Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במכוניות מסויימות עם פתיחה חשמלית של דלת תדלוק, אי אפשר לפתוח ללא כיבוי מנוע - אלפא 164 לדוגמא (ואי אפשר לפתוח חשמלית גם תא מיטען במהלך נסיעה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מי שזוכר - לפני כחצי שנה +\- היה מקרה של אישה עם B3 שתדלקה, ולמיטב זכרוני אדים של הדלק נדלקו בגלל מנוע דלוק. אם אני זוכר נכון היא נשרפה למוות :(

האישה ניצלה אבל נכוותה בצורה קשה.

פורסם
כשאני מתדלק אני לא מדומם מנוע ואף פעם המתדלק/ת לא העיר/ה על זה.

בתור מתדלק לשעבר זה פשוט חסר טעם לבקש מישראלים לכבות את המנוע. זו כמו לבקש ממים לא להרטיב. זה פשוט בלתי אפשרי. לאנשים לא אכפת. אם אתה מבקש מאנשים פאקינג להתקדם כדי שמכוניות אחרות יוכלו להיכנס אתה מקבל יציאות של ילדים בכיתה ב' "אבל למה אני?!" "אבל מה זהההההה?!". לכבות את המנוע זה בכלל קו אדום. מה ישבו חמש דקות בלי מזגן?! אין דבר כזה. שישרף המתדלק. למי אכפת.

פורסם

שמר,

פיספסת את הפיצוץ של יחיא (עיאש).

אין לי מידע אמפירי שמחזק את האמירה, ציינתי שכפי שאין הוכחה שסלולאר מסרטן, כנראה שאין הוכחה שפעולה רגילה של טלפון סלולארי מציתה אש.

לא צריך להתייחס לפעולה התקינה של מכשיר סלולאר אלא למצבי קיצון שבהם יש תקלה שעלולה להוות קטליזטור להצתת אש. אם לא תדבר עם הטלפון בתחנה, כנראה שהסוללה לא תתפוצץ בדיוק שם.

אתה יודע שבבית שיש דליפת גז לא קורה בד"כ שום דבר (חוץ מהרעלה ומוות), עד שמישהו מדליק את האור כדי לראות מה קורה, ואז בום ! הבום הזה נגרם כתוצאה מהקשת החשמלית שנוצרה במתג בזמן ההדלקה. זאת אחת הסיבות שבמקרה של ריח גז חריף, אסור להדליק אור, כיוון שלא ידוע עד כמה האויר רווי בגז.

מעיקרון הקשת החשמלית בבית, אפשר אולי להשליך לכיוון הסלולאר (ולאו דוקא לענין הקרינה), והאויר הרווי באידי דלק (גז).

אגב, חברות הסלולאר מציינות בחוברת המכשירים את ההסתייגות לגבי שימוש בסביבה נפיצה/דלקים/גז וכד'.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יש הבדל גדול. סוללה בטלפון היא קופסה סגורה והמחברים שלה לא מאפשרים "קפיצת" ניצוץ (חשמל בבית, לעומת זאת - מפיק ניצוצות בכל חיבור, בגלל יש איסור מהרבנים להדליק חשמל בשבת ובחגים). כל מה שקראתי עד כה על עניין הטלפונים בתחנות דלק מראה שזו גחמה של מישהו עקב חשד שאולי בטעות במקרה נדמה לו שיכול להיות שיש סיכוי שדליקה שפרצה בתחנה נגרמה עקב הפעלת סלולאר.

כמו שכתבתי לך קודם - אם אתה אוסר הפעלת סלולאר בתחנה בגלל שהסוללה אולי תתפוצץ, יש אותו הגיון לאסור להפעיל רדיו ברכב, מכשירי DVD, פנס וכו'. מעבר לזה - אף אחד לא דורש ממך לכבות לחלוטין את המכשיר, אלא רק לא לדבר, כך שהטיעון בעניין הסוללה לא תקף .

עניין הסביבה הנפיצה הוא, למיטב ידיעתי, השפעה אפשרית על נפצים המופעלים אלחוטית (למרות שזה אמור להיות חסין, לא לוקחים שבויים, כמו במטוסים ו/או בתי חולים) ולא פחד מפיצוץ חנ"מ עקב קרינה כזו או אחרת ו/או אש.

