Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*האם כל אחד יודע כמה כריות אוויר יש ברכבו,והיכן הן מותקנות?

בכבוד רב

אילן פ.

אין צורך לשאול אילן, אני מתחייב לך שהתשובה היא לא !

אני אתן לדוגמא את המאזדה 3, שכבר נפוצה על הכבישים, ובעתיד תיהיה נפוצה עוד יותר.

בחוברת הרכב מצויין כי ברכב ישנן 6 כריות אויר.

כל אחד שביקשתי ממנו להצביע על מיקום כריות האויר, הצביע על זוג אחד בדש בורד (+הגה), וזוג אחד בכל צד של תיקרת המכונית. אפילו אני חשבתי כך עד שראיתי מאזדה 3 שעברה תאונה !

מסתבר שכל צד של תיקרת האוטו, מסוף השמשה הקדמית ועד כמעט השמשה האחורית זוהי כרית אחת !! כלומר הכריות החמישית והשישית הן בתוך משענות המושב של הנהג והנוסע לצידו !

אני גיליתי זאת כאמור רק אחרי שראיתי מאזדה 3 אחרי תאונה, ואני מנסה להיות ער לתחום הבטיחותי. אנשים "מהשורה" שלא מתעניינים - אין סיכוי שהם יודעים זאת.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. גרשון המשפר,תודה על הדוגמה.

2.לא שאלתי סתם, אני משוכנע כי רבים אינם יודעים .

3.לדעתי כחלק מלימוד נהיגה/ו/או ריענון נהיגה, חייב להראות לנהגים החדשים/וותיקים

את התהליך/פיצוץ פירוטכני מבוקר של כרית אוויר. לא רבים יודעים כיצד זה מתבצע,

תחקירים פתולוגים הצביעו על כך כי: עקב ישיבה לא נכונה, נהרג/ה הנהג/ת, מ

פגיעה חזקה מכרית האויר שחנקה אותם בין המושב להגה- בדיוק באותה שניה של מכת

ההתנגשות בעצם.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

יש לי שאלה.......

נניח וקניתי רכב חדיש ובטיחותי עם ציון 5 כוכבים במבחני הריסוק של NCAP. ואני נוסע לי להנאתי עם היצירת מופת שקניתי במהירות 80 קמ"ש בכביש מהיר. ומולי נוסע נהג אידיוט\שיכור\חדש (u name it..) במהירות חוקית ודומה, אך האידיוט הזה מחליט לסטות לנתיב שלי כדי לעקוף את הזחלן שלפניו, ולא ממש מבחין בי ובום הוא מתנגש בי. אתם באמת חושבים של הכוכבים הנוצצים האלה יצילו אותי???

יוסי, שנוסע על כוכב וחצי של בטיחות פסיבית, ואפס כוכבי בטיחות אקטיבית.

"במכונית יפנית חדשה, בירידות אני דוהר"

פורסם
1. גרשון המשפר,תודה על הדוגמה.

2.לא שאלתי סתם, אני משוכנע כי רבים אינם יודעים .

3.לדעתי כחלק מלימוד נהיגה/ו/או ריענון נהיגה, חייב להראות לנהגים החדשים/וותיקים

את התהליך/פיצוץ פירוטכני מבוקר של כרית אוויר. לא רבים יודעים כיצד זה מתבצע,

תחקירים פתולוגים הצביעו על כך כי: עקב ישיבה לא נכונה, נהרג/ה הנהג/ת, מ

פגיעה חזקה מכרית האויר שחנקה אותם בין המושב להגה- בדיוק באותה שניה של מכת

ההתנגשות בעצם.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן, בקשר לתחקירים פתולוגיים, פגעת בנושא רגיש.

עקב ישיבה לא נכונה אפשר להיפגע מפתיחת כרית האוויר. זוהי בדרך כלל ישיבה של דודות מפוחדות.

