Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני מסתכל על מכוניות ממודלים של 2008 והלאה ואני פשוט רואה שיש יותר ויותר מכוניות שהמכסה מנוע שלהם פשוט מצומצם.

הנה כמה דוגמאות:

2008-Fiat-Fiorino-Qubo-1.jpg

2009-honda-legend-front-view-588x422.jpg

207-front-side.jpg

כאילו מגביהים את הכנפיים של הרכב ומגדילים את הגריל רק בשביל העניין הזה, קצת מוזר לי.

מישהו יכול להסביר לי מה המטרה?

Polo 2012

פורסם

לפי דעתי יכולות להיות סיבות רבות. מה שעולה לי על הדעת זה הפחתת נזק בתאונות במהירויות נמוכות, כאשר נפגעים רק חלקי פלסטיק ללא מכלולים מתחת למכסה מנוע ומכסה מנוע עצמו. בפורד מונדיאו החדשה הכניסו את הטכנולוגיה הזאת, כאשר לא נפגעים שום מכלולים פנימיים בתאונה עד 25 קמ''ש. חוץ מזה יכולות להיות סיבות נוספות, כגון שמירה על הולכי רגל, או משב אופנה.

פורסם

בטיחות,

הפגושים הענקיים האלה סופגים אנרגיה מצויין במקרה של תאונה.

המנוע נמצא יותר ויותר מאחורה ומלפנים נמצאים חומרים אלסטיים יותר.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

במילים אחרות - מצמצם את הפגיעה בהולכי רגל

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני חושב שהסיבה היא תיכנון שונה של תא המנוע.

מנוע רוחבי במקום מנוע אורכי. יותר צפיפות של רכיבים לעומת מה שהיה מקובל בעבר, פחות חללים לא מנוצלים.

כאשר המטרה היא ליצור מכונית שתהיה יותר קצרה ולחסוך בחומרי גלם של המבנה.

פורסם

יש לכך כל מיני סיבות, לדוגמא: עלויות (ליצרן / לצרכן - למשל, בעת תאונה צריך להחליף רק פגוש), משקל, בטיחות, עיצוב, במקרים מסויימים אוירודינמיות (למשל שיקול בעיצוב בתצורת מונובוקס = בדרך כלל מכסה מנוע קטן יותר).

פורסם

הבטיחות מכתיבה הרבה מן העיצוב.

למשל מכסה תא המנוע גבוה יותר מבעבר על מנת שהולך רגל, שנפגע מהצד על ידי רכב, לא יפוצץ את הראש על בלוק המנוע.

אור.

פורסם

למרות חלק מהתשובות כאן - קשה לי להאמין שיצרני הרכב באמת חושבים עלי, על החיסכון שלי בתיקון הרכב לאחר תאונה.

כמו כן אני לא בטוח שהחלפת או תיקון חלקי פסלטיק של הפגוש הקידמי זולה עבורי מעבודת פחחות.

Tubes Rule

פורסם
למרות חלק מהתשובות כאן - קשה לי להאמין שיצרני הרכב באמת חושבים עלי, על החיסכון שלי בתיקון הרכב לאחר תאונה.

כמו כן אני לא בטוח שהחלפת או תיקון חלקי פסלטיק של הפגוש הקידמי זולה עבורי מעבודת פחחות.

1. המגמה כיום היא לייצר יותר ויותר רכבים בעלי פחות חלפים מבעבר (דבר שיש לו גם השלכה על עלויות הביטוח. עלות לצרכן = עלות למבטח כאשר לאחר תאונה כשחלף יקר יותר לא פעם מפעילים את ביטוח). כמו כן יש לכך השלכה מבחינת זמן ייצור ועלות (למשל בעתיד תוכל לרכוש רכב שמרבית תא הנוסעים שלו הוא ממקשה אחת וכיו"ב כולל בפן המודולרי).

2. ליצרן בהחלט יש שיקול גם בעלויות התחזוקה והחלפים שיהיו מוטלים על הצרכן בין היתר כיוון שזה שיקול של הרוכש (אחד מהמקרים הבולטים הם הטאטא נאנו).

3. כמובן שכל מקרה הוא לגופו אך אני מדבר על הכלל והמגמה ולא על החריגים.

פורסם

אני לא חושב שהמגמה היום לייצר רכב עם פחות חלקים - המכוניות היום הרבה יותר מורכבות מאלו שבמעבר ועם יותר חלקים

פרט לכך אני מקבל את מה שאתה אומר

Tubes Rule

פורסם
אני חושב שהסיבה היא תיכנון שונה של תא המנוע.

מנוע רוחבי במקום מנוע אורכי.

רובן המוחלט של המכוניות מגיע עם מנוע רוחבי כבר מעל 20 שנה.

הגנה על הולכי רגל הינה חלק מכל מבחני הבטיחות שנערכים למכוניות חדשות. לגוף חי עדיף לפגוש (כמובן בתנאי שהמהירות סבירה, מעל מהירות מסויימת זה חסר משמעות כמעט) גופים מפלסטיק (פגושים, גריל, פנסים) מאשר גופים מפח (מכסה מנוע).

הפלסטיק גם יותר זול להחלפה מאשר חלק פח (או אפילו ליישר אותו). עלות של מוצר פלסטי היא ברובה תכנון וייצור התבנית. לאחר מכן עלות החומר מתבטאת בסכומים מצחיקים (אגורות או שקלים בודדים) וככל שיימכרו יותר פריטים ממוצר X, עלותו ליצרן תהיה קטנה יותר ליחידה בודדת.

פורסם

אלמנט הבטיחות הוא המוטיב למגמה זו שעדיין לא גורפת ובכל זאת מבורכת. ראו טכנולוגיות של פיג'ו/סטרואן של תזוזות חופת המנוע בזמן תאונה וזאת כדי לצמצם פגיעות קשות בהולכי רגל.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

כל מה שכתוב פה לא נותן הסבר ללמה תא המנוע של הרכב המודרני קטן יותר.

הרי אפשר להלביש פגושים ידידותיים להולכי רגל גם למכוניות עם תא מנוע גדול.

הסיבה היא כזו.

רכב מודרני במאה ה-21 מתוכנן קודם כל מתוך מטרה לתת מקסימום תא נוסעים ביחס לאורך הכללי של הרכב.

מסיבה זו הרכבים בשנים האחרונות צומחים לגובה ומסיבה זו גם תאי המנוע צומצמו הודות לטכנולוגיות חדשות אשר מקטינות את המנוע (מנועים בעלי ניצולת גבוהה יותר מנפח נתון, חיישנים רבים המחליפים מכלולים מכניים וכו').

אגב, הקטנת תאי המנוע גם הופכת את משימת הטיפול בהם למורכבת יותר, בהרבה מכוניות כדי לבצע תיקונים מסויימים יש צורך לפרק את כל הפגוש הקדמי!

שם המשחק הוא ניצול מירבי של שטח נכון.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...