Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם , ערס עם טנדר חתך אותי ברמזור לפני יומיים וכיסח לי את הצד. מכיוון שזאת התאונה הראשונה שבה אני מעורב אני קצת מבולבל מתהליך השמאות .

הזמנתי לי היום את השמאי למוסך הפחחות אוטופיקס בהרצליה פיתוח , האדון הנחמד עבר הסתכל ורשם דברים על דף צהוב , נתן לי והתכונן ללכת לעינייניו. אז בהתחשב שבכל זאת הייתה תאונה וטנדר אנס לי את הגטס המצו'קמק שלי האם לא צריך להעלות את הרכב על ליפט ולבדוק , האם יש קצה שילדה או כל נזק מכאני רציני אחר? לדבריו ולדברי המנהל של האוטופיקס ששלח אותי לחפש בצורה מאוד מנומסת , אין כל צורך בכך מכיוון שזה תפקידו של מכון הפרונט לומר אם יש נזק לשילדה ואם הם ימצאו נזק לשילדה אז הנזק בוודאות הוא לא מהתאונה הזאת מכיוון שבבדיקה שהוא עשה הוא מצא כי הפלסטיקים שמגינים על השילדה הם לא שבורים.

אז בתכלס האם זה הגיוני ששמאי לא יבדוק את הרכב על ליפט ? אני שואל באמת מחוסר ידע , אז בבקשה לא לצחוק עלי כמו הטיפוס הסימפטי במוסך כי אני טיפוס רגיש וירקו מספיק עלי בכמה ימים אחרונים .

הנה צילום :

car.jpg

פורסם

לפי התמונות אין צורך לבצע בדיקת רכב על הליפט.

כמו כן שמאי צריך לרשום למוסך הל הדף "הצהוב"( אקספרטיזה) בדיקת מערך קד' (בדיקת וכיוון פרונט)

עם עשה כך הרכב שלך לאחר תיקוני הפחחות ישלח למכון פרונט לבידקה וכיוון, במידה ויתגלה פגיעה במתלה השמאי מעודכן באופן אטומטי ויגיע לתעד את הנזק.

בכל מקרה לאחר גמר תיקון תבקש לראות טופס פרונט( דף פלט ממוחשב).

נ.ב

האם היתה פגיעה או נראו סימי שיפשוף על הצלחת נוי או הצמיג ?

והמוסך אוטו פיקס הרצליה פיתוח מוסך אמין וחביב..

ולא לא נראה שיש פגיעה בקורת שילדה במקרה הגרוע אולי פגעה דופן פנימית (החלק שאליו מחוברת הכנף באמצעות ברגים.)

פורסם

1. כן על הדף הצהוב הוא רשם משהו לגבי פרונט וכיוונים

2.תודה על העצה אני העבור על הדוח , אבל מה אני אמור לחפש? האם שם יופע עם יש קצה שילדה ושאר החירטוטים אללו?

3. הצמיגים והצלחת לא נפגעו

4. יכול להיות שהמוסך סופר אמין והעבודה שהם עושים היא סופר מקצועית, אבל היחס שלו הוא מגוכך. הקטע שלו זה לומר את מה שיש לו להגיד ואז לקטוע בחוסר נימוס ולסובב את הגב וללכת (הוא עשה את זה כמה פעמים עד שנשבר לי ואמתי לו שזה לא מנומס ללכת באמצע שמישהו מדבר ואז הוא דחף לי את הדוח שמאי בפנים ושלח אותי לחפש ). אני לא סומך על טיפוסים כמוהו לא בטיפול ברכב שלי ולא בלקנות ממנו קרטיב לימון בחוף הים , יכול להיות שאתה מכיר צד שלו שאני לא , אבל הרושם שהוא השאיר אצלי הוא מאוד שלילי , אבל שיהיה לו בהצלחה בחיים , בצביעת חיפושיות בצבע ירוק בהיר ובמכירת קרטיבים משמש ואבטיח כל עוד שאני לא הצתרך לבוא במגע איתו אני ההיה מאוד מרוצה מעצמי כהרגלי.

