Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, אני ממש לא מכיר אותו, אבל פעם קראתי כמה מדעותיו בהם הוא עצמו טוען שמהירות היא גורם חלקי לתאונות - אבל הוא מרשה לעצמו לנסוע במהירות גבוהה.

אני אמרתי את דעתי אחרי שקצת קראתי מדבריו, ועד כמה שידוע לי זהו פורום וזה מותר. אם יש לך משהו שסותר את מה שאמרתי אני אשמח לשמוע.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וכמו תמיד, אם קוראים דבר ולא יודעים באיזה הקשר הוא נכתב, אתה מאבד את כל הרעיון, קל וחומר כאשר חל בו שיבוש ביחס למקור.

מה שהוא אמר זה שחלקה של המהירות מבין הגורמים לתאונות הדרכים הוא הנמוך ביותר.

הנה ראיון שנערך עמו לפני כמה שנים. והנה עוד אחד, ואפילו יש בו התייחסות מעניינת לנושא המהירות:

צ': למה לא שמים 5 מיליון מצלמות בכל חור בכביש, עם גלאי מהירות, ולהעניש!

ד"ר בקר: "...הבעיה אינה מהירות מופרזת לגבי החוק. מבלי לזלזל בנושא המהירות כגורם לתאונות, ובמיוחד להחמרתן, מרבית התאונות קשורות בנהיגה במהירות מופרזת בנסיבות המקרה. יש הבדל גדול בין התאמת המהירות לנסיבות ובין שמירה על המהירות המותרת כפי שהיא קבועה בחוק. נושא התאמת מהירות לנסיבות הוא נושא של חינוך, הדרכה, לימוד נהיגה והסברה. כל אלה לוקים בחסר במדינה.

הצבת מצלמות בכל פינה ופינה תקים גולם שיקום על יוצרו, כי לא ניתן לטפל ב-3.2 מיליון נהגים, שכל אחד מהם עלול לעבור אפילו בטעות על המהירות המותרת במצב כזה או אחר. תוך זמן קצר נצטרך לשלול לכולם את רשיון הנהיגה ולכן אם משתמשים כבר במצלמות, צריך להציב אותן במקום בו נוכחותן יכולה למנוע תאונות, ולא רק להניב דוחות שמכניסים הרבה כסף למדינה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שם לב למה שאני כתבתי לך לעומת מה שענית:

רכבים היום בנויים בצורה שכזאת שנסיעה ב 170 קמ"ש תהיה סבירה למדי, המתלים קשיחים יותר, האחיזה גבוהה יותר (צמיגים רחבים יותר) מערכות בקרת אחיזה, בלימה טובה יותר ואפילו אווירודינמיות משופרת.

לעומת זאת רכבים מלפני 20 שנה יהיו ברובם הרבה פחות יציבים במהירות הזאת.

אומנם יש רכבים בני 20 שירגישו נוח מאוד במהירות הזאת, כמו שיש רכבים חדשים שירגישו נוחים במהירות 200+. אבל כשמתייחסים לצי הרכב הכולל, ההבדל בין אז והיום הוא גדול מאוד.

אין קשר בין מהירות שרכב יכול לנסוע לגיל שלו, בהנחה שרכב הזה תקין. הקשר היחידי הוא בהשוואה בין דגמים ספציפיים בלבד.

גם פרארי או פורשה בנות 20 לא ירגישו יציב על 170? אלפא 164 לא תיסע 170 ביציבות ונוחות? BMW 730?

יש ויש. גם עכשיו בין מכוניות חדשות לא חסרות מכוניות שבפועל אי אפשר לנסוע איתם בביטחה במהירויות האלה.

קח לדוגמא אופל קדט עם מנוע 1600, על אילו מהירויות נסעו אליו בכיבישים ללא מגבלת מהירות בגרמנייה?

יש הבדל בין יכולות רכב על קו ישר לאחיזה בפניות. לכן דיון "רכב חדש" - "רכב ישן" פשוט לא נכון בבסיסו.

בכביש מהיר אין יותר מידי פניות חדות.

אתה נותן לי דוגמאות של רכבים מהטופ שברור לי ולך שהם יהיו יציבים במהירות גבוהה ואני בפרוש ציינתי את צי הרכב הכללי. היום כל רכב נוסעים יכול לנסוע במהירות 170 באופן סביר כלומר - מבלי לרקוד בכביש בצורה מפחידה. מזדה 3, פורד פוקוס, C4 וכן הלאה. קח את הדגמים המקבילים מלפני 20 שנה, מעבר לעובדה שהם בקושי הגיעו ל 170 (אם בכלל), ההתנהגות שלהן במהירות הזאת הייתה מפחידה, אל תשכח שרוחות צד משפיעות מאוד במהירות הזאת, גם סיבובים בעלי רדיוס גדול שאינן מורגשים במהירות נמוכה.

