Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עידכון:

בינתיים הנושא חסויי ואני לא יכול לפרט מידע.

תישארו מעודכנים.

:roll:

עודכנו...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Smi1ey,

אתה צריך להבין שהפגנה לבד לא תועיל בכלום.

נניח לדוגמא שהמדינה צריכה 12 מיליארד ש"ח למימון התקציב השנתי (סל בריאות, חינוך, קיצבאות זיקנה/אבטלה/נכות/סיעוד, ביטחון, וגם כמובן לממן את השרים, החכי"ם וכו').

אם למדינה אין את אותם 12 מיליארד, היא תנסה להתייעל בצורת קיצוץ אורכי או רוחבי במשרדים השונים ונניח שלאחר קיצוץ היא תגיע לכך שהיא עדיין צריכה 10.5 מליארד ש"ח.

אם סך ההכנסות ממיסים שונים יגיע רק ל-9 מיליארד, המדינה תצטרך למצוא חלופות - החלופות האלה בד"כ מגיעות או בצורת פגיעה בשירות לאזרח לדוגמא: קיצוץ בסל הבריאות (יותר אנשים חולים, ימותו מהר יותר ויעלו פחות למדינה). או לחילופין להעלות מיסים.

כשמדובר על להעלות מיסים, צריך לבדוק על מי אפשר להטיל את המס באופן "צודק" יותר. להטיל מס על פירות וירקות, אומר שאפשר להטיל מס קטן יותר אבל הוא יכלול את כל שכבות האוכלוסיה, גם את הנזקקים שמקבלים השלמת הכנסה או קיצבת זיקנה וצריכים לשרוד מ-1,500 ש"ח לחודש, כלומר להפוך את המסכנים למסכנים יותר.

אפשר להעלות את מס' ההכנסה שהציבור משלם (או להקטין את סף מדרגות המס) ולגרום לכך שכולם ישלמו יותר מס, גם אלה שבקושי מגיעים לשכר מינימום (יש כאלה שיגידו שלא יקרה כלום אם במקום להרוויח 3,850 ירוויחו רק 3,800 ש"ח).

שימוש בכלי רכב נראה כמותרות, גם כאשר הצורך הוא משמעותי יותר. לכן גם נראה שזאת הדרך להטיל גזירה. מן הסתם למי שזה כואב, האלטרנטיבה שתעמוד לפניו היא האם לוותר על קניית תותים בכדי לחסוך כסף ולשלם עבור דלק יקר.

צריך לזכור שלניזקק האמיתי, השאלה היא לא האם לקנות תותים, אלה האם לחמם את הבית בחורף, האם לקנות לחמניה ופסטרמה עבור סנדוויץ' לילד או רק לחם אחיד וממרח שוקולד.

אתה רוצה להציע פתרונות שיתפסו באמת ולא רק כותרות בעיתון - תציע הצעות אלטורנטיביות למימון תקציב המדינה.

אני למשל חושב שקופסאת סיגריות צריכה לעלות 100 ש"ח כשמרכיב המיסים בתוכה צריך להיות 80 ש"ח, כך גם יהיו פחות חולים וגם יהיה אויר נקי יותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יאללה, גם קולה צריכה לעלות 100 שקל וגם ארוחה במקדונלדס.

וודקה בכלל צריכה לעלות 350.

לכל אחד מאלה יש סיכוי לגרום לבעיות רפואיות שעולות למשלם המיסים כסף.

לא צריך יותר כסף, אלא צריך פיקוח על הגופים שמקבלים את הכסף.

יפה עשה סגן שר הבריאות לפני כמה ימים כשהגיע באמצע הלילה לבית חולים סורוקה לעשות בדיקה.

ככה צריכים להתנהל משרדים ואני מקווה שזה לא היה רק איזה גימיק.

דווקא במדינה שלנו הרכב הוא לא מותרות והגיע הזמן שהמדינה תצא מהאשליה הזאת.

פורסם

לגבי הפקקים והתאונות - אני חושב שצריך להפנות אצבע מאשימה לרכבי הליסינג, שעובדים בשיטת "אוטו עם 5 מקומות לאדם אחד" ולא "רכב עם 50 מקומות ל50 עובדים שונים"

תניח לנו בבקשה (כן גם לי יש ליסינג, וגם אני נפגע ממחירי הדלק כי יש לנו רכבים נוספים בבית) - רוב האנשים עם ליסינג משלמים עליו, ובנוסף על זה משלמים שווי מס למדינה. ליסינג זה כבר מזמן לא משהו שמשתלם כלכלית למי שנוסע פחות מ-35K בשנה. (אבל מאוד נוח).

ממשלה לא יכולה להעלות מיסים מבלי להציע אלטרנטיבות.

אתה טועה. הכי קל זה להעלות מיסים. תמיד כאשר לאציל (או לממשל) חסר כסף, האופציה הכי קלה היא להעלות מיסים.

כדי לגייס את תמיכת הארגונים צריך תכנית ברורה מה אנחנו רוצים לעשות וכמה כוח יש לנו בלעדיהם. אם באים עם משהו רציני, הם יצטרפו. עכשיו יש חלון הזדמנויות עד אמצע יולי (אישור תקציב המדינה לשנתיים!!!) ואפשר להכניס תיקוני חקיקה בחוק ההסדרים. צריך גם את התמיכה של פוליטקאים (את התמיכה הזאת אפשר לגייס בכל מני דרכים, אבל היא חשובה כי אחרת אין שינוי בחקיקה ולהזכירכם נושא המס על הדלק עומד להיות מעוגן בחקיקה). בקיצור, יש הרבה דברים שצריך ואפשר לעשות, אני מוכנה לתרום מנסיוני, מרצי וזמני לטובת הנושא, אבל קודם כל צריך תכנית פעולה רצינית וברורה. מי פנוי לחשוב ביחד?

ערב טוב לכולם,

ליהי

נכון, צריך מחאה מאורגנת ומסודרת. אם המחאה היא רק על הבלו על הדלק אז צריך להגיד את זה. אבל מצד שני צריך טיעונים מאוד טובים למה המס על הדלק צריך לרדת. (ולא כי ככה יישאר לכם יותר כסף). מהבחינה הזאת אנשים שצורכים דלק בשביל העבודה שלהם (משאיות, מוניות, אוטובוסים וכו') הם שיקול הרבה יותר מכריע.

אם תהיה הפגנה שכזאת סביר להניח שאני אגיע (עם רכב הליסינג שלי כמובן).

ואחרון חביב - זה נחמד ששר מבקר בבית חולים. אבל מה ההשכלה וההכשרה שלו בתחום תהליכים כלכליים בבתי חולים שהוא יוכל להצביע על משהו לא תקין שם? (זה כמו שאני אלך למפעל לייצור נעליים).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני מוכן !! נשמע טוב מאוד. נמאס !

שהיה מס על שתיה חריפה וסיגריות ! לא אכפת לי !! זה משהו שולי שרק פוגע ולא תורם

אבל דלק ?? כל אדם שני במדינה הזאת צריך דלק בשביל עבודה אוו להגיע ממקום למקום בצורה הגיונית למשל אני נוסע לבסיס שלי 10 דקות באוטו אוו שעתיים בתחבורה ציבורית !!

זה לא הגיוני אני מוכן לתרום את חלקי

STi = Subaru Tecnica International

i know now !!! T_T

• תוכן חדש...