Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק יקר זה טוב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להיכן לעלות את מחירי הדלק , 10 שקלים לליטר ? , אולי 20 ?

לקראת סוף החודש יעלה מחיר ליטר בנזין מסוג 95 ל 6.16 ש"ח , 1.1 אירו לליטר, זול בכ 0.15-0.20 אירו ממחירו באירופה , רק מה , המשכורת באירופה קצת אבל רק גבוהה יותר מהממוצע בישראל.

אז עם כל הכבוד, מחיר הדלק היום צריך לשקף את העובדה שאין חלופה לתחבורה ציבורית ברוב חלקי הארף.

ישובי הפריפריה יעלמו באם לא תהיה האופציה לנוע ברכב פרטי מהם ואליהם.

עם כל הכבוד לכל אבירי איכות הסביבה , נראה אתכם מגיעים מת"א לישובי רמת הגולן בתחבורה ציבורית, ואו לקיבוצים בצפון..

או להגיע מחיפה\ קריות לכינרת לדוגמא, בסוף שבוע..

זה בדיחה טובה , ממש מעולה.

המדינה ממשיכה להתעלם מחובותיה לאזרח , ונוקטת בדרך הקלה של הטלת מיסים דוגמאות לא חסר..

המדינה הפקירה את משק המים ו 8 שנים הלכו לריק , הפיתרון מס דרקוני על כל קוב מעל 15 קוב .., 30 שקל לקוב החל מהקוב ה 16..

דוגמא נוספת, תשתית החשמל אשר מפגרת בארץ בעשור ואו יותר , מה עושים במקום להיכנס להשקעות ולפתור את הבעיה.., רבים עם הועד, ומורידים את השאלטר בשעות הלחץ..

מחירי הדלק יוכלו לעלות רק אם ייתאפשר לציבור להגיע בזמן סביר בתחבורה ציבורית נאותה, כל עוד זה אינו המצב העלאת מחיר הדלק תהיה פשוט מס לצורך מס ותו לא, שכל דבר בינו לבין איכות הסביבה יהיה מיקרי בהחלט.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכיוון שרוב האוכלוסיה בארץ היא אוכלוסיה עירונית, שגרה בעיר - אפשר לפתח מודל תחבורה ציבורית יעילה באמצעות אוטובוסים שתספק את רוב תושבי המדינה.

אבל בשביל זה צריך שהאוטובוסים יפעלו 24X7 ואני לא רואה איך המפלגות הדתיות מסכימות לזה. (וגם תוכנית מקיפה לעניין, הפיכת רחובות שלמים לנגישים רק באמצעות תחבורה ציבורית, בניית תחנות אוטובוס סגורות וממוזגות - כולל רמפה לנכים).

יש אפילו ערים בעולם שאימצו את המודל הזה והוא עובד אצלן נהדר.

אולי אם הדלק יתייקר מאוד אז ליזמים יהיה שווה להקים מערכת תחבורה פרטית. בעצם אני חושב שהם צריכים סוג של זכריון ממשרד התחבורע בשביל זה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

קח בחשבון שאם יעלו מחירי דלק זה יפגע בכולם.

וגם מה עם אנשים שגרים בכל רחבי הארץ וצריכים להגיע למרכז כל

יום לעבודה?

או אנשים שגרים בי-ם נגיד ועובדים בחיפה ,

או אנשים שגרים בקריות ועובדים בטבריה וכו' וכו' .

צריך לספק להם רשת תחבורה הרבה יותר רצינית ובין עירונית.

ניסיון לייקר את מחיר הדלק יפגע בהמון גורמים והמדינה ללא ספק

לא מוכנה לזה.

אולי אתה צודק שאלה שעובדים/לומדים בעיר ולא יוצאים מחוצה לה,

להם זה לא בעיה אבל לכל השאר זו בעייה ענקית.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

הענין קצת יותר מורכב מסתם להטיל אחריות על הרשויות ולצקצק בשפתיים.

מצד אחד כל עוד תחבורה ציבורית אינה יעילה יותר מרכב פרטי כל מי שהפרוטה מצויה בכיסו יסע ברכב פרטי והיתר בתחבורה ציבורית. זה המצב כיום.

העלאת מחירי דלק תסיט מעט את המשוואה לטובת התחבורה הציבורית אבל זו עדיין התעללות לשמה.

מצד שני יש דברים קצת יותר דחופים (לפחות מתוקשרים) מאשר השקעה מסיבית בתחבורה ציבורית. אני הייתי מעדיף, למשל, שישקיעו בחינוך, ביטחון אישי ותמיכה בזקנים לפני שישקיעו בתחבורה ציבורית.

אבל אולי בעצם אני אומר את זה כי אני לא נאלץ להשתמש בה...

פורסם

גם אני כבר לא נאלץ להשתמש בה.

