Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה.

השאלה שלי היא כזאת: האם כל פגיעה כלשהיא ברכב גוררת אחריה ירידת ערך של האוטו? ( זאת אומרת פגיעת פח והחלפה של כל מיני חלקיי פלסטיק )

או רק פגיעת שלדה ?

תודה!

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

תלויי - בגדול כמעט לכל תיקון יש ירידת ערך , ברכב חדש גדול יותר , וברכב ישן פחות .

מה שתלוי :lol: - מחובר עם ברגים ( כנף קידמית , מכסים , פגושים וכו ' ) מוחלף ונצבע - ירידת ערך קטנה .

חלק מכני - חישוק מתלה ציריה מנוע , רדיאטור - מוחלף - ללא ירידת ערך .

מה שמחובר בריתוך או כחלק אחד ונחתך ומחובר - ירידה יותר גדולה .

שילדה , גג , קורות , (ישור או ריתוך ) - ירידה גביהה מאוד .

פחות או יותר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שילדה , גג , קורות , (ישור או ריתוך ) - ירידה גביהה מאוד .

פחות או יותר .

אייל .

אייל אתה צודק בכל מה שרשמת, חשוב רק לציין שבנוגע לשלדה ישנם גם שם סייגים של דברים שחוברו עם ברגים (גם לשלדה) והדבר גורר ירידת ערך קטנה ולא גדולה כמו פגיעה שהסתיימה בהלחמה של השלדה או מתיחתה, יש הבדל בין יישור במרכז הקורה שהתעקמה לבין יישור כנפיי הקצבות שיושרו להתאמה לגשר קדמי לדוג', במקרה זה ירידת ערך קטנה.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

יש להבדיל בין ירידת ערך טכנית (לפי דו"ח השמאי) לבין ירידת ערך מסחרית.

שמאי קובע, על פי הנזק הנראה לעין - עד כמה הרכב (ושילדתו) ניזוקו בתאונה.

ייתכן שתהיה פגיעה מינורית בקצה השילדה (במכוניות לא מעטות אפילו פגיעה לא קשה בפגוש גורמת לקצה השילדה - כלומר חלקה של הקורה שמחזיק את הפגוש- להתעקם מעט). פגיעה כזו היא בעלת משמעות אפסית מבחינת בטיחותו והתנהגותו של הרכב (גם אם תהיה מכה חוזרת, היא לא תשפיע על חוזק השילדה, בטח לא על איזונה הדינמי).

עם זאת - לשוק הקונים יש חוקים משלו, וקצה שילדה כזה עשוי להפוך את המכונית ל"נבלה" בלשון העם. ירידת הערך המסחרית תהיה גבוהה הרבה יותר מזו שצויינה בדו"ח השמאי, גם כי לחלק גדול מהקוני אין מושג מה משמעות הפגיעה, והמונח "קצה שילדה" מפחיד אותם ומבריח אותם הלאה. זה משאיר את המוכר עם אלה שמוכנים לשלם פחות, ללא קשר למצב שאר מערכות הרכב.

פורסם

שניכם צודקים - הוא שאל כללית אם כל פגיעה ברכב גוררת ירידת ערך .

התשובה שלי היתה כללית , ללא פירוט מסחרית , טכנית , תיקון הגורר בדיקה ואישור תקן וכו'

וכמו שכתבתם - שוק הרכב הוא שוק - לכן רצוי להתיעץ בחבר או אדם המבין ( או בפורום )כדי להבין את מהות הפגיעה וערכה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...