Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מנסיוני רוב הנהגים המסוכנים ,הם נהגים מבוגרים ,נשים צעירות קלות דעת, סבתות או ערסים בד"כ ביפנית חבוטה .

הקבוצה הראשונה מפחידה אותי הרבה יותר , משום הנטייה שלהן להמנע מאיתות בכל מחיר בזמן מעבר נתיב .

השבוע זה קרה לי: נהג מבוגר בפאסאט נוצצת בימני מחליט לפתע לסטות לשמאלי על גשר הולץ כשאני בשמאלי מתקרב במהירות

במקביל , בלימה חזקה וצפירה נזעמת הוציאו אותו מהבועה .

יש בזה משהו...

נסה לשכנע את השוטר הממוצע בכך ובא לציון גואל.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני דווקא די מסכים עם הטענה-עובדה-כשאני נוסע בקופה אני רגיל שבכל פנייה אם עומד אחריה שוטר הוא מיד קופץ לכביש כנשוך נחש ועוצר אותי לבדיקת רשיונות,

אתה יכול להאשים אותו? גם אני הייתי קופץ ועוצר אותך. אולי כבר התרגלת לזה, אבל אתה נוהג על אחת מהמכוניות הכי יפות שיוצרו אי פעם.

emotion of motion

פורסם

אני חושב שהבעיה היא באופן ההתייחסות אל הנהג בישראל על ידי גורמי הממסד והמשטרה באופן כללי.

למרבה הצער, בישראל מתייחסים לנהגים כעבריינים כל עוד לא הוכח אחרת.

אי לכך, די ברור שרכב שנראה ונשמע סטנדרטי יש סיכוי רב שינהג בו אדם שיצליח להוכיח שהוא חף מפשע, ולעומתו רכב בעל מאפיינים ספורטיביים שנרכש או שודרג על מנת לספק ביצועים והנאה לנוהג בו - מעיד על כך שאותו נהג הוא למעשה עבריין שיתקשה להוכיח אחרת.

מכן הדרך ליצירת אפליה היא מאד קצרה, קוראים לזה תיוג ואנחנו לא העם שהמציא את הפטנט הזה. ההבדל הוא שבמקום לתלות תלאי על הבגד, בעלי המכוניות הספורטיביות / משודרגות מסתובבים עם LOOK של "שונה" מכל כיוון שתסתכל וכל הזמן. כאן מגיעה הנקודה השניה של האפליה כאשר בדיקת ה"ניירות" (שגם אותה לא אנחנו המצאנו) הופכת לבדיקה פולשנית אל תוך הרכב ותא המנוע. מיותר לציין שבעל ניסן טידה בצבע כסף לעולם לא ידרש לפתוח מכסה מנוע, גם אם ישתיל שם בצורה מאד יצירתית מנוע של GTR.

אני לא הייתי אומר שממש רודפים אחרי בעלי מכוניות ספורטיביות אבל אני בהחלט חושב שהם זוכים ליחס שונה מהמשטרה באופן גורף, על אף שהדבר אינו מעיד על מידת העבריינות או המסוכנות שלהם ביחס לשאר האוכלוסיה.

דני G.

פורסם
אני חושב שזה די פשוט.

תרשים הזרימה שעובר במוחו של השוטר הוא כזה:

1. רכב ספורטיבי או כאילו ספורטיבי הוא בולט יותר גם כשהוא עומד בחניה. זה יכול להיות עיצוב, רעש ועוד הרבה סממנים. הקליאו האדומה שלי למשל הינה בעלת פוטנציאל למשוך את תשומת ליבו של השוטר מאשר קליאו כסופה. היגיון פשוט.
  2. אחרי שתשומת הלב של השוטר נמשכה, כבר 50% מאחורינו.
  3. רכב ספורטיבי מתקשר לנהגים צעירים, זאת עובדה. כאשר עוצרים רכב ספורטיבי או כאילו ספורטיבי יש סיכוי גבוה יותר למצוא בתוכו נהג בן 25 מאשר נהג בן 35. שוב היגיון פשוט.
  4. אוכלוסיה צעירה מתקשרת לקלות דעת. אין מה לעשות, ככה זה. יכול להיות שפה בפורום כולם היו בגיל 25 הכי בוגרים בעולם, אבל זה לא סוד שרובנו לא היינו עושים היום הרבה דברים שעשינו לפני 10 שנים. עניין של ניסיון חיים.
  5. קלות דעת מתקשרת בחשיבה האנליטית של השוטר לסמים, אלכוהול, נהיגה ללא רישיון\ביטוח\טסט, רכב לא תקין, נהיגה מהירה ופרועה וכו'.

לכן...אם מר שוטר רוצה לעצור רכב הוא ימשך אוטומטית לרכב ספורטיבי ולא לעוד רכב חברה (שסיכוי גבוה שיש לו ביטוח ורישיון רכב בתוקף). זה חזק ממנו והאמת...די הגיוני מנקודת המבט של עבודתו.

