Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

סבא שלי הינו איש קשיש ונכה, הנעזר במקל הליכה, היה צריך להגיע ברכבו עם סבתא שלי לטיפול באיכילוב בעיר הדוויה ת"א, תובב"א.

טוב, הגיע ונכנס לאיכילוב, אך אבוי - כל חניות הנכים נתפסו להן אחר כבוד. סבי סרק את רחובות מתחם איכילוב הלוך וחזור, אך מקום הגיוני לחנות בו - לא מצא. בצר לו, נאלץ לחנות בקצה הכיכר המרכזית של איכילוב על אדום לבן וסימן אין עצירה ודידה אל תוך בית החולים בהשאירו, כמובן, תו נכה בשמשה הקדמית של הרכב.

כמובן שבשובו ציפתה לסבי "הפתעה" - קנס על החלון ע"ס 250 ש"ח מעריית ת"א (קוד55 - תמרור אין עצירה, הערת פקח: הפריע לתנועה בכיכר). הערה - הכיכר רחבת ידיים, והעובדה שסבי חנה ליד המדרכה לא גרעה כהוא זה מיכולת זרימת התנועה התקינה שבה(כולל רכב חירום), כל זאת בהסתכלות סובייקטיבית שלי, כמובן. נדמה לי שמזלו כי היה תו נכה, אחרת הרכב היה נעלם בנבכי חניון גרירות כלשהו, בנוסף לקנס.

השאלות העולות עקב האמור:

1. האם ניתן לשלוח לאגף החניה של עריית ת"א בקשה לביטול הדו"ח בטענה (המוצדקת!) שמדובר בנכה שהגיע לבית חולים וכי לא הייתה חניית נכים זמינה כלל באותה שעה במרחק סביר ממחוז חפצו, ולצפות כי הקנס באמת יבוטל?

2. הדו"ח הוצמד לחלון, האם יש לחכות שיגיע בדואר רשום (ואז יעברו 30 הימים בהם ניתן לשלוח בקשה לביטול, כאמור) או לפעול מיידית ולשלוח צילום של התו נכה בתוספת נימוקים לאגף החניה?

אודה לכל תשובה עניינית בנושא,

ווון.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עצם העובדה שהסבא נכה(עם כל הצער שבדבר) זה לא אומר שמותר לו לבצע עברות תעבורה כמו כל נהג הוא היה צריך לחפש חניה,לבטל את הדוח זה דבר לא כל כך קל עד כמה שידוע לי.

לשאלה מס' 1:ניתן לשלוח כל בקשה אך לא בטוח שהיא תענה.

לשאלה מס' 2:אכן תפעל כמה שיותר מהר.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

זה שאין מקום חניה פנוי לא נותן לנכה את הזכות לחנות שלא כחוק היכן שרק ירצה.

מי שמקבל תו נכה קיבל יחד איתו דף הנחיות היכן אסור בכל מקרה לחנות.

במקרים רבים, פקחים ומשטרה מעלימים עין למרות שהחניה היא באיסור והפרעה, אולם אין הם חייבים לוותר.

אדגיש - במקרה של רכבי נכים, לרוב פיקוח אינו יוזם דוחו"ת אלא מגיע כי קיבל קריאה מגורם כלשהו: לענין זה, יתכן ומי שיזם את הקריאה לפיקוח הוא בית החולים עצמו.

לצורך הדוגמה: אם נכה יחנה בתחנת מוניות ויעבור פקח, סביר שיתעלם ממנו. אם אזרח יזום קריאה על רכב נכה החונה בתחנת מוניות, גם אז ישתדלו להתחמק מלהגיע ויסתתרו בעיקר מאחורי אמנת שירות הקובעת שתוך 4 שעות יגיע פקח. הכוונה היא שבתוך 4 השעות, עד שיגיע הפקח, רכב הנכה יעלם משם, ולא יהיה למי לרשום.

אבל... אם סדרן תחנת המוניות יתקשר - הפקח יגיע יחסית מהר.

לתשומת ליבך, בדף ההנחיות שהתקבל יחד עם התו רשום שאם בקירבת מקום ישנו מקום חניה מוסדר (ולצורך הענין זה לא משנה אם המקום המוסדר הוא חניון פרטי בתשלום), אזי צריך לחנות במקום המוסדר ולא לנצל את הפריווילגיה של התו (כלומר, גם לא לחנות במקומות אסורים שמקובל וסביר לוותר בהם כגון מדרכה רחבה מאוד).

אני לא זוכר במדוייק מה המרחק הסביר שכתוב שם, משהו מבצבץ בזיכרוני שמדובר ב-100 מטר.

לענין העירעור: אתה יכול לחכות להודעה שתגיע בדואר ואז לנסות מזלך בביטול הדו"ח. יש סבירות מסויימת שהדו"ח יבוטל, אבל גם תיכנסו לטבלת המעקב של עברייני חניה בת"א, מה שאומר שככל שהעבירות הבעייתיות יחזרו על-עצמן, כך היד תהיה קפוצה יותר בביטולן העתידי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אך מקום הגיוני לחנות בו - לא מצא

ולחנות באדום לבן עם סימון אין עצירה זה מאוד הגיוני.