פורסם
זה לא קשור לכך שהנהג/ נהגת יסעו עם הפיה.

בחיל האוויר מתדלקים את המטוסים כאשר הם עם מנוע ומערכות מכובות לגמרי, הרכב תידלוק והמטוס מוארקים לאדמה.

במצבים חריגים כאשר מטוס יורד לקרקע רק כדי להתחמש, לתדלק, בדיקת מערכות וחוזר לאוויר אז המטוס מתודלק כאשר הוא מונע ולכל תהליך התידלוק צמודות 2 כבאיות.

כן ובתידלוק חם של מטוסי קרב הם מוארקים לאדמה , והצינור תידלוק נינעל בוואקום , ואין מצב של אדי דלק מיתפזררים באויר .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

שאלה מעניינת

לפי מה שהבנתי רק רכבי בנזין מכבים את המנוע

זכור לי שלמדתי נהיגה למורה שלי היה רכב דיזל (פאסאט TDI) ושהיינו בתחנת דלק, הוא אמר לי שרק רכבי בנזין צריכים לכבות

הגיוני?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
שאלה מעניינת

זכור לי שלמדתי נהיגה למורה שלי היה רכב דיזל (פאסאט TDI) ושהיינו בתחנת דלק, הוא אמר לי שרק רכבי בנזין צריכים לכבות

הגיוני?

נכון שבדיזל אין פלגים , אבל מה עם אלטרנטור שיוצר חשמל ברכב . נראה לי שגם בדיזל מכבים מנוע .

מורה הנהיגה פשוט רצה להמשיך לשבת כשהמזגן פועל .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

שמר,

פיספת שלא מדובר רק על סביבה נפיצה אלה גם על דלקים וגז.

שים לב שלא דיברתי על מכשיר תקין אלא על המצב הלא נורמלי, מכשיר לא תקין/שבור, כזה שניצוץ יכול להיות גלוי.

הרבנים אוסרים על איסור שימוש בחשמל לא רק בגלל הקשת החשמלית, זה הפרט השולי (הרי אפשר להתגבר על כך באמצעות עמם). אם זה מעניין אותך, ההסבר ארוך ארוך והוא מתבסס על בדיקה מעמיקה שביצע הרב עוזיאל.

אני מסכים איתך שטרם הוכח ששימוש בטלפון סלולארי תקין, גורם לשריפה בתחנת דלק.

להזכירך, חלק מן ההגבלות נובעות מתוך חשש שאולי גם קרינה תגרום להתלקחות, בדיוק כפי שיש חשש שהקרינה עלולה לגרום לסרטן וטרם הוכח כדבר הזה.

לענין כיבוי/הדלקה של מכשירים ברכב, יש משהו בדבריך. אם המכשיר פעל בזמן הכניסה לתחנה, ניחא, אבל אם אתה מפעילו בתחנה, אני מסכים שהוא באותה מידה "מסוכן" כטלפון סלולארי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
שאלה מעניינת

הגיוני?

גם יש פחות אדי סולר מבנזין באוויר.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

^

סולר הוא נוזל לא דליק.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

בואו צור סיפור בהמשכים כדי לסכם את האשכול הזה :

Fuel_Gauge_RaeA.jpg

"צריך ללכת לתדלק מותק"

0708_sccp_01_z+project_car_garage+gas_station.jpg

"תמלאי 100 שקל"

389_businesswoman_talking_on_a_cell_phone.jpg

"טי די דו דו טי די דו דו טידידודודו" (Nokia Tune)

1_nuclear_explosion.jpg

Boom

black-spider-monkey.jpg

קוף שעבר במקום וראה את הכל

סיכמנו את האשכול על הצד הטוב ביותר.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
^

סולר הוא נוזל לא דליק.

אז איך הוא לדעתך מניע מנועי דיזל ודודי חימום? התערבות אלוהית?

זה שכמעט בלתי אפשרי להדליק סולר עם גפרורים או מצית, זה עדיין לא אומר שהוא לא דליק, פשוט צריך להשקיע יותר מאמץ כדי להדליק אותו, לדוגמא לזרוק סמרטוט בוער, או ליצור תנאי לחץ הדומים לאלה שבתוך בוכנה של מנוע דיזל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...