סקוטים קמצנים, מרוקאים סכינאים, פולניות קפואות, לכושים יש גדול ורוסיים שיכורים.....הפליה וגזענות עדיין לא מהווה בסיס לכלום. אם אותם שוטרים עושים profiling רק בגלל צבע העור או סוג האוטו האם זה לא פסול בעיניכם?

למרות שרוב מה שקראתי כאן בתגובות , אתם די מסכימים עם השוטרים.

אם השוטר ראה ביצוע עבירה - שיבצע את עבודתו נאמנה ויתן דו"ח/הורדה/מעצר. אם הוא רק עצבני על זה שלא הצליח אתמול

לעצור איזה עונדה מזגזגת באיילון הוא לא יכול להוציא את זה עליי רק כי יש לי אוטו שנראה שמסוגלת לנסוע מהר.

חוץ מזה שהדיון טיפה גלשה לכוון של משופרות או לא, גם לא ראיתי בין כל תמונות מכוניות ההרוגים אף אוטו "משופרת"

נכון אם אנו מדברים סטטיסטיקה מדויקת אז צריכים לבדוק יותר "מדעית" .... אבל אני רק אומר מתוך הסתכלות של כמה שנים אחורה ומתוך כמה אתרים שאוגרים את המידע הזאת - שמתוך מאות ואלפים אנשים הרוגים בתאונות הדרכים קטלניות מזה שנים על גבי שנים המעורבות של מכוניות ספורט מיזרית עד כדי אפסית.

פורסם

אם אתה מסתכל על אחוז התאונות של ספורטיביות מתוך סה"כ המכוניות , אז לא ניתן להסיק מהנתון כמעט כלום .

דוגמא:

אם מתוך מיליון מכוניות יש 1000 ספורטיביות , ומתוכן היו מעורבות בתאונות נניח 100 , אזי המעורבות שלהן מכלל האוכלוסייה היא 0.01% ואילו מתוך אוכלוסיית הספורטיביות (הנתון המשמעותי יותר) 10% .

פורסם
גם אם נקבל לרגע את הטענה שהבלמים/היגוי/מתלים עדיפים ברכב ספורטיבי (טעון הוכחה, בטח ובטח אם מדובר על רכב משומש, עוד יותר נכון כאשר הרכב "מקומבן"), אתה שוכח שבעלי רכב ספורטיבי נוטים לנסוע מהר יותר מהנהג הממוצע (אחרת למה קנה אוטו כזה?). המהירות הנוספת מבטלת את היתרון (אם היה כזה).

רק אתמול קיבלתי עוד הדגמה לנושא.

פניתי שמאלה לכביש ישר כשכ-100 מטר בהמשך יש רמזור (צומת T כאשר אני בחלק הישר).

הרמזור היה ירוק ואני האצתי למהירות קצת יותר גבוהה מהממוצע...

הרמזור היה ירוק למשך כל הזמן וממש כשבאתי להכנס לצומת נכנס עוד רכב שעבר באדום.

ברחתי הצידה, בלמתי ועצרתי עוד בתוך הצומת.

היא אמרה שהיא מצטערת, שהיא חלמה וכו'.

רכב אחר? לא בטוח שההיגוי היה מספיק חד, לא בטוח שהיה מספיק לבלום בזמן.

מה שכן, הוא כן היה יכול נסוע בדיוק באותה מהירות, לא היה כאן משהו יוצא דופן.

פורסם
סקוטים קמצנים, מרוקאים סכינאים, פולניות קפואות, לכושים יש גדול ורוסיים שיכורים.....הפליה וגזענות עדיין לא מהווה בסיס לכלום. אם אותם שוטרים עושים profiling רק בגלל צבע העור או סוג האוטו האם זה לא פסול בעיניכם?

למרות שרוב מה שקראתי כאן בתגובות , אתם די מסכימים עם השוטרים.

אם השוטר ראה ביצוע עבירה - שיבצע את עבודתו נאמנה ויתן דו"ח/הורדה/מעצר. אם הוא רק עצבני על זה שלא הצליח אתמול

לעצור איזה עונדה מזגזגת באיילון הוא לא יכול להוציא את זה עליי רק כי יש לי אוטו שנראה שמסוגלת לנסוע מהר.

פסול? בטח פסול!

אז מה? מה אפשר לעשות?

נרצה או לא...כולנו עושים profiling כל הזמן, אז למה שהשוטרים לא יעשו זאת?

