Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני כחצי שנה קניתי רכב מסוג סוזוקי ליאנה שנת 2004 יד 3 אם 185000 קילומטר,

אני יודע שהרכב אומנם אם קילומטר'ז גבוה,ולקחתי את זה בחשבון וגם המחיר היה בהתאם כ-5000 ש"ח מתחת למחירון,

הבן אדם אשר מכר לי את הרכב טען שזהו רכב אשר כל ידיו היו פרטיים, זאת אומרת הרכב לא היה שייך למדינת ישראל או לאיזושהי חברת ליסינג.

לפני שבוע וחצי החלטתי למכור את הרכב משיקולים אישיים,והיה לי קונה אשר רצה לבצע החפה אם רכבי,ההחלפה הייתה מוצאת חן בעיניי,וגם בעיניין הסכום התאים לי לאחר ויכוח קל,

הקונה בדק קצת על הרכב במשרד הרישוי ובחברת סוזוקי,דבר שלא עשיתי ( לא ידעתי שאפשר ) חשבתי שרק הרישיונות קובעים,ואם לא רשום ברישיונות של הרכב,אז הכול כשורה.

היום בצהריי היום התקשר אליי הקונה וטען שהרכב שלי שירת את מדינת ישראל ,והחל להטיח בפניי אשמות שאני סוחר,שעשיתי קומבינה, אין לי מושג על מה הוא דיבר

כמבון שהייתי בהלם מוחלט והקונה דרש מייד את הכסף על הבדיקה...

כמבון שהחזרתי לו למרות שלא ידעתי על הדבר הנוראי הזה...

לכן אני פונה אליכם שתנחו אותי מה לעשות,כמובן שיש לי זכרון דברים שאומר בפירוש שהרכב היא בעל יד פרטית.

תודה מראש

"אל תלמד את אבא לעשות ילדים"

סוסיתא כרמל דוכס 1971

סובארו ליאונה 1600 (DL ) ידני...

פורסם

רק כדי להבהיר באופן חד-משמעי:

כשאתה כותב שהרכב יד שלישית, אתה מתכוון שאתה היד השלישית, או שכשרכשת אותו הוא היה יד שלישית וכיום אתה היד הרביעית?

במידה והתשובה הראשונה היא הנכונה, הרי ברור מעבר לכל ספק שהמוכר אינו יכול לטעון שהוא לא ידע שהרכב היה בבעלות ממשלתית, מכיון שהיא היתה היד הראשונה והוא היה היד השניה, כך שברור היטב ממי הוא רכש את הרכב.

מאידך, אם הוא היה יד שלישית ואתה היד הרביעית, אתה תצטרך להוכיח שאכן הוא לא ידע ששתי ידיים קודם הרכב היה שייך למדינה.

מעבר לכך, אם יש זכרון דברים בינכם מיום העברת הבעלות, ובו נכתב בפירוש שלרכב לא היה עבר ממשלתי, הרי שזה מסמך משפטי מחייב, ולמיטב הבנתי אתה יכול לתבוע אותו בגין הנזק שנגרם לך כתוצאה מההטעיה שנעשתה.

אני ממליץ לך בחום לקרוא את מגזין ממון בידיעות אחרונות מיום שישי האחרון. יש שם טור משפטי שבכל שבוע מופיעה בו סוגיה משפטית כלשהי ומוסבר כיצד היא נפתרה. השבוע התפרסם שם סיפור על רכב שנמכר מבלי שהמוכר נתן לקונה גילוי נאות בקשר לטיפול מסוים ומהותי שהרכב עבר, ואשר היתה לו השפעה על ערכו. לאחר שהעניין התגלה, הקונה תבע את המוכר וניתן פס"ד לפיו על המוכר לספר מיוזמתו על כל דבר מהותי שאירע לרכב, וגם במצב שבו נחתם זכרון דברים שבו הקונה מצהיר שהוא לוקח את הרכב as is (או כמו שסוחר מטופש אמר לי לא מזמן: "עזיז" :lol:), הוא עדיין מחוייב לעשות זאת.

בהצלחה, ונא עדכן בהתפתחויות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם יש לך זכרון דברים מהקניה שביצעת ולא צויין שהרכב היה שייך למדינת ישראל/שירת את מדינת ישראל או כל מה שצריך להיות רשום אתה בהחלט צריך לתבוע אותו וכמובן לערב עו"ד.

בהצלחה.

פורסם

ואני רק רוצה להגיד דבר אחד ( לא להטיף או משהו כי אני חושב שזאת טעות או שטות איך שתקרא לזה)

קנית אוטו עם קילומטראז' כל כך גבוה יחסית לשנתון שלו ורק ב 5000 ש"ח מתחת למחירון? מילא כפול אבל בשביל מחיר כזה עדיף להוסיף את הסכום ולחסוך כמה עשרות אלפיי קילומטרים . אבל תעזוב זאת כבר הסטוריה עתיקה.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

במיוחד אם נתייחס לעבודה שגם ככה הליאנה הולכת מתחת למחירון בלי קשר ליד ממשלתית/ק"מ גבוהה;

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

קודם כל לפי הקילומטרז הגבוהה היה עליך לחשוד שזה לא רכב פרטי תמים , דבר שני ההית צריך לבדוק את זה לפני שקנית את הרכב,

אני לא אומר שאתה אשם אבל ההית חוסך לעצמיך הרבה כאב ראש ,

מה שאתה צריך לעשות עכשיו זה לפנות לעורך דין ולהתחיל לארגן תביעה , שוב תקח בחשבון הרבה כאב ראש .

