רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש דבר כזה לתקופה של שבועים- חודש? אני יודע שייש לתקופה של 3 חדושים בסיבות כמה זה יעלה לסוזוקי ליאנה 2005 אם אני בן 19 יש לי רישיון שנה וחודשים רק ביטוח חובה + צד ג
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
ערב טוב לכולם אתמול חזרתי מההקרנה של מהיר ועצבני 4 (סרט מומלץ מאוד!), וכמו שכולכם ראיתם (אם לא בסרט אז בפרומו) וין דיזל הרים את האוטו לווילי. מבחינת הגיונית, זה לא נשמע לי הגיוני שבמציאות אפשר לעשות כזה דבר, זה לא כמו אופנוע או טרקטורון שאין להם משקל והגוף של הנהג יכול להשפיע מאוד עליהם, אלא זאת מכונית שרירים ענקית עם משקל עצמי עצום, שלא משנה כמה הנהג יזוז הוא לא יזיז למכונית. בקיצור, מאז אני כל הזמן חושב על זה, קיים כזה דבר במציאות? זה אפשרי? (וודאי שלא על חצץ כמו בסרט, אבל אולי על אספלט איכותי?) ואם כבר אז כבר, יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר זמן מה. לעיתים רואים בסרטים וסרטונים ברשת מכוניות נוסעות על 2 גלגלים צידיים, זה כבר נשמע ונראה לי הרבה יותר הגיוני מווי…
הודעה אחרונה מאת מוסך רון, -
הבנתי שהיא התקיימה אתמול בנתב"ג, יש כאן מישהו שהיה, ראה, יכול להרחיב? אודה על כל מידע.
הודעה אחרונה מאת יניב1, -
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אם זה היה תלוי בי (ולצערי זה לא) קציני משטרה שכאלו לא היו משרתים במשטרה. השעה 20:00, תאריך 1/5/08 המקום צומת הרחובות קפלן-זבוטינסקי בפ"ת. אקסנט לבנה עם לוחית רישוי משטרתית מ-7030 מלפנים הנהג וזוגתו. מאחור מבוגר+תינוק בכיסא בטיחות + 2 ילדים לא חגורים מקפצים ברכב. ולזה אני קורא דוגמא אישית של המשטרה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3705629,00.html http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3708557,00.html בקצרה: סבתא בת 200 נהגה לתומה. במהלך הנהיגה כניראה נרדמה הסבתא על ההגה, סטתה מנתיב הנסיעה והתנגשה חזיתית ברכב ממול. העונש - 15 חודשים בפועל, 50 אלף ש"ח קנס, 18 שנים שלילה ואיזהשהו עונש על תנאי. וכל זה בשביל להרתיע אנשים מלבצע עבירות בתום לב. לעומת זאת, עבריין בן 46 נהג במשך 19 שנים ללא רישיון נהיגה עד שנתפס כשהוא נוהג בשיכרות. העונש - 3 חודשים (ויום...) בפועל, שנתיים שלילה. העיקר שכניראה את הרכב החרימו לו ל 30 ימים. אם זוהי לא תעודת עניות למערכת המשפט אז אני באמת לא יודע מה כן.
הודעה אחרונה מאת yairw, -
לאמא שלי באוטו נגמר המצבר אז הלכתי לקנות עבורה מצבר חדש, וכמובן שמאחר והחנות היחידה שפתוחה היום בערב זה אוטו דיפו אמרתי ננסה את המזל שם אולי נמצא מבצע אצל השוחטים. הנציג "מכירות" (זה שלא יודע למכור), פנה אלי והציע לי מספר מצברים, התחיל מהיקר - מצבר שנפ - 900 ש"ח!, מצבר וולטה 900 ש"ח ועוד מצבר בעל שם לא מוכר במחיר 650 ש"ח. כמובן שלא התעניינתי בכלל בטעינה או בזרם שלו ולקחתי את הרגליים ועפתי משם, מחר אני יילך לאזור תעשייה אצלנו בעיר ויביא אחד במחיר סביר. מה אתם חושבים על המחירים? טענת המוכר הייתה שמחיר העופרת קפצה, אבל האם עד כדי כך?
