Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המחירון הוא לרכב במצב תקין , ברור שבמידה שיש תיקוני פח ,צבע ,מכני , מורידים במחיר . כתבתי גם שהמחיר במחירון הוא לאחר חישוב הק"מ , יד, וכו'.

הרכב שקניתי פחות ק"מ ,פחות יד צמיגים לפי התאריך שרשום אליהם בני כחצי שנה ,והרכב תקין ללא תקלות או הערות מיוחדות בבדיקה, כמו כן לאחר טיפול , וניראה מצוין .

שילמתי על הרכב מחירון בשביל רכב תקין , יפה, ונתונים יותר טובים מהרכב במחיר מעל המחירון .

לשני הרכבים אין שום דבר שהורכב חוץ ממה שהיצרן נתן , אז חיפשתי עוד שבועים וקניתי רכב אחר .

אני יודע שלמאזדה יש שוק חזק , אבל לא צריך להגזים .

וכן במידה ויש הבדל בין הרכבים בחיצוני , פנימי ,מכני , תאונה ,וכו' יש להוריד במחיר .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

מה יקרה לדעתכם לשוק (המטורף) של הרכבים הללו, כאשר חברות הליסינג ימכרו I10 במחיר של 30K לרכב בן 3? (דבר שקורה כמעט היום עם גטסים בחברות השכרה).

גטס אוטומטית בת 3 לא יוצאת מחברות ליסינג/השכרה ב30K ש"ח אלא במחיר שקרוב יותר ל45K ש"ח.

השוק של היונדאי אטוס והמאטיס טוב והמוכרים מרשים לעצמם לדרוש מעל למחיר המחירון הנמוך כי נכון לרגע זה אין אלטרנטיבה אחרת בקטגוריה הזאת שיכולה להוות תחרות. לאנוס ואקסנט הם דוגמאות לרכבים שאמנם נסחרים באותו טווח מחירים אבל לא פונים לאותו קהל יעד ולא ממש שייכות לאותה הקטגוריה.

כשיגיע היום ורכבי הI10 יצאו לשוק המשומשות סביר להניח שהדבר יגרום לחלק מהאוויר בבועה לרדת. אבל בל לא נשכח שהראשונות שבI10 יצאו משוק ההשכרה והליסינג רק בעוד שנה-שנתיים לפחות, ועד אז במילא ירדו המחירים עוד כלפי מטה מפאת הגיל המתקדם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
המחירון הוא לרכב במצב תקין , ברור שבמידה שיש תיקוני פח ,צבע ,מכני , מורידים במחיר . כתבתי גם שהמחיר במחירון הוא לאחר חישוב הק"מ , יד, וכו'.

הרכב שקניתי פחות ק"מ ,פחות יד צמיגים לפי התאריך שרשום אליהם בני כחצי שנה ,והרכב תקין ללא תקלות או הערות מיוחדות בבדיקה, כמו כן לאחר טיפול , וניראה מצוין .

שילמתי על הרכב מחירון בשביל רכב תקין , יפה, ונתונים יותר טובים מהרכב במחיר מעל המחירון .

לשני הרכבים אין שום דבר שהורכב חוץ ממה שהיצרן נתן , אז חיפשתי עוד שבועים וקניתי רכב אחר .

וכן במידה ויש הבדל בין הרכבים בחיצוני , פנימי ,מכני , תאונה ,וכו' יש להוריד במחיר .

כל מה שאתה אומר זה יפה ונכון בכל מה שנוגע ליפנטומטיות שנמצאות כמו זבל על הכבישים דוגמת מאזדה 3,אבל לא תקף ברכבים פחות נפוצים עם ביקוש גבוה.

turboy

פורסם

אתה לא מבין את הכוונה שלי. רכב לא צריך שיהיו לו תוספות שלא הגיעו מהיצרן בשביל להימכר מעל המחירון. מחירון של רכב אמור לשקף שווי של רכב ממוצע, כלומר יש רכבים במצב טוב יותר שיקבלו יותר, ורכבים במצב גרוע יותר שיקבלו פחות. זה שאתה מצאת מציאה - רכב מאוד שמור - ושילמת מחירון ולא מעל - מזלך.

שים לב אגב, שכשאני כותב "מחירון" אני מתכוון תמיד למחירון המשוקלל - כזה שמשקלל את הק"מ, הידיים והתאונות. אין דין רכב מודל 2005 עם 150000 ק"מ ויד שלישית כרכב מודל 2005 עם 50000 ק"מ ויד ראשונה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני אישית ראיתי גטסים "במבצע" שהוצעו במחירים של 36K לרכבים של שנת 2006.

אני מניח שI10 בת 3 תוצע במחיר נמוך מזה.