תשמע בכל בחירה צריך לוותר על משהו. אם קראת תגובות שלי מלפני בטח ראיתי כמה נתונים הבאתי לגבי חוסר ההשקעה לאורך השנים והיקף ההפסדים כתוצאה מכך. לידיעתך, תשתית תחבורה משפיע באופן ישיר על רמת הצמיחה של המשק (מצאתי את זה בעבודה שלי שעשיתי בלכלכה).

רמת הצמיחה זו הרמה (ב%) בה המשק צומח כל שנה. עזוב אותך עכשיו חינוך/זקנים , תחשוב ככה:

רמת הצמיחה אחראית להכל. ככל שהיא עולה-התקציב עולה. הצמיחה תוביל להגדלת הון המדינה, המשק צומח. אם ידוע שתשתית תחבורה משפיע באופן ישיר על הצמיחה הזאת, למה לא לפתח אותה ?

זה יביא לשרשרת אירועים -רמת הצמיחה במשק תגדל. התקציבים השונים יגדלו. רמת החיים תעלה. תוכל להשקיע בחינוך ובזקנים ובצעירים ובמי שרק תרצה. אני מביא לך פה נתנוים אמיתיים לגמרי. זה אולי לא נראה ממש חשוב אבל זה משפיע באופן מאוד קריטי על הכלכלה ועל רמת החיים.

ממליץ לכולם לקרוא ולחשוב!

פורסם

גם כשמחיר הדלק יעלה, מי שירצה יוכל לנסוע באוטו שלו ולשלם את המחיר הכרוך בכך.

מי שבוחר לגור בפריפריה (איכות חיים) ולנסוע כל יום למרכז (או להיפך) ועושה את זה באוטו ישלם את עלות הדלק. תחבורה ציבורית יעילה בין הערים זה צורך מרכזי. אני מסכים לחלוטין. מי שבוחר לגור בחור - שישלם את העלות הנלווית לזה בצורה של צריכת דלק גבוהה.

פורסם
גם כשמחיר הדלק יעלה, מי שירצה יוכל לנסוע באוטו שלו ולשלם את המחיר הכרוך בכך.

מי שבוחר לגור בפריפריה (איכות חיים) ולנסוע כל יום למרכז (או להיפך) ועושה את זה באוטו ישלם את עלות הדלק. תחבורה ציבורית יעילה בין הערים זה צורך מרכזי. אני מסכים לחלוטין. מי שבוחר לגור בחור - שישלם את העלות הנלווית לזה בצורה של צריכת דלק גבוהה.

אחלה, עוד מעט המדינה תכתיב לי איפה לגור, בשלב הבא איך לחשוב..

מה זה השטויות האילו ?

אפשר לחשוב שבמידה ואנשי הפריפריה על פי אותו הגיון ירצו לגור בעיר יהיה להם היכן לגור..

ומה אדוני מציע לגבי מחירי הדיור, הרי יש מי שמתגורר בפריפריה עקב אי יכולתו לקנות בית בעיר, אז אתה בא ומעניש אותם על כך ?

ומי שלא מצא עבודה בעיר , וצריך לנהוג לפריפריה כל יום על מנת להתפרנס , אתה רוצה להעניש אותו על כך ?

חשיבה כל כך שטוחה , אתם נוטים להתעלם מחובות המדינה לאזרח, אך ממהרים לקנוס את האזרח על מחדלי המדינה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
התגובה של ג'רמי מסכמת הכל.

+1 (על פניו, למרות שישנן בשרשור הנ"ל תגובות ראויות נוספות).

עם זאת, הרשו לי נא, להוסיף נקודה אשר לא נוכחתי כי הועלתה בשרשור - ההחצנה על הציבור / הלקוחות, בעקבות העלאת מחירי הדלקים בטווח הקרוב (כל עוד שאין אוטופיה).

פורסם
גם לדעתי העלאת מחירי הדלק יכולה להיות חיובית - אבל רק בתנאים מסוימים שכותב הכתבה בחר להתעלם מהם באופן מופגן (אחרת זה לא היה מתאים לו לרעיון הכללי).

בשביל שיהיה זה הגיוני להעלות את מחירי הדלק, צריך לפתח פה תשתית תחבורה ציבורית ראויה - רכבות תחתיות, רכבות רגילות, מערך אוטובוסים יעיל וכדומה. בגלל שאנחנו מרוחקים מכך שנות אור ובגלל שמחיר הדלק לא תלוי בנושא זה כלל- אני רק יכול לצפות לשחורות בתחום הזה...

רוני

בדקתי נבואות זעם של רואי שחורות מ1968 ועד היום,כולן כאחד התנדפו כהבל פה ודבר לא הפך לשחור.

מה שמסקרן שדוקא בתחומים אחרים שהפכו את המצב לשחור איש לא התריע ולא העלה קול זעקה.

אני אופטימי וסומך על השלטונות בפתרון בעיות העתיד.

פורסם
אחלה, עוד מעט המדינה תכתיב לי איפה לגור, בשלב הבא איך לחשוב..

מה זה השטויות האילו ?

אפשר לחשוב שבמידה ואנשי הפריפריה על פי אותו הגיון ירצו לגור בעיר יהיה להם היכן לגור..

