רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,593 נושאים בפורום הזה
-
הכותרת מוטת בכוונה. מבלי להכנס לדיונים שנדונו כבר, עם העובדה שאני מכבד את החוק ויודע שגם ילד בן 13 שרוכב ב2 קמ"ש בשדה ריק וסטרילי, זהו מעשה לא חוקי וגם עם התיעוב שאני חש נוכח התנהגות משפחתו של הילד כלפי השוטרים. עדיין, שימו לב מה התקשורת והמשטרה בחרו להדגיש בכתבה במקום אותם פורעי חוק נתעבים המשתוללים עם טרקטורונים לא חוקיים בכבישים- היו בכתבה כאלה, פשוט הם לא הצטלמו טוב כמו האמא\דודה התוקפת את הצלם. נקודה למחשבה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3710763,00.html
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רנו שהיא החלוצה של ההנעה הקדמית במכוניות רק עכשו החלה בהיגוי ל-4 גלגלים בלגונה החדשה (2008). מערכות ההיגוי הן ממוחשבות ומשולבת בהן מערכות ESP ואחרות.
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3711751,00.html :-) אני פשוט נקרע מהאומץ (ואולי גם הטיפשות וחוסר האחריות) של האישה הזאת. דבר אחד אני עוד מנסה להבין : מאיפה לעזאזל היא ידעה שאלנטרה של הפלמ"ח יותר מהירה ממגאן חדשה לגמרי ? לסיכום - איך אומרים ? אל תהיה צודק, תהיה חכם. (אני מקווה שזה לא ההפך )
הודעה אחרונה מאת yossi7, -
- 2 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
נניח וברשיון רשומים 2 בעלים, האם הורדה של אחד הבעלים גוררת העלאת היד? תודה!
הודעה אחרונה מאת Mosho, -
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שבת שלום. אז בהמשך למקרה המצער הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=256891 שקרה לי לפני מספר שבועות, אתמול בשעות הצהריים לקחתי את רכבי לשטיפה. כאשר הרכב יצא ממכונת השטיפה והיה נקי, שמתי לב שיש נקודה זהובה על שלושה מגלגלי הרכב. כאשר התקרבתי לרכב, שמתי לב שלא פחות משלושה ונטילים (כן כן, ונטילים פשוטים) היו חסרים וכמובן נגנבו. מישהו יכול להסביר לי את התופעה הגועלית הזאת? כי אני פשוט לא מצליח להבין אותה. חסר לך ונטיל? לך לכל פאנצ'ר מאכער ותיקח 200, ובחינם. אמנם התופעה היא לא כ"כ קריטית, אך בכל זאת מעצבנת. לאן הגענו?!
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום! רציתי לדעת איפה אפשר לרכוש מדבקות של סמלים לרכב, בעיקרון אני רוצה מדבקת מיצובישי אדומה גדולה. הייתי באוטו דיפו ולא היה להם. מישהו יודע על משהו? באיזור ראשון או ברשת כלשהי. תודה רבה!!, תומר.
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- 7 תגובות
- 898 צפיות
שלום, רציתי לדעת על שווי השימוש, חיפשתי כאן בפורום ובגוגל ולא מצאתי תשובה מוחלטת. כמה יש לשלם על אגרת שווי שימוש 4 היום, וכמה זה הולך לעלות בשנים הבאות ?
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
שלום, על כביש 3 כמה ק"מ אחרי מחלף לטרון, לכיוון מערב (לכיוון השפלה) הכביש בנוי מסוג אספלט שונה ממה שרואים בד"כ בכבישי ארצנו. הכביש נראה יותר כמו "פלטות" בטון שהונחו על תוואי הקרקע, יותר מאשר גבישי אספלט שנכבשו... גם הצליל שנמע מכיוון הגלגלים שונה כשנוסעים על הכביש הזה. על מה מדובר?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
אמא שלי בעלת רשיון לאוטומט בלבד. איך עובדת הפרוצדורה של מעבר לרשיון לידני? האם יש צורך בכל השעורים + טסט מההתחלה? תודה רבה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז ככה נתפסתי נוהג במהירות של 122, אחרי הסטיה יוצא 117. השוטרת אמרה לי שאני אבוא לבסיס שלהם (מ.צ רמת הגולן) והיא תדאג שלא יקחו לי את הרשיון הצבאי לחודש. יכול להיות שהיא לא דוברת אמת? ומה עושים על דבר כזה בבית דין צבאי, במידה וזאת עבירת התנועה הראשונה שלי בצבא? אשמח לקצת תשובות מאנשים שהיו להם מקרים דומים. תודה.
