Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה סתם קוריוז לרייטינג ולא מייצג ושיש דגמים יותר מסובכים להחלפת נורה כמו פורד פוקוס למשל.

מה למשל עם נורת קסנון? זה משהו ששום בעל רכב מן המניין לא אמור בכלל לגעת.

מגמת היצרנים היא למינימום התערבות נהג ברכב ועד כדי כך מרחיקים לכת שגם מוסך ללא ציוד יעודי, שימצא רק במוסכים מורשים מטעם היצרן, לא יוכל להתעסק עם הרכב ואפילו לא לבצע טיפול באופן מלא.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בפוקוס לוקח חצי דקה להחליף נורה, אם יודעים את הטריק (מברג גדול לוחץ על קליפס שמשחרר את כל הפנס בשנייה).

לטעמי זו דוגמה קלאסית של התכנון הצרפתי שפשוט לא לוקח בחשבון טיפולי אחזקה. רוב החלקים (למעט פלסטיקים/גומי בשנים עברו, היום זה נוטה להתאזן עם שאר העולם) אמינים כמו רכיבים דומים אצל המתחרים.

כאשר מכונאי נדרש לשעת עבודה עבור החלפת חלק שדורש דקה ברכב מתחרה - זה אומר שהלקוח ישלם עוד שעת עבודה למוסך ובאופן מצטבר זה יעלה הרבה יותר לאותו לקוח, שיעדיף "לעגל פינות" ולא לשלם על ההחלפה. דוגמה נוספת - יח' חימום פנימית ב-PSA. עלות של 1500עד ש"ח עבודה בלבד גורמת לחלק גדול מהלקוחות לנסוע עם רכב לא תקין.

פורסם
בפוקוס לוקח חצי דקה להחליף נורה, אם יודעים את הטריק (מברג גדול לוחץ על קליפס שמשחרר את כל הפנס בשנייה).

אתה בטוח? קח שעון עצר ותראה שאתה מפריז, קודם יש להשיג מברג גדול, יש עוד בורג לפתוח לפני ויש עוד תפסים מחורבנים של כיסוי הנורות ואז את הקליפס של הנורה ולהחזיר למקום (לידיעה - הכוון אורות משתנה אחרי זה). ומה קורה בלילה?

אותו כנ"ל אגב במגאן, יש שרשורים שראיתי שבעל הרכב התפלא איך המכונאי מחליף לו את הנורה בפחות מחצי דקה...אבל אולי גם שם זה הפרזות.

פורסם
דוגמה נוספת - יח' חימום פנימית ב-PSA. עלות של 1500עד ש"ח עבודה בלבד גורמת לחלק גדול מהלקוחות לנסוע עם רכב לא תקין.

ברוב המכוניות החלפת יחידת החימום הפנימית אינה עניין של מה בכך.

ב- PSA של שנות ה-90 היא החזיקה 6-8 שנים עד שהתחילה לנזול.

מה עניין יחידת חימום ב- PSA של שנות ה- 90 למכוניות PSA של שנות ה- 2000 ?

גם כיום היא נוזלת אחרי שש שנים לטענתך ? אולי, אבל כל עוד אין לך שום מידע בדוק שמוכיח זאת (ואין לך) אין שום משמעות לאנקדוטה כזו.

להניח שסיטרואן 2009 סובלת מאותן תקלות כמו סיטרואן 1999 זה חסר בסיס בדיוק כמו ההנחה שקורולה 2003 אמינה כמו קורולה 1993 (וכידוע למספר לא קטן של לקוחות שנדרשו להחליף ממיר, מחשב, מנוע שלם, היא לא).

פורסם

אני לא יודע למה אתה קופץ בבהלה בכל פעם שמזכירים ליקוי כלשהו של מכונית צרפתית (אגב, אני מעריך ומוקיר את הצרפתיות ההן, המתקלקלות, של שנות ה-90. זה עדיין לא מונע מהן להתקלקל כל שני וחמישי ולא מונע ממני להעדיף אותן על כל מתחרה אחרת מודרנית יותר כמכונה מהנה לנהיגה/נסיעה). נסה לקרוא שנית.

דיברתי על תכנון מחורבן שגורם לך לקלל את הרגע שבו אותו מהנדס חשב על מיקום החלק כפי שהוא. החלפת הנורה במגאן היא אנקדוטה נוספת. אם תשאיר אותי מול C5 או C4 או 308 אמצא לך עוד כאלה. למכוניות הללו יש את היתרונות שלהן - אחרת PSA ורנו היו חדלות מלהתקיים, אבל נוחות תחזוקה לא הייתה אחת מהן בעבר, ואחרי שראיתי מספיק C5 מפורקות, יש להם עוד הרבה מה ללמוד.

שתה קצת אוויאן קר או שמפניה צוננת. יעזור לך לראות את הדברים נכוחה.

