Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם :-D

אתמול חזרתי מההקרנה של מהיר ועצבני 4 (סרט מומלץ מאוד!), וכמו שכולכם ראיתם (אם לא בסרט אז בפרומו) וין דיזל הרים את האוטו לווילי.

מבחינת הגיונית, זה לא נשמע לי הגיוני שבמציאות אפשר לעשות כזה דבר, זה לא כמו אופנוע או טרקטורון שאין להם משקל והגוף של הנהג יכול להשפיע מאוד עליהם, אלא זאת מכונית שרירים ענקית עם משקל עצמי עצום, שלא משנה כמה הנהג יזוז הוא לא יזיז למכונית.

בקיצור, מאז אני כל הזמן חושב על זה, קיים כזה דבר במציאות? זה אפשרי? (וודאי שלא על חצץ כמו בסרט, אבל אולי על אספלט איכותי?)

ואם כבר אז כבר, יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר זמן מה.

לעיתים רואים בסרטים וסרטונים ברשת מכוניות נוסעות על 2 גלגלים צידיים, זה כבר נשמע ונראה לי הרבה יותר הגיוני מווילי, אבל עדיין, איך אפשר להביא מכונית למצב שהיא נוסעת על הצד בלי להתהפך?

תודה רבה לעונים וחג שמח.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר לעשות ווילי אם רכב, כדי לעשות ווילי צריך עוצמה מטורפת, מומנט ענק, מתלים אחוריים רכים וצמיגים סליקס דביקים במיוחד.

http://www.youtube.com/watch?v=nBBPOFUZwiw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

וזה בכלל מטורף

http://www.youtube.com/watch?v=AMsjRtOHXow&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

זה תלוי בשלדת הרכב איך היא מחזיקה מעמד מהעברת משקל, ועל המבנה האווירודינמי.

אבל במהיר ועצבני הראשון זה היה פעלול אמיתי, אז סביר להניח זה אפשרי.

פורסם

jimbo, אשמח אם תבהיר לי מה ניסית להביע.

בקשר לשאר, תודה רבה על הסרטונים וההסברים, עכשיו הנושא הרבה יותר ברור לי (מלבד הנסיעה על הצד, שעוד לא ענו עליה).

פורסם

כי שהראו לך כאן זה הגיוני ואפשרי.

בקשר לנסיעה על שתי גלגלית בלי להתהפך, זה דווקא לא מצריך סגולות מלידה והרבה יכולים לעשות את זה. תחפש ביוטיוב או במקום דומה קטע מהילוך חמישי שהביאו פעלולן שמתמחה בזה והוא הסביר הכל. ואפילו לימד את המנחה גם לעשות את זה.

פורסם

ואוו משוגע עם ההאצ'בק הכתומה!

איזה מוזר!

הייתי בטוח ששניה אחרי זה הוא היה מתהפך!

איך לא?

"הקש על ה5 ביטוח ישיר, הקש על ה6 גיהנום :evil:"

"יש שלושה סוגים של נהגים: הנהג הזהיר (שמודע להכל), השיכור (שמודע לחלק) והאישה (מהסוג שלא מודעת לכלום מעבר למראת האיפור)"

פורסם

כמה דברים

חלק מרכבי הדראג האלו שעושים ווילי נעזרים בדחיפה...

עם אופנוע ניתן לעשות ווילי בגלל הצורה שדרכה מועבר הכח לגלגל, שרשרת, שמותחת את החלק הקדמי של האופנוע לווילי.

ברכב כידוע לך יש דריישפט בלי האפקט הזה ולכן קשה יותר להשיג את הרמת החלק הקדמי של הרכב.

בכל מקרה תמיד תוכל להרכיב את הספליטר שלך הפוך ולהנות מכח עילוי:)

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

אין קשר לדריישפט ושרשרת יש הרבה טרקטורונים עם דריישפט שעושיםי ווילי

בכל מקרה זה אפשרי אבל קשה לביצוע ..

*אתה צריך רכב הנעה אחורית (עדיפות למנוע מאחור = ראקציה אחורית גדולה מהקידמית) או משקל מאחור

מנוע חזק מאוד (בערך פי 4 מהמנועים שאתה מכיר)

*מערכת העברת כוח (גיר) רציפה (זו עדיפות) או הילוך ראשון ארוך מהסיבה שברגע שתפסיק להאיץ הפרונט ירד בחזרה

[ בתיבה רציפה יהיה יותר קל כי יש לך אפשרות להמשיך להאיץ ללא הפסקות גם בזמן שסל"ד מנוע לא עולה כלומר להשאר יותר זמן רצוף בין נקודת שיא המומנט של המנוע לשיא ההספק]

*צמיגים אחוריים רחבים מאוד שהיתנגדות לגילגול שלהם תיהיה הרבה יותר גבוה מהנורמל כדי לא לאבד כוח בפירפור גלגלים

*משקולות בחלק האחורי של תא המטען במידה ואתה ברכב עם מנוע קידמי שמשקל המשקולות יהיה פי4 ממשקל המנוע כדי ליצור מצב שמשקל המשקולות כפול המרחק שלהם מהסרן האחורי יהיה שווה למשקל המנוע כופל המרחק שלו מהסרן האחורי (חוק האיזון)

כלומר להפחית מאוד את המומנט על הסרן האחורי כדי שמומנט המנוע יהיה יותר אקטיבי

*אחרי כל זה אתה חייב לחזק את הרכב כדי שלא יתפרק לך ...

