Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה אמרת שהם דוקרים אחד את השני, לא אותי ;)

בכביש רוב הסיכויים שאם מישהו נוסע 200 קמ"ש ועושה תעונה, רכבים שלא קשורים אליו גם יהיו מעורבים.

ברחוב, אם שני הבני 17 שלך דוקרים אחד אחד את השני, תעבור למדרכה ממול :)

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מעדיף שהם יסעו 200,מאשר ידקרו אחד את השני ברחוב..

זה לא פתרון

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם
אני רק מציין עובדה שמתוך מעל 1000 אנשים שנהרגו באי אלו תאונות בשנתיים האחרונות (לפי מה שאני רואה ב HNN)

לא היו מעורבים מכוניות ספורט (אולי אנו פשוט נהגים יותר טובים מהממוצע או המכוניות האלו יותר בטיחויות) ולמרות זאת

, ואולי באמת "רדיפה" זה לא המילה הנכונה - אבל מתיחסים אלינו כאילו אנו הסכנה שבכבישים

בוא נצא מנקודת הנחה שתאונות נגרמות עם או בלי רכבים ספורטיביים,עד כאן הכל בסדר.

כאשר כל התנועה זורמת במהירות של 100 קמ"ש ואתה טס ומזגזג על 150 קמ"ש,אתה (או אני לצורך העניין) מהווים סכנה לשאר המשתמשים.

למה ?

כי תמיד יש את אותו אחד שייבהל כשמכונית תעקוף אותו במהירות גבוהה,כי תמיד יהיה אותו אחד שלא יסתכל במראה וייכנס לך לנתיב 20 מטר לפנייך כשאתה באמצע הטיסה הנמוכה (נכון,זה אמנם אשמתו,אבל אם היית נוסע במהירות החוקית כנראה שלא היתה תאונה) ועוד 1000 סיבות אחרות.

אז כן,נהיגה ספורטיבית עשוייה להעלות את הפוטנציאל לגרימת תאונה,בין אם בצורה ישירה (איבוד שליטה) ובין אם בצורה עקיפה (הזקן שנבהל).

לא חושב שזה שאין הרבה תאונות עם רכבים ספורטיביים זה בגלל שהנהגים כל כך טובים או הרכבים כל כך בטיחותיים,אני שוב מייחס את זה לכך שלא כל חובבי הנהיגה הספורטיבית בעליי רכבים כאלה,ומצד שני,לא כל תאונה של רכב ספורטיבית חייבת להגמר בתמונה ב-HNN.

רוצה לבדוק סטטיסטיקה מעניינת ?

אני די מאמין שאם תבדוק איזה סוגי רכבים עברו תאונה שבמהלכה נזקקו להחלפת משולש\ג'אנט\סרן אחורי, תגלה שהיצרן המוביל בקטגוריה הוא פז'ו (חביבת הכיכרות\מדרכות,תלוי איך סיימת את הכיכר).

:wink: (כמובן שזה נאמר בצחוק,אבל לך תדע, אולי זה באמת נכון...).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
זה לא פתרון

ברור שלא,בשני המקרים זה לא פיתרון.לכן השתמשתי במונח הקרוב ל"פיתרון".

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
כי תמיד יהיה אותו אחד שלא יסתכל במראה וייכנס לך לנתיב 20 מטר לפנייך כשאתה באמצע הטיסה הנמוכה

לרכב ספורטיבי יהיה הרבה יותר קל לעצור ולהמנע מתאונה מאשר רכב אחר.

הוא רק אומר שרכבים ספורטיבים מעורבים פחות בתאונות או לפחות תאונות קטלניות וזאת למרות אופי הנהיגה בהם.

אני גם לא מרגיש רדיפה מיוחדת. זה לא שעושים לי מערבים ליד הבית. אבל אני מניח שאם אני אתחמק ממצלמות מהירות באופן מופגן ע"י הסתרת מספר הרישוי שלי ולא משנה אם אני נוהג ברכב ספורטיבי או לא, יגיעו גם אלי.

הרדיפה יכולה להתבטא ע"י אי אישור חוק הספורט המוטורי, הורדת רכבים מהכבשים בגלל שיפורים כאלו או אחרים (זה באמת מפריע?) וכו'.