אגב - אם בודקים במודעות של דייהו מאטיס יש הרבה שמציינים ש"הוחלף מנוע". מה זה אמור להביע? יש תקלה סדרתית וכולם מתבאסים לדבר עליה?

פורסם
לא משלם מעל המחירון ,בשביל זה יש מחירון , ולא חסר מכוניות למכירה אז עוברים לרכב הבא .

מחירון זה לא קדוש והוא במקרה הטוב משקף מכונית ממוצעת. יש מכוניות שמורות ו/או נדירות.

כי היא המכונית היחידה בסכום הזה שמציעה איבזור נוחות מלא

מהו אבזור נוחות? חלונות חשמל ונעילה מרכזית? במחירים כאלה אפשר לקנות מכונית בערך באותו שנתון גדולה, נוחה, מאובזרת ובטוחה יותר (מגאן וקסארה למשל).

אני מניח שיש שני סיבות עיקריות מדוע מחירים של מכוניות קטנות מופקעים לחלוטין בארץ, ראשונה: זה סטיגמות של עלויות אחזקה. אולי יש חלקית היגיון בדבר, אבל עדיין מכוניות האלו היו זולות כחדשות ואני לא רואה סיבה למה לשלם עליהן מחיר מופקע כמשומשות.

שנייה: בארץ מאוד לחוצים ממחירי דלק וצריכה ומכונית קטנה "חסכונית".

חלק לא קטן של אנשים לא מבינים במכוניות ומחפשים רכב ג'נרי (4 גלגלים, הגה, פדליות) "אמין וחסכוני". מכאן מכוניות קטנות זוכות למחירים מופקעים כמשומשות.

ביד 2 הסתכלתי עכשיו וראיתי אטוס 98' עם מנוע 1000סמ"ק עולה כ-15K ש"ח. בערך באותו כסף אפשר לקנות מגאן 97-99 או למשל קסארה אפילו שנת 01'. מבחינת נוחות או אבזור אין שום השוואה לאטוס, רכבים אלו מרווחים יותר, לעיתים קרובות גם יותר מאובזרים, מנוע חזק יותר, רכב הרבה יותר נוח וכו'. אבל מה? אטוס זה "אוטו קטן" = "חסכוני", "קוריאני, זה אמין כמו יפני" = "אמין" ויוצאת תמונה של סטיגמא אטוס = "אמין חסכוני", לכן אפשר לבקש אליו מחיר מופקע. באותו תקציב כמובן נכנסת גם מאטיז שנת 00'.

מה תגידו על זה? זה סטיגמות נטו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מדבר על רכב שמור . מכוניות נדירות אני לא קונה. יש רכבים שאין להם מחירון שם כל אחד ידרוש כמה שהוא רוצה .

היה לי אופנוע הארלי ששיפצתי , במכירת האופנוע דרשתי מחיר ,כי אין לו מחירון , ולא מחרתי עד שקיבלתי את המחיר שרציתי.

אבל בשביל רכב סידרתי לא אשלם מעל המחירון רק במידה ויש תוספות שאין ברכב סטוק (כפי שהגיע מהחברה).

מאזדה 3 יש כמו זבל , מבקשים מחירון לרכב יפה וטוב . קשה לימצוא רכב גם יפה ,מטופל ללא תאונות ותקין , איך שמפרסמים אותם אחרי שעה נימכר במידה והרכב טוב . אבל המפתח הוא סבלנות . בסוף מוצאים רכב טוב במחיר מחירון.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

זה לא סטיגמות נטו.

בסכום דומה קניתי וולבו 850 שנת 96' (!) שמצויידת בכל טוב.

חיפשתי מעל שנה מכונית כזו שמורה היטב, כי מכונית כזו מוזנחת תקרע את כיסי, מה שבמכונית קטנה לא יקרה.

היונדאי אטוס היא מכונית זולה מאד לתחזוקה, קלה לחנייה ומצויידת היטב.

היא לא פאר היצירה, אך לשימוש עירוני נטו היא עושה את העבודה.

באיי יוון, איכן שאנשים קונים מכוניות לפי צרכיהם ולא על מנת להוציא את עיני השכנים, האטוס והמאטיס מככבות.

לפי התיאורייה שלך, אפשר בהחלט גם למצוא סיטרואן XM בתקציב הנ"ל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לפי התיאורייה שלך, אפשר בהחלט גם למצוא סיטרואן XM בתקציב הנ"ל.

XM עם מנוע 2000 בהחלט אפשר למצוא אפילו בפחות. מבחינת אוטו, XM פשוט אחת המדהימות ביותר שראיתי (יש רכב כלשהו שבאותו מחיר יכול להתחרות איתה בנוחות?).

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=30&SubModelID=269&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

פה ושם אפשר לפעמים למצוא ידנית גודשת מקורית - דגם CT.

