Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכרתי את הרכב היום,והיתקשרתי לחברת הביטוח (ביטוח ישיר) כדי לבטל אותו,עשיתי מקיף כולל חובה בסך 5100.

הביטוח היה בשימוש כ 7 חודשים ונישאר לי כ5 חודשים זיכוי,דיברתי עם הנציג והוא טוען שאני צריך לשלם קנס ביגלל שאני

מבטל את הפוליסה ובפועל מגיע לי סך הכול החזר כ 620 שח על המקיף וחובה,בפוליסה ששלחו לי לחתום לא מוזכר אפילו חצי

מילה אם מבטלים פוליסה צריכים לשלם קנס.לא ניראה לי הגיוני כל המצב הזה כוונו אותי תודה!

מאזדה 6 2.3 פרימיום בציר 048)

פורסם

הסכום שאתה מציין לא נשמע לי הגיוני.

מהניסיון שלי אצל כמה חברות ביטוח (לא אצל ביטוח ישיר) - אכן יש קנס אבל הוא קטן משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שדיברתי עם הנציג ,כולכך היתרגזתי שביקשתי שיעביר אותי למישהו מעליו ,והוא טוען שאין מעליו,כולכך היתעקש שאין מה לעשות וזה המצב,איך אפשר ליבדוק את זה כי ניראה י ביכלל לא הגיוני כל המצב הזה

מאזדה 6 2.3 פרימיום בציר 048)

פורסם

הם מנסים לנכות ממך סכום כסף לא הגיוני. אז מה?! (יש הרבה שמנסים. מי שלא מתעקש - מפסיד, ותמיד יש כאלו).

אני מניח שאם תתעקש, הסכום שתקבל בהחזר יגדל משמעותית, למרות שתצטרך לשלם "קנס" כלשהו.

ממליץ לך לפנות למח' פניות הציבור. חייב להיות גוף כזה שם.

alfa 156 2.5.

פורסם

אומנם אני לא מבוטח ולא מתכוון להיות מבוטח שלהם ,לא עם פרסומת של איבגי ,ואפילו לא אם ישלחו אליי למיטה את בר רפאלי ,אבל מנסיוני ,וממה שראיתי רק ביום אחד בבית המשפט לאחר שתבעתי אותם , חבל על העצבים שלך ,תתחיל בתהליך תביעה. שלח אליהם מכתב רשום עם אולטימטום להחזר בתוך 14 ימים לפני הגשת תביעה .בבית המשפט יחכה לך נציג מטעמם שינסה לסגור בפשרה עוד בטרם יתחיל המשפט (בהנחה שאתה צודק). רק בשביל העקרון ,אל תסכים .בתביעה הכנס הוצאות נלוות ,אובדן ימי עבודה. אל תבלף ,ואל תנפח , ולעניות דעתי אל תכניס אפילו את המילה "עוגמת נפש" ,אם כי אני מאמין לך מנסיוני שהם יכולים לרופף את עצביך. חבל על הטלפונים ,חבל על השיחות עם הנציגים ,התחל .צא לדרך !

רק ככה הם מבינים .

בברכה והצלחה

מוטי

פורסם

אם מבטלים ביטוח בגלל מכירת רכב יש קנס?

היתי בטוח שהקנס הזה הוא רק במידה ומבטלים סתם ככה (אולי כדי לעבור לחברה מתחרה)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
לא מתכוון להיות מבוטח שלהם ,אפילו אם ישלחו אליי למיטה את בר רפאלי

עכשיו הגזמת :lol:

אם מבטלים ביטוח בגלל מכירת רכב יש קנס?

היתי בטוח שהקנס הזה הוא רק במידה ומבטלים סתם ככה (אולי כדי לעבור לחברה מתחרה)

תומר, לכל חברה יש מדיניות משלה.

אני מבוטח דרך הסוכן, ומנסיון איתו, לא משנה מה הסיבה להפסקת הביטוח - אני מקבל חלק יחסי של הסכום השנתי, עד לשקל האחרון.

גם חבר טוב שלי, כאשר הזמין מיצובישי לנסר החדשה, אחרי שכבר שילם את כל הביטוחים, גילה שהמיגון שבא מהיבואן לא מספק את חברת הביטוח , והם מחייבים להתקין קודן נוסף (זאת אומרת , שני קודנים:screwy: ).

הוא מיד ביטל את הפוליסה, ודרך הסוכן שלו ביטח בחברה אחרת. עכשיו הוא מקבל זיכוי מלא על התשלומים ששילם מחברה הראשונה.