ומה אדוני מציע לגבי מחירי הדיור, הרי יש מי שמתגורר בפריפריה עקב אי יכולתו לקנות בית בעיר, אז אתה בא ומעניש אותם על כך ?

ומי שלא מצא עבודה בעיר , וצריך לנהוג לפריפריה כל יום על מנת להתפרנס , אתה רוצה להעניש אותו על כך ?

חשיבה כל כך שטוחה , אתם נוטים להתעלם מחובות המדינה לאזרח, אך ממהרים לקנוס את האזרח על מחדלי המדינה..

תירגע - אף אחד לא אמר לך איפה לגור, אבל חלק מהשיקול בבחירת מקום המגורים שלך הוא מן הסתם כמה זמן אתה הולך לבלות בנסיעה, ואיך תהיה הנסיעה הזאת.

אני למשל נוסע כל בוקר 35 ק"מ עד העבודה, אבל עשיתי חישוב והחלטתי שאני רוצה את העבודה הזאת ומוכן לשלם על זה בישיבה של 40 דקות באוטו לכל כיוון, כולל עלות החזקת עוד אוטו בבית וגם דלק.

כשאומרים "בית בעיר" ישר חושבים על ת"א. יש עוד הרבה ערים אחרות בארץ שדירה בהן עולה הרבה הרבה פחות.

פורסם
אני אופטימי וסומך על השלטונות בפתרון בעיות העתיד.

Famous last words

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תכלס אני זוכר איפה ומי אמר בפעם האחרונה "אנו סומכים על השלטון"

ואני זוכר בדיוק מה קרה.

פורסם

צירוף מקרים או שכתבי ידיעות קראו את הנושא בקארספורום?

ידיעות אחרונות התחילו סדרה של כתבות על התחבורה הציבורית הגרועה בארץ במוסף ממון.

הסידרה הראשונה בכתבה (סרקתי לכם):

43794013.jpg

001u.jpg

פורסם
להיכן לעלות את מחירי הדלק , 10 שקלים לליטר ? , אולי 20 ?

לקראת סוף החודש יעלה מחיר ליטר בנזין מסוג 95 ל 6.16 ש"ח , 1.1 אירו לליטר, זול בכ 0.15-0.20 אירו ממחירו באירופה , רק מה , המשכורת באירופה קצת אבל רק גבוהה יותר מהממוצע בישראל.

אז עם כל הכבוד, מחיר הדלק היום צריך לשקף את העובדה שאין חלופה לתחבורה ציבורית ברוב חלקי הארף.

ישובי הפריפריה יעלמו באם לא תהיה האופציה לנוע ברכב פרטי מהם ואליהם.

עם כל הכבוד לכל אבירי איכות הסביבה , נראה אתכם מגיעים מת"א לישובי רמת הגולן בתחבורה ציבורית, ואו לקיבוצים בצפון..

או להגיע מחיפה\ קריות לכינרת לדוגמא, בסוף שבוע..

זה בדיחה טובה , ממש מעולה.

המדינה ממשיכה להתעלם מחובותיה לאזרח , ונוקטת בדרך הקלה של הטלת מיסים דוגמאות לא חסר..

המדינה הפקירה את משק המים ו 8 שנים הלכו לריק , הפיתרון מס דרקוני על כל קוב מעל 15 קוב .., 30 שקל לקוב החל מהקוב ה 16..

דוגמא נוספת, תשתית החשמל אשר מפגרת בארץ בעשור ואו יותר , מה עושים במקום להיכנס להשקעות ולפתור את הבעיה.., רבים עם הועד, ומורידים את השאלטר בשעות הלחץ..

מחירי הדלק יוכלו לעלות רק אם ייתאפשר לציבור להגיע בזמן סביר בתחבורה ציבורית נאותה, כל עוד זה אינו המצב העלאת מחיר הדלק תהיה פשוט מס לצורך מס ותו לא, שכל דבר בינו לבין איכות הסביבה יהיה מיקרי בהחלט.

נכון זה הכי קל לעשות ככה,הדלק ומחירו מציקים אז יאללה עליהום...! כעת מחפשים על מי,יאללה על התחבורה הציבורית,הכל אשמה תשתית התחבורה הציבורית,כל כך אופייני לגולשים כאן לחפש אשמים.

תעצור דקה

דלק מתוסף מס הוא אמצעי איסוף יעיל נוח ובתהליך קצר ויעיל.

אם לא דלק יצטרכו משהו אחר,כאן זה נוח ופשוט.

ממש לא ברור לי הקשר בין תחבורה ציבורית לדלק,אלא אם כן הדלק יעלה פי שלוש ויעבור את עלות התחבורה הציבורית.

בנתיים כולם זועקים גיוואלד,ברגע שתבקש מהם לעבור לתחבורה ציבורית יצעקו חזק יותר,הרי אנחנו כבר מכירים ,לא ?

קארס פורום תתעוררו.

• תוכן חדש...