Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר אחד ברור, וזה כבר נוסה בהצלחה גדולה בצה"ל, זו העובדה שענישה חמורה ולא פרופורציונלית תורמת בסיכומו של דבר לירידה במספר תאונות הדרכים.

בשירותי הצבאי, אי שם בסוף שנות ה 80', נהגתי עשרות אלפי ק"מ, וניזהרתי שבעתיים, כי על כל עבירת תנועה, ולו גם הקלה ביותר, הייתי נשלח ל 30 יום למה שכונה "ביצורים", וזה היה תענוג קטן מאד, יש לציין..

אחרי שנתיים ירד מספר התאונות ב 75%, מה שאומר שהשיטה עבדה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לכל מי שמגיב על המהירות הגבוהה, למה אתם נתפסים ל140 קמ"ש דווקא?

רשום בכתבה עשרות קמ"שים מעל המהירות המותרת. נראה לי שהכוונה ל180+.

ו-140 קמ"ש בכביש של 90 (כמעט כל כביש מהיר בארצנו זו המגבלה למעט מספר קטן של כבישים עם 100) זה לא עשרות קמ"שים מעל המותר? :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הצהרה מראש - לא היה לי מספיק זמן כדי לקרוא את הכתבה אז יכול להיות שזה מתון יותר.

בכל אופן, המדינה מרוויחה המון כסף מקנסות על מהירות, אז לאסור אנשים? פעם אחרונה שבדקתי באמת לא רווחי לכלוא בן אדם אם אפשר לשחרר אותו ולקחת ממנו 500 שקלים שוב ושוב לאורך ה3 שנים האלה (הערה: לא נתפסתי במצלמת מהירות ולכן אני לא באמת יודע אם זהו הסכום). כנראה הכוונה היא אנשים שנוסעים על 100 בעיר (כבר נתקלתי בהרבה כאלה) או על 200 בכביש של 80 או 90. אנשים כאלה באמת מסכנים מאוד אחרים שכן ההפרש במהירות הוא עצום.

אם הכוונה באמת לאלה שנוהגים ב140 אז זאת פשוט בדיחה עצובה. לגבי שאר העונשים אני דווקא יכול להגיד שהם מוצדקים לחלוטין ללא קשר לסיטואציה. בן אדם שיכור או מסומם לא צריך להיות על הכביש.. שייקח מונית. כנ"ל לאנשים שהם ערים יותר מידי שעות.. זאת סכנה משמעותית יותר גבוה ממהירות "גבוה".

פורסם

אם היה לנו עיתונות רכב עם תקציב - היה ראוי לעקוב אחרי כל אלו שקשורים לחוק, אחרי כל השרים שאמורים לאשר אותו ולתפוס כל אחד ואחד מהם עובד את המהירות בעשרות קמ"שים.

אולי זה היה קצת מוריד את השטויות שלהם...

פורסם
לכל מי שמגיב על המהירות הגבוהה, למה אתם נתפסים ל140 קמ"ש דווקא?

רשום בכתבה עשרות קמ"שים מעל המהירות המותרת. נראה לי שהכוונה ל180+.

אל תשכחו שהרבה שוטרים ופקידי ממשל נוסעים מהר ולא נראה לי שיכניסו אותם לכלא על זה.

אני מאוד מקווה שעשרות זה לא עיניין של 20+. כלומר נסעת 110 בכביש של 90, כלא ל-3 שנים.

כי אם כן, כמה מכונית יש לנו על כבישים? מיליון? אז צריך להכין מיליון מקומות בבתי כלא. מי יעבוד וישלם מיסים אז?

לפי דעתי הכוונה למהירויות שהיום מקבלים עליהן זימון לבית משפט. אבל גם במקרה כזה, צריך להכין עוד כמה מאות אלפי מקומות בבתי כלא.

אולי ימצאו פיתרון "זול" יותר? להעמיד מול קיר ולהוציא להורג?

עדיף לעשות מנוי על עבירות מהירות ולחתום על הוראת קבע. רק שלמנוי צריכה להיות הנחה של 15% ומקבלים 30% פחות נקודות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמו שכולם פה כמעט אמרו, מאסר על נהיגה בשכרות ותחת השפעת סמים הוא עונש הגיוני ואפילו נחוץ, אבל על מהירות לא.

מה שאני צופה כאן לעתיד זה משהו ממש לא טוב ואנחנו הולכים למקום ממש רע.

מאסר על מהירות?

אני כבר רואה אנשים הולכים לכלא לחודש-חודשיים או אפילו לשבוע.

לבן אדם נורמטיבי זה יכול להיות ממוטט לגמרי, במיוחד אם זה בגלל מהירות.

אני לא אהיה מוכן לחיות כאן אם על מהירות מופרזת יש אפשרות ללכת לכלא. זה לא פרופורציונלי בשום רמה.

