ס ממנוע 2000 ולכן המומנט לא מבריק, אבל זו ללא ספק הדרך הכי כייפית.

אני שונא את הקיץ!

פורסם
בS2000 יש מנוע 2 ליטר עם 240 כ"ס בלי שום גדישה, לא בטוח שזו הדרך הכי טובה להוציא 240 כ"ס ממנוע 2000 ולכן המומנט לא מבריק, אבל זו ללא ספק הדרך הכי כייפית.

גם אני, כשהייתי ילד קטן, חשבתי שהספק בסל"ד גבוה זה כיף. מאז התבגרתי, ולמדתי, ואני משתדל שיהיה מומנט בכל תחומי החיים שלי. אני אוהב מומנט.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רועי צודק וגם סנדה.

אגב, חנה לסלאו התקשרה אלי ומחתה בתוקף על השימוש בה להשוואת הבדלי משקל בין מכוניות.

Z4, השרשור הארוך והמייגע ששלחת כולל גם תלונות על האוטו שלך.

כולם מרכבים אמריקאיים וכולם כתוצאה מרכיב הנקרא CVD המצוי ברכבים אמריקאיים בלבד.

אני לא בטוח שדיוני - על קוצו של "י" - האלה מעניינים את כלל חברי הפורום. אם אתה מעוניין להמשיך בדיון ה-M מול 3.0 אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.

פורסם

הבדלי המתלים בין הZ4 ספורט לZ4M

http://forums.bimmerforums.com/forum/archive/index.php/t-844305.html

מתוך השירשור:

I had an 06 3.0SI with sport package that I liked very much. I now have an 08 M Roadster and I can tell you the differnce in handling and ride quality is astounding. The source for the article below is ZER Customs.

Extensive new engineering for BMW M

Starting with the Z4’s already excellent chassis engineering – Motor Trend commented in its May ‘05 issue that the Z4‘s “sport suspension and solid chassis make this car a thrill to drive on canyon roads“ – BMW M has endowed the Z4 M Roadster and Coupe with typical M modifications that further enhance handling and tailor the cars' road capabilities to M’s higher performance level.

Front suspension. While retaining the Z4’s basic concept – strut-type with forged-aluminum lower arms – the M engineers created an essentially new version with:

• A wider front track (by 0.5 in.)

• Newly configured lower arms, still of forged aluminum; more complex shape with open sections for lightness, similar to those of M3s

• New steering knuckles, bolted to the struts (saves weight, sharpens steering response)

Such changes, subtle yet deep-reaching, are – as good as the basic BMW model is – key to achieving the “beyond exceptional” reflexes of an M model.

Rear suspension. Though modifications to the Z4’s Central Link (multi-link) rear suspension are less extensive than at the front, they are significant. Among others, the following major M elements are shared with M3s:

• Rear subframe – larger and stronger; accommodates differential with M Variable Differential Lock

• Wheel bearings

• Central (longitudinal) Links

• Arrangement of anti-roll bar.

As at the front, these modifications sharpen handling capabilities.

Ride height and suspension calibration. Like the Z4’s sport suspension, that of the Z4 M Roadster and Coupe are set lower compared to the standard Z4’s setup. Unlike the Z4, however, the M versions get an all-around new calibration of springs, shock absorbers, anti-roll bars and bushings to BMW M parameters; this includes specific auxiliary springs at the front and rear.

A new steering system. BMW M has somewhat different priorities: a greater emphasis on absolutely accurate road feedback and ultra-spontaneous response to the driver’s commands at the steering wheel. In this context, higher parking and low-speed efforts are acceptable. Thus M gave the Roadster and Coupe a hydraulically-assisted rack and pinion with a power-steering pump calibrated with assist characteristics optimized for the Z4 M Roadster and Coupe. This system reduces parking efforts somewhat, but not to the degree that vehicle-speed-sensitive assist does.

הידעת?

בZ4M יש 2 אפשרויות כיוון מושב יותר מאשר בZ4SI! :-)

אגב יש גם הבדל במידת הג'אנט, 17' לעומת 18 בM.

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

ולמה לא לפנק את הקוראים בעוד איזה סרטון השוואתי:

S2000 Amuse Z4M coupe Nismo 350z Cayman Tsukuba Battle

אני ממליץ על דקה 6:47 במיוחד :-D

http://www.youtube.com/watch?v=-m3w1vV9jI0&eurl=http%3A%2F%2Fwww.forumeter.com%2Fvideo%2F21026%2FS2000-Amuse-Z4M-coupe-Nismo-350z-Cayman-Tsukuba-Battle&feature=player_embedded

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

אני ממליץ על דקה 6:47 במיוחד :-D

מטורף. :shock:

ליפאנים האלה יש בייצים משיש (וכנראה שגם טונות של כשרון).

מפחיד אפילו להסתכל.

• תוכן חדש...