בהשאירו, כמובן, תו נכה בשמשה הקדמית של הרכב.

אה, נכון, אז אם הוא נכה אז מותר לו לעבור על החוק. שכחתי.

החוצפה שלך ושל סבך עוברת כל גבול. תו נכה זה לא תו "מותר לי לעשות מה שאני רוצה על הכביש כי אני נכה".

שלמו את הקנס כי בוצעה פה עבירה. אין חוכמות.

האם ניתן לשלוח לאגף החניה של עריית ת"א בקשה לביטול הדו"ח בטענה (המוצדקת!)

שום דבר לא מוצדק נושא השירשור שלך!

Nothin really matters to me

פורסם
בהשאירו, כמובן, תו נכה בשמשה הקדמית של הרכב.

אה, נכון, אז אם הוא נכה אז מותר לו לעבור על החוק. שכחתי.

זה לא ששכחת, פשוט אין לך מושג ירוק על מה אתה כותב.

לפותח השרשור, פנה לעירייה תוך הסברת המצב שנוצר, האילוץ שנגרם ורצוי גם תמונת המחשה שתמחיש שלא נוצרה הפרעה מהותית לתנועה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפני מס' ימים בחר אזרח(נכה) לפנות לביהמ"ש לביטול קנס דומה, ביהמ"ש לא קבל את טענת הנכה על חוסר מקום החניה וקבע שעצם עמידתו שם, הינה הפרעה לתנועה ובמיוחד לרכבי החרום.

*לכשאתפנה(בבית, כרגע אני בעבודה) אנסה לחפש את פס"ד.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לשלוח מכתב לעירייה תמיד אפשר.

אני יכול לספר לך על דודתי שחנתה במקום שבו מותרת פריקה טעינה בלבד, עם תו נכה וסיטואציה דומה לשלך.

מהעירייה דחו את בקשתה.

פורסם

לצערי, לפחות ממה שראיתי בת"א, בנושא חניית נכים, אין כל עקביות באשר לאכיפת חוקי החניה ברכבי נכים :

ישנם מקרים בהם רכב שחונה בצורה מסוכנת ומפריעה-שלא נקנס או נגרר, וישנם מקרים בהם ההפרעה לתנועה היא קלה,

אך העיריה גוררת או קונסת (ולא יכולה לעמוד בפיתוי שלא להגדיל הכנסותיה, או לפחות לנסות...).

לגבי בי"ח איכילוב, אני עובר שם כמעט כל יום. אין לי ספק שהמתחם הזה מקבל "עדיפות" גבוהה לגרירה / קנסות ע"י העיריה.

שלא תהיה טעות בדבריי - יש להתחשב כמה שניתן בנכים ולהקצות מס' מקומות סביר במתחמי בתי חולים. כ"כ יש

להתחשב (ואת זאת כן עושים לפעמים) בחניית נכים במקומות שאינם מיועדים לחניה (אדום-לבן למשל), במידה ואין

הפרעה / סכנה לתנועה.

alfa 156 2.5.

פורסם

אכן תל אביב ידוע בחוסר כבוד לתוי נכים. אבל גם לנכים עצמם יש יד במצב. לאחרונה ערייה התחילה לגרור רכבים שהועמדו על מדרכות וכדומה.

לעניינך. יש לשלוח מכתב עם הוכחת ביקור, מסמך אודות מצבו רפואי של סבך ושאר דברים שמדגישים שאכן מדובר בבן-אדם שמגיע לו תו בזכות ולא באיזה עופר מקסימוב שקיבל תו למרצדס שלו בקומבינה. אם מדובר בפעם ראשונה וכדומה יש סיכוי טוב שיבטלו.

לי ביטלו אפילו בלי תו כאשר פיניתי את סבי ז"ל לאיכילוב.

פורסם

קודם כל, מהכרות קרובה עם איכילוב וסביבותיו, מומלץ לכל נותני ה"עצות" להרגע. מציאת חניה במקום קשה מאוד, ובעבר כבר מצאתי עצמי מסתובב חצי שעה בחניון עד שמצאתי מקום מרוחק ונידח במיוחד. עבור אדם הנעזר במקל הליכה, ההליכה מהחניון עשויה להיות מסע ממושך.

מומלץ לפנות לעירייה במכתב, ושיהיה מעורר רחמים ככל שניתן - בסופו של דבר, מי שקורא הם בני אדם (אהבלים, לפעמים, אבל בני אדם). עיריית ת"א נוטה לעתים לבטל דוחות חניה כשיש להם הסבר וכשבעל הדוח אינו עבריין חנייה קבוע, אם כי הנטייה היא יותר בעד תושבי העיר - אם הסב אינו תושב ת"א, כפי שניתן להבין, הסיכויים לביטול נמוכים יותר.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

בחניון של איכילוב יש עשרות חנויות השמורות במיוחד לנכים.