דרך אגב ובמלוא הרצינות - לפני כמה ימים ניסיתי לנהוג כמו הדודות כלומר הכיסא ממש קרוב והידיים כבר לא מושטות אלא בעצם כרוכות מסביב להגה. היה מפחיד! הרגשה כאילו אתה לא שולט באוטו וכל תזוזה של ההגה יכולה להיות הרסנית. לא פלא שהן נראות כל כך מפוחדות ;)

אבל מה בקשר לנזק הכי חמור מישיבה לא נכונה הלא היא הwhiplash?

ערסים או כל נהג שפשוט משכיב את הכורסא שלו ויושב "בסטייל" יכול להיפגע אנושות מהתנגשות קלה ביותר (שאפילו לא תפעיל את הכריות אוויר). ופה זה כבר לא עניין של מזל אלא נזק בטוח.

אני רואה אנשים שנוהגים ויש מרחקים של מעל ל30 סנטימטר בין הראש שלהם לכרית (!!!)

אין מספיק הסברה בקשר לישיבה נכונה...

פורסם
יש לי שאלה.......

נניח וקניתי רכב חדיש ובטיחותי עם ציון 5 כוכבים במבחני הריסוק של NCAP. ואני נוסע לי להנאתי עם היצירת מופת שקניתי במהירות 80 קמ"ש בכביש מהיר. ומולי נוסע נהג אידיוט\שיכור\חדש (u name it..) במהירות חוקית ודומה, אך האידיוט הזה מחליט לסטות לנתיב שלי כדי לעקוף את הזחלן שלפניו, ולא ממש מבחין בי ובום הוא מתנגש בי. אתם באמת חושבים של הכוכבים הנוצצים האלה יצילו אותי???

תלוי איזה מכונית יש לזה שמלפניך.

במקרה ועקפה אותו טרנטה חצי כוכב יגרם לך נזק מזערי למדיי. האיש בתוך הטרנטה ימות על המקום.

במקרה ונתקעת במכונית 5 כוכבים גם כן אתה תצא חי אבל אם יותר פציעות.

איך אני יודע את כל זה? הילוך חמישי (טיף נידל) לקחו שני ואנים של רנו אחת חדשה ואחת ישנה. גרמו להם להתקל אחד בשני ב-60 קמ"ש ומסתבר שבואן החדשה הפציעות היו מזעריות ובואן הישנה המצב עגום ביותר אז כך שהכוכבים לא משקרים.

מאזדה מיאטה, טעם החיים.

פורסם
תלוי איזה מכונית יש לזה שמלפניך.

במקרה ועקפה אותו טרנטה חצי כוכב יגרם לך נזק מזערי למדיי. האיש בתוך הטרנטה ימות על המקום.

במקרה ונתקעת במכונית 5 כוכבים גם כן אתה תצא חי אבל אם יותר פציעות.

איך אני יודע את כל זה? הילוך חמישי (טיף נידל) לקחו שני ואנים של רנו אחת חדשה ואחת ישנה. גרמו להם להתקל אחד בשני ב-60 קמ"ש ומסתבר שבואן החדשה הפציעות היו מזעריות ובואן הישנה המצב עגום ביותר אז כך שהכוכבים לא משקרים.

אם אני לא טועה. אם אתה נוסע 80 ואותו נוסע לכיוונך ב-80. אז זה כאילו אתה נוסע 160. ולא נראה לי שתצא בחיים מהתנגשות במהירות כזו. חוצמזה. מי נוסע 80....כולם נוסעים יותר..:wink:

"במכונית יפנית חדשה, בירידות אני דוהר"

פורסם
אם אני לא טועה. אם אתה נוסע 80 ואותו נוסע לכיוונך ב-80. אז זה כאילו אתה נוסע 160. ולא נראה לי שתצא בחיים מהתנגשות במהירות כזו. חוצמזה. מי נוסע 80....כולם נוסעים יותר..:wink:

אם אתה נוסע 80 ומולך נוסעים 80, התנגשות כזו שקולה לפגיעה ב-160 ברכב השני כשהוא חונה - ולא שקולה לפגיעה של 160 בקיר בטון. למעשה אפילו אפשר להניח שהפגיעה בכל אחד מהרכבים תהיה קרובה לפגיעה של 80 קמ"ש בקיר בטון - זה בהנחה שהמאסות שלהם שוות.