5. חוסר הוודעות הזה לגבי פגיעה בדופן X , מעיכה בקורה Y הוא מה שקצת מדאיג אותי כאשר הרכב לא נבדק על ליפט ואז לפי מה שהשמאי טוען כבר מאוחר מדי כי הדוח כבר כתוב.

פורסם

לא הבנתי כלום !!

הדוח לא כתוב עד ש..

א. הרכב תוקן בפועל

ב. שילמתה את חשבון שכ"ט שמאי

ו ג. גם אז את יכול לבקש מהשמאי לתקן את הדוח (כמובן באם יש הילה לכך.)

פנה אלי בפרטי בבקשה להסבר ופרטים מדויייםק יותר.

או לנייד 0528613991

פורסם

אז ככה השמאי הוזמן לפני שהרכב תוקן , הוא עבר על הרכב כתב מס' שילדה ,לקח תמונות ונתן את הדוח לאדון הנחמד במוסך. כאשר שאלתי לגבי ליפט על מנת שיהיה אפשר לוודע שהכל תקין עם השילדה , השמאי הסביר שזה לא נחוץ , השילדה נקייה ושאם משהו לא תקין עם השילדה אז זה יתגלה במכון פרונט. כאשר שאלתי איך הדוח שלו ישפיע אם משהו כן יתגלה במכון פרונט הוא ענה שזה רק יכול לקרות אם הייתה תאונה אחרת כי בבדיקה שלו הוא יכול לקבוע בצורה נחרצת שלא היה נזק לשילדה .

אם אתה טוען שאחרי שהרכב יעבור פרונט ומוסך ואם יתגלה כי כן היה נזק לשילדה, ניתן יהיה לערער על דוח השמאי הראשוני אז זה מצוין וזה בעצם עונה לי על כל השאלות.

פורסם

הרכב חזר ממוסך הדקל ולא היה שילדה

תודה על העזרה אריק , עכשיו רק נשאר להתמודד עם הביטוח והערס

פורסם

רק לא הבנתי מה הקשר למוסך "הדקל" זה בכלל מוסך מורשה פיג'ו סיטרואן

ובקשר לביטוח וערס שיזד....נו שניהם ! תן לסוכן שלך לטפל בהכל@@

ואם לא טביעות קטנות

פורסם

לא משנה מה אומרים לך תדרוש שיבדקו לך את הרכב על ליפט!

אני אספר לך מקרה קטן משלי.

לפני בערך כ8 חודשים עברתי תאונה קטנה שלא באשמתי נגרם לי נזק לטמבון ופתאום היה רעש מוזר בגלגל.

במוסך שהלכתי אליו(ועד היום אני כל כך מצטער על כך) נאמר לי שיש לבצע רק כיוון פרונט וכל זה אחרי כביכול שהם הרימו אותו על ליפט.

במשך כל יום באתי ולחצתי עליהם שיעשו את כל הבדיקות ולחצתי גם על הפחח שכבר יסיים לי את הרכב (לקח שבוע ובסוף יצאה עבודה לא טובה בכלל!)

אחרי השבוע הזה נאמר לי שעשו כיוון פרונט והכל בסדר ובדקו הכל למטה.

יום אחרי זה אני חוזר אליהם ואמרתי שיש לי רעש מוזר בגלגל שנפגע טיפה מהתאונה,הם אמרו לי שהם יודעים על העניין ושזה איזה ברזל קטן רופף לא משהו רציני שהם ראו את זה על הפרונט ואמרו לי שאני אחזור אליהם עוד בערך כשבועיים ויפתרו את זה ואמרו לי שאפשר גם לנסוע עם זה שנה ושהכל בסדר.

אמרתי אוקיי מוכסניק בדק אומר אז אני מאמין למילה שלו.

בקיצור לאחר כשבועיים או טיפה יותר וכמובן שאני לא לחוץ כי הבנתי מה הבעיה "הקטנה" שלי פתאום באמצע נסיעה הרכב נופל לי על צד ימין ולא זז יותר.

כשאני מתכוון נופל כל השלדה נפלה על הגלגל(לא על הכביש) כאילו מה שמחזיק את הגלגל נשבר.

