Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי, זה עובד כך:

ראשית, יש גישה כללית שאומרת שזה "לא רצוי" שאזרח מחזיק רכב פרטי ונוהג בו. לכן, כל אזרח כזה חייב לשלם מיסים שונים, משונים ומרובים. כמו כן, הגישה (הרשמית) של החוק לגבי אזרח רגיל היא "חף מפשע עד שהוכחה אשמתו". לעומת זאת, מרגע שאותו אזרח עולה על רכב, חובת ההוכחה היא עליו: להוכיח שיש לו רשיון וטסט ובטוח - ומיד. מי שלא מוכיח מספיק מהר - הוא כבר אשם. כנ"ל לגבי תאונה: מי שמעורב בתאונה רואים אותו כאשם, אלא אם יוכך אחרת.

דוגמה אמיתית - שוטר עצר אדם אחד וביקש רשיונות. אותו אדם לא מצא את הרשיונות מספיק מהר לדעת השוטר, אז השוטר התחיל לרשום דו"ח. גם לאחר שמצא את הרשיונות, והראה לשוטר, והכל היה תקין - עדיין קיבל את הדו"ח. עכשיו בואו ונחשוב ביחד: נניח ששוטר בא לחקור מקרה של גניבה, מוצא חשוד, מתחיל לעצור אותו - ואז מתברר שהגניבה-לכאורה נמצאה ולא נגנב דבר. האם אותו אדם יעצר או ישוחרר?

מרגע שהתקבלה הגישה הזו, שכל מי שנוסע באוטו הוא "לא בסדר", השאר מתבקש: קנס עצום על מהירות, או דיבורית, גם אם לא הייתה רשלנות או תאונה. התעללות (באמת שאין לי מילה מתאימה יותר) בבעלי כלי רכב ישנים (טסט פעמיים בשנה, כופר לבעלי מוסכים כדי לקבל אישור בלמים, פסילה בטסט על כל מיני דברים באופן שאי אפשר לחזותו מראש, ועוד).

ומי שנוסע ברכב "ספורטיבי" - הרי הוא מוסיף חטא על פשע, ולכן הוא מטרה ראויה לחיצי המשטרה.

למיטב ידיעתי, מעולם לא היה בישראל שר משטרה / תחבורה שניסה לשנות את הגישה הזו. גרוע מזה - מלמיטב ידיעתי, מעולם לא היה שר כזה שלא היה שותף לגישה הזו.

דני

פורסם

יש המון מכוניות לא ספורטיביות שמגיעות ל-200, ולעומת זאת לא מעט "ספורטיביות" שיכולות רק לחלום על המהירות הזו.

לא זו הסיבה.

פורסם

עוד הפעם: אני חושב שהמילה "רדיפה" בהגדרה המילונית שלה היא לא נכונה והיא לא מתאימה למה שמשתקף מפעילות המשטרה כלפי "עברייני המהירות", למרות מה שראינו בשבועות האחרונים.

זו כן אצבע קלה על ההדק בכל מה שקשור לאכיפת החוק של עבירות מהירות מופרזת וזו כן בחירה של הדרך הקלה לתפוס ולהרשיע "עברייני תנועה" ולא פחות משמעותי מזה גם לגזור קופון על פרסום, תודעה, דעת קהל חיובית, רושם על פוליטקאי כזה או אחר (למרות שלזה אני לא ממש מסכים) ובכלל הרגשה טובה וגאוות יחידה (אם יחידה במשטרה מתגאה במעצר של בכיר בעולם התחתון או יחידה אחרת מתגאה בתפיסת סמים ענקית - אז במתנ"א תופרים חליפות כשתופסים נהג פורשה על חם ב- 200 קמ"ש).

בגלל כל הסיבות האלו, אני יכול להבין למה זה נראה כמו רדיפה. אבל זו לא. זה פשוט שיקולי דעת מאוד מוטעים שמובילים ליצירת סדר עדיפויות מעוות שפוגע ברמה כזו או אחרת בכל אחד מאיתנו.