בהצלחה

עכשיו בקשר לרכבים שנוסעים על 2 גלגלים צידיים :

אפשרי אבל צריך רכב בעל מנגנון נעילת דיפרנצאל כי בכל רכב נורמאלי במצב שאחד הגלגלים המניעים באויר (כלומר ההיתנגדות שלו לגילגול קטנה בהרבה מהגלגל שנוגע באספלט) הוא יהיה זה שיסתובב ולא זה שנוגע בקרקע

ברכב בעל סרן אחד מניע הגלגל שבאויר יסתובב פי 2 יותר מהר וזה שבקרקע לא יסתובב בכלל

ברכב בעל הנע של 2 סרנים (AWD כמו B4 ) מספיק שגלגל אחד יהיה באויר כדי ששלושת האחרים יעמדו וכל הכוח יעבור לזה שבאויר כלומר הוא יסתובב פי 4 יותר מהר והשאר לא יסתובבו ..

אז בגלל שמין הסתם בכל רכב שהוא יש שימוש בדיפרנציאלים רק רכב בעל נעילת דיפרניאל יהיה מסוגל לסוע על 2 גלגלים צידיים

יצא לי לראות רכבים רגילים עושים את זה (לא תאמינו אבל יונדאי אקסנט) ובה הנהג לחץ על דבשת הבלם תוך כדי כדי שהגלגל הקידמי שבאויר יהיה נעול וכל הכוח יעבור לגלגל שבקרקע (קשה מאוד לביצוע) אני בטח שעשו שם איזה קומבינה במערכת הבלמים .

לאחר שדאגת שיש לך רכב עם נעילת דיפרנציאל אתה צריך גם מרכז כובד גבוה כדי שתיהיה לך אפשרות ע"י סיבוב (כוח צנטריפוגלי) להרים את הרכב על 2 וגם לסוע בזוית נורמאלית .. כדי לשמור על שווי משקל אתה צריך לדאוג שכל זמן הנסיעה על 2 גלגלים צידיים מרכז הכובד של הרכב יפגוש את נקודת המגע של הצמיגים עם הכביש כדי לא להיתהפך ולא לחזור לקרקע .. אם תבחר ברכב בעל מרכז כובד נמוך גם יהיה מאוד קשה להרים 2 גלגלים סביר להניח שתיתהפך לפני

גם זוית הנסיעה על 2 תיהיה לא הגיונית (קרובה מדיי ל90 מעלות) לכן רכב מתאים יהיה בעל נעילת דיפרנציאל ומרכז גובה גבוה (ניסן פטרול טויוטה לאנדקרוזר V8 ) שבהם יהיה יותר רגש בנסיעה איטית גם לעלות וגם לשמור על שיווי משקל ...

מקווה שעזרתי לך

דרור

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

עכשיו בקשר לרכבים שנוסעים על 2 גלגלים צידיים :

אפשרי אבל צריך רכב בעל מנגנון נעילת דיפרנצאל כי בכל רכב נורמאלי במצב שאחד הגלגלים המניעים באויר (כלומר ההיתנגדות שלו לגילגול קטנה בהרבה מהגלגל שנוגע באספלט) הוא יהיה זה שיסתובב ולא זה שנוגע בקרקע

ברכב בעל סרן אחד מניע הגלגל שבאויר יסתובב פי 2 יותר מהר וזה שבקרקע לא יסתובב בכלל

ברכב בעל הנע של 2 סרנים (AWD כמו B4 ) מספיק שגלגל אחד יהיה באויר כדי ששלושת האחרים יעמדו וכל הכוח יעבור לזה שבאויר כלומר הוא יסתובב פי 4 יותר מהר והשאר לא יסתובבו ..

אז בגלל שמין הסתם בכל רכב שהוא יש שימוש בדיפרנציאלים רק רכב בעל נעילת דיפרניאל יהיה מסוגל לסוע על 2 גלגלים צידיים

יצא לי לראות רכבים רגילים עושים את זה (לא תאמינו אבל יונדאי אקסנט) ובה הנהג לחץ על דבשת הבלם תוך כדי כדי שהגלגל הקידמי שבאויר יהיה נעול וכל הכוח יעבור לגלגל שבקרקע (קשה מאוד לביצוע) אני בטח שעשו שם איזה קומבינה במערכת הבלמים .

לאחר שדאגת שיש לך רכב עם נעילת דיפרנציאל אתה צריך גם מרכז כובד גבוה כדי שתיהיה לך אפשרות ע"י סיבוב (כוח צנטריפוגלי) להרים את הרכב על 2 וגם לסוע בזוית נורמאלית .. כדי לשמור על שווי משקל אתה צריך לדאוג שכל זמן הנסיעה על 2 גלגלים צידיים מרכז הכובד של הרכב יפגוש את נקודת המגע של הצמיגים עם הכביש כדי לא להיתהפך ולא לחזור לקרקע .. אם תבחר ברכב בעל מרכז כובד נמוך גם יהיה מאוד קשה להרים 2 גלגלים סביר להניח שתיתהפך לפני

גם זוית הנסיעה על 2 תיהיה לא הגיונית (קרובה מדיי ל90 מעלות) לכן רכב מתאים יהיה בעל נעילת דיפרנציאל ומרכז גובה גבוה (ניסן פטרול טויוטה לאנדקרוזר V8 ) שבהם יהיה יותר רגש בנסיעה איטית גם לעלות וגם לשמור על שיווי משקל ...

מקווה שעזרתי לך

דרור

ואתה רוצה להגיד לי שליונדאי אלנטרה יש נעילת דפרנציאל?

כי אם תחפש ביו טיוב תמצא סרטום לפרסום של יונדאי ותראה שם המון פעלולים עם רכבים פשוטים (אלנטרה).

פורסם

אתה באמת משווה טרקטורון לרכב?

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

• תוכן חדש...