הבעיה כאן היא שמצד אחד המהירות לא באמת גורמת לתאונות, ומצד שני, החוק היבש בעצמו הוא פשוט אידיוטי.

המהירויות המורשות בישראל תלושות לגמרי מהמציאות.

אני לא מכיר אף אחד שנוסע על פחות מ110 בכביש החוף למשל, ואני, שנוסע בדרך כלל על המהירות הזאת או מקסימום על 120, רואה אנשים שעוקפים אותי במהירויות של 160 לפחות כל הזמן.

המדינה מתחילה לקרוס כשהחוקים לא הגיוניים ולא קשורים בכלל לתרבות השלטת, שהיא מה שיכתיב כאן את ההתנהגות.

כולם עוברים לפחות פעם ביום את המהירות המותרת, גם אם הם לא נוהגים ונוסעים בתחבורה ציבורית.

אם יעבירו את האכיפה לתוך הערים, אולי יהיה היגיון בזה, כי עשרות קילומטרים אומר 90 קמ"ש במקום 50, וזה יכול להיות מסוכן במקומות מסוימים. בכביש מהיר, הבדל בין 90 ל130 הוא זניח.

אני רוצה לראות את השופט שיכניס מישהו לכלא על מהירות.

נראה כמה זמן יהיה עד שיתחילו הפגנות המוניות (אני מוכן להשתתף), כמו שקרה עם שי דרומי.

פורסם

יש לי פטנט חדש לעברייני מהירות.

עשית עבירת מהירות רצינית? לוקחים ממך את הרכב לפרק זמן ואתה משלפ שכירות על מקום שהוא מוחזק בו - זה לא חדש.

החדש הוא, שנותנים לך אפשרות להמשיך לנהוג על מכונית שכורה שמוגבלת ל-90 קמ"ש, נניח משהו בסגנון טאטא נאנו. אם אתה לוקח את הרכב הזה, בזמן הזה אתה משלם אליו ביטוח, שכירות, תיקונית וכד'. לא רוצה טאטא נאנו? אין בעייה - תשתמש בתחבורה ציבורית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
חוץ מעבירת המהירות, ענישה כבדה מוצדקת לחלוטין בכל העבירות שצויינו בכתבה.

מדינות סקנדינבייה ניהלו מלחמת חורמה בשנות ה 80' נגד נהיגה בשכרות, והתוצאות לא איחרו להגיע; תוך כמה שנים חלה ירידה תלולה במספר הנהגים שניתפסו שתויים בזמן נהיגה, ומספר תאונות הדרכים ירד משמעותית.

אני איתך,

אבל הבעיה היא שלא ניתן לבצע דבר כזה באופן לא ממוקד.

אם אכן יחליטו לטפל בבעיה אחת בלבד - למשל נהיגה בשיכרות, התופעה תיעלם כמעט לגמרי.

מצד שני, בכדי לעשות פעילות ממוקדת כזו, צריכים דבר ראשון להשיג את נתוני הגורמים האמתיים לתאונות דרכים בישראל.

מאחר וכל מערכת איסוף הנתונים בארץ לקויה מיסודה, ואפילו מהנתונים שכן קיימים המשטרה מתעלמת ובוחרת להצהיר על העבירות שנוחות לתפיסה בתור המסוכנות ביותר, המסקנה היא שכל פעילות ממוקדמת כזו דינה להיות משהו שבין עשיית עוול לאזרח, לבין השגת תוצאות אפסיות או הפוכות מהמצופה.

כלומר, גם אם הפעילות הממוקדמת תשיג תואצות של 100% בתחום מסויים, כל עוד התחום הזה גורם ל-2% מהתאונות בלבד, המאמץ יהיה כמעט מיותר.

דני G.

פורסם

במדינות סקנדינבייה שיכרות בזמן נהיגה היתה אחראית למספר רב של תאונות עם נפגעים, ולכן טופלה בחומרה יתרה.

והטיפול כלל גם עונשי מאסר בפועל בנוסף לקנסות כבדים.

שוב, אכיפה אגרסיבית תורמת לירידה משמעותית במספר תאונות הדרכים, וענישה כבדה בהחלט מרתיעה נהגים מלעבור עבירות תנועה - ראה את שיטת האכיפה הצבאית.

פורסם

"נהגים מהירים - לכלא"?

חשבתי שרצינו לטפל במסוכנים..........

עכשיו פרקליטות קובעת על אילו עבירות אילו עונשים צריך לתת?

זה מה שקורא כאשר פרקליטות הופכת את עצמה לרשות מחוקקת וגם לרשות שופטת. ממש מדינת חוק בהתגלמותה :twisted:

החלם זועק לשמיים - שימו שוטר כמעט בכל צומת מרומזרת ותוך שעה תגלו לפחות 10 נהגים שעברו באדום דולק מלא....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
במדינות סקנדינבייה שיכרות בזמן נהיגה היתה אחראית למספר רב של תאונות עם נפגעים, ולכן טופלה בחומרה יתרה.