הכנסתי את הרכב למוסך ויצאתי בנזק עצמי של 6,800 אלף שקל.

פניתי כמובן למוסכניק הזה ואתה לא תאמין איזו תשובה הביאו לי, בעיה שלך אמרנו לך תחזור לאחר כשבוע וחצי, היית צריך לבוא היינו מחליפים לך את החלק והכל היה בסדר, וכמובן שחברת הביטוח כבר לא רצו לטפל לי בזה וקיצר בלאגן אחד גדול.

בקיצור אל תאמין לאף אחד אל תסמוך על אף אחד כל רעש קטן אחרי תאונה תבדוק ואל תתעכב ותאמין לכל מיני דברים שמספרים לך.

אם אתה רוצה ליפט אז תדרוש העלאה על ליפט ואת כל הבדיקות האפשריות.

פורסם

המקרה מצער אך בכל זאת אמרו לך שמשהו לא בסדר !

וחוץ מזה היתה לך פגיעה המתלה.

הרכב הנ"ל נבדק ונמצא תקין ! כמובן שבמקרה ויהיו תופעות מוזרות מומלץ לפנות שוב למוסך לבדיקה

פורסם

נכון אמרו לי שמשהו לא בסדר ואני לא ראיתי באותו זמן הבדל בין שבוע וחצי לשבועיים וחצי.

מקרה מעצבן ביותר.

בסדר לפי המקרים האלה אתה רואה אצל איזה אנשים יש עבודה ואצל איזה לא.

פורסם

הבעיה היא לא בזה שבאת אחרי שבועיים וחצי, הבעיה היא הרשלנות של המוסך שלא טיפך ברכב כמו שצריך והנפילה הזאת היתה יכולה להתרחש גם לאחר יום אחד וגם אף פעם לא, והבעיה היא בטיחותית שאם הית על כביש מהיר...

אז גם אם אמרו לך לבוא למחרת ולא באת, הם אשמים בכך שנתנו לך לנסוע ברכב לא תקין בטיחותית ולכן האשמה אמורה ליפול עליהם בכל מישור אפשרי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
הבעיה היא לא בזה שבאת אחרי שבועיים וחצי, הבעיה היא הרשלנות של המוסך שלא טיפך ברכב כמו שצריך והנפילה הזאת היתה יכולה להתרחש גם לאחר יום אחד וגם אף פעם לא, והבעיה היא בטיחותית שאם הית על כביש מהיר...

אז גם אם אמרו לך לבוא למחרת ולא באת, הם אשמים בכך שנתנו לך לנסוע ברכב לא תקין בטיחותית ולכן האשמה אמורה ליפול עליהם בכל מישור אפשרי.

צודק ב110% אך בבקשה לא לשכוח דבר אחד חשוב, נכון שהם(המוסכניקים) הם בעלי מקצוע אך לא תמיד התקלה היא גלויה לעין או לאוזן, אנו כנהגים שנוהגים ומכירים את רכבינו יותר טוב מכל בוחן או מכונאי צריך להתריע על כל חריגה.

ולאחר מכן לעמוד על שלנו שהתקלה תתוקן ולא להרפות מזה.

כמובן שבכל מה שנאמר פה הרבה תלוי במוסך אך לא פחות מזה גם תלוי בנו הנוהגים והנהגים

פורסם

תראה זה לא שלא אמרתי להם כלום.

כן נעשתה פניה וכן דובר על זה אבל מה אני יעשה שהמוסכניקים האלה היו פשוט בזיוניים.

הטעות שלי שהלכתי בהמלצת הסוכן ביטוח שלי בזמן שיכלתי ללכת למוסכים הרבה יותר טובים מה שלא עשיתי וחבל.

בכל אופן היה מה שהיה, מה שאני בא לומר לבחור שפתח את השרשור שיפעיל כמה שיותר לחץ בשביל שלא יהיו לו פאדיחות כמו שקרו לי מכיוון שזה גם כואב בכיס והדבר הכי חשוב כמו שאמרתם אם וזה היה קורה בכביש מהיר...

בטיחות קודמת לכל!

• תוכן חדש...