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום אני קצת לא מבין בביטוחים לרכב ורציתי לשאול כמה שאלות בנושא זה בכדי לדעת קצת יותר בתחום לגבי נושאים שההבנה שלי אליהם התערפלה.. מה ההבדל מבחינת ביטוח רכב , בין ביטוח נהג חדש לבין ביטוח נהג צעיר? לפי ידיעתי ביטוח נהג חדש זהו מישהו שיש לו את הרישיון פחות מ שנתיים ובן 21 מוגדר נהג חדש מבחינת הביטוח? ומי שיש לו את הרישיון מעל שנתיים והוא מעל גיל 21 מוגדר כנהג צעיר ? עוד שאלה נהג חדש מעל גיל 21 יכול לנהוג ברכב אם יש בו ביטוח נהג צעיר בלבד? {21-24} תודה לעוזרים מראש בהבנה יותר טובה לגבי ביטוחים.....
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 19 תגובות
- 33.1 אלף צפיות
ולפני שכולם יקפצו ויגידו שניתן לפרוץ אותם - אני יודע... אבל: המקרה אצלי הוא כמובן להרתעה בלבד. הרכב חונה בסיטואציה כזאת שמנעול הגה הוא ההרתעה הטובה שחסרה לו כרגע. אני שמעתי שבאופן כללי יש שני סוגים: מנעול "קרציה" היושב על ההגה עצמו ומנעול ש"מתעלק" גם על אחת הדוושות למטה. שאלתי היא מי אכן עדיף ואם יש סחורה מומלצת? כמו כן היכן כדאי לקנות? בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Accent Coupe, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אבא שלי קיבל אזהרה, הוא שכח מתי הוא קיבל השוטר אמר לו שזה לשנה והוא לא זוכר מתי הוא קיבל את האזהרה. אמרו לי שאפשר לבדוק את העניין באינטרנט באתר משרד הרישוי/תחבורה. נכסתי לשם וגם לאתר של המשטרה ולא מצאתי כלום.
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, אני בן 15.5 והתחלתי להתעניין בכל הסיפור הזה של כלי-רכב, אני יודע שזאת שאלה טיפשית אבל אני לא רוצה לשאול אנשים שאני לא סומך עליהם ב 100%. עוד שאלה טיפשית זה מה ההבדל בין טוסטוס קטנוע וווספה ?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברכב שלי חייב לשים את הפסים הזוהרים המכוערים האלה.(מודל 95) השאלה שלי אם מותר לשים את המדבקה האדומה הקטנה שכתוב עליה "שמור מרחק" במקום הפסים המכוערים האלה, וזה יהיה בסדר מבחינת החוק? כלומר מדבקה כזאת: http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=8603 במקום הפסים האלה: http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=8600 תודה ושבת שלום לכולם.