הודעה אחרונה מאת Rieno, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן! רציתי לשאול אותכם על דעתכם בנוגע נהיגה ב"שכרות" ולא סתם כתבתי שכרות בגרשיים. לא באתי פה לפתוח דיון על האם העונש מחמיר מידי,אלא פשוט לדון על "האם הכמות הקטנה שמרשים לנהוג איתה היא סבירה לנהיגה או לא" כלומר,האם לדעתכם זה בסדר לנהוג כשיש בגופכם קצת מעל המותר?האם שבכופכם יש קצת מעל המותר אתם כשירים לנהוג(כשיר על דעת עצמכם,לא על דעת המשטרה) אני שואל את זה כי אתמול לאחר חגיגות יום העצמאות רציתי לנהוג,אמרתי שלא שתיתי ושאני בסדר,ושבטח בדרך יעצרו אותי לפחות פעם אחת לביקורת ושאין לי ממה לפחד. אמרתי שרק שתיתי שתי כוסות(פלסטיק,רגילות,סטנדרטיות)של בירה.אמרו לי שאני לא אעבור את הביקורת(למרות שעברו 4 שעות)והרמתי גבה. נ.ב יש לציין שלא נהגתי
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
Hummer H2 משופר 1 2 3 4 5
מאת Vibraddict-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 61 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- 2 תגובות
- 997 צפיות
קיבלתי אתמול דו"ח של שיטור עירוני בב"ש על חנייה באדום לבן עם שני גלגלים על המדרכה על סכום של 500 ש"ח. בחתימה יש פקח **** וחותמת כזאת שהיא שילוב של העירייה ושל המשטרה. זה דו"ח משטרתי או עירוני? עכשיו, אני בעל תו-נכה (מטופל דיאליזה) אבל נהגתי ברכב של סבתא שלי שגם בעל תו נכה על שמה ועל מספר הרכב, ואני על מספר רכב שלי שהיה במוסך. האם בכלל מותר לי עם התו-להחנות ככה? לא היה חנייה ברדיוס של 3-4 ק"מ באזור והחנייה של הנכים הייתה תפוסה. האם לפנות לאגף הפיקוח בב"ש ולהגיד שסבתא נגיד נהגה ושיבטלו את הדו"ח?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 4 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מכלל יפהפה , להגדיל ולתלות על הקיר !.
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
שלום רב לכל חברי הפורום לפני מס' שבועות עצר אותו שוטר על אי ציות לרמזור - מעבר ברמזור אדום. הייתי עם בת זוגתי ברכב, היה יום גשום חורפי, כאשר עברתי את קו העצירה הרמזור התחלף לצהוב (מעבר רמזור באדום לא הייתי מעלה על דעתי). צץ שוטר הטען שעברתי את הרמזור באדום. החלטתי לא להתווכח איתו ורק ביקשתי שירשם בדו"ח שעברתי את הרמזור בצהוב ולא באדום וכך נעשה. כנס 1000 ש"ח+10 נק'. בת זוגתי גם טענה וחיזקה את טענתי שלא עברתי את הצומת באדום. היות והמצב הכלכלי לא מזהיר (סטודנט שלא עובד) ובהסתמך על כך שזאת עבירה הראשונה שלי מזה 10 שנים שיש לי רשיון הייתי מעוניין לשאול מה לעשות. האם כדאי לפנות לעו"ד? האם כדאי לגשת ולהשפט לבד? אשמח לכל עצה בעניין. …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 3 תגובות
- 802 צפיות
ברצוני לרכוש מגזין רכב,קראתי בדיונים ולא הצלחתי להחליט,מי מהמגזינים הכי מעניין? בחיפוש הרוב היה אוטו,אך בדיונים השונים צויינה הידרדרות של המגזין (לפני 3 שנים) האם זה כך גם היום? תודה רבה,לי-חן.
