Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיבה להעלאת הנושא לדיון היא שזה אולי צירוף המילים בעל הכי הרבה פרשנויות שאפשר.

כל אחד מגדיר בנהיגה שלו את המושג "זהירות" בצורה אחרת ובקנה מידה אחר. כל אחד מדבר על משהו אחר ומתכוון למשהו אחר.

האם זהירות דיה בכדי להימנע מתאונה ?

האם מי שלא נזהר בהכרח יעשה תאונה ?

ולמה אתם מתכוונים כשאתם מדברים על זהירות בנהיגה ?

יאללה, תתחילו להציף :-)

דני G.

פורסם

בשבילי,זהירות זה אומר לצפות את ההתנהגות של שאר הנהגים מראש ולהגיב בהתאם,לא לעשות פעולות מסוכנות ו\או מטופשות על הכביש,ובעיר - להסתכל טוב טוב על שתי הצדדים של מעברי החציה ולוודא שאף אחד לא הולך לחצות,ואם כן - לעצור לו :-)

בגדול - אפשר לומר צפייה קדימה של המתרחש.

ואני מחכה לצדיק שיגיד שזהירות זה לא לעבור את ה100 קמ"ש :roll:

פורסם

1. זהירות יכולה להקטין ואפילו לגרום לסיכוי אפסי של תאונה, אבל אל תשכח שאתה לא נוהג לבד בכביש ויש עוד מטורפים שנוהגים בו.

כמה שתהיה זהיר תמיד יהיה מישהו אחר שהוא לא, ויכול לגרום לתאונה שתהיה 100 אחוז אשמתו ולא אשתמך.

2. מי שלא נזהר לא בהכרח יעשה תאונה , אבל יעלה את סיכוייו לעשות תאונה.

3. כשאני מדבר על זהירות בנהיגה אני מדבר על להיות ערני במהלך הנהיגה לסביבה, לקרוא מהלכים לפניי שהם עומדים לקרות ( כמו למשל מישהו בנתיב הימני שנוסע מאחוריי משאית ורוצה לעבור לנתיב השמאלי ויש קצת מרווח ואתה בדיוק נוסע בנתיב השמאלי , לא בהכרח שהוא יעבור אבל יש סיכוי גבוה מאוד )

ולנהוג במהירות המותאמת לסביבה שאני נמצא.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

זהירות אינדיבידואלית לאו דווקא תספיק למנוע תאונה, כי אם הנהג האחר יהיה בלתי זהיר במידה מספיקה הוא יצליח להתגבר על הזהירות שלי ולהכנס בי.

אני חושב שהבעיה העיקרית של הנהג הישראלי היא במעבר הנתיבים. אמנם כבר עברתי דסנטיזציה לנושא, אבל כשהתחלתי לנסוע על איילון לאוניברסיטה כל יום הופתעתי מכמות חיתוכי הנתיבים שמבצע נהג הבוקר הממוצע (כי ממש יעזור לו להשתלב מהימני לשמאלי כששניהם זוחלים בשלושים קמ"ש במקרה הטוב). כל זה בלי לאותת, בהרבה מקרים בלי להסתכל במראה, בלי שום התחשבות בנהגים שחולקים איתך את הכביש.

למעשה, איילון על הבוקר הוא סוג של ניסוי אנתרופולוגי, למדתי כל כך הרבה דפוסי נהיגה תוך זמן קצר.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

לדעתי נהיגה זהירה זה אומר ערנות ודריכות, שמירת מרחק, צפיה חשיבה ותכנון קדימה, המנעות מתנועות פתאומיות, ותקשורת עם הנהגים שמסביב.

במילים אחרות, נהיגה זהירה=לא לסמוך על אף אחד.

פורסם
1. זהירות יכולה להקטין ואפילו לגרום לסיכוי אפסי של תאונה, אבל אל תשכח שאתה לא נוהג לבד בכביש ויש עוד מטורפים שנוהגים בו.

כמה שתהיה זהיר תמיד יהיה מישהו אחר שהוא לא, ויכול לגרום לתאונה שתהיה 100 אחוז אשמתו ולא אשתמך.

זהירות אינדיבידואלית לאו דווקא תספיק למנוע תאונה, כי אם הנהג האחר יהיה בלתי זהיר במידה מספיקה הוא יצליח להתגבר על הזהירות שלי ולהכנס בי.

לא מספיק. נהיגה זהירה, כמו במשחק שחמט - מחייבת גם צפייה של מהלכי הצד הנוסף בכביש (לא משנה כרגע אם אחד או 50).