במקרה הכי גרוע - מורידים את הנכה בפתח בית החולים ומחנים את הרכב בחניון.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

חברתי עובדת באיכילוב קרוב ל 4 שנים , אני שם על בסיס כמעט יומי - מעולם לא היה לי בעיה למצוא חניה בכל מפלס (רמז, יש מעל 3)

מסביב לכל כניסה לבניין \ לקניון יש 12 חניות נכים, ומעולם לא ראיתי את כולן מלאות

סבך הוא עבריין כמו כל אותם אנשים שחושבים שאם יש לו תו נכה, אז מותר לו להעמיד את הרכב איפה שירצה.

סבך בקלות יכל היה לשלם בחניון (נותנים הנחה ל 20 ש"ח)

פורסם
קודם כל, מהכרות קרובה עם איכילוב וסביבותיו, מומלץ לכל נותני ה"עצות" להרגע. מציאת חניה במקום קשה מאוד, ובעבר כבר מצאתי עצמי מסתובב חצי שעה בחניון עד שמצאתי מקום מרוחק ונידח במיוחד. עבור אדם הנעזר במקל הליכה, ההליכה מהחניון עשויה להיות מסע ממושך.

מומלץ לפנות לעירייה במכתב, ושיהיה מעורר רחמים ככל שניתן - בסופו של דבר, מי שקורא הם בני אדם (אהבלים, לפעמים, אבל בני אדם). עיריית ת"א נוטה לעתים לבטל דוחות חניה כשיש להם הסבר וכשבעל הדוח אינו עבריין חנייה קבוע, אם כי הנטייה היא יותר בעד תושבי העיר - אם הסב אינו תושב ת"א, כפי שניתן להבין, הסיכויים לביטול נמוכים יותר.

התגובה הנבחרת שלי - יישר כח! ציפיתי שיהיו גם תגובות של מלעיזים צדקנים שהבנתם בנושא בכלל ובסיטואציה בפרט - מועטה עד לא קיימת ולא התאכזבתי...

תודה רבה למגיבים הענייניים, נפעל כפי המלצתכם.

פורסם

דבר ראשון אני מצדיק את סבא שלך בזה שהוא לא מצא חניה, אני זוכר הייתי באיכילוב לפני איזה שנה לא מצאתי שום חניה בשום מקום ונאלצתי לחנות על נכה שלא היה מסומן כלל וחשבתי שזה חניה רגילה וכמובן כשחזרתי ראיתי דו"ח 500 על החלון מה שמאוד עיצבן אותי בכל מקרה צילמתי את המקום שחניתי בו הלכתי לעיריה הראיתי להם הכל ושזה לא הוגן והם עוד עשו לי טובה והורידו לי את הדו"ח ל100 ש"ח כמה שזה מעצבן כי הייתי צודק.

וזה כל כך מעצבן לשמוע קרה לי משהו כל כך דומה לפני כשבועיים.

לפני שבועיים הייתי בסודוך פתח תקווה למי שמכיר, גם שם הכיכר רחבה מאוד ויש שם אדום לבן.

עצרתי כמו עוד 2 מכוניות לידי בשטח של הכיכר והעצירה שם אינה מפריעה לתנועה כלל ולפני כשנה אפילו היה שם כחול לבן עד ששמו מעקה בטיחות וצבעו באדום לבן.

בכל מקרה אני בא קונה בסודוך, 2 הרכבים בדיוק נוסעים אני אחרי הולך לכיוון האוטו מגיעה משטרת תנועה(מתנדבים) ואומרים לי אל תיכנס לאוטו תביא רשיונות.

כל האיזור שם מכיר את השוטרים האלה ואמרו להם מה אתם מביאים לחייל דו"ח כל היום אנשים חונים פה לכמה דק' ועוצרים בשביל לאכול.

בקיצור הביאו לי דו"ח 250 שקל ועוד עושים לי תגיד תודה שאתה לא מקבל 500 תראה איך אתה מפריע לכל התנועה מה שכלל לא נכון, אם מישהו מכיר את המקום זה נחשב לכמו שטח מת ולפי דעתי סתם נצבע שם אדום לבן בשביל להכניס עוד קצת כסף.

פורסם
התגובה הנבחרת שלי - יישר כח! ציפיתי שיהיו גם תגובות של מלעיזים צדקנים שהבנתם בנושא בכלל ובסיטואציה בפרט - מועטה עד לא קיימת ולא התאכזבתי...

תודה רבה למגיבים הענייניים, נפעל כפי המלצתכם.

ברור שזו תהיה התגובה הנבחרת שלך.

זאת התגובה היחידה שמצדיקה את חניית הרכב בצורה שמפריעה לתנועה.

יצא לי להיות באיכילוב הרבה פעמים. מעולם לא נתקלתי שם בבעיות חניה.

יותר מזה, אם יש לך תו נכה אתה יכול להכנס עם הרכב בשער בית החולים ולהחנות בפנים.

אין שום סיבה לחנות על אדום-לבן בחוץ ולהפריע לתנועה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...