Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי קנה לפני 3 חודשים רכב ב14 אלף בערך, חבר שלי נהג על האוטו ובדק אותו במוסך אבל לא בדיקה יסודית ככה חפיף למנוע ולגיר, עכשיו לא היה לחבר שלי 500 שקל נוספים לבדיקה אז הוא הסתפק בבדיקה כזאת + התחייבות בכתב מצד המוכר שלא היה שום תאונות והשילדה נקיה, כנ'ל מנוע וגיל, ממש עשו חוזה כזה עם חתימה והתחייבות שאם יש שילדה פגועה או תאונה המוכר מחזיר את הכסף.

עכשיו חבר שלי רצה למכור את הרכב היום והבנדם שרצה לקנות עשה בדיקה וגילו שיש פגיעה בשילדה + תיקון ברור שעשו + כל מני הוכחות לתאונה כמו החלפת פגוש ודלת של תא מטען, וכמובן הבנדם לא הסכים לקנות.

עכשיו השאלה היא האם אפשר לתבוע את הבנדם שמכר לו וחתם לו על חוזה למרות שעברו 3 חודשים מאז הקניה?

כמובן המוכר טוען שחבר שלי עשה תאונה ואת הנזק, אבל אם מביאים הוכחה ממוסך מורשה שאומר שהפגיעה ישנה ויותר מכמה חודשים זה יתפוס בבית משפט?

תודה רבה

פורסם

החלפת דלת ופגוש אינם מעידים בהכרח על פגיעה בשלדה.

המוכר חייב כמובן בגילוי נאות על כל פגם שיש ברכב וידוע לו עליו.

לא ציינת איזו יד הרכב והאם יש אפשרות שגם מוכר הרכב לא ידע על הפגיעה.

אפשר כמובן לתבוע את המוכר (תביעות קטנות) אבל צריך דו"ח של שמאי שיוכיח את הפגיעה בשלדה ואת הגיל שלה.

פורסם
החלפת דלת ופגוש אינם מעידים בהכרח על פגיעה בשלדה.

המוכר חייב כמובן בגילוי נאות על כל פגם שיש ברכב וידוע לו עליו.

לא ציינת איזו יד הרכב והאם יש אפשרות שגם מוכר הרכב לא ידע על הפגיעה.

אפשר כמובן לתבוע את המוכר (תביעות קטנות) אבל צריך דו"ח של שמאי שיוכיח את הפגיעה בשלדה ואת הגיל שלה.

הרכב בן 13 ככה, יד 6

ואני לא חושב שזה משנה אם המוכר ידע או לא, הוא התחייב בכתב שאין פגיעה.

פורסם

תעלה את ההסכם לשרשור. תסתיר פרטים מזהים אם בא לך. או צטט אותו מילה במילה , לא מילה כאן מילה שם.

יתכן ומה שאתה כותב ומבין זה לא מה שכתוב בהסכם.

אז אפשר יהיה להתייחס לשאלותיך יותר בחוכמה ולסייע לחברך .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אתה או חבר שלך?:roll: אני רואה שערכת..

בכל מקרה לדעתי לא תוכל לעשות עם זה כלום.

חח חבר שלי פה איתי והוא כתב את זה, אז ראיתי וזה נראה לי מטומטם שכתבתי חבר שלי ועכשיו כותב אני אז ערכתי

פורסם
תעלה את ההסכם לשרשור. תסתיר פרטים מזהים אם בא לך. או צטט אותו מילה במילה , לא מילה כאן מילה שם.

יתכן ומה שאתה כותב ומבין זה לא מה שכתוב בהסכם.

אז אפשר יהיה להתייחס לשאלותיך יותר בחוכמה ולסייע לחברך .

הנה הציטוט מהחוזה:

הנדון: זיכרון דברים לפולסוואגן פולו מ"ס *******

המוכר: מתחישב שאין לרכב שום שיעבוד או עיקול כלשהו, מתחייב שהמנוע של הרכב שהוחלף כשיר לפי כל המסמכים ורשיון הרכב, הנ'ל מתחייב שאין לאוטו תאונת שילדה...(פה כל הפרטים האחרים)

ואז כתוב שם המוכר, ת.ז וחתימה.

ואז שם הקונה, ת.ז וחתימה וסכום הקניה של הרכב.

ואז כתוב: המוכר מתחייב שבמדינה ואחד הפרטים שמסר אינם נכונים אז הכסף יוחזר + חתימה.

פורסם

מה שתוכל לקבל במקרה הטוב ביותר, אחרי שהוכחת על ידי שמאי שהתאונה לא קרתה בזמן שהרכב בבעלות חברך, וזה לא כל כך פשוט להוכחה, זה ירידת הערך שנגרמה לך עקב כך.

אפשרות קלושה אבל שווה לבדיקה היא לגשת לפולקסווגן ולבקש את כל ההיסטוריה של הרכב מיומו הראשון ( חובה על פי חוק לתת ) ואולי תראה שם את תיקון התאונה. אותו כלל חל על חברת הביטוח שביטחה את הרכב בעבר אבל זה קצת יותר קשה לאתר.

ביטול העיסקה יהיה יותר קשה כי אתה תצטרך להוכיח כי לא היית רוכש את הרכב אם היית יודע שהייתה לו תאונה.

גם לפגיעת שלדה יש שלוש דרגות ואין לנו מושג באיזה דרגה מסווגים את הנזקים שיש לרכב. מה נאמר בדו"ח הבדיקה שעשיתם היום

כך שאם זה נראה פשוט זה לא.

הפרוצדורה בית משפט לתביעות קטנות עליהם קיבלת פירוט בשרשור האחר שפתחת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא היה לבנאדם 500 ש"ח לבדיקה ויהיו לו אלף-אלפיים לחוו"ד שמאי? לאחר זמן כה רב יהיה לו מאד בעייתי להוכיח את צדקתו, במקרה והוא באמת צודק.

מה גם שאם כבר ילכו לפי המחירונים המקובלים (ושוב, אם ירצה להראות ערך שוק של פגיעה בשלדה יצטרך להמציא חוו"ד נוספת = עוד כסף שלא סביר שיימצא אצל רוכש טיפוסי של רכב סופרמיני בן 13) לא בטוח עד כמה ההפרש יהיה שווה את הטרחה.

בקיצור - בודקים לפני ולא בוכים אחרי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...