דוגמא בנאלית:

אתם נהגים "זהירים". לא מעזים לעבור בירוק מהבהב, צהוב, לא כל שכן אדום.

אבל מה עם המטורף שעובר באדום בלי חשבון? האם חשבתם להציץ לצומת ולפניו, גם אם הרמזור בנתיבכם ירוק לגמרי?

התאונה היא מאה אחוז אשמת הדפוק שעבר באדום, אבל הפגיעה היא 50 אחוז לכל אחד.

הסתכלו לתוך הצומת בכל מעבר שלו - זה יהפוך אתכם לנהגים זהירים, לא בלימת חירום בירוק מהבהב.

פורסם

לתפיסתי נהיגה זהירה היא נהגה בה אתה משתדל לצפות את השטות שיעשה זה ברכב לידך ולהקדים תרופה למכה.

מניסיון כואב זה לא ימנע לחלוטין את הסיכוי להיפגע אבל זה בהחלט יקטין אותו.

מעבר לזה נהג זהיר הוא לא נהג שרק לא מעורב בתאונות אלא שגם לא גורם לאחרים להאלץ לעשות דברים שעלולים לגרום לתאונה (למשל לנסוע 20 קמ"ש בכביש 6 בלילה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לתפיסתי "נהיגה זהירה" זה נהג ששומר על חוקי התנועה כמו שצריך זה קודם כל, ונהג שקולט מצבי חרום ברגע הכי מקדים כלומר נהג עירני, שמסתכל על המראות כמו שצריך (זה אומר גם כיוון נכון של המראות), נהג שעושה פעולה כלשהי (עקיפה לדוגמה) שהוא בטוח ב100% שהיא לא תסכן אותו או נהגים אחרים בכביש.

פורסם

דווקא אני לא רואה קשר ישיר בין שמירה על חוקי התנועה לנהיגה זהירה. זה מושג רחב מדי.

יש לי חבר שנוסע עם יחס של 5 עבירות תנועה לקילומטר, חלקן חמורות וחלקן פחות, ואני מרגיש יותר בטוח לנסוע איתו מאשר עם הרבה אחרים, שמבצעים פחות עבירות אבל גם פחות מרוכזים בנהיגה וכדו'.

חשוב להדגיש שאני לא מזלזל ב(רוב)חוקי התנועה, ולא מעודד אי ציות להם. גם הערתי הרבה פעמים לאותו חבר וזה לא עוזר. אבל עדיף עבריין תנועה שיודע מה הוא עושה מאשר מישהו שנוהג כמו בטסט ובחוסר ביטחון/ריכוז.

פורסם

כמובן, ריכוז, ריכוז ריכוז.

וחוץ מזה, תשומת לב מיוחדת באותן נקודות שבהם הסיכויים גדולים יותר להצטלבות או מפגש בנתיביהן של שתי מכוניות: צומת והתמזגות נתיבים; עקיפה (המתבצעת בלית ברירה בנתיב התנועה הנגדי).

(ולגבי הקשר לחוקים - אלו גם הנקודות בהם ראוי היה כי כוחות האכיפה יתמקדו: רמזור; מתן זכות קדימה; פס לבן)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

השרשורים שלך, על איך לחסוך 3 שקלים בהדבקת פנס של פיאסטה בת מאתיים או על קנסות שהשארת בחו"ל (כבר נידון הרבה בעבר) - הם הרבה יותר מעניינים :?.

פורסם

זהירות בנהיגה אומר לי לא לנסוע מהר בעיר קודם כל. במיוחד ליד הרבה אנשים.

גם אם מנסים למשוך צומת (תשומת) לב מכל מני סיבות.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
לא מספיק. נהיגה זהירה, כמו במשחק שחמט - מחייבת גם צפייה של מהלכי הצד הנוסף בכביש (לא משנה כרגע אם אחד או 50).

דוגמא בנאלית:

אתם נהגים "זהירים". לא מעזים לעבור בירוק מהבהב, צהוב, לא כל שכן אדום.

אבל מה עם המטורף שעובר באדום בלי חשבון? האם חשבתם להציץ לצומת ולפניו, גם אם הרמזור בנתיבכם ירוק לגמרי?

התאונה היא מאה אחוז אשמת הדפוק שעבר באדום, אבל הפגיעה היא 50 אחוז לכל אחד.

הסתכלו לתוך הצומת בכל מעבר שלו - זה יהפוך אתכם לנהגים זהירים, לא בלימת חירום בירוק מהבהב.

כל זה כמובן נכון, אבל יש גבול מסויים ליכולת של כל אחד מאיתנו לצפות את הטפשות האנושית.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...