פורסם
לרכב ספורטיבי יהיה הרבה יותר קל לעצור ולהמנע מתאונה מאשר רכב אחר.

גם אם נקבל לרגע את הטענה שהבלמים/היגוי/מתלים עדיפים ברכב ספורטיבי (טעון הוכחה, בטח ובטח אם מדובר על רכב משומש, עוד יותר נכון כאשר הרכב "מקומבן"), אתה שוכח שבעלי רכב ספורטיבי נוטים לנסוע מהר יותר מהנהג הממוצע (אחרת למה קנה אוטו כזה?). המהירות הנוספת מבטלת את היתרון (אם היה כזה).

פורסם

בוא נמשיך את הקו הזה.

דבר ראשון, בהגדרה שלי רכב ספורטיבי זה רכב שנקנה ספורטיבי ולא הפך להיות אחד כזה באמצעים כאלו או אחרים.

הרכב שאני נוהג בו לדוגמה ספורטיבי ואתה מוזמן לחפש ולקרוא את הבלמים שלו. יש הבדל עצום...

אני לא חושב שמי שנוהג על רכב ספורטיבי תמיד ינהג במהירויות של פי 2 מהמותר.

לנהג יש גם שיקול דעת מתי אפשר לנסוע מהר יותר ומתי אי אפשר (ואולי לנהג ספורטיבי השיקל דעת הזה אף בריא\חזק יותר).

ניתן גם לחזות מתי יש פוטנציאל עקיפה ומתי אין (מרחק בין רכבים, איתות, בלימה...)

אני לא חושב שבעל רכב ספורטיבי באופן קבוע מזגזג בין מכוניות באיילון במהירות של 180 קמ"ש.

לפחות אני לא.

פורסם

הסיבה ששוטר יעצור רכב ספורטיבי לבדיקה ולא "מאזדה 3 לבנה" זה כי כל שוטר יודע בדיוק כמו כל בן אדם שנכנס לפורום הזה שהרבה יותר קל לימצוא על מה לתת דו"ח ברכב ספורטיבי. חוץ מזה שרכב ספורטיבי בולט הרבה יותר על הכביש מסתם משפחתית.

פורסם
בוא נמשיך את הקו הזה.

דבר ראשון, בהגדרה שלי רכב ספורטיבי זה רכב שנקנה ספורטיבי ולא הפך להיות אחד כזה באמצעים כאלו או אחרים.

הרכב שאני נוהג בו לדוגמה ספורטיבי ואתה מוזמן לחפש ולקרוא את הבלמים שלו. יש הבדל עצום...

אני לא חושב שמי שנוהג על רכב ספורטיבי תמיד ינהג במהירויות של פי 2 מהמותר.

לנהג יש גם שיקול דעת מתי אפשר לנסוע מהר יותר ומתי אי אפשר (ואולי לנהג ספורטיבי השיקל דעת הזה אף בריא\חזק יותר).

ניתן גם לחזות מתי יש פוטנציאל עקיפה ומתי אין (מרחק בין רכבים, איתות, בלימה...)

אני לא חושב שבעל רכב ספורטיבי באופן קבוע מזגזג בין מכוניות באיילון במהירות של 180 קמ"ש.

לפחות אני לא.

תיאורטית אתה צודק. מעשית, חלק לא קטן מהנוהגים בספורטיביות הם טיפוסים שנתקלים כל הזמן במדרכות קופצות לכביש, שועלי ערבות מתאבדים, עצי שיטה מתרסקים וכיו"ב.

ה"רדיפה" נגד הטיפוסים הללו לא החלה יש מאין, אלא לפחות בבסיסה החלה מאירועים כלשהם.

פורסם
אני חיכיתי לחבר בדיוק באותו איזור,תוך כדי הסתכלות למתרחש באיזור הניידת,רואה שוטר עם הקסקט על הראש מחכה לטרף,חצי שעה לא עוצר אף אחד עד שהגיע קולט עם אגזוז וג'נטים[יש לציין שהיא נסעה רגוע כמו שאר המכוניות] אבל השוטר ,איך לא ,היה חייב לעצור ולשחק אותה "שוטר עלק".