זה כמו שממחר המשטרה תתחיל לעצור ולכלוא את כל אותם נרקומנים וזונות בתחנות המרכזיות, או ההומלסים שפזורים בכל בניין נטוש ותצא בכותרות, ברעש וצלצולים בדבר הצלחת המעצרים - אני מניח שפתאום החלק הזה של האוכלסייה גם כן ירגיש שהוא פתאום "נרדף", אבל זה רק בגלל שזה יותר קל למשטרה.

ועוד הפעם: יכול להיות שאתה לא מרגיש את זה או לא חווית את זה (גם אני לא - לי מעולם לא היה רכב ספורטיבי באופן קבוע) אבל יש לא מעט אנשים עם רכבים ספורטיביים והם כן יודעים לספר על כך שהעיניים של המשטרה בדרכים מתמקדות קצת יותר בהם מאשר בסביבה.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם
אבל יש לא מעט אנשים עם רכבים ספורטיביים והם כן יודעים לספר על כך שהעיניים של המשטרה בדרכים מתמקדות קצת יותר בהם מאשר בסביבה.

בדיוק מאותה סיבה שבגללה תסתכל על מישהו שנראה כך ברחוב:

Punk_Hair.jpg

הם בולטים, גם אם לא יעשו שום דבר חריג.

פורסם

לדעתי הבעייה פה שרושה הרבה יותר עמוק , זה לא הבעייה של רדיפת נהגים אשר נוהגים במהירות מופרזת , זה עצם ההגדרה של המהירות זו בתור מופרזת , לדעתי צריך להתאים את המהירות המירבית לתנאים , ועומס הנהגים באותו אזור ,כי תחלאס תנו סיבה לנהוג לאט בכביש ריק .

פורסם
בדיוק מאותה סיבה שבגללה תסתכל על מישהו שנראה כך ברחוב:

Punk_Hair.jpg

הם בולטים, גם אם לא יעשו שום דבר חריג.

נכון מאוד! אני לגמרי מסכים איתך! זו לא נקראת רדיפה, אבל עדיין אתה תופס את מרב תשומת הלב במקרה הזה. ולכן, כל פעולה קטנה שתעשה תבחן בשבע עיניים. כי אם אתה עכשיו עם רכב ספורטיבי (מכול סוג שהוא) ובטווח ראייה של שוטר תנועה, אתה אוטומטית מועד לפורענות. ונניח של הדלקת ווינקר כשהחלפת נתיב או כשעמדת ברמזור ופנית שמאלה - אז עכשיו אתה גם לא מאותת ואתה גם בטח תנהג במהירות מופרזת כשהרמזור יתחלף לירוק. ואולי אתה גם נוהג שתוי? ואם יש לך רכב כזה, אתה גם בטח מנסה להיזהר לא להתפס ע"י המשטרה - אולי גם לך יש את מדבקות הרפלקטור? או איזה בליינדר לא חוקי? נראה לי שכדאי לעקוב אחריך קצת ואולי לעצור אותך לאיזו ביקורת שגרתית.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם
עוד הפעם: אני חושב שהמילה "רדיפה" בהגדרה המילונית שלה היא לא נכונה והיא לא מתאימה למה שמשתקף מפעילות המשטרה כלפי "עברייני המהירות", למרות מה שראינו בשבועות האחרונים.

אני עוצר את הקריאה שלי כאן, כי אתה שוב מבלבל את היוצרות ויוצא מגבולות הגדרת הבעיה שלך. ההתייחסות היתה למכוניות "ספורטיביות" ואתה מתייחס לעברייני מהירות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא חושב שיש "רדיפה" אחר נהגים ספורטיביים.

אמנם פה אנחנו שומעים תמיד שההוא קיבל דו"ח,וההוא קיבל הורדה וכו', אבל זה בגלל שאנחנו פורום שמן הסתם המכנה המשותף שלנו הוא מכוניות ספורטיביות.

גם כשלי היתה מכונית ספורטיבית מעולם לא הרגשתי רדוף,וגם כשנסעתי על רכבים ספורטיביים של אחרים מעולם לא הרגשתי רדוף.

