Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הרבה מקרים שאתם לא יודעים עליהם אפילו..

כמו שברולט אבאו(מנוע דייהו)שהמוביל של השסתום פשוט נפל מהראש בגלל שהאלומניום סביבו נאכל וזה לאוטו עם 3200 קילומטר עליו.

לא על כול דבר צריך לרוץ לכולבולטק אם סידור את האוטו והכול פיקס :?

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב אז ככה קראתי את כל השרשור ואני אגיב בקצרה לכל.

רכב מסוג פורד מונדיאו הוא הצלחה גדולה רכב נוח אמין מפנק וכל מה שנאמר ע"י סוכן המכירות בכתבה המדוברת.

ועכשיו לגבי כלבוטק תחשבו על זה דלק מוטורס הינה יבואנית בין הגדולות אם לא הכי גדולה בארץ, שימו לב שהשתמשו בפורומו הזה במשך שבוע שלם על מנת שאנשים יצפו בתוכנית הרי שהרכב המדובר מככב על כבישי הארץ ואין מי במדינתנו הקטנה שלא נתקל בו אז בתור איש טלוויזיה שמעוניין ברייטינג הוא ידאג להביא כמה שיותר צופים גם אם זה על לא מהומה.

שימו לב שזוהי כתבה טלווזיונית שערוכה מראש אני אומר לכם בוודאות לגבי זה שתגובת דלק מוטורס קוצרה מהתגובה המקורית שהיבואן שלח למערכת התוכנית, לכן אני משער שגם הכתבה עצמה נערכה ע"י ההפקה.

עכשיו לגבי מנהל השירות בדלק מוטורס אישית אני חושב שהוא אחד התותחים בתחום שירות הלקוחות איש עם ידע עצום ועוזר לאנשים ככל שיש ביכולתו אפילו מעבר למה שמגיע ללקוח אני אומר לכם שזה קישקוש שרק בגלל התערבות הטלוויזיה הוצע ללקוחות עיניין הקניה והטיפולים לא אפרט יותר רק שזה בברור לא בגלל הטלוויזיה.

אני לא מבין את אלו אשר כתבו כי השירות אצל היבואן אינו טוב מניסיון אישי היבואן הזה עושה הכל על מנת לרצות את הלקוח.

שימו לב כי רפי גינת בעצמו אמר כי נבדק האם קיימת בעיה סידרתית ברכב והתברר שלא.

כל יצרן בעולם יכולה להיות לו בעיה במוצר לדוגמא קחו את המזון תינוקות התקול לאיזה בעיות זה גרם מחק לילדים את כל חייהם.

אז קרתה תקלה ברכבים הללו מכאן להכליל?

ברחבי הארץ קיימות אלפי מכוניות מסוג זה וברחבי אירופה מאות אלפי רכבים תאמינו לי שאם הייתה בעיה כלשהי רפי גינת היה מוצא את זה אבל העובדות מראות על כך שאין.

בקיצורי חברי לפורום לפי הפרומו של התוכנית היה להם הר ומי שראה את הכתבה הבין שרפי הוליד עכבר.

פורסם

כמו שברולט אבאו(מנוע דייהו)

זה לא רק מנוע דייהו, זה כל האוטו דייהו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עכשיו לגבי מנהל השירות בדלק מוטורס אישית אני חושב שהוא אחד התותחים בתחום שירות הלקוחות איש עם ידע עצום ועוזר לאנשים ככל שיש ביכולתו אפילו מעבר למה שמגיע ללקוח אני אומר לכם שזה קישקוש שרק בגלל התערבות הטלוויזיה הוצע ללקוחות עיניין הקניה והטיפולים לא אפרט יותר רק שזה בברור לא בגלל הטלוויזיה.

אני לא מבין את אלו אשר כתבו כי השירות אצל היבואן אינו טוב מניסיון אישי היבואן הזה עושה הכל על מנת לרצות את הלקוח.

