Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר מדברים על מנועים עם הספק גבוהה בנפח גבוהה.

אז בואו נדבר על המאזדה rx7 בעלת המנוע וונקל 1.3 שמוציא 252 כ"ס וישנם עוד דגמי מנוע אשר מפיקים יותר.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_RX7

ואם מדברים על מנוע 1600 איזה ספק שהמנוע של הvtec בין הזריזים.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

RX7 זה טורבו אם זיכרוני לא מטעני.

זאת ליגה אחרת. אם כבר טורבו אז לדעתי לא עברו את מנוע של EVO FQ400 מבחינת נפח להספק.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

מנועי אופנועים יש להם מהלך בוכנה מאוד קצר,בגלל זה הם מגיעים לתורים גבוהים והספק אדיר,אך המומנט שלהם יחסית נמוך והוא מגיע בתורים מאוד גבוהים.

רוב אופנועי הסופרספורט היפנים בנפח 1000 סמ"ק החדשים,מפיקים כ190 כ"ס+- בכ11000 סל"ד עם מומנט של11.5 ק"ג+- בכ9000 סל"ד יכולים לזרוק את האופנוע ששוקל כ170 ק"גים יבשים +-,בלי בעיה,שסוגר בסביבות ה220 קמ"ש תוך 10 שניות עם מהירות מרבית של כ310 קמ"ש +-,אבל אם תתקין את המנוע הזה על אוטו ששוקל לפחות 1000 ק"ג יבשים,המנוע הזה בתורים נמוכיפ יצרך יותר מדי ובקושי יזיז את האוטו,אך בתורים גבוהים יהיה בהמה,לכן צריך גם לשדך תיבת הילוכים קצרה מאוד שתתאים והמנוע יוכל לנשום.

לעומת זאת מנוע ה1400 סמ"ק של הקאוואסאקי ZX14 יותר מתאים מה1000 להתקנה באוטו כי הוא מגיע לכ16 קג"מ עם 200 כ"ס עם ראם אייר(מערכת דחיסת אויר,שמעלה את ההספק כאשר האופנוע בנסיעה) ז"ת המנוע מספק 187 כ"ס ללא ראם אייר , ו200 עם ראם אייר כמובן זה תוך כדי נסיעה כי הוא מחייב דחיסת אויר,ויש כאלה שכבר סיימו פרוייקטים עם התקנת מנועי אופנועים כאלה על מכוניות ספורט,עם ביצועים מעולים.

כמה סרטונים

הנה סרטון של סמארט עם מנוע1300 סמ"ק של אופנוע סוזוקי היאבוסה GSXR1300

עוד סרטן של שני מנועי אופנועים כל אחד 1000 סמ"ק הותקנו באוטו

עוד סרטון של אוטו עם מנוע ZX14

http://www.youtube.com/watch?v=uOKQOpwcsW8

פיג'ו 106 עם מנוע אופנוע קאוואסאקי

http://www.youtube.com/watch?v=EDpTWwIhAu0

עוד מכונית עם מנוע ZX14 בTOP GEAR

http://www.youtube.com/watch?v=fHe5m1t_WTg

פורסם
הקולט לא נמכרה מחוץ לגבולות יפן ע"י יבואן רשמי .

הסבר על אופן פעולת הMIVEC פה .

mivec_ilst02.gif

הסבר על פעולת ה MD : הגירסה של מיציבושי לשיתוק חלק מהבוכנות במצב שיוט

ע"י סגירת השסתומים , בכך מגדילים את היעילות כלומר צריכת דלק נמוכה יותר .

ההסבר המלא פה .

תודה רבה! ענק, אני עד עכשיו מתלהב חבל שמיצובישי הפסיקו לפתח את הטכנולוגיה הזאת...

זה מבוסס על המנוע 4G92- אותו מנוע שהיה בכל הלאנסרים והקולטים שהיו בארץ ושהיה לו 113 כ"ס!!!

יש\הייתה חיה כזאת בארץ???

פורסם

אגב, לא שאלתי על דו-גלגלי. זה לא מעניין אותי וגם מבלבל אותי כשההודעות מתערבבות כאן בנושא (הנושא ששאלתי והתשובות בהקשר לאופנועים).

Guest ספורטמוטורי
פורסם
אגב, לא שאלתי על דו-גלגלי. זה לא מעניין אותי וגם מבלבל אותי כשההודעות מתערבבות כאן בנושא (הנושא ששאלתי והתשובות בהקשר לאופנועים).

אני יודע שלא שאלת על דו גלגלי.