פגיעה בעוצמה של 80 קמ"ש בקיר בטון יש בהחלט סיכוי לשרוד - עובדה שהמכוניות הבטוחות ביותר היום יכולות להוציא את הנוסעים כמעט ללא נזק מפגיעה של 64 קמ"ש בקיר (NCAP...).

ועוד לא דיברנו על העובדה שבד"כ לפני הפגיעה יש בלימה חלקית של 2 הרכבים, כך שהפגיעה עצמה כבר במהירות מופחתת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
קודם כל, גם אני מלא תקווה כי לא תהיה מעורב בתאונה ושבכלל לא תדע צער.

עכשיו לגבי מה שרשמת, מה זאת אומרת "הרכב מיועד רק לי" ? האם זה אומר שתמיד תסע בו לבד ולעולם לא תסיע עוד אנשים מלבדך ברכב בכדי לא לסכן אותם ?

אם זאת כוונתך, אז קנה אופנוע וסגור עניין.

הכוונה שלי הייתה שאני בעיקר אשתמש ברכב, כלומר שיסעו איתי לפעמים עוד אנשים, אבל אני בעיקר אשתמש בו.

לגבי הסיכון, אני מנסה לנהוג בזהירות, ואני גם מתרכז בנהיגה עצמה ושומר על תקינות הרכב, ככה שאני עושה משהו כדי לשמור על עצמי ועל הנוסעים. בעצם הכוונה שלי הייתה שבניגוד למישהו שצריך להסיע משפחה ברכב באופן קבוע, אני אשתמש ברכב לרוב בעצמי, ולכן אני אשים פחות דגש על בטיחות הרכב (זה לא שאני מזניח את הבטיחות או שלא בא לי לחיות, פשוט בטיחות זה לא רק הכוכבים כמו שאמרתי, זאת גם תחזוקה נכונה ונהיגה זהירה)

פורסם
יש לי שאלה.......

הבאת סיטואציה אחד מבין רבות.

ברוב המצבים, המכונית הבטוחה מגנה בכבוד על הנוסעים.

לצערי, מניסיון.

צבי.

פורסם
ייתן כי אתה צודק שלא מודעים פה לבטיחות במידה מספקת...

אבל מצד שני, הרבה אנשים פה לא ממש שמים לב לתחזוקה נכונה של המכונית או לנהיגה נכונה, ככה שאין ממה להיות מופתע..

דרך אגב, אני חושב שגם אני כשאני אקנה לעצמי רכב (מתי כבר זה יקרה???) הבטיחות לא תהייה הפרמטר העיקרי...

כלומר זה בעיקר דבר חשוב למשפחות עם ילדים, או לכל אחד שרוצה להרגיש בטוח, טוב בעצם זה דבר חשוב לכל מי שרוצה לצאת בחיים מתאונה (לא שאני לא רוצה, פשוט אני מעדיף ביצועים והתנהגות טובה)...

=======================================================

ביושר רב ולא בצביעות אכן אתה מאמת עובדות בדוקות...:?

המודעות לבטיחות הרכב בישראל נמוכה!

כמו שהדגשתי בהתיחסותי לסוגי הבטיחות, לצערנו חלק גדול מאיתנו חסרים תרבות מוטורית שהיא הבסיס להבנה , להפנמה ולהוצאה לפועל!

עובדות אלו הועלו והושמעו במסגרות מקצועויות גם באקדמיה ע"י מומחים מהטכניון בתחום התחבורה, ביניהם:

פרפ' דוד מהלאל, ד"ר טייב מימון ומר' יואב דנצינגר וכמובן ד"ר משה בקר.