אין שום ספק בכך שהצעת הפשרה לרכוש מהלקוחות את הרכב אחרי השימוש + טיפולים, הוצעה ללקוח עוד לפני שנודע לדלק מוטורס שכולבוטק בתמונה, את זה גם רפי גינת ציין.

אחרי התערבות כלבוטק הוצעה ללקוח פשרה אחרת שאת מהותה לא ציינו (ככול הנראה בשל הסכם סודיות) ורק אמרו שעכשיו הלקוחות מרוצים.

לדעתי, אם משווים את הטיפול בלקוח הזה אל מול הטיפול שקיבל ד"ר אורי גייגר עם האלפא בררה שלו, אז דלק מוטורס יוצאים צדיקים גמורים.

פורסם

בהתחשב בכך שכיום דר' גייגר הוא לקוח מרוצה של סמל"ת, אומנם קיים עדיין הרושם שלפחות בשלב הראשוני של הבעיה שלו, מישהו בסמל"ת לקה בהתנהלות בעייתית, אולם היום ההתנהלות הזאת שייכת להיסטוריה, וטוב שכך.

זה, בצירוף מקרים נוספים שידוע לי עליהם, מצביע על מגמה ברורה ביותר בסמל"ת, ונראה שכיום הם נותנים שירות שאינו נופל מזה שניתן בדלק מוטורס לאותו לקוח ממורמר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
+1

היה לבן אדם תקלה בראש מנוע, החליפו על חשבונם, שמו חלק חדש וסע לשלום. בשביל מה אחריות? כדי לתקן פגמים, לא?

מעבר לזה, כפי שהבנתי לא החליפו לו מנוע, אלא ראש בלבד.

בקיצר, לטעמי סיפור קצת מצוץ מאצבע.

שום דבר לא מצוץ מהאצבע!

אתה היית רוצה לקנות רכב חדש במיטב כספך ובלא מעט כסף 150K ולקבל רכב שאחרי 1K החליף ראש מנוע? אני בטוח שלא!

נגיד את זה אחרת אם היום תלך לקנות רכב בחיים לא היית קונה רכב עם 1K שהחליף ראש מנוע

הלקוח היה צריך לקבל רכב חדש, החברה הייתה לוקחת את הרכב הזה ומעמידה אותו למכירה בכמה גרושים מתחת למחירון ככה כולם היו מרוצים, וגם הם לא היו מגיעים לכלבוטק

פורסם

החברה לא הייתה רשאית לתקן את הרכב ללא אישור הלקוח ואף התנגדותו. במקרה הזה הלקוח היה יכול לתבוע את המוסך יחד עם היבאון. אך נאמר בכתבה כי הצדדים הגיעו להסכם פשרה, לכן אינני רואה שום בעיה שהוצגה בכתבה.

אהרון נחשוני, קצין בטיחות תעבורה (מ.ר. 88374)

פורסם
שום דבר לא מצוץ מהאצבע!

אתה היית רוצה לקנות רכב חדש במיטב כספך ובלא מעט כסף 150K ולקבל רכב שאחרי 1K החליף ראש מנוע? אני בטוח שלא!

נגיד את זה אחרת אם היום תלך לקנות רכב בחיים לא היית קונה רכב עם 1K שהחליף ראש מנוע

הלקוח היה צריך לקבל רכב חדש, החברה הייתה לוקחת את הרכב הזה ומעמידה אותו למכירה בכמה גרושים מתחת למחירון ככה כולם היו מרוצים, וגם הם לא היו מגיעים לכלבוטק

כל אדם שרוכש מוצר כלשהו במקום שמכבד את עצמו מקבל אחריות.

תפקידה של האחריות הוא לשפות את הרוכש על נזק אפשרי שיגרם.

להבנתי, במקרה דנן, זה בדיוק מה שדלק מוטורס עשו: התגלה נזק, הם שיפו את הלקוח ואף נתנו לו הטבות מפליגות מעבר לערכו הריאלי של הנזק.