וסויפט שנת 09' כן מתאים כדי לנסוע על 170 בבטחה?

יעוד של מכוניות קטנות זה עיר.

מצטער לבשר לך אבל סוויפט 2008 הייתה בבעלותי שנה וקצת ושימשה לנסיעות יומיומיות מתל אביב ליוקנעם. היא התנהגה היטב במהירויות תלת סיפרתיות ולמרות שהמהירות הסופית שלה היא בקושי 170, היא התנהגה היטב בקו ישר ובסיבובים קלים במהירויות של 160 קמ"ש. קח באמת את המקבילה שלה - הסוויפט 1988?

תשווה את הסובארו שהיו אז מול תוצרת היום, איך תתנהג סובארו לאונה או לגאסי שנת 88 מול B3 או B4?

אין מה לעשות, הרכבים של היום יתנהגו באופן יציב יותר במהירות גבוהה. ושוב - אני מדבר על כלל הרכבים ולא על בודדים...

פורסם
+1 :mm_yeah:

משה בקר עושה רושם של מישהו שמאוד אוהב יחסי ציבור וחושב שהוא חכם יותר מכולם. מה הוא תרם בכל ה-20 ומשהו שנים שהוא מופיע בועדות בנושא בטיחות בדרכים?

ד"ר בקר הוא מהצדיקים הבודדים בסדום המוטורית שנקראת ישראל. דעותיו מתקדמות וליברליות מזה שנים - ואינן מוטות או "מתיישרות" לצורך תפקידים פוליטיים. למרבה הצער, תרומתו בוועדות השונות נגנזת למול הקולגות הארכאים שנמצאים שם, שמאז שאני זוכר את עצמי משמיעים דעות בורות וכוחניות, עוכרות נהגים.

אינני זוכר אותו גם כבכיין פופוליסט בנוסח האדון אבוהב מ"אור ירוק" - פעם ראש מועצה, היום ב"אור ירוק" ומחר? אל תדאגו לו. שנאמר, פעם עסקן, תמיד עסקן.

ולעניין המהירות, כמו בעניין מעודה, ד"ר בקר הוא אזרח פרטי. אני מאחל לו(ולכל אחד שנתפס על מהירות גבוהה בכבישים פתוחים ובטוחים) שיצא מהתיק במינימום נזק ומבקש מכל הצבועים שירדו עליו, בעוד הם עצמם "מרביצים" במגוון כבישים, להביט במראה ולעשות חשבון נפש עם עצמם.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
היה בספרד משפט דומה על בחור שנסע בAUDI A6 או A8 במהירות מופרזת (שזה אומר מעל 250 אני חושב תקנו אותי עם אני טועה) ובית המשפט הוציא אותו נקי בטענה שהרכב בנוי למהירויות האלה ותנאי הדרך איפשרו לו לנסוע .

ככל הנראה טועה כי הרכבים האלה מוגבלים ל250 ;)

פורסם

אני אישית מקווה בשבילו שהוא יצא מזה כמה שיותר בזול מהסיבה הפשוטה שהוא נסע בכביש וברכב שמאפשרים נסיעה במהירות בה נסע בצוה בטיחותית.

אולי אני נאיבי אבל מקרים מהסוג הזה אמורים רק לפתוח את העיניים למקבלי ההחלטות ולאפשר להם לראות שהגזירה של הגבלת מהירות בתנאים המתאימים היא גזירה שהציבור הסביר לא יכול לעמוד בה.

פורסם
היום כל רכב נוסעים יכול לנסוע במהירות 170 באופן סביר כלומר - מבלי לרקוד בכביש בצורה מפחידה. מזדה 3, פורד פוקוס, C4 וכן הלאה. קח את הדגמים המקבילים מלפני 20 שנה, מעבר לעובדה שהם בקושי הגיעו ל 170 (אם בכלל), ההתנהגות שלהן במהירות הזאת הייתה מפחידה, אל תשכח שרוחות צד משפיעות מאוד במהירות הזאת, גם סיבובים בעלי רדיוס גדול שאינן מורגשים במהירות נמוכה.

המקבילה של C4 לפני כ-18 שנה הייתה ZX (היו לה גירסאות חמות). אתה רוצה להגיד שהיא לא יכולה לנסוע בלי לרקד במהירויות גבוהות? מקבילה של מזדה 3 באותה תקופה הייתה מזדה 323, אולי לא שיא האחיזה ב-170, אבל בהחלט בשבילה זה לא בשמיים. חבר שלי נתפס על אחד כזאת על 175 ע"י מצלמת מהירות ונשלל לו רישיון. פורד פוקוס - אז היה פורד אסקורט והיו לה אפילו גירסאות חמות מאוד. יש עוד מכוניות: פולקסווגן גולף, אופל אסטרה, טויוטה קורולה, פיאט טמפרה, הונדה סיויק וכד'.