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני כבר כמה זמן צופה בפורום. יש לי שאלה ואני לא יודע אם זה קשור לפה או לא, היום קיבלתי דוח - פניתי לא נכון והשוטר רשם לי דוח על נסיעה נגד כיוון התנועה על 500 שקל ו6 נקודות, יש איזשהי דרך לעשות משהו עם הדוח הזה? להקל או להמיר אותו או משהו? זו עבירה ראשונה ואני חייל ואין לי 500 שקל עכשיו לשלם על זה. בבקשה אני אובד עצות אם מישהו יכול לעזור לי, או לפחות להגיד לי למי אני יכול לפנות? בבקשה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 884 צפיות
רציתי לדעת אם יש הבדלי משקל בין הדגמים השונים של אלפא 147? (105 כ"ס לעומת 120 כ"ס, 3 דלתות לעומת 5 דלתות, מנוע 1600 לעומת מנוע 2000) תודה ושבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי. הסיפור שלי בקצרה הוא כזה:לפני כחודשיים רכשתי איביזה טורבו מבציר 2002,לצערי למוכר לא היה להביא לי את הספר רכב של הדגם 20VT,היות ואני חדש בוואגיות ובכלל ברכב ספורטיבי ,חסר לי מאד כל הקטע של ספר רכב המפרט את תכונות מכלולי הרכב . דיברתי כבר עם צמפיון הבטיחו שישלחו ספר כזה עבר חודש התקשרתי שוב ,אמרו שאולי הם ישיגו לי אחד אבל זה יהיה במהדורה של אנגלית,הסכמתי ועד היום אין זכר מהם[חדש במשפחה וכבר התאכזבתי לגלות שצמפיון לוקים בכל מה שקשור לעזרה בסיסית של לקוח] בכ"א איני יודוע מאיפה אני יכול להשיג את הספר הזה ,הדבר האחרון[ואוליי היעיל ביותר] שנישאר לי לעשות הוא לפנות לליבכם בבקשה לעזור לי למצוא ספר כזה,אם למישהו יש למסור לי אחד מיותר כזה,למכור בתשלום סימלי,לתת לי לצלם…
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 3 תגובות
- 741 צפיות
לכל חברי הפורום שלום! מישהו יודע מאיזה שנה ולאיזה דגמים של פיאט פונטו ספייס התחילו לשים את תיבת הטיפטרוניק? כזאת: http://images.yad2.co.il/Pic/200905/01/1_1/o/e1_1_3_67560_20090501140529.jpg תודה מראש
הודעה אחרונה מאת student, -
אני מאוד אשמח לדעת, אם אני לא טועה זה אודי R8 או שמעתי סובארו אימפרזה רעם כחול?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 795 צפיות
שבת שלום, אתמול ראיתי מדבקה של SIPS על וולוו. הבנתי שזאת מע' שמגנה על הנוסעים בזמן פגיעה מהצד. מישהו יכול להסביר איך בדיוק עובדת המערכת? חיפשתי גם מידע וגם סרטונים אבל לא הבנתי מה בדיוק היא עושה. תודה!
הודעה אחרונה מאת petrolhead-18, -
-
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קראו כאן והסיקו מסקנות: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=34928 בברכה צביקה
הודעה אחרונה מאת TheWolf, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאחרונה אני מסתכל על מכוניות ממודלים של 2008 והלאה ואני פשוט רואה שיש יותר ויותר מכוניות שהמכסה מנוע שלהם פשוט מצומצם. הנה כמה דוגמאות: כאילו מגביהים את הכנפיים של הרכב ומגדילים את הגריל רק בשביל העניין הזה, קצת מוזר לי. מישהו יכול להסביר לי מה המטרה?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 34 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום לאחרונה, פורסם ע"י Euroncap, מידרוג מבחני ריסוק למכוניות החדשות. ראו קישור: http://www.eurocap.com/content/safety_ratings/ratings.php?id1=6 http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=4079 http://www.auto.co.il/Content/ArticlesView.asp?Articleld=1322&Subjectld=80 ובכן: כידוע, יצרני הרכב משקיעים הון עתק, במחקרים, ובניסויים, בכדי לשפר את היכולת הבטיחותית של תוצרתם.במקרה זה השאיפה היא 5 כוכבים מירבים. במקרה זה המכוניות אותן הן מיצרים בכל דרגות הסגמנט, וכל זאת בכדי להגן על הנוסעים ה"יקרים" , כלומר הלקוחות שרכשו את תוצרתם, מכל צרה ומצוקה, בעת תאונה, בכל מיני דרגות קושי המסווגים ע"י הגנה מ פגיעות קלות ועד פגיעות …
הודעה אחרונה מאת Sasonf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
סלחו לי על הבורות החיפוש לא עזר דודתי מוכרת את ה205 שלה ואין לי מושג מה הדגם של הרכב ברשיון יש את הפרטים הבאים: שנת ייצור - 1994 דגם מנוע - KDX נפח - 1360 תוצר - פיזו צרפת דגם - 20AKD2 במחירון יש - GLI ,GR ,Style ,Top XRi ו XR מי מהם מתאים פה?