גם באוניברסיטת בר אילן במכון לחקר הגורם האנושי לתאונות בדרכים, האירה ד"ר טובה רוזנבלום את הנושא בהדגשה על "אישיות האדם - תרבות מוטורית לא בשלה בישראל"...וכיצד היא מוצאת את ביטויה בנהיגה?...

ציטוט מהתיחסותך:

"אבל מצד שני, הרבה אנשים פה לא ממש שמים לב לתחזוקה נכונה של המכונית או לנהיגה נכונה, ככה שאין ממה להיות מופתע.."

אכן , בכל אופן זה לא מצד שני, אלא חלק חשוב מהיבטי הבטיחות המאפשרים מניעת תאונה(לא תמיד).

מנהל האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם

והנה דוגמא ל"תרבות מוטורית" בישראל ....

ציטוט של הודעה מפורום מסויים...

"שלום לכולם

לפני יומיים החלפתי ברכב שלי את הג'אנטים ממידה 185-60R14 למידה 195-45R16( הרכב נראה בלי עין הרע סוף)

עכשיו רק הבעיה שלי היא (והיא לא היחידה כי המהירות של הרכב הושפעה בעיקבות השינוי) הבעיה היא איך אני משיג אישור שזה יהיה חוקי כי הדבר האחרון שאני צריך זה להסתבך עם החוק .

חוץ מזה מה הנזק שיגרם במידה ושוטר יעצור אותי עם הג'אנטים האלה ???

תודה

-------------------------------------------------------------

למעשה פגיעה משמעותית בבטיחות! למה? אולי אתם תעלו דעות?!...

פורסם

אחלק את תשובתי ל -2 חלקים

א'

תשובה ליוסי

באם קראת בעיון את השירשור, היית מגלה דבר אחד חשוב מיני רבים.

הקלישאה -ככל שהרכב בטיחותי יותר - (5 כוכבים) הנוסעים בעת תאונה יפגעו פחות.

1. ובכן יוסי, זה תלוי במקרה שלך בבטיחות פאסיבית, ככל שהשילדה ,והמרכב יעמדו בעומסים גבוהים יותר, וכן באם הם עשויים מסגסוגת (טכנולוגית) "חכמה" יותר,זה גם תלוי בתיכנון הנדסי/עיצוב, חישוב מאמצים,כוחות גזירה, וכו'...כך השילדה והמרכב יגנו טוב יותר על הנוסעים.

2. ישנו עוד פרמטר מיני רבים , והוא עמידות חלקי פנים הרכב בספיגת המכה, למשל קונסולה קדמית, מושבים/ התקני ריסון, וכן חישובי אינרציה של תנועת הרכב/מרכז כובד, ואותה אינרציה משפיעה ישירות על הנוסעים בעת המכה... :shock:

המתבטאים ב גובה/משקל/מהירות וכו'. וכמובן תכנון כריות האוויר, שיגנו בצורה

האופטימלית על הנוסעים לפי חישוביי זוויות פתיחה,וגישה של הנוסעים ביחס לגובה

לאותן כריות אוויר,כמובן לפי תקנים בינ"ל, כאן גם נכנס פרמטר -ישיבה נכונה, חגירה

סידור סד(משענת) ראש ביחס לקודקוד הראש מאחור, יחס הישיבה/מרחק בינך לבין ההגה

/דוושת ועוד. (במרצדס למשל, קיימת מערכת אלק' המזהה ע"פ סנסורים מתקדמים

תאונה הולכת וקרבה, בו ברגע באלפיות השניה, היא סוגרת חלונות כולל גג נפתח

מותחת חגורות ע"פ משקל היושבים בכל מקום ברכב , משנה בשעת הצורך ע"פ פרמטרים שנקבעו, את תנוחת הישיבה ,ישיבה נכונה -זוכרים? וכל זאת לפני הפגיעה.)

3.ואכן כל אלה מתרכזים לזווית /מקום הספיגה של המכה, והתפשטות העומס בין המכלולים

ברכב הנפגע/פוגע,קריא: שילדה/מרכב , וכן ביחס למהירות X משקל.

