Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי שאלה קטנה שלא ממש קשורה לשום פורום אחר.

אני עצמאי, עוסק מורשה וכמו כולם, צריך לשלם בסוף השנה מס הכנסה...

חשבתי "לדאוג לעצמי להוצאות" ולשדרג את הרכב (כיום שווה 30K ומעוניין להוסיף מקסימום עוד 40K).

האם זה שווה בכלל? מישהו יודע כמה בדיוק אפשר להזכות על זה בסוף השנה?

חלק אומרים לי 15% בשנה עד שאני מחזיר את האוטו, זה נכון?

עבור כל אוטו אפשר להזדכות? או רק רכבים מסויימים (מקבוצה מסויימת או מסחריים למשל)?

אגב, כשכתבתי ליסינג, לא התכוונתי לזה שאני צריך כל חודש לשלם נאמר 2000 ש"ח, אלא לשלם הכל במזומן. הבנתי שיש מגוון מסלולים: מימוני/תפעולי וכו'. מה זה כל אחד בדיוק? אולי עדיף כבר לקנות רכב ממישהו פרטי עם זכרון דברים (שגם מוכר במס) וזהו?

אשמח לקבל עוד פרטים על הנושא מאנשים שהם במצב שלי, עצמאיים, שמחזיקים ברכב בתור הוצאה מוכרת במס ויכולים לשפוך קצת מידע בנושא.

תודה.

פורסם

ברמת המחיר שאתה מדבר עליה, זה לא כ"כ משתלם (מדובר על רכב די ישן עבור ליסינג, 2006 ומטה, לכן הריבית שיקחו לך תהיה גבוהה).

פורסם

לא הבנם את הכוונה שלי ובטח לא מי שערך לי את הכותרת.

אני עצמאי, עוסק מורשה, לא בן אדם "פרטי" שהוא שכיר.

כשכתבתי "שאלה למבינים בתחום" התכוונתי למי שמבין בתחום של מס הכנסה לעצמאיים ומה שנחשב כהוצאה מוכרת במס.

להכנס לסוכנות מסויימת ולקחת רכב בליסינג זו לא הבעיה/השאלה.

השאלה היא אם זה נחשב הוצאה מוכרת? (ואני כמעט בטוח שכן) ובמידה וכן, אז כמה אחוז מזה? והאם כל רכב נחשב למוכר במס?

מקווה שהבהרתי את עצמי טוב יותר.

תודה.

פורסם

מה אמר על זה הרו"ח/יועץ מס שלך?

נניח שתגיע למסקנה ע"פ המלצות שונות בפורום שכדאי לך לקנות בליסינג, בסופו של דבר מי שעושה את ההתחשבנות זה רו"ח/יועץ מס שמטפל לך בתיק והוא זה שמכיר את ההתנהלות שלך, טוב יותר מכולנו.

אני מכיר מישהו שלא התייעץ עם הרו"ח שלו. לקח רכב קבוצה 5 וגילה פתאום שמס-הכנסה מקלף לו סכום משמעותי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ממליץ לך לקרוא את עמוד 49 בחוברת דע זכויותך של מס הכנסה.

http://ozar.mof.gov.il/taxes/docs/da08.pdf

מצורף פה הקטע הרלוונטי

69l3s6.jpg

כללי כאשר אתה רוכש רכב הינך זכאי להוצאות פחת של 15% לשנה מהעלות.

אם אתה שוכר רכב (מה שנקרא ליסינג תפעולי) ההוצאות שיוכרו לך הן הוצאות הליסינג בכל חודש.

בסוף השנה כל ההוצאות שהיו לך (פחת+דלק+ביטוחים+רישיון רכב+טיפולים) יתאומו בהתאם לכללי מס הכנסה לעיל.

פורסם

תודה רבה על התגובות.

ברשותכם, מספר שאלות:

15 אחוז כל שנה על הוצאות זה אני מבין. אבל במידה ורכשתי רכב ב70K נאמר, גם על עלות הרכב אני מקבל החזר?

ההחזר הוא כל שנה על ה70K עד שאני "מחזיר" את האוטו? או חד פעמי? איך זה עובד?

בנוסף, לא הבנתי את עניין הליסינג. במידה ולקחתי רכב בליסינג (כמה זה אמור לעלות כל חודש לרכב מקבוצה 2 נאמר?) אז כל הסכום שאני משלם הוא מוכר כהוצאה? ודלק גם הוצאה כמובן, נכון?

אגב, אם אני רוכש רכב לא חדש, איך אני יודע מה "שיווי שימוש" שלו? 15 אחוז מערך הקניה? מערך המחירון? מאיזה ערך?

אשמח לקבל עוד קצת מידע לפני שאני נפגש עם היועצת מס שלי בעניין הנ"ל...

תודה.

• תוכן חדש...