לא מכיר את הקולט ההיא ולא הייתי עד לסיטואציה. יחד עם זאת, במקרים לא מעטים, רוב אותם "משפרים" לרוב נוטים לבצע ברכבם מעשים מגונים שונים, ובהם: הרכבת צמיגים במידה שאינה תואמת את הרכב בשום פרופורציה, הרכבת אגזוזים רועשים ולא תקניים (למעשה, אם רוצים להיות דקדקניים, אין כזה דבר אגזוז תקני, אבל בהחלט יש אגזוזים רועשים במיוחד) מחד, והזנחה של דברים חיוניים כמערכות בטיחות ראשונות במעלה מאידך.

בניגוד אליך, אני דווקא לא חושב שהשוטר טעה בכך שעצר את אותו נהג קולט לבדיקה. אם הרכב תקני ומצויד באישורים המתאימים, ברור לך שהשוטר ישחרר אותו תוך זמן קצר.

מאידך, אם ברכב יש ליקויים, אני מקווה מאוד שהשוטר הכניס לו את הנקנוקיה כמו שצריך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה נכון שרכבים ספורטיביים בכלל ורכבי ספורט בפרט "נעצרים" יותר לבדיקות (שגרתיות או הצקות).

אבל זה גם נכון באותה המידה שאם תדבר כמו בן אדם ובאמת לא עשית שום דבר רע (חוץ מלנהוג כחוק ברכב שלך, בהנחה והוא תקין),

אתה תשוחרר אחרי מס' שניות / דקות, תוך איזה משפט מטופש מהשוטר של "אז סע לאט... הא?" וכו'.

הכל טמון (לדעתי) בגישה שהנהג מפגין כלפי השוטר.

ע"מ לבחון באמת את אחוז מעורבותן של "ספורטיביות" בתאונות דרכים, צריך כאמור גם את אחוזן היחסי לעומת שאר הרכבים ה"רגילים",

פילוח הגיל של הנוהגים באותם רכבים, והבנה פשוטה שלא כל מי שיש לו רכב "זבורד" יודע באמת גם מה לעשות איתו.

גם אם "אבסולוטית" הרכב יותר בטוח (מגבלות אחיזה ויכולות בלימה ותאוצה טובים יותר), אותו רכב גם יהיה סלחן פחות לטעויות נהג,

טעויות שיקרו, לרוב, במהירויות שאותו נהג לא היה מגיע אליהן בסיטואצייה נתונה ברכב "רגיל".

זה נקרא "מחקר איכותי" ועד שלא יהיה לנו כזה, הדיון הזה הינו עקר מיסודו, לדעתי לפחות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

עכשיו, תגדיר רדיפה, כי כאמור, אני נוהג בספורטיביות לא מעט שנים ואני לא מרגיש נרדף.

כרגיל מסכים עם עפר,

גם אני נוהג מספר שנים רק בספורטיביות ואף פעם לא הרגשתי נרדף.

מצד שני, אף פעם לא הייתה לי אימפרזה עם ספויילר, וידוע שהמסמר הכי בולט חוטף ראשון.

"הנרדפות" כפי שאתם מתכוונים אליה קשורה במוחצנות של חלק מהספורטיביות, וזה לרוב בא עם מוחצנות של הנהיגה והבחור שנוהג בה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

האמת שמנסיוני הם בדרך כלל רודפים רכבים מקומבנים כמו הקולט המוזכרת לעיל נהוגים בידי חבר'ה שבלשון עדינה "עושים בעיות" (ערסים בקיצור). שהם פוגשים רכבים מהסוג "היקר" הם דווקא "לא עושים בעיות" אלא עושים מעט שריר, ושרואים שנוהג ברכב הוא חנון בדרך לאוניברסיטה ושכל הרשיונות בסדר הם מתחילים להתעניין לשאול על הרכב וכו (ואני עונה בשמחה). (אני מניח שככה זה גם עם פורשה 911 4S אבל במקרה זה הייתה הוראה מלמעלה)

פורסם

עכשיו אני יכול להמשיך COPY PASTE שעה ועדיין לא תראו אף רכב ספורט בין ההרוגים או הפוגעים, לא ביום יום ולא במירוץ רייס ראלי או אחר - אז למה לעזזאל תמיד רודפים אותנו כהדבר הכי מסוכנים בכבישים ??

:x

אתה לא צריך שעה רק בקישור הרביעי שהבאת יש איזה BMW ספורטיבית דהיתבלבלה קצת !

• תוכן חדש...