פורסם

הרכב כבר שלך ובטח נהנית ממנו אז אל תכל את הלב.:-)

אני גם מציע לך לפנות למשרד הרישוי בשאלה איך זה ייתכן, שברישיון לא מופיע ממשלתי לשעבר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254738

זה ממש מעצבן הקטעים האלה.

ממליץ לכולם להיכנס לקישור כי יש שם שרשור שלי באותו נושא.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
קודם כל לפי הקילומטרז הגבוהה היה עליך לחשוד שזה לא רכב פרטי תמים .

אבא שלי מכר לפני 3 שבועות באלנו מהדגמים של סוף 2001, על השעון היה 225,000 ק"מ (או 235,000 ק"מ, לא זוכר בדיוק).

אבא שלי היה זה שקרע את הניילונים מהרכב שהיה בבעלותו הפרטית עד למועד מכירתו.

קילומטראז' גבוה לא בהכרח מעיד על בעלות לא פרטית או שהרכב לא תמים.

קילומטראז' גבוה יכול גם להעיד על כך שהרכב פשוט............מילא את ייעודו.

ולפותח השרשור,

לפני שאתה רץ לברר האם ניתן לתבוע את זה שמכר לך את הרכב או לדרוש את ביטול העיסקה, האם ווידאת בעצמך שהרכב אכן היה בבעלות לא פרטית באחד מגילגוליו הקודמים או שאתה מסתמך רק על דברי אותו אחד שרצה לקנות ממך את הרכב ?

אולי אותו אחד שרצה לקנות ממך את הרכב פתאום ירד ממנו והחליט להמציא פתרון יצירתי לאיך לצאת מהעיסקה מבלי לזרוק את הכסף על הבדיקת רכב ?

בקיצור,

לך לבדוק האם הרכב אכן היה בבעלות לא פרטית, ברגע שתגלה ממצאים חדשים (או לא חדשים) יש לך 2 אפשרויות בגדול:

1.לכתוב באמצעות עו"ד מכתב לאותו אחד שמכר לך את הרכב וליידע אותו שאתה מתכוון לפעול בעניין לביטול העיסקה\קבלת פיצוי הולם.

2.להתקשר לאותו אחד שרצה לקנות ממך את הרכב ולהגיד לו שהוא מניאק.

בהצלחה

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עוד לא הבנתי מי הקונה ומי המוכר אבל לא רלוונטי.

הקונה שלך עשה את הדבר החכם והפשוט שכולם עושים למרות שלא מובן לי איך אם לא נתת את חתימתך בטופס הסכמה למשרד הרישוי שנותן לקונה רשות לראות מי היו הבעלים הקודמים-הליך זה חייב לכלול את המסמכים של הרכב ואת המצאותך ליד הקונה מול הפקיד.

15 ש"ח וכמה דקות עמידה בתור במשרד הרישוי -זה מה שעושים לכל הרכבים שנקנים בדיקה פשוטה שאומרת מי היו כל הבעלים של הרכב.

זכרון דברים זה לא דבר אבסולוטי בכל מקרה-זה שבעבר קנית את הרכב ללא בדיקה כזו או אחרת - בעייה גדולה שלך...

אם החזרת לו את הכסף מבלי לבדוק האם מה שהוא טוען נכון - בעייה שלך...

פורסם

כפי שאמר עידן, קילומטראז' גבוה, לא בהכרח מעיד על רכב חברה או ממשלתי.

עידן, אביך עשה ב- 8 שנים כ- 230,000 ק"מ שהם כמעט 30,000 ק"מ בשנה.

אני עשיתי בערך ב- 4 שנים כ- 250,000 ק"מ, שהם כ-60,000 ק"מ בשנה, כמעט כפול מאביך (והייתי יד ראשונה).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מקרה דומה שקרה לי.

רכשתי רכב יד חמישית!! , ביצעתי זכרון דברים שבו המוכר התחייב שכלל הבעלויות היו פרטיות...

כעבור שנה כשבאתי למכור את הרכב , הקונה ביקשה לבדוק במשרד הרישוי , ולתדהמתי התברר שהיד הראשונה היתה ליסינג מה שמוריד בין 8-12% מערך הרכב.

המוכר כמובן התכחש לכל הסיפור . התחלתי הליך של תביעות קטנות .

ובסופו של דבר השופט פסק ( במסגרת הליך פשרה ) ששווי ההורדה יתחלק שווה בשווה בין שנינו ,כלומר הבין שהמוכר חתם על דבר שיקרי ומאידך שקיימת אחריות גם על הקונה לבדוק כמו שצריך במשרד הרישוי ובשאר המקומות.

מקווה שעזרתי.

• תוכן חדש...