אני רוצה לראות כמה מכם שמגיבים במיליטנטיות היו באמת יוצאים למלחמת עולמות במידה והדבר היה קורה להם.

ככה זה כשמגיבים בפורום, לא תמיד צריך לגבות את הדיבורים במעשים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אבל הבעיה של הבן אדם היא כזאת והוא אמר זאת "שאני יירצה למכור את האוטו,

יסתכלו על היסטוריית הטיפולים ויראו שרק אחרי חודש מקנייתו החליפו לו ראש מנוע"

כל בן-אדם היה מרים גבה ובודק את המקרה אם היה בא לקנות את הרכב שלו.

מנוע חזק בודי קל וזהו.!:-):-)

פורסם
הכוללת התחייבות לרכישה חוזרת של הרכב בחלון זמן של שנתיים וחצי עד חמש שנים ממועד המכירה במחיר מחירון

רציתי גם להתייחס לנקודה הזאת. כל עוד אין מולנו מסמך התחייבות החתום ע''י דלק מוטורס לא נוכל להתייחס אל ההצעה. מכיוון שלא ידוע מה הם התנאים של ההתחייבות. אני משאר שלא מדובר על "קניה" בכסף של ממש, אלא התחייבות טרייד אין במחיר מחירון לרכב חדש של אותו היבואן. לפי דעתי זה לא מתאים. אני משוכנע שלא מדובר על יבואן שמתחייב "לקנות" את הרכב מהלקוח בכסף, אלא לעשות עסקת חלופין.

כנ''ל גם לגבי הטיפולים. יכול להיות ששוי שלושת הטיפולים הם לא יותר מ-1,000 שקל, למשל. טיפולים שלא כוללים דיסקיות וצלחות בלימה בדרך כלל זולים. הרי מדובר על טיפולים 15, 30 ו-45 אלף ק''מ. חוץ מהחלפת שמן מנוע עם מסנן ואולי מסנן אויר ב-45 אלף אין שם שום רכיב יקר. לא מצתים ולא מסנן דלק ולא שום רכיב אחר שברכב הזה מוחלף בדרך כלל ב-60, ב-90 או ב-120 אלף ק''מ. כך ש-3 טיפולים חינם זה שום דבר. ניתן לבצע אותם במוסך כללי בעלות של 250 שקל כל אחד כולל חלפים ומע''מ.

לשם המחשה: ברכב שלי מגיע לי מהיבואן 3 טיפולים ראשונים ב-50 אחוז הנחה על חלפים ועבודה. אחרי חישוב כללי יוצא לי יותר זול לבצע אותם במוסך כללי לא מורשה יבואן. עם חלפים מקוריים ונוזלים טובים הם יוצאים יותר זול מטיפולים במוסך מורשה ב-50% הנחה. אז פשוט לא מימשתי אותם, כי זה לא משתלם למרות ה"מבצע", או איך שתקראו לזה.

אהרון נחשוני, קצין בטיחות תעבורה (מ.ר. 88374)

פורסם
אבל הבעיה של הבן אדם היא כזאת והוא אמר זאת "שאני יירצה למכור את האוטו,

יסתכלו על היסטוריית הטיפולים ויראו שרק אחרי חודש מקנייתו החליפו לו ראש מנוע"

כל בן-אדם היה מרים גבה ובודק את המקרה אם היה בא לקנות את הרכב שלו.

ואני חוזר בפעם המי יודע כמה על השאלה ששאלתי מקודם: למי לעזאזל אכפת שהוחלף ראש מנוע במסגרת האחריות?

להיפך: אדם שעיניו בראשו יבין שמדובר כאן ברכב שיש לו חלק מהותי שהוא חדש יותר מהרכב עצמו, מה שלרוב יבטיח שקט יחסי.