מצד שני,המשטרה אכן לא שה תמים,והיא מנסה מדי פעם לפעול בשיטות שעד כה היו מוכרות רק באירגוני טרור, לצאת למבצעי ראווה, וכתוצר מאותם מבצעי ראווה ראינו לאחרונה ביום תאונה כדי לתת דו"ח מהירות, ראינו מעקב ומעצר של בעל הפורשה המפורסמת ועוד כל מיני דברים כאלה.

עדיין זה לא רדיפה, זה פשוט יחסי ציבור (אמנם על הגב שלנו,אבל יחסי ציבור).

אבל....

גם אנחנו לא בדיוק תמימים,הרי גם אנחנו עושים לפעמים דברים שמעוררים את חמתו של הנהג מהמניין (בלי קשר להאם הוא נוהג טוב יותר או נכון יותר).

כן,כנראה שסטטיסטית אנחנו (חובבי הנהיגה הספורטיבית,בלי קשר לאיזה רכב אנחנו נוהגים) מקבלים יותר דו"חות מהנהג ה"נורמטיבי" (אותו אחד שנוהג על 80 קמ"ש בנתיב השמאלי באיילון או לחילופין שובר את החוק וטס על 105 קמ"ש ב-4 לפנות בוקר שאפילו אלוהים יישן),אבל כנראה מבחינה סטטיסטית אנחנו גם מבצעים יותר עבירות תנועה מאותו נורמטיבי.

לגבי התאונות שהעלו לפה בדף הראשון, לא ממש רלוונטי לשרשור, יש נהגים חובבי נהיגה שנוהגים על המאזדה 3 מהליסינג כאילו היא מינימום אימפרזה,אי אפשר לדעת מהתמונות איך בעל הרכב נוהג בדרך כלל,והסיבה שאולי אין הרבה תמונות של מכוניות ספורטיביות שם היא שפשוט האחוז של הספורטיביות מכלל המכוניות על הכביש הוא קטן יותר.

בדיוק באותה מידה יכלו לשאול למה יש רדיפה אחרי אופנעונים,הרי אין שם תמונות של אופנועים, אבל זה ברור שיותר מסוכן לרכב על אופנוע מאשר לנהוג ברכב פרטי,אין על זה עוררין,אבל אחוז האופנוענים ביחס לשאר משתמשי הכביש נמוך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אחרת כל נהג לא מנוסה או ילד בן 17 עם קצת נפח

יתחילו לדהור ברחובות על 200 קמ"ש

אני מעדיף שהם יסעו 200,מאשר ידקרו אחד את השני ברחוב..

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אני רק מציין עובדה שמתוך מעל 1000 אנשים שנהרגו באי אלו תאונות בשנתיים האחרונות (לפי מה שאני רואה ב HNN)

לא היו מעורבים מכוניות ספורט (אולי אנו פשוט נהגים יותר טובים מהממוצע או המכוניות האלו יותר בטיחויות) ולמרות זאת

, ואולי באמת "רדיפה" זה לא המילה הנכונה - אבל מתיחסים אלינו כאילו אנו הסכנה שבכבישים

פורסם
אני מעדיף שהם יסעו 200,מאשר ידקרו אחד את השני ברחוב..

עדיף שהם ידקרו אחד את השני ולא יסעו 200 כשאתה נמצא על הכביש.

פורסם
אני רק מציין עובדה שמתוך מעל 1000 אנשים שנהרגו באי אלו תאונות בשנתיים האחרונות (לפי מה שאני רואה ב HNN)

אתה לא מציין עובדה אתה מציין אמירה בלתי מבוססת בעליל.HNN זה לא מקור לשום אמירה גורפת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
עדיף שהם ידקרו אחד את השני ולא יסעו 200 כשאתה נמצא על הכביש.

כמו שאתה "קורבן למזבח" בכביש עם אותם נהגים,כך גם אתה יכול להיות "קורבן מזדמן" ברחוב ,כשבשני המקרים אתה חף מפשע.ובשני המקרים אתה לא יכול לצפות את מה שיכול להתרחש,הכל סטטיסטיקה.

ושוב בשני המקרים שצויינו לעיל הכסת"חים ישמרו זהים.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תוכן חדש...