אלה דוגמאות של התשובה על השאלה אשר נשאלת הרבה פעמים: "מה עדיף, סוכן או חברה ישירה".

אל תוותר, מגיע לך הרבה יותר ממה שהם מוכנים להחזיר לך מבלי שתהפוך שולחנות.

ומגיע להם הרבה פחות ממה שהם מנסים לקחת ממך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ה"קנס" כביכול - הוא דמי הפוליסה ודמי הביטול. חברות הביטוח לוקחות כסף על עצם הפקת הפוליסה (אין לה קשר לכיסוי הביטוחי, הכסף נועד לכסות על הוצאות החברה כגון נייר, בולים, מעטפות, דיו, שעות אדם וכו'). זה בדיוק כמו שבבנק לוקחים עמלה על לקיחת הלוואה.

כאשר אתה מבטל פוליסה, מורידים מהסכום ששולם את דמי הפוליסה (כלומר הכסף ש"בוזבז" על הפקתה) ואת דמי הביטול (הכסף ש"בוזבז" על הביטול). את הפרמיה עצמה אמורים להחזיר על פי החלק היחסי של הזמן שעבר/נותר. צריך לבדוק שהעתק הפוליסה (שהינו למעשה החוזה בינך לבין החברה) אם לא הכניסו סעיף נוסף שם.

פורסם

צר לי לאכזב את כל המתלהמים.

החוק חד משמעי בעניין:

סעיף 26 לתקנות הפיקוח על עסקי ביטוח (תנאי חוזה לביטוח רכב פרטי), התשמ"ו-1986

בהעתק-הדבק מאתר המפקח על הביטוח:

(אני אקלקל לך את סוף הסיפור-הם צודקים) ההדגשות באדום הן שלי והן מה שמעניין אותך.

26. ביטול הביטוח

(א) המבוטח רשאי לבטל את הביטוח בכל עת שהיא לפני תום תקופת הביטוח, לפי שיקול דעתו, ובלבד שהודעה על כך תישלח למבטח בדואר רשום 21 ימים לפחות לפני התאריך שבו יתבטל הביטוח. במקרה כזה ישאיר המבטח לעצמו דמי ביטוח מחושבים לפי 10% מדמי הביטוח השנתיים, בעד כל חודש או חלק ממנו שבו היה הביטוח בתוקף ובנוסף לזה תוספת כוללת של 10% מדמי הביטוח השנתיים והיתרה תוחזר למבוטח.

(ב) מבלי לגרוע מזכויות המבטח על פי דין או על פי הוראה אחרת כלשהי בפוליסה זו, רשאי המבטח לבטל את הביטוח בכל עת שהיא לפני תום תקופת הביטוח, לפי שיקול דעתו, ובלבד שהודעה על כך תישלח למבוטח בדואר רשום 21 ימים לפחות לפני התאריך שבו יתבטל הביטוח, ובמקרה כזה המבוטח יהיה זכאי להחזר דמי הביטוח ששילם למבטח בעד התקופה שלאחר ביטול הביטוח.

(ג) החזר דמי הביטוח כאמור בסעיפים קטנים (א) ו-(ב) ייעשה תוך 30ימים מיום ביטול הביטוח. לסכום ההחזר יתווספו הפרשי הצמדה החל ממדד המחירים לצרכן שפורסם סמוך לפני תחילת הביטוח ועד למדד המחירים לצרכן שפורסם סמוך לפני החזרת דמי הביטוח.

(ד) אם המבטח יבטל את הפוליסה לפני תום תקופת הביטוח המוסכמת והעילה לביטול אינה שהמבוטח הפר את החוזה או ניסה להונות את המבטח, ישלם המבטח למבוטח, במקום החזר כאמור בסעיף קטן (ב) את הסכום שהוא דורש ממבוטח דומה לאותו סוג ביטוח ביום החזר הסכום למבוטח יחסית לתקופה שנותרה עד תום תקופת הביטוח המוסכמת. התשלום ייעשה תוך 30 ימים מיום ביטול הפוליסה.

(כל זה בהעתק הדבק מהודעה שלי מלפני חודש- חפש "הביטוח מחייב החלפת קודנית")

אם היית מחליף רכב ונשאר באותה חברה לא היית משלם שום קנס.

החוק לצידם ואם תבחר בדרכים שהוצעו לך פה (תביעות קטנות) אתה תשלם להם גם הוצאות משפט.