ואם זה עדיין לא שכנע אותך, הרי שהיבואן תמיד יכול להסתתר מאחורי הטיעון הצודק והחוקי, לפי בדיוק בשביל מקרים כאלה יש אחריות.

פורסם
ואני חוזר בפעם המי יודע כמה על השאלה ששאלתי מקודם: למי לעזאזל אכפת שהוחלף ראש מנוע במסגרת האחריות?

מה שאותי מדהים בתגובות לסיפור הוא שני עניינים:

1. ההתעלמות המוחלטת מכך שהחברה התחייבה לרכוש בחזרה (אחרי השימוש) את הרכב במחיר מחירון.

2. ההתעלמות מכך שכשהחברה תרכוש את הרכב, היא תמכור אותו מחדש עם ראש מנוע שהוחלף.

שים לב לאבסורד: כשהרוכש המקורי מוכר את הרכב ליד הבאה עם ראש משופץ - זה אסון. כשהחברה מוכרת את אותו הרכב - זה בסדר.

פורסם
מענין מה אומרים כתבי הרכב שקפצו מיד וקבעו שהמונדיאו היא מלכת המשפחתיות הגדולות.

אי אפשר לקבוע לפני שיש צבירה של כמה מיליוני ק"מ אצל לקוחות.אמינות, מחלות ורמת שירות הם חלק חשוב מהשיקלול.

אפשר להניח שאם היה קורה גם ב C5,407,סופרב,מליבו,פאסאט,סונאטה,B4 - היו מציינים בכתבה.

אתה קשקשן ברמות קשות. כתבי רכב בוחנים רכב לפי תכונות הנסיעה והנהיגה שלו, לא לפי עמידות הגוזונים של הגלגל (ותודה ל-senda :wink: ). אתה רוצה שכולם יחכו שנה-שנתיים עד שהרכב יצבור קילומטראז' לפני שיקבעו את טיבו כרכב לנסיעה ולנהיגה? אפשר גם לחשוב - שתיים וחצי מכוניות קיבלו איזה פגם מהמפעל וכבר מחליטים שהרכב גרוע. דלק מוטורס צריכה לתבוע את כלבוטק על הוצאת דיבה אם אתם שואלים אותי.

שום דבר לא מצוץ מהאצבע!

אם הרכב עבר ראש מנוע בתחילת חייו ונסע עד כה עוד עשרות אלפי קילומטרים ללא בעיה - אז הכל בסדר. הלקוח קיבל עסקה טובה מאוד מדלק מוטורס, זה שחסרי הבנה כמו רפי גינת וחבורתו לא מבינים את זה - לא הופך את הכתבה שלהם לרלוונטית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה שחסרי הבנה כמו רפי גינת וחבורתו לא מבינים את זה - לא הופך את הכתבה שלהם לרלוונטית.

וזה מה שעוד יותר מקומם אותי בכל הסיפור הזה: רפי גינת ידוע כאדם חובב רכב, ודי בחיפוש כאן בפורום כדי להבין איזה צי מכוניות עבר תחת ידיו. אולי בנושאי קוליפורמים בחומוס או פרגיות מתובלות בטיב טעם הוא תמים, אבל ברכב אפשר לומר עליו הכל חוץ מזה שהוא תמים. דווקא אחד כמוהו היה אמור לדעת שלא מדובר כאן ביותר מלקוח קשקשן ומתלהם, ובמקום לשלוח אותו לקיבינימאט הוא נותן לו במה.

בושה וחרפה לתוכניות התחקירים בישראל.

פורסם
במקום לשלוח אותו לקיבינימאט הוא נותן לו במה.

בושה וחרפה לתוכניות התחקירים בישראל.

יש לי תיאוריה בעניין:

תוכנית תחקירים תמיד תתקוף את מי שאיננו מפרסם (או מפרסם פוטנציאלי) בערוץ.

המפרסמים הגדולים - חסינים.

הקטנים - דמם מותר.

• תוכן חדש...