דניאל - למיטב זכרוני (עברו שנתיים) אפשר לפתוח את הפנס בפוקוס עם ידית פתיחת הגלגלים (החלק הצר), אבל בכל מקרה אחרי שיודעים את הפטנט - זה היה יותר קל מרוב המכוניות שפגשתי. מסכים שהפטנט שם די מעצבן אם לא יודעים, אבל זה לא ברמה של המגאן.

פורסם

אם רכבים צרפתיים כ"כ גרועים, אז למה אני רואה בכל חור רנו פז'ו או סיטרואן? ולמה PSA לא רצו לבכות לממשלת צרפת שתציל אותם מפשיטת רגל בעזרת X מיליארד יורו, כדוגמת שני תאגידים מסויימים מהצד השני של הכדור, ששמם מתחיל בג' וק'? למה הם עדיין מוכרים כל כך הרבה?

זה כנראה בגלל שהם ז'אן פיירים טפשים שיודעים רק לאכול גבינה ולשתות יין. :roll:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
זה סתם קוריוז לרייטינג ולא מייצג ושיש דגמים יותר מסובכים להחלפת נורה כמו פורד פוקוס למשל.

מה למשל עם נורת קסנון? זה משהו ששום בעל רכב מן המניין לא אמור בכלל לגעת.

מגמת היצרנים היא למינימום התערבות נהג ברכב ועד כדי כך מרחיקים לכת שגם מוסך ללא ציוד יעודי, שימצא רק במוסכים מורשים מטעם היצרן, לא יוכל להתעסק עם הרכב ואפילו לא לבצע טיפול באופן מלא.

שמר כתב -

כאשר מכונאי נדרש לשעת עבודה עבור החלפת חלק שדורש דקה ברכב מתחרה - זה אומר שהלקוח ישלם עוד שעת עבודה למוסך ובאופן מצטבר זה יעלה הרבה יותר לאותו לקוח, שיעדיף "לעגל פינות" ולא לשלם על ההחלפה. דוגמה נוספת - יח' חימום פנימית ב-PSA. עלות של 1500עד ש"ח עבודה בלבד גורמת לחלק גדול מהלקוחות לנסוע עם רכב לא תקין.

זה בעצם גלגל הקסמים .

פיאט בראבו מריאה .

החלפת אלטרנטור בד"כ חשמלאי רכב , נכון - לא - מוסך לטיפול מכונאות למה :?:

כדי להוציא את האלטרנטור - צריך לפרק את צינורות הגה הכוח המחוברים למשאבה .

גם החשמלאי מבצע זאת - אבל לא תמיד יש לחשמלאי נוזל הגה להוסיף , או ידע לסוג נוזל ההגה .

פירוק הצינורות והחזרה לא נכונה - נזילה איטית הנופלת על האלטרנטור החדש - וגם הוא הולך לעולמו .

היום מוסכים וחשמלאים חייבים להיות מחוברים למחשב און ליין - לכל רכב גישה שונה

והיצרנים לא בדיוק עוזרים למוסכים הרגילים , לא נותנים פירוט נוזלים מדוייק ( ממסרה אוטומטית , רק קטלוגי )

אפשרות פירוק פגושים ומערכות חשמל , המידע שמור רק למוסכי היבואן - וחבל .

כי רכב המטופל נכון ולפי ההוראות (גם במוסך רגיל ) זה רווח גם ליבואן והיצרן , הוכחת איכות ואמינות .ורצון לקנות רכב בעתיד מהיצרן .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני לא מתכוון להיכנס לוויכוח הנ"ל כיוון שעם אמוציות לא ניתן להתווכח.

בבעלותי סיטרואן קסטרה פיקאסו , מהיום שרכשתי את הרכב ידעתי שאני אצטרך לטפל בשסתום החשמלי בגיר, ואכן ב 120K הצרה הגיע , והשארתי 2000 ש"ח במוסך, אבל האמת היא שהתמורה שהרכב נותן היא מעל ומעבר, ובחישוב רב שנתי זוהי עלות זניחה, לעומת מחיר הרכב , וחשוב יותר התמורה אשר הוא נותן למשפחה כרכב הת"ש של אישתי היא מעל ומעבר לכל אופציה אירופאית \ יפנית אשר הייתה מועמדת בזמנו מול הסיטרואן.

הרכב השני במשפחה הוא רכב ליסינג , מאגאן, וזו הפעם השניה בה אני בוחר ברכב , הנוחות , הנינוחות , המרחב , תא המטען מבחינתי זה הרכב הטוב ביותר בקבוצה 2 עבורי.

אני סוגר שנה חמישית עם המאגאן השניה שלי , 200K ק"מ ו 0 תקלות, וזה נכון גם ל 11 המאגאן האחרות.