כך שוב התשובה היא כן באם כל הפרמטרים שהזכרתי כאן ועוד,מתקיימים, אחוזי הפגיעה

של נוסעי הרכב הבטיחותי יותר תקטן ביחס לרכב אחר שאיננו עומד בסטנדרט הבטיחותי הגבוהה יותר- אותו מידרוג של Euroncap.

*אינני מעוניין לבלבל אתכם בנוסחאות הנדסיות מדויקות. בחרתי לציין על קצה המזלג

למען העברת המסר לכלל חברי הפורום.

חלק ב'

תשובה לקוסם

אחד הדברים הוא:

בלימה כלומר סנסור ה ABS, הקורא באלפיות השניה כל סיבוב (שלם) של הגלגל

התקני של הרכב שנקבע ע"י היצרן, מרחק הבלימה משתנה לרעה כלומר מרחק גדול יותר

וכן תקלות במע' - ABS, עקב השינוי.

נ.ב

למדתי את בזמנו מה"קוסם".

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

נספח ב'

מראות פנורמיות.

1.רבים מנהגי ישראל, "נהנים" ממראות פנורמיות ברכבם,

ברגע ששואלים אותם למה משמשת אותה מראה פנורמית :?:

התשובה - " הגדלת שדה ראיה" נשמעת ללא היסוס. 8):shock:

2. גבירותיי ורבותי, ברגע שנהג משתמש במראה פנורמית הערכת טווח המרחקים

האופטית נפגמת,ונוצרת אשליה כי הרכב מאחור/צד ,יחסית רחוק .ובכך נפגם שיקול הדעת

של הנהג/ת שסבר כי הרכב אותו הוא/היא רואים, הינו רחוק, עקב הערכת מרחק שגויה

שנובעת מ"הכרת" המראה הפנורמית, והסתגלות להערכת מרחקים לקויה.

זה בהתחשב במראה פנורמית אמצעית + מראות פנורמיות(שאינן תקניות/אינטגרליות)

המודבקות במראות הצד, לפי הגדלים שקובע אותו נהג וכל המרבה הרי זה משובח.

ישנם מקרים כי אותן מראות פנורמיות מלוות ב ווילונות צד, ושאר מרעין בישין

ה"משבשים " את שדה הראיה, ולעיתים לשם כך סבור אותו בר דעת כי עליו לכפות על

כל, בעזרת מראות פנורמיות.

3.אחד ההתחכמויות: הרכבת מראות פנורמיות מעל המראות התקניות, בנוסף למראה

פנורמית אמצעית, ויותר מכך, מורי הנהיגה, מרגילים את תלמידי הנהיגה למראות

פנורמיות- גיוואלט :evil::shock::idea:

*** רבותיי מראה פנורמית שאינה תקנית/אינטגרלית ע"פ היצרן, היא ס-כ-נ-ה , ההפך

מבטיחות, זה "נזק" (תרתי משמע).

4.יצרני הרכב, משקיעים מחשבה עמוקה בתכנון שדה ראיה/כולל מראות, ברמה גבוהה יחסית

במקרים אלה כל המוסיף גורע- מה שיכול בקלות לגרום לתאונה.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
יש גם חישוב אחר בנושא הבטיחות:

אני קונה רכב בשביל להגיע איתו לעבודה.

ולוקח לי שעה בבוקר להגיע לעבודה שנמצאת, נניח, במרכז ת"א.

אין דיני כאדם שנוסע כל בוקר, במשך שעה, בכביש המהיר, במהירות של 120 קמ"ש.

כך שפיג'ו 205 (ושות') תהיה מצויינת בשבילי, אך נורא מסוכנת למי שנוסע הרבה בכביש המהיר.

צבי.