והטיפול כלל גם עונשי מאסר בפועל בנוסף לקנסות כבדים.

שוב, אכיפה אגרסיבית תורמת לירידה משמעותית במספר תאונות הדרכים, וענישה כבדה בהחלט מרתיעה נהגים מלעבור עבירות תנועה - ראה את שיטת האכיפה הצבאית.

יש היום גוף שיכול לתת תוצאות אמיתיות לגבי מה העבירה שגורמת להכי הרבה תאונות?

במידה ויש גוף כזה, אתה חושב שמשטרה תחליט למגר את התופעה כמו שעשו בחו"ל?

אם אנחנו נדע שנהיגה בשכרות זה הגורם מספר 1 לרוב התאונות, הרי שהמשטרה לא תקצה למען העניין עוד משאבים כי יותר קל למשטרה לתפוס על מהירות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מניעת תאונות דרכים דורשת טיפול רב מערכתי, שאכיפה מישטרתית היא אחד הנידבכים שלו.

אמנם קיימת הרשות למניעת תאונות דרכים, אבל מדובר בגוף אנכרוניסטי, מיושן ומאובן שנעדר "שיניים" וכושר ביצועי.

זה פשוט לא הוגן להטיל על משטרת ישראל את מלוא האחריות על הקטל בכיבישים, בעוד שאר הגופים מיתכחשים לאחריותם.

פורסם

בדיוק - באירופה וארה"ב כמות אנשים שמשתכרים כל יום הינה עצומה.

רוב הגברים הולכים אחרי העבודה לפאב/בר.

כאן התופעה כמעט ולא קיימת.

בארץ בהחלט יש בעיה מרוכזת של אנשים שבילו במועדוני לילה וכו' - זה קורה באיזורים אלו כל כך מרוכזים ומוגדרים שאם רוצים אם היו רוצים להתמקד ולטפל בביעה מהשורש - זה בכלל לא בעיה לבצע אכיפה/הסברה שם.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

חבריא-בתור אחד שגומא כ 50000 קמ בעיר ומחוצה,אני נתקל בעשרות עבירות שרק בנס לא מסתיימות בנפגעים.גניבת רמזור,חציית הולכי רגל במעבר חציה באור אדום,שליחים על אופנועים שחוסכים זמן בגניבת פרסות או נסיעה על מדרכות,הישראלי החוצפן שמחנה חניה כפולה רק לרגע ובינתיים משתרך מאחוריו איזה פקקון קטן,נהגי אוטובוס שלא נכנסים אל תוך מפרצוני התחנות שלהם וגורמים לפקקים,ונהגי המוניות??....ימח שמם ושם זכרם...אני רואה בהם את המסוכנים שבכביש,-חותכים מסלולים כי פתאום קלטו קליינט במדרכה ממול ובלי שום אזהרה וללא איתות חותכים אליו,או עקיפת תור בעמידה ברמזור והשתחלות לראש התור,ואם חלילה מצפצפים לו על איזו כמעט תאונה שגרם באשמתו,הוא ברוב חוצפתו עוד ידחוף לך יד לפרצוף בתנועה של -הלו ,מה קדה?אתה משוגע?ואם עומד מאחוריך ברמזור נהג מונית,אין צורך להביט ברמזור..חזקה עליך שכבר תשמע צפצוף ממנו שיאללה הרמזור התחלף לו מזמן למרות שעוד לא הגיע לירוק....

אלה רק הקצה שבקצה מכלול תרבות רפובליקת הבננות שיש כאן בכבישנו.חייבים לישם תרבות כבר מהגן כמו חציית כביש ומהבית ספר להקדיש שיעורים לתרבות נהיגה ותורת נהיגה נכונה.עונשים תמיד וקל להעניש אבל זה לא עוזר ויעזור.אדם שדרס אנשים יושב בכלא אולי שנתיים ואחכ יוצא ומתחיל תהליך של קבלת רשיון לרכב,שכמובן יקבל.אין אכיפה ואם כבר יש העונשים ממש מגוחכים.אם יש לך כסף מעמד והשפעה,אז אין מה לדאוג...השופטים מתחשבים תמיד בבעיות הנהג הרוצח שמאז שנולד החיים המסכנים התאכזרו אליו אז מחובתנו כחברה נאורה להושיט יד ולעזור לו להשתקם...

מליון מליוני סיבות יש ולא חסר.זה חייב להגיע מהשורש ולא בכדי!היום קראנו על ההוא מחר יקראו עלינו....

שבוע טוב ונסיעה בטוחה לכולנו!

• תוכן חדש...