שוטרים לא אמורים רק להגיב למה שהם רואים, יש להם הזכות "לחקור" ולחפש דברים שהם לא רואים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

טוב הנה טרי טרי-מהיום ההוכחה לטענה בכותרת-

שבת טיול לרמת הגולן לסקטפארק בקצרין וחזרה,יוצאים מקצרין לכיוון הכנרת{ימינה}כביש פתוח מדהים בלי תנועה,מאיץ ל100 והוולנטיין נותן ביפ,יורד מיד ל80 ועוד ביפ-גלברט אומר "דבורה" אני עדיין סקפטי,ממשיכים על 80 קמש הוולנטין מתחיל לשיר-500 מטר בצד הנגדי ניידת מתנא עם דבורה,אני עובר אותו על 80 קמש וחיוך,אחרי 30 שנ הוולנטין משתתק-ומיד נעור לחיים-הניידת עשתה פרסה והחלה עוקבת אחרי-אני על 80 קמש כל הזמן-הניידת שומרת מרחק של 400+מטר-הוולנטיין משתגע,ואז השוטר מכבה את המכשיר ל20 שנ ושוב מפעיל אותו-הוא עקב אחרי לאורך 2 קמ ופשוט חיכה שאסע מהר,כל אותו הזמן נסעתי כמו סבתא ישר ואופקי-כך זה נמשך ונמשך כשהשוטר מכבה ומדליק את המכשיר ,נועל עלי וכו ולא מאמין שזה קורה-"מכונית ספורטיבית נוסעת כמו טאטלה"-----רק אחרי דקות ארוכות של שידור ועקיבה מרחוק הוא התיאש.

מסקנה--

מכונית ספורטיבית שווה פרסה ומירדף גם אם היא נוסעת כחוק כי הנהג בטוח יסע כמו מטורף על 120..

יש עכשיו עוד שוטר מתוסכל שלא הביא את הכותרת "נלכד טייס".

וולנטין 4-דבורה 0{פשוט אין על המכשיר הזה וזו הפעם הרביעית שהוא פוגע בול}8).

ההקלטה אצל גלברט של כל "המירדף".

פורסם

רובי, בגללך הסיכוי של אותו שוטר לחלות בסרטן עלה היום ב- 20%.

:?

פורסם
כביש פתוח מדהים בלי תנועה".

אחלה דוגמא.

ועכשיו עם יד על הלב, אם לא הוולנטיין המצפצף,באמת היית ממשיך לנסוע בכביש המדובר (שאני גם מכיר היטב,אכן כביש מדהים) על 100 קמ"ש ?....

YEAH RIGHT.

אפשר לקרוא לזה רדיפה, ואפשר לקרוא לזה שאנחנו אכן מייצרים יותר דו"חות על מהירות בכבישים מדהימים מאשר הנהג הממוצע.

אגב, בדיוק לפני 4 שבועות הייתי באותו כביש מדובר,לא עם רכב ספורטיבי אלא עם יונדאי אקסנט,לא נהגתי על 100 קמ"ש.

לא צריך להיות תמימים,אם אנחנו טוענים שרודפים אחרינו אז בואו לפחות לא נצטדק, אנחנו נותנים סיבות לרדיפה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הנקודה הייתה שהשוטר עקב אחריו בגלל הרכב. כל רכב אחר היה מאיץ למהירות גבוהה יותר, אפילו יונדאי אטוס, אבל הניידת לא הייתה טורחת לעקוב אחריו.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

בדיוק !!!!!בגלל שהוא ראה פיאט קופה{מדהימה}עוברת אותו הוא דפק פרסה והחל מירדף דהיינו נכונה הטענה-

שמתנא "רודפים" אחר נהגי ספורטיביות ולא וויתר לאורך 2-3 קמ .

פורסם
בדיוק !!!!!בגלל שהוא ראה פיאט קופה{מדהימה} דהיינו נכונה הטענה-

שמתנא "רודפים" אחר נהגי ספורטיביות ולא וויתר לאורך 2-3 קמ .

חשבתה על זה , ואם הוא לא היה נוסע אחריו לבדיקה - ונוסע אחרי קופסת פחנע רגילה :lol: הבחור בקופה היה נעלב :wink:

הוא עבד קשה להיות שונה , ולא מעריכים את זה , היכן הריגוש וכו' - סתם הפוכה פסיכולוגית ..

רכב כזה , הוא שונה , מושך צומת לב , וגם מקבל אותה , לטוב ולרע :idea:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אחלה דוגמא.

ועכשיו עם יד על הלב, אם לא הוולנטיין המצפצף,באמת היית ממשיך לנסוע בכביש המדובר (שאני גם מכיר היטב,אכן כביש מדהים) על 100 קמ"ש ?....

YEAH RIGHT.

.

וסיטרואן סקסו לא היתה נוסעת שם 100 קמ"ש, ופיאט אונו? ופונטו?

אם הכביש פנוי אין קשר לרכב, בטח ובטח לא במהירויות הללו.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

חבר'ה,

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

למכונית ספורטיבית יש מראה שמושך את העין,לטוב ולרע.

כל כך מפריע לכם להרגיש נרדפים ?

תעברו למאזדה 3 צבע כסף או שמפניה או לחילופין וולנטיין יעזור לכם (תמשיכו להיות נרדפים אבל לאורך זמן תמשיכו גם להשאר עם הכסף בארנק).

ושוב, אני אישית מעולם לא הרגשתי נרדף,גם בפעמים שעצרו אותי לביקורות כאלה ואחרות,אין מה לעשות,זה חלק מהעניין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...