Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר ידני למה אי אפשר להשיג?

ilan777
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

רכבים בעלי גיר ידני נמכרים פחות בארץ, ולכן חלק מיבואני הרכב פשוט לא מייבאים אותם ארצה.

אבל גם כחדשות אפשר עדיין לרכוש רכבים ידניים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פותח השירשור צודק בהחלט , אפילו שהביקוש לא גדול , אני הייתי מציע לכל חברי הפורום לכתוב לשר התחבורה במייל הזה (לדובר שלו )

לפנות בבקשה שכל מכונית שמיובאת לארץ חייבת להיות גם בדגם ידני .

הינה המייל :

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאחד שנוהג על רכב ידני מבחירה חופשית, אני מבין אותך.

אך בשוק חופשי אי אפשר לכפות על יבואן להביא רכב שיש סיכוי סביר שלאחר מכן הוא יצטרך למכור אותו בהפסד מחוסר ביקוש. רוב העם הוא עצלן שרואה בתיבה ידנית כנטל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל אולי כתקנה צרכנית (זול יותר לצרכן) וסביבתית (חסכוני) ניתן יהיה להבטיח כי כל דגם שניתן לייבא ידני חייבים לדאוג לייצוג.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עידן, זו תהיה תקנה ריקה מתוכן כי אתה לא יכול לכפות על יבואן מחיר מכירה ואז הידנית תעלה פי 3 מהאוטומטית.

גם אני נוסע ברכב ידני מבחירה חופשית (מגאן בנזין מודל 2006) וחושב מה יקרה כשיגיע הזמן להחליף אוטו כשאין ידניות חדשות בשוק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אם תקנה מזדה 3 אוטומטית מהחברה , היא תימכר במחיר נמוך מזה שאתה קנית.

ואם תעמיד פוקוס עם תיבה אוטומטית מול ידנית, נראה לי שהידנית תימכר מהר יותר,

כנ"ל לגבי מזדה או כל רכב אחר.

לדעתי , הרכבים הידניים צורכים בממוצע פחות דלק, יותר אמינים מבחינת הגיר, ויותר מהנים לנהיגה.

אולי רק הdsg של פולקסווגן מהווה מתחרה ראוי לגיר הידני.

A simple prop to occupy my time

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור שישנה ירידת ערך לרכב, אבל בגלל שאין לידני ביקוש בארץ (אני לא מדבר על היוצאים מן הכלל כמו הגולף איביזה או הספורטיביות למינהן) רוב נהגי המזדה 3 הם עובדי חברה שנוסעים בדרכים, איילון, ת"א ואני בטוח שאין להם כח להתמודד כל יום עם גיר ידני בפקקי הבוקר.

אני שאני נוסע על גיר ידני אני משתגע בשעות הבוקר והערב.

Peugeot 306 1600 Diamond

יהלום אמיתי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אם תקנה מזדה 3 אוטומטית מהחברה , היא תימכר במחיר נמוך מזה שאתה קנית.

ואם תעמיד פוקוס עם תיבה אוטומטית מול ידנית, נראה לי שהידנית תימכר מהר יותר,

כנ"ל לגבי מזדה או כל רכב אחר.

לדעתי , הרכבים הידניים צורכים בממוצע פחות דלק, יותר אמינים מבחינת הגיר, ויותר מהנים לנהיגה.

אולי רק הdsg של פולקסווגן מהווה מתחרה ראוי לגיר הידני.

מניסיון שהיה לי, ידנית שאני הצעתי למכירה לפני כשלוש שנים. במשך כשלוש שבועות היו לי שתי פניות בלבד.

הרכב היה איביזה 1400 (ידנית כאמור), בת 12 - יד ראשונה!

בסוף מכרתי אותה במחיר נמוך מהמחירון הרשמי, ז"א מבלי התחשבות ביד ראשונה שהיה אמור לעלות במקצת את המחיר, ומבלי להתחשב בקילומטר'ז שאף הוא היא נמוך במקצת מהמומצע.

וזה היה רכב שמור שטופל במשך כל חייו רק במוסך מורשה ולא פספס טיפול אחד ועל כל דבר היו לי קבלות ואישורים.

אז זה שהרכב נמכר מתחת למחירון ניחא, אך מיעוט הפניות קצת מכניס ללחץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל בגלל שאין לידני ביקוש בארץ (אני לא מדבר על היוצאים מן הכלל כמו הגולף איביזה או הספורטיביות למינהן)

.

אני חושב שאתה טועה , אולי אתה מסתכל על מי שנוסע כל היום בפקקים של ת"א וגהה.

לדעתי האנשים המבינים ינסו קודם למצוא את הדגם הידני ביד-2 ,

אבל אחרי שמחפשים ומתייאשים(כי היבואנים מביאם אוטומטיות משעממות),

אז כנראה קונים אוטומט.

דרך אגב , ממכירה של רכב בן 12 שנים, אי אפשר לקבל אינדיקציה- גם אם הוא שמור.

A simple prop to occupy my time

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהחלט אפשר לקבל אינדיקציה

זה רק מראה שאין ביקוש לידני בארץ וזה דבר וודאי!

אל תבין אותי לא נכון אני תומך בידני, אבל לא כל אחד היה מוכן לקנות רכב ידני לשימושי עבודה ונסיעה בעיר כשיש לו אפשרות של אוטומט כשהוא, תסכים איתי, יותר נוח.

רוב הנהיגה בידני היא עצם ההנאה של ההעברת ההילוכים ניצול המומנט של ההילוך, ולהוציא את המיץ מהמנוע, להרגיש את הדחיפה בהורדת הילוך, אך זאת נסיעה של כיף ולא נסיעה רגועה בבוקר לעבודה או נסיעה מתישה לאחר יום עבודה עמוס.

אני מבין את אלו שקונים אוטומט, פשוט יותר נוח.

לכן לדוגמה הונדה אקורד ידנית לא תימכר בחיים ואם כן זה יהיה במחיר מטורף או לאדם מטורף שמחפש את הידני בעמקי נשמתו.

Peugeot 306 1600 Diamond

יהלום אמיתי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מזכיר לי איזה סיפור שהיה פה פעם אם אני לא טועה על בחור שהתעקש לקבל רכב חברה ידנית מלבד גטס (נקודה)

ואחרי כמה מדורי גיהנום הוא בכל זאת קיבל פוקוס אוטומטית והגיש אותה לאישתו (עוד נקודה)

מישהו זוכר באיזה מדף השירשור - הייתי מעוניין לעיין בו שוב כדי להעביר כמה דקות של בטלנות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מכרתי איביזה ידנית תוך 3 שעות מרגע הפרסום כמה מאות שקלים פחות מהמחירון המשוקלל. מנסיון של חברים עם רכבים ידניים, דווקא ממש אין בעיה למכור, אפילו רכבים כמו לנסר או ניסאן סאני.

emotion of motion

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...