צבי - לצערי לא הבנת כלום. בוא אספר לך משהו מנסיון:

לפני כשנה "איבדתי" בתאונה את האלפא 156 שלי. רכב חדיש יחסית, אולם בעל בטיחות ממוצעת, לא יותר. האלפא הספציפית שלי היתה עם מנוע 2500 משופר וידנית, כך שהמהירות הסופית שלה היתה מעל 230 קמ"ש. בכביש המהיר ב-160 קמ"ש וצפונה מעולם לא קרה לי דבר. ואתה יודע היכן היתה התאונה? בצומת סביונים, במהרות "אפס" איזה אדיוט בקפריס קלאסיק ישנה נכנס באדום ו"לקח" איתו יונדאי אקסנט שנזרקה עלי. התוצאה? 3 פצועים קל אצלי, 4 פצועים בינוני ביונדאי ו-2 מכוניות הרוסות. אם הייתי יושב באותו זמן בפיג'ו 205 התוצאה אצלי היתה שונה לחלוטין...

ועניין נוסף - מישהו כאן טען שהבדיקות באירופה נעשות לרכב המאובזר ביותר בטיחותית מאותו דגם. לא נכון! הבדיקות מתייחסות לדגם הבסיסי ביותר שניתן לקנות באירופה. זו הסיבה שיצרנים רבים, בייחוד הצרפתיים, מכניסים לכל דגם (אפילו הבסיסי ביותר) אביזרי בטיחות רבים, ע"מ שהתוצאות הרשמיות של כלל הדגם תהיינה טובות. מנגד קח את ההונדה אקורד, שמגיעה לארץ עם 2 כריות בלבד, לעומת הסיטרואן C5 שמגיעה עם 7 כריות, והפיג'ו 407 והלאגונה עם 6-8 כריות...

ולסיום - חלק מאיתנו בהחלט מתייחסים לבטיחות - זו הסיבה שהחלפתי לאישתי את ה-206 ל-307.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אני חשבתי על החלפת רכב לבטיחותי יותר (יש לי ניסן סאני ללא כל כריות וABS)

ורציתי מאוד רכב ידני, בגלל שלא מצאתי שום דבר שמתאים לי (יד שניה) וויתרתי על התיבה הידנית.

את האמת ממש לא ידעתי מה לחפש ואיזה פרמטרים הכי חשובים לי עד שלא נפל האסימון :בטיחות= 5 כוכבים של NCAP.

עובדה זה עובדה: ברכב של 5 כוכבים הסיכוי לפגיעה יותר נמוך מאשר ברכב 4 כוכבים ופחות. נכון שראש בראש במהירות 80 קמ"ש אין יותר מדי סיכוי לצאת אבל אלה מקרים די נדירים ורוב התאונות הן לא כאלה. כמו כן חשוב לא רק הכוכבים אלא גם המשקל של הרכב!

כך שבסוף אני מוכן לוותר על שנתון, אמינות, יופי... אבל לקנות רכב בתקציב שלי לפי הבטיחות ולכן אני אישית ננעלתי בינתיים או על פאסאט או C5 והסיטרואן יותר בטיחותית וזולה יותר לכן אין מה לחשוב יותר מדי. רק בגלל הבטיחות הייתי מוותר על 205, כי הילדים שלי (בעתיד) צריכים אבא ועדיף בריא.

עכשיו על מר ישראלי: מכל האנשים בסביבה שלי לא כל כך חושבים על הכוכבים של NCAP וזה חבל. ולא צריך להסתכל רק על הכוכבים אלא לראות את הנתונים של NCAP באתר שלהם.

*דרך אגב עוד לא הצלחתי להבין את שיטת הכוכבים של NCAP באתר של "יד שניה", למשל אותה שנה של פאסאט (2002-2005) עבור מנוע 2.0 יש 4 כוכבים ועבור מנוע 1.8T יש רק 3 כוכבים כאשר שניהם באים עם 6 כריות?! מוזר.

*מצחיק שחשבתי תמיד כי גולף זה רכב מאוד בטוח עד שראיתי את הנתונים שלו בNCAP, רק הדגם האחרון קיבל 5 כוכבים.

• תוכן חדש...