אנשים מרשים לעצמם לתת יעוץ משפטי בלי להבין את החומר ולהכיר את החוקים וזה עלול לעלות לך כסף (לא מיליונים אבל עוד כמה מאות שקלים...)

כמו כן אין שום הבדל בין ביטוח שנעשה מול סוכן לבין ביטוח שנעשה בחברה ישירה. ישנו חוק חוזים אחידים (לא נכנס לזה עכשיו,זה ארוך. אם מעניין אותך חפש המושג בגוגל)

אין מצב שחברת ביטוח תוותר על כספים המגיעים לה בחוק גם אם הסוכן הוא כריש בינלאומי. יש רק מצב שהוא מורח את הדברים יותר טוב. (ובכלל מי זה מבטל ביטוחים כל שני וחמישי שצבר כזה נסיון?)

ואם פגעתי במישהו מהמשיבים, אני מתנצל בזאת מעומק ליבי.

זו לא היתה כוונתי, כל כוונתי להזהיר את השואל מפני הסתבכות נוספת עקב עצות שגויות.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לפי הנתונים שרשמת, וסעיף 26 (באדיבותו של נתקו,)

אפילו אם במקום 5 חודשים ביטוח ישיר חייב להחזיר סכום יחסי על 4 חודשים (בגלל שלא הודעת 21 ימים מראש על כוונתך לבטל את הפוליסה),

ולאחר הניכוי של 10% ,

עדיין חייבים להחזיר לך יותר מ 1500 ש"ח (לפני הצמדה למדד המחירי הצרכן).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בחשבון אני לא כ"כ חזק אבל:

10% מסך הפוליסה (לא עושים חובה+מקיף ביחד אבל ניחא) הם 510 ש"ח.

מר ידין ענתבי (המפקח על הביטוח,שיהיה בריא מאיפה שהוא משתין) מרשה לחברה להפחית מסכום ההחזר 10% מערך הפוליסה עבור כל חודש? (מאיפה הוא מביא את החשבון? לא יודע. כנראה אצלו בלוח שנה יש עשרה חודשים.) נכפיל 510 ש"ח בשבעה חודשים בהם הפוליסה היתה בתוקף ונקבל 3570 ש"ח. עוד קצת פחות מ510 על ה"הודעה המוקדמת" ועוד 510 ש"ח אחד כי-ככה בא-למר-מפקח והסכום שאמר הנציג לידידנו השואל לא כ"כ מופרך.

לגבי הוגנות החוק ניתן להתווכח. או להצטרף לפורום שונאי המפקח-על-הביטוח. (מי אמר רוכבי הד"וג?)

ושוב אני מציע- אם הרכב מוחלף באחר- שווה להשאר אצלם (עד סוף השנה לפחות,למרות שמנסיון הם יחסית בסדר).

תתפלא לראות איך פתאום הפסדיך מצטמצמים.

נתקו

פורסם

"...ובנוסף לזה תוספת כוללת של 10% מדמי הביטוח השנתיים והיתרה תוחזר למבוטח."

זה אחרי ההודעה בכתב 21 יום לפני שהפוליסה מבוטלת. (במהלכם היא תקפה וכמובן עולה כסף)

החוק הזה מעצבן. למרות שלמה שאמרת בהודעה הראשונה שלך לגבי ביטול חוזה (או פרעון מוקדם של הלוואה לצורך העניין)אני מסכים.

אבל תראה מה קורה פה: אם אתה מבטל ביטוח חודשיים לפני פקיעת הפוליסה יוצא שאתה חייב להם עוד פיצוי...

10% כפול 10 חודשים זה מאה אחוז. אחרי זה צריך לשלם להם 21 יום עבור הודעה מוקדמת ועוד 10% על פרעון מוקדם.

מחושב פה "קנס" על "קנס" ויוצא שהחברה ברגע שזכתה בפוליסה אין לך כמעט סיכוי לצאת ממנה.

המפקח על הביטוח הוא ממונה מטעם הציבור שאמור לשמור על האינטרסים של הציבור .

צריך מישהו דוגמת השר אטיאס. שיעשה כאן מה שעשו לסלולרים.

ואני לא מצביע ש"ס.

למרות החתימה.

פורסם

למרות כל מה שכתבת, הרי שאם הנתונים שפותח השרשור מסר נכונים (אכן עברו רק 7 חודשים), הרי שבמקרה הגרוע הוא אמור לקבל כ-אלף שקלים, לא 500.

• תוכן חדש...