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היום היתי בבנק, מישהו שיפשף לי את כל הצד של הרכב והשאיר וינקר צדדי וברח, אני לא ראיתי מי זה אבל אם מישהו ינסה לזהות תוינקר *** תוינקר = את הוינקר בכתיב של ערסים *** הצדדי הזה אולי יהיה לי קצה חוט, אתם יודעים בית שאן עיר קטנה אחד מכיר תשני *** תשני = לכי לישון או את השני בכתיב של ערסים *** יש לציין הוינקר הוא חלק חליפי נראה לי, ארץ יצור יפן המכה טיפה גבוהה יש מצב זה טנדר או משהו
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
- 2 תגובות
- 898 צפיות
*** תוכן ההודעה נמחק. נא לכתוב עם סימני פיסוק. זה לא צ'אט ***
הודעה אחרונה מאת zik, -
- 4 תגובות
- 883 צפיות
שלום לכולם... עשיתי שיעור נהיגה ראשון היום, ואני לא מבין המורה אומר לי להעביר הילוך ככה: ללחוץ קלאץ להעביר את ההילוך ואז לתת גז טיפה ולשים את הקלאץ באמצע האם זו שיטה טובה? או שיש דרך יותר נוחה להשתמש בקלאץ? וגם עוד משהו: ברמזור הוא אומר לי להחזיק את הקלאץ, יש מצב אני שם על ניוטרל? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת Aviel17, -
הרכב המדובר הוא רובר 214 si , שנת 98 , מנוע 1400 סמ"ק 145 אלף קילומטר. הרכב אצלי כבר שנה וחצי, שבהם הושקעו על הרכב עשרות אלפי שקלים. מי ששואל כמה זה עשרות, אז הסכום לא ממש מדויק כולל המחיר שקניתי אותה, עומד על 40K. שזה לא כולל דלק וביטוחים. קצת היסטוריה שעברנו ביחד: עשיתי טיימינג, ראש מנוע כולל החלפה לאטם ראש מחוזק ומשאבת מים חדשה. הכול בוצע במוסך מורשה, כולל חלפים מקורים. בנוסף לזה, לפני שעשיתי את הראש מנוע, עשיתי טיימינג איך שקניתי את הרכב, הוא עמד על 120K . ושעשיתי טיימינג, החלפתי גם משאבת מים. אחרי חודשיים, הלך הראש מנוע והחלפתי הכול מחדש. בנוסף החלפתי מחזיר שמן גיר אחד וזהו, מבחינת טיפולים מחייבים. ועכשיו, בנוסף לכל זה: הרכב יושב על רבעית בולמי KONI גז …
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 51.4 אלף צפיות
ערב טוב מבקש לינקים לאתרים גרמניים המציעים לוח כלי רכב משומשים. תודה
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם לובינסקי החלה לשווק את הC5 החדשה , לאחר עיקוב של שנה, עם אותו גיר 4 הילוכים A4L ועם אותו מנוע מהדור הקודם. http://www.motocar.co.il/article/10794.aspx ניב
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 25 תגובות
- 5 אלף צפיות
אהלן! החלטתי סופית לקנות קסנון. למי יצא לקנות מאיביי? יש מוכר מומלץ? תןדה
-
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
קניתי GPS PREMIER של SYCIG DRIVE {ככה רשום עליו} ובדקתי אותו בנסיעה וראיתי שהוא לא מכיר את כביש 431 {כביש חדש לא חשוב.} ובדקתי בהגדרות ורשום לי שהוא מעודכן משנת 2007 .. איך אני יכול לעשות לו עדכון גרסא שיהיה בטוח בלי בעיות?.. נ"ב ואם משהוא מכיר אותו אישית שיתן לי תגובה על איך הוא בבקשה..
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
השאלה האם עכשיו יהיה בעיה בזמינות חלפים לרכבי קרייזלר, והאם מחירון הרכב כאן בארץ ישפע מזה? (סטייל רובר) קישור לכתבה http://news.walla.co.il/?w=/3/1477219
הודעה אחרונה מאת AlonBar,
-
מי מחובר 21 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,367 אורחים (הצג רשימה מלאה)