Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם הייתם מוכנים להפגין בעד הורדת מחירי הדלק או להמשיך לסבול בשקט?

הערה: אין לראות בהודעה הזאת כאל הכרזה ליציאה אלא כאל הקדמה (הנכונות של חברי הפורום להפגין) לפני שהמחיר יהיה בעננים.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תרד מהעניין , אף אחד פה לא יפגין, בישראל כל פעם שיש גזרה חדשה אנשים מתעצבנים על מה שקרה וממשיכים האלה בחיי היום יום ובולעים את הצפרדע, וממשיכים לתדלק במקרה הזה.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

אז אולי נפסיק לחשוב שצריך לרדת מזה?

אנשים ארגנו מפגש רכב ענק ויפיפה, והכל עבר מפה לאוזן.

בכל העולם אלה שעובדים בתור נהגים מארגנים את השביתות האלו, אולי פה כדאי שזה יתחיל מאיתנו.

אלה שבאמת יש להם את הכח לשנות, אלה האנשים ששימוש בדלק זה חלק מהפרנסה שלהם, ובלעדיהם משתקים חלק מהמשק.

הם לא אלה שיתחילו את זה במדינה שלנו, אבל אולי הם אלה שיצטרפו.

אי אפשר יותר לחיות ככה. אני מבין את עליית המחירים שצפויה להיות בקרוב(וגם זה בעמ), אבל העליה במס הייתה מוגזמת.

לא יכול להיות שממשלה תהיה רחבה כל כך, ימציאו שרים חדשים, ישפצו בתים פרטיים ויקנו ריהוט חדש ואנחנו נצטרך לשמוע מהם שאנחנו במיתון ושצריך לקצץ.

תגידו לי מאיפה מתחילים את כל העניין של לבקש אישורים, לבדוק הענות של אנשים ואני גם מוכן לתרום למאמץ הזה.

פורסם
תנסו

במקומות שזה עובד בהם, לא אומרים "תנסו" לאחרים, אומרים "נעשה / ננסה". פה ההבדל.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
במקומות שזה עובד בהם, לא אומרים "תנסו" לאחרים, אומרים "נעשה / ננסה". פה ההבדל.

נכון!

בואו ננסה ונעשה. אם זה לא יעזור בכלום לפחות לא נשתוק ונסבול בשקט.

פורסם

עם כל הצער שבדבר, אם כבר צריך להעלות מיסים, אז העלאת מס ה"בלו" על הדלק היא יותר צודקת מרוב העלאות המס האחרות.

מיסוי גבוה יותר על הדלק מעודד שימוש ברכבים יותר חסכוניים (=יותר ידידותיים לסביבה), מעודד הפחתת השימוש ברכב (=קצת פחות פקקים ופחות תאונות), ונותן תמריץ לא לרכוש רכבים יותר כבדים מהנדרש (ע"ע אנשים שנוהגים בג'יפ של 2.5 טון ובחיים לא ראו שטח).

מה אתם חושבים שעדיף? מעמ על פירות וירקות? העלאת המעמ? העלאת מס הכנסה? העלאת המס על קניית רכב חדש?

כל האמור מתייחס להשוואה בין העלאות של מיסים שונים.

קטונתי מלהביע דעה לגבי השאלה אם בכלל יש צורך בהוספת מיסים - אני לא כלכלן מומחה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ממשלה לא יכולה להעלות מיסים מבלי להציע אלטרנטיבות.

לדוגמא, רשמתי כבר יותר מפעם אחת למה אי אפשר להגיע מנתניה לראשון באוטובוס/רכבת ולכן יש צורך בשימוש ברכב.

באמצע שבוע הייתי עובר לנסוע על דו"ג, אבל מחירי הביטוח פשוט בלתי נסבלים.

מה עם כל האנשים שעובדים על רכבים?

הייקור הזה רק מעלה את מחירי שינוע המוצרים ולכן את מחירם הישיר, אשר כבר לא ירדו לעולם, במידה ומחירי הבלו ירדו.

במקום להזרים כסף, כדי שהכלכלה תמשיך לתפקד והמיתון לא יתחזק, לוקחים מאיתנו עוד כסף, מקטינים שוב את הצריכה(בכך שמייקירים מוצרים) ומחמירים את המיתון.

אולי אני טועה והממשלה עושה משהו ענק מעבר להבנתי כרגע, ואז אני אשמח לשמוע את זה ולחזק אותה.

בינתיים, אני רואה רק פגיעה בכיוונים ולכן יש צורך בהפגנה גם בנושא הזה וגם בשאר ההעלאות המוגזמות.

פורסם
עם כל הצער שבדבר, אם כבר צריך להעלות מיסים, אז העלאת מס ה"בלו" על הדלק היא יותר צודקת מרוב העלאות המס האחרות.

מיסוי גבוה יותר על הדלק מעודד שימוש ברכבים יותר חסכוניים (=יותר ידידותיים לסביבה), מעודד הפחתת השימוש ברכב (=קצת פחות פקקים ופחות תאונות), ונותן תמריץ לא לרכוש רכבים יותר כבדים מהנדרש (ע"ע אנשים שנוהגים בג'יפ של 2.5 טון ובחיים לא ראו שטח).