הודעה אחרונה מאת BIG PAPA, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 867 צפיות
אי שם בהולנד נפגשים יותר מ-900 בעלי פרארי כדי לנפוש בבונגלו (סוג של צימר).
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
אני נוהג כבר עשר שנים ברכבים אוטומטיים, ואני מעוניין להתחיל ללמוד על תיבה ידנית. חשוב לי לציין שמטרתי היא, בראש ובראשונה, פיתוח מיומנות בהילוכים -- ולא לעבור טסט. ללמוד על "רכב של חבר/דוד/בן משפחה/גטס ידני מהשכרה" לא בא בחשבון. יש מורי נהיגה מומלצים לנסיבות אלה (אזור י-ם)?
הודעה אחרונה מאת msvnk, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://www.hnn.co.il/gallery7368.html השוטרים האלו שגובים מס הם שנואי לבי לא אסתיר זאת. בסוף הם אלה שגורמים צרות לעצמם. ירון
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול הייתי אמור לסגור עסקה עם בחור מהפורום בקנייה של אגזוז פתוח שקט, לאחר שנמאס לי מהאגזוז הרועש שנמצא לי על הרכב (פונטו HGT 1800). בסוף לא הספקתי להגיע לדואר בזמן והיה כבר סגור ואז התחלתי להתלבט בעצמי אם כדאי להחליף לאגזוז פתוח שקט, כי מצד אחד אני לא מעוניין באגזוז שקט לגמרי אחרת הייתי שם כבר את המקורי, מצד שני אני סובל עם האגזוז הפתוח ללא משתיק שיש לי כיום. האגזוז שאני צריך להביא זה דוד פתוח של חברת האנסה יציאה כפולה עם משתיק, עכשיו למרות הרצון לשקט, אני רוצה להינות מרעש בטעם טוב, כי כרגע כשאני ב-4 אלף טור ההרגשה מהרעש היא כיאלו אני עוד שנייה במנתק. יש למישהו אגזוז פתוח שקט על האוטו ויכול לתת חוות דעת שלו? ומה דעתכם על כל העניין? השקט יהיה שקט עד כדי כך שכבר יה…
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 724 צפיות
שלום לכולם, במהלך לימודי הנהיגה שהסתיימו בהצלחה לפני כ-4 חודשים, התרגלתי (כמו רבים אחרים) לתוספת רצינית של מראות ברכב - מראה פנוראמית בפנים ועוד מראה המורכבת מעל כל אחת ממראות הצד. ציידתי את הרכב הפרטי בהתאם... בעקבות צפייה בסרטונים של אלטנתיבי ומסלולים, החלטנו לוותר על המראה הפנוראמית (אני כבר לבד שמתי לב להרבה מהבעיות שהוזכרו, הסרטונים פשוט חידדו את הדברים). באחד הימים השבוע, נכנסתי למעגל תנועה לא מורכב (נתיב אחד) ולא עמוס במיוחד וכמעט גרמתי להתנגשות עם רכב שבא משמאלי ומסתבר שנכנס למעגל התנועה כמה שניות לפניי. מאחר ואני זוכרת בבירור שכן בחנתי את התנועה במעגל ומסביבו כולל מבט לצד שמאל (אני זוכרת בבירור: היה שם הולך רגל שעוד לא סיים את החצייה של הנתיב הנגדי ואותו …
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 1 תגובות
- 610 צפיות
שלום רב , לחבר טוב שלי יש את הרכב הנל ועד לא מזמן הוא היה מתדלק אותה ב דלק 96 כיום תוסף העופרת הוסר כידוע אני טוען שלרכב יש ראש מנוע מאלומניום בגלל שזה רכב אומנם עם קרבוראטור אבל מנוע הבוקסר הוא יחסית לא כל כך עתיק כמו רכבים משנות ה 80 או ה 70 לכן לפי דעתי הרכב לא אמור להיות זקוק לתוסף עופרת בשביל להמשיך לעבוד בצורה טובה אני פשוט לא בטוח ולכן לא רוצה לקחת סיכון ולהמליץ לו על משהו שאני לא בטוח בו במאה אחוז יש למישהו תובנות אחרות בנושא ? או אם לא , אז לפחות להגיד לי שזה אכן ככה ושזה יהיה תקין לנסוע עם הרכב הנ"ל עם אוקטן 95 נטול עופרת תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא קלין קאר (מחפש מישהו שיעשה את העבודה בעצמו, לא יתן לפועלים שלו). תודה.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 817 צפיות