רוב מכוניות משפחתיות מאותה תקופה יכלו להגיע ל-170 ואפילו לנסוע במהירות כזאת בלי יותר מידי "לרקוד". זה עיניין של אוירודינאמיקה, כיול מתלים. היום יש מערכות בטיחות שנועדו להתמודד ללא סופר מיומנות של נהג במצבים קריטיים.

יחסית, מבינת משקל הספק, במהלך 20 שנה אחרונות אין פריצת דרך של ממש. נכון, מכוניות היום מוזרקות, חלק גדול יותר אפילו גודשות וכד'. אבל מכוניות של אותה תקופה שקלו פחות, לעיתים על כמה מאות קילוגרמים.

נכון היו גם מכוניות עוד יותר פשוטות כמו סויפט למשל, אבל אם אתה משווה אותן זה כבר נקודת קיצון, כמו שאני משווה עם מכוניות שאתה מעדיף שאני לא ישווה איתן.

מצד שני יש טאטא נאנו, דוגמא של מכונית "חדשה" שלא היית כניראה רוצה לנסות לנסוע איתה על 170.

במילים אחרות, יש מכוניות שמקבילות שלהן לאומת אותה תקופה לא באמת מקבילות של ממש, כי סוויפטים וכד' מאז אותה תקופה "גדלו". פעם זה היה, ברשותכם תסלחו לי בבקשה - "מכסחת דשא", והיום מכונית לכל דבר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

וחוץ מזה כן אכפת לי שאנשים נוהגים כמו מטומטמים מסכנים את עצמם ואת כל משתמשי הכביש.

לטמטום אין הגבלת מהירות,אפשר להיות מטומטמים גם על 20 קמ"ש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בואו לא נשכח עוד כמה דברים חוץ ממהירות. מה עם הבטיחות? תאונות במהירויות האלה, היום, פחות קטלניות מלפני 20 שנה. זה שיקול הרבה יותר חשוב מאם המכונית יכולה להגיע - האם במקרה של תאונה המוות הוא מובטח או שיש סיכוי שהמעורבים ישרדו.

חוץ מזה שלהשוות מכוניות חמות מפעם בגלל שם הדגם זה לא ממש לענין. למרות שהן כנראה היו כל כך דלות אמצעי בטיחות לעומת היום שהמשקל הקל באמת הוביל אותן ל170.

בכל אופן, אם הכביש היה ריק לגמרי אין שום סיכוי שהוא היה מסכן מישהו אלא אם הוא נסע על קרטון ממונע.

קרה לי כבר שעצרו אותי בכביש של 90 על 107 על מהירות מופרזת (שוחררתי על אזהרה) אבל את האוטו במסלול לידי (האמצעי, אני הייתי על השמאלי) שנסע בלפחות 130 השוטר לא עצר. לא הייתה מכונית אחת לפנינו - אפילו לא אחת. לפעמים הבירוקרטיה והחוקים הבריוניים במדינה הזאת כל כך מטומטמים שזה מחריד. לפחות השוטר שיחרר אותי וצחק שאת כל הזמן שחסכתי הוא החזיר, ויותר מזה.

פורסם

לכל הצקצקנים (על המשטרה) יש הבדל "קטן" בין לנסוע 120 או 130 ולנסוע 170, במיוחד לאדם לא צעיר שזמן התגובה שלו זה לא מה שהיה פעם.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
לכל הצקצקנים (על המשטרה) יש הבדל "קטן" בין לנסוע 120 או 130 ולנסוע 170, במיוחד לאדם לא צעיר שזמן התגובה שלו זה לא מה שהיה פעם.

דמגוגיה שמשמעה :זמן תגובה נורמאלי 0.75 שניה, ללא צעיר שניה ההפרש במטרים 12 מטר ב 170 , 9 מטר ב 120.

והחקיקה שבאה בעקבותיה

טבלת מהירות לפי גיל הנהג, ואז נהג צעיר 200 והסבתא בת 95 , 30.

בן אדם שמדבר בנייד זמן התגובה גדל . בן אדם שמחזיק את הנייד ביד ומדבר זמן תגובה גדל , השיכור והמסומם זמן התגובה גדל , לפעמים אפילו נעלם.

אני מניח ( שמר ימצא את האסמכתא :-)) שזמן תגובה גדל כאשר במכונית מופעלת מערכת שמע של צעירים באוקטבות .

זמן התגובה הוא פקטור ביולוגי ספציפי. סטטיסטית אתה צודק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, פגעת בול,

התפרסם בזמנו באמת מחקר שהוכיח שמוסיקה בווליום גבוה משפיעה על זמן התגובה כמו נהג לאחר כמה כוסות טובות של אלכוהול.

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...