מה אתם חושבים שעדיף? מעמ על פירות וירקות? העלאת המעמ? העלאת מס הכנסה? העלאת המס על קניית רכב חדש?

כל האמור מתייחס להשוואה בין העלאות של מיסים שונים.

קטונתי מלהביע דעה לגבי השאלה אם בכלל יש צורך בהוספת מיסים - אני לא כלכלן מומחה.

אתה צודק בהחלט אבל לדעתי מי שקונה לעצמו פאג'רו ב300 אלף שקל או X5\טוארג\Q7\קייאן במחירים מטורפים יותר לא ממש יתרגש מעלייה של 60 אגורות לליטר דלק (או סולר).

לעומת זאת אנשים עם רכבים זולים ופחות חסכוניים:roll: יסבלו קשות.

לגבי הפקקים והתאונות - אני חושב שצריך להפנות אצבע מאשימה לרכבי הליסינג, שעובדים בשיטת "אוטו עם 5 מקומות לאדם אחד" ולא "רכב עם 50 מקומות ל50 עובדים שונים"

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

אם תיהיה הפגנה מסודרת וחוקית כמובן שאגיע כדי לתמוך במאבק.

אבל אני לא מאמין שהפגנה תשנה משהו.

שימו לב שיחד עם הגזרה החדשה על הדלק הכניס האוצר עוד כמה עיזים רציניות לתקציב, כאשר רובן הוצעו ממנו ברגע האחרון בגלל לחץ פוליטי. במקרה של הדלק - אין מה שיפעיל לחץ פוליטי. מסתבר שהתנגדות להעלאת מס הדלק אינה נתפסת כפעולה שמתאימה לאג'נדה הפוליטית של אף אחת מהמפלגות, כאשר כל אלו שיכלו להפעיל לחץ להוצאת עיזים מהתקציב בחרו להפעיל את הלחץ בנושאים אחרים לגמרי.

רוצים הפגנה יעילה? הדרך הנכונה היא לגייס גופים שיש להם יכולת הפעלת לחץ במקומות הנכונים - איגוד המובילים, איגוד נהגי המוניות, חברות התעופה וכו'. ברגע שתסחפו אותם ותגרמו להם להפעיל את האנשים הנכונים המאבק יעלה על דרך המלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום לכולם,

רצוי וגם צריך לעשות משהו, ותאמינו לי שאפשר גם לשנות. העלאת המס האחרונה נעשתה ללא הודעה מוקדמת, על מנת שנהגי המשאיות, המוניות ומורי הנהיגה לא יוכלו לארגן שום מחאה. וצריך שהקול של האנשים האלה וגם של אזרחים אחרים יישמע!

אם הממשלה הזאת רוצה לגמול את כולנו משימוש ברכב פרטי - לגיטימי, אבל היא חייבת להציע אלטרנטיבות. במקום זאת, עם כל יום, השימוש התחבורה הציבורית הופך לבלתי נסבל ולא כדאיי (תסתכלו רק על מה שקרה בירושלים בשנה האחרונה - קווים שבוטלו, מסלולים ששונו ולא לטובת הנוסעים, תחנות שכל הזמן משנות את מיקומן, לו"ז בגדר המלצה וזה עוד לפני הפקקים, הצפיפות , העדר מיזוג ושאר ההנאות). והפתרון שלמענו אנחנו סובלים כבר איזה 8 שנים - הרכבת הקלה המהוללת - כבר לא יפתור למעשה כלום, כי הוא יגיע הרבה שנים אחרי שתוכנן ונבדקה יעילותו - לא רלוונטי למצב היום.

היינו הרבה שנים בלי רכב - משפחה צעירה עם ילד קטן - והסתמכנו על התחבורה הציבורית כמה שיכולנו, אבל לאחרונה זה כבר פשוט בלתי אפשרי. אז עכשיו הממשלה מענישה אותנו ורבים כמונו על זה שהיא לא מסוגלת לספק לי את האמצעים להגיע ממקום למקום בזמן ובצורה מניחה את הדעת?

אני לא יודעת כמה מכם עקבו אחרי הגזירה האחרונה של משרד האוצר - עצירת מימון למאות פרויקטים חברתיים בתחומי הרווחה, הבריאות החינוך והקליטה. הסיפור יצא לתקשורת ביום חמישי האחרון ... הייתה מחאה ציבורית ... וביום רביעי האחרון, הגזירה נדחתה ב-6 חודשים עם כוונה לבטלה עד אז בחקיקה. אז לפעמים זה כן עובד, ובכל מקרה שווה לנסות ולו בשביל לא לשבת בבית ולקטר אלא באמת לעשות.

אז אני מוכנה לתרום את חלקי בארגון המחאה.

חג שמח,

ליהי

פורסם

אני מוכן להשתתף רק תגידו במה זה כרוף ויש לי עוד חברים שאני יכול לשכנע אותם להגיע, מדברים על הפגנות כמו חסימת כבישים או משהו בסגנון? או משהו בכיוון אחר?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...