אני אולי הייתי באמת מחפש בין מכוניות כאלה את הרכב בשבילי. אין מה לעשות, אני קודם קונה ורק אחרי זה מתחיל לחשוב על אחזקה :brickwall::oops:. אני תמיד מחפש מקסימום אוטו באותו כסף. כך קניתי לאבא שלי וולוו 940 סטיישין גודשת ולעצמי סדרה 7 ישנה (שעלויות אחזקה שלה מטורפות).

הסתכלתי עכשיו עוד ביד 2, לפי מה שראיתי ניראה כאילו רכבים קטנים מאבדים פחות מחיר עם השנים. הרי אותו אטוס עלה כחדש פחות ממגאן לדוגמא. מגאן עולה עכשיו אותו מחיר - היא איבדה אחוז גדול יותר מערכה. אין לי בעייה עם מכוניות קטנות: מי שצריך רכב לעיר, שיקנה קטנה, זה פרקטי, יחסית אמור להיות חסכוני גם בדלק וגם בטיפולים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קהל הלקוחות של אטוס ומאטיס לא יסתכל לכיוון המגאן/קסארה/קליאו/פונטו/פאנדה

גם אם אלו יעלו חצי מחיר לשנתון מתקדם ב 5 שנים, ויהיו מאובזרות בכיסאות עם עיסוי תאילאנדי, מערכת DVD בילט אין, וטייס אוטומטי אלחוטי.

לדורטור סובארו - אני לא חושב שבעוד 3 שנים יונדאי I10 תעלה סכום מקביל לסכום, שבו נמכרת היום גטס 2006.

לגבי גטס - יש ההצפה בשוק, הגטס הגיעה ללא איבזור בטיחוטי חשוב, נחשבת כבזבבזנית בדלק, ועדיין, גטס אוטומטית מהצורה החדשה שנת 2006, עם ק"מ סביר וללא תאונות, נמכרת מליסינג במחיר קרוב ל 45000.

להערכתי, יונדאי I10, שמאובזרת יותר טוב, ולבטח תיחשב כחסכונית, תימכר בעוד 3 שנים במחיר גבוה משמעותית.

פורסם

טוב, נו, על זה אין ויקוח, אני רשמתי רק, ש 45000 ש"ח זה מחיר לגטס צורה חדשה, עם ק"ם סביר.

לא נראה לי ש 110-150 אלף ק"ם בשלוש שנים זה סביר, ואני כמעט בטוח, שאלו מכוניות מהצורה הישנה (ב 2006 שני הדגמים קיימים).

אגב, למרות שגטס זה חרא של אוטו וכו' וכו', מכוניות עם קילומטרזים של עד 60-70 אלף ולא מפורקות, נמכרות במהירות, ולא מפורסמות באתרים.

עריכה - למען הפרוטוקול, תוכל לראות שגטס צורה חדשה שנת 2006 ידנית מהשכרה מפורסמת ב 40000 ש"ח, ו GLI אוטומטית מאותה שנה עולה כבר 55000 ש"ח.

פורסם

ראית פעם גטס עם ק"מ סביר? :-o

אגב - האבסורד הוא שרוב האנשים מחפשים את הגטס הזולה ביותר.

שכן שלי ניסה למכור GLI פרטית יד ראשונה. הדף של מודעת המכירה הצהיב. אח"כ הוחלף בדף אחר ואז הצהיב + נשירת סלוטייפ.

בסוף השאיר אותה אצלו.

האנשים מתעניינים רק במחיר. ק"מ לא מעניין את אף אחד כשיש ניילונים, ריח טוב וצבע יפה (ומחיר זול).

פורסם

לא מדוייק.

את שני הגטסים הקודמים שלי השארתי במחלקת הטרייד אין של כלמוביל, ושניהן היו מכורות עוד בטרם הבאתי אותן, ובמחיר מחירון מלא.

אותו כנ"ל לגבי מאזדה 3 או פורד פוקוס מיד פרטית ונסועה נמוכה.

יש אמנם היצע ענק של מכוניות כאלו שסיימו את תפקידן בציי רכב, אך מאזדה 3 מיד פרטית נימכרת תוך שעה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

למה?

:shock::brickwall::loco::crazyeyes:conf::bigcry::bad-word::screwy::splat:

זה בידיוק מה שעולה לי בראש שאני רואה אנשים שמחפשים\נוסעים על סיטרואן (שאתה אחד מיבניהם)

אז כל אחד עם השיקולים שלו

וסתם השביל הפרוטוקול

לפני שרכשתי את הפרארי 55 שלי אז בראש הרישמת החיפוש שלי היו אטוס\מאטיס

אותם לא רכשתי בסופו של דבר בגלל המחיר ההזוי שדרשו עליהם מעל המחירון

(לפעמים זה הגיע למעל 50% ממכירון הרכב)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...