אני עניתי לאנשים שדיברו על כך

המשך ל:

אמת לאופנועים יש כוח מטורף ביחס לנפח אבל ניראה לי שזה רק בגלל המשקל הקליל שלהם (אם אני טועה תקנו אותי) וכמו כן הם מגיעים לסל"ד מטורף, שום רכב שאני יודע עליו לפחות לא יכול להגיע לכזה סל"ד. מעניין מה ייקרה אם ייקחו מנוע כזה וירכיבו על רכב,:roll:

ו:

המנוע מוציא הספק X ללא קשר לשילדה שעליו הוא מורכב. ז"א שאין קשר בין משקל הרכב (או האופנוע) לבין הכ"ס שהמנוע מסוגל לייצר. מה שאתה מתכוון אליו זה יחס כ"ס\ק"ג.
פורסם

קשקוש, זאת 106 מסלול, גילחו אותה בעוד איזה 100,200 ק"ג ונוהגים איתה עם טורים בשמיים ,

זאת לא השתלה לרכב כביש יום יומי.

ה T-REX (התוכנית היא פיפט-גיר ,לא טופגיר) שוקלת בסביבות ה 300-400 ק"ג.

רק מדגים את מה שכתבתי קודם על התאמה בין משקל הרכב למומנט המנוע.

לגבי ההתלהבות מהמערכת תזמון משתנה של מיצובישי , חכה כשתראה את הגאוניות במערכת של פרארי.

פורסם
אני יודע שלא שאלת על דו גלגלי.

אני עניתי לאנשים שדיברו על כך

המשך ל:

ו:

אני לא בא אלייך בטענות, פשוט מבקש להפסיק לדבר פה על דו גלגלי כי שוב, זה מבלבל אותי.

תודה

ורגע, מה שיש למיצובישי זה לא "סתם" מערכת תיזמון משתנה, זה יותר מזה חח

ומה יש לפרארי? תדהים אותי.... :-)

פורסם

אני מבין למה זה מבלבל, יש לי מכרה בלונדינית שלא מסוגלת לעשות שני דברים יחד.

למשל: היא לא מסוגלת לדבר בטלפון וגם להחזיק אותו:shock:

פורסם

תגיד לי מי החברים/מכרה שלך - אגיד לך :wink: עדיף לא להמשיך ( אבל הבדיחה הייתה טובה :lol: )ולמה אני לא מכיר אותה :shock:

פותח הדיון צודק - עדיף להתמקד במנועי מכוניות ( המומנט חשוב ) כמנוע סידרתי כולל אמינות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

למנוע של הrx7 יש 2 שבלולים.

אשר הראשון מתחיל את פעולות בכ1800 סל"ד גודש כ0.7 והשני נכנס לפעולתו ב4000 סל"ד

וגם כן גודש 0.7 באר.

נותן תאוצה לינארית על כול רוחב הסל"ד .

מנוע שעד עכשיו מלהיב אותי.

זה ה1.3 היחיד שמעיף את ה1.6 של הבלאנו שלי.

דרך אגב המנוע של הבלאנו הוא השני הזריז בקטגורית ה1.6 אחרי הvtec של הונדה.

חוץ מהקולט סיבורג הזאתי שדיברתם אלייה כמובן.

פורסם

חברים עם כבר אז תיראו את זה ,http://www.youtube.com/watch?v=ZMqnGkqyfa8&feature=related

גולף דור ראשון עם מנוע היבוסה ,למרות שהמנוע טורבו ,אפשר גם לשים נגיד מנוע של gsxr 1000 בלי טורבו וגם זה יהיה חייה מטורפת .

אגב מי שדיבר פה על המנוע של הrx7 ,זה לא ניחשב זה מנוע רוטורי ,הוא פועל בצורה שונה ויש לו את החיסרונות והיתרונות שלו .

פורסם

זה מנוע וונקל. ( לא יודע עם רוטורי זה מילה נרדפת לזה)

החיסרונות שלו בלאי מאוד מואץ רעשני קצת טורים די גבוהים.

היתרונות נרשמו כבר למעלה.

ישנו איזה סרטון שמסתובב ביו טיוב גם עם סמארט מנוע היבוסה שמעיפה פרארי.

פורסם
אם כבר מדברים על מנועים עם הספק גבוהה בנפח גבוהה.

אז בואו נדבר על המאזדה rx7 בעלת המנוע וונקל 1.3 שמוציא 252 כ"ס וישנם עוד דגמי מנוע אשר מפיקים יותר.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_RX7

ואם מדברים על מנוע 1600 איזה ספק שהמנוע של הvtec בין הזריזים.

אתה מיתכוון ל RX8 . הRX7 הוא הדור הקודם אבל המנועה גודש .

הrx8 אכן המנועה הכי חזק ביחס לגודל שלו (וונקאל) 1.3 ו 232 כ"ס ו בערך 30 קג"מ .

ROVER 600 TI

• תוכן חדש...