מבחינתי בצרפתיות יש רק יתרונות, במיוחד אם אתה רוכש יד שניה ..

והרבה תודה ללוי יצחק.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מבחינתי בצרפתיות יש רק יתרונות, במיוחד אם אתה רוכש יד שניה ..

והרבה תודה ללוי יצחק.

וכאן מסתתרת עוד בעייה, לרוכשי צרפתיות חדשות. כשאתה יודע מראש שהרכב החדש שאתה הולך לרכוש יעלה לך עוד 10-20 אלף שקל ("הפסד" עתידי), אתה חושב פעמיים אם לקנות את אותה צרפתייה חדשה. נכון שמכונית אינה השקעה, אלא הוצאה - אבל כשתרצה להוציא שוב את ה-X שקלים על הרכב החדש הבא, תיאלץ להפנות לכך עוד סכום כסף לא מבוטל. לחלק לא קטן מהאנשים זה שיקול מכריע ברכישת רכבם, אם תרצה או לא (זה שאתה קונה אותן כיד שנייה לא ממש עוזר, אם אנשים לא יקנו אותן כחדשות).

אגב, אני עדיין מחפש כאן את האמוציות.

פורסם

גם בפוקוס, למרות שהחלפת נורה אולי פחות נוחה מרכבים אחרים, לפחות פתח הגישה לנורה הוא לא בקשת הגלגל - שזה קצת מגוכך, ללא ספק.

פורסם

אגב, אני עדיין מחפש כאן את האמוציות.

יש אמוציות, כנראה פספסת את ההודעה הזו למעלה 8). לנוחיותך הנה הציטוט:

אתה נוגע בנקודה וגם לא בדיוק נוגע.

אמנם למכונאי יש נקודת מבט על דגם רכב מסויים יותר טובה מהלקוח הפוטנציאלי שרוצה לרכוש דגם רכב, אך גם נקודת המבט שלו צרה ולא תמיד אובייטיבית.

יש למכונאים המון אמוציות בעבודה שלהם, תשאל מכונאי שבדיוק סיים תיקון ארוך, ממושך ומעצבן, שבמהלכו חתך את היד והרס הברגה של שני ברגים, על רכב מסויים מה דעתו על הדגם ותשמע רק קללות.

ממליץ לכן להתייעץ עם מנהל העבודה של המוסך או בעל המוסך.

מצד שני, כנס למוסכים של פיג'ו וטויוטה ותשאל מה קורה היום עם המכוניות ותשמע אצל אחד שרואים יותר מכוניות מתקלקלות ובשני שרואים פחות תקלות, אני מניח שאתה כבר מקשר מה אמר מה.

אגב, מעניין מה היה למכונאי להגיד דווקא על הדגם הנוכחי שעליו נסע הלקוח ללא בעיות בנסועה יחסית ארוכה.

פורסם

בבעלותי סיטרואן קסטרה פיקאסו , מהיום שרכשתי את הרכב ידעתי שאני אצטרך לטפל בשסתום החשמלי בגיר, ואכן ב 120K הצרה הגיעה...

קנית רכב בידיעה שתצטרך לטפל בגיר? מאיפה החיזוי הזה? בלי להכנס ללמה.

Insane things comes from insanely people.

פורסם
קנית רכב בידיעה שתצטרך לטפל בגיר? מאיפה החיזוי הזה? בלי להכנס ללמה.

בעיה ידועה בגיר AL4 , לא צריך להעמיד פנים כאילו הבעיה אינה קיימת, בדיוק כפי שבמאזדה לנטיס אשר שירתו אצלנו בחברה רבות מאוד נזקקו לשיפוץ גיר לפני שראות את ה100K מלמעלה.

לגבי שמירת ערך, אני מניח שהרבה בעלי קורולה רובוטית הולכים לחוות מפח נפש בבואם למכור את הכלה, והיא בהחלט לא צרפתיה ויש עוד דוגמאות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אם רכבים צרפתיים כ"כ גרועים, אז למה אני רואה בכל חור רנו פז'ו או סיטרואן? ולמה PSA לא רצו לבכות לממשלת צרפת שתציל אותם מפשיטת רגל בעזרת X מיליארד יורו, כדוגמת שני תאגידים מסויימים מהצד השני של הכדור, ששמם מתחיל בג' וק'? למה הם עדיין מוכרים כל כך הרבה?

זה כנראה בגלל שהם ז'אן פיירים טפשים שיודעים רק לאכול גבינה ולשתות יין. :roll:

טרחת לקרוא את השרשור בכלל ולהבין על מה הדיון, לפני שקפצת להגיב?

ולא שזה קשורבכלל לנושא שעליו מדברים כאן, אבל אל תשלה את עצמך: התעשייה הצרפתית זקוקה לסיוע כמו רוב הענף העולמי, וגם תקבל אותו.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תוכן חדש...