לא ידעתי באיזה פורום לכתוב את ההודעה כי היא לא נראתה לי מתאימה לגמרי לפורום "ייעוץ בקנייה". כרגע אני חייל בסדיר ונמצא בבית רק בסופשי"ם (אם אני לא נשאר בבסיס כמובן) רכב לנסיעות מנהלתיות אני לא צריך, אני משתמש ברכבים של ההורים (407 ופוקוס אוטומטיות). אני רוצה לשפר את מיומנות הנהיגה שלי (גם בטוחה ובעיקר גם ספורטיבית) - קורסים בנהיגה מתקדמת, נסיעות ספורטיביות לפעמים וכו'. המכוניות של ההורים הן לא אופציה (אוטומטיות, esp שלא מתנתק, משפחומטיות של ההורים שאני לא יכול סתם ככה לקחת לאיזה כביש בצפון ביום שבת או לאיזה קורס נהיגה מתקדמת). לוגיטק G25 עם LFS זה נחמד, אבל זה לא כמו הדבר האמיתי. לכן חשבתי לקנות אוטו למטרה הזאת בלבד. הבעיה היא שהתקציב לאוטו בלבד ה…
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, בהמשך לשרשור הנ"ל שם נשאלה השאלה האמורה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=208141&highlight=%D7%A7%D7%95+%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%93%D7%94+%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%A3 ידוע לי כי עקיפה שמתחילה בקו מקוטע אך מסתיימת בקו רצוף היא אינה חוקית. אני זקוק לאסמכתא שמאוששת את האמור. תודה לעוזרים, עידן
הודעה אחרונה מאת maier, -
-
- 3 תגובות
- 678 צפיות
וואי איזו אטימות! עיר בישראל עם 40-50 אלף תושבים ורק עכשיו יש לה תחבורה ציבורית? איפה זה נשמע? לא פלא שהבדואים ממורמרים על מדינת ישראל, זה ממש קיפוח. אבל מוטב מאוחר מאשר לעולם לא. ברכות לרהט. קרדיט: YNET http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3711753,00.html
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
לפני יותר מחצי שנה יצאתי מטעם מגזין אוטו לאיטליה בשביל לנהוג על כמה מכוניות, ובכן, מעניינות. לנסיעה שהתקיימה לפני מספר שבועות כבר לא יצאתי, אבל לעזאזל, כמה רציתי לצאת... שניים מכתבינו (פלוס צלם) נהגו בבוגאטי ויירון, לא פחות, והערב תוכלו לקבל מזה טעימה בחדשות ערוץ 2 שמתחילות ב-20:00. הנה לינק לסרטון פרומו וכן, אתם מוזמנים להתחיל עם הקללות. אני מקלל כבר שבועיים בלי הפסקה... עדכון: עלה לאתר הסרטון המלא. רוני
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 0 תגובות
- 611 צפיות
http://www.autoblog.com/2009/05/07/even-better-than-the-real-thing-retro-gullwing-still-built-in-g/ I'm in loooooove .
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 0 תגובות
- 787 צפיות
http://www.leftlanenews.com/audi-reportedly-readying-hybrid-a3.html הייתכן ?, ולפי הנתונים היא הולכת להיות כסכונית בצורה מרשימה .
הודעה אחרונה מאת הבשבוש המחפש, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 928 צפיות
תראו את הדבר הזה ממש הזוי. לא נראה לי זה ייצור סדרתי, אני טועה? http://img21.imageshack.us/img21/1357/000ggs.jpg http://img8.imageshack.us/img8/2605/003lxl.jpg http://img401.imageshack.us/img401/6561/004kae.jpg נ.ב. - משהו יכול לעלות את התמונות ישירות לפורום כי אני לא הצלחתי.
הודעה אחרונה מאת $$weezy$$, -
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,810 אורחים (הצג רשימה מלאה)