Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נהג חדש עם נסיון של קרוב מאוד לשנה על הכביש (100 שעות לפחות), בן כ19.

אני רוצה לעשות קורס נהיגה מתקדמת, ובין היתר ללמוד גם (כתוספת, או שזה כבר כלול בקורס?) להשתלט על רכב שמחליק במהירות יחסית גבוהה (אחי עבר תאונה עקב החלקה "מגשם ראשון" במהירות של 60-70 קמ"ש בהתחלה, ויותר בזמן ההתנגשות- בירידה).

1. האם יש בעיה עם הגיל? שמעתי ממישהו שאי אפשר לעשות לפני גיל 21, זה נכון? או שכדאי שאחכה עד שיהיה לי יותר נסיון?

2. אם אין בעיה- מה טווח המחירים פחות או יותר? (בין 1000 לאלפיים, או יותר וכדו').

3. כמה זמן נמשך הקורס?

4. על איזה רכב כדאי לעשות את הקורס? (אם הקורס מתבצע על רכב מהבית- אז האפשרויות: פולו sdi שנת 2001, סקודה ניו פליסיה 1.6 שנת 2000. שתיהן ידניות).

5. מבחינת הבלאי שהקורס יוצר- האם הדבר משמעותי? (חשוב לי לדעת, כדי לשכנע את ההורים שלי...)

6. איפה כדאי לי לעשות את הקורס? מבחינת כבישים, או שזה תלוי במנחה?

7. וכמובן, המלצות על ארגונים כדאיים לביצוע הקורס, או אנשים מתמחים בתחום (כדוגמת דני G).

תודה מראש על התשובות.

יאיר

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

1. ממש לא. מומלץ ואף רצוי לעבור קורס כמה שיותר מוקדם ע"מ לקבע הרגלים נכונים ולמנוע התפתחות של הרגלים שגויים.

2.בין 500-1500 שקל,תלוי בקורס שאתה רוצה

3.שוב,תלוי בקורס - רוב הקורסים הם בין 5 ל9 שעות (אבל יש את הפקטור של האם הקורס הוא אישי או קבוצתי - כמובן שבקורס קבוצתי של 9 שעות תספיק פחות מאשר קורס אישי של 5 שעות)

4.מומלץ לעבור את הקורס על הרכב עליו אתה נוהג בדרך קבע.

5.ממש לא. אולי בלאי מועט לצמיגים (בלימות חירום),אבל רוב הקורסים מתקיימים על מגרשי אספלט איכותיים שהבלאי בהם נמוך מאוד.

6.תלוי במקום בו אתה עובר את הקורס - דני G למשל מעביר את הקורסים בנס הרים להבנתי (תקן אותי אם אני טועה :-)),בעוד בחברות כמו אלטרנטיבי\מסלולים הקורסים מתקיימים במגרש סגור.

7.שוב,תלוי מה אתה רוצה - קורס קבוצתי או אישי?

קורס אישי יעלה יותר,אך כמובן שהייתרון ברור. אני עשיתי קורס באלטרנטיבי לפני כמה חודשים (הקורס הבסיסי של היום השלם) ונהנתי מכל רגע,ממליץ בחום :idea:

פורסם

יאיר שלום,

ראשית אני רוצה לומר שכל קורס שתעשה ואיפה שזה לא יהיה, עדיף מלא לעשות בכלל.

אמנם קיימים הבדלים בשיטות ובנושאים בין החברות השונות, אבל בסופו של יום כולם יעשירו וישפרו את הנהיגה שלך בדרך כזו או אחרת.

על כן, אני רוצה לשבח אותך על עצם ההחלטה לעשות קורס נהיגה מתקדמת :mm_yeah:

בגדול, כדאי להבדיל בין קורסים קבוצתיים הנעשים במגרש סגור, לבין קורסים הנעשים בכבישים אמיתיים הלכה למעשה.

מנסיון שלי (בעבר הדרכתי קורסי מגרש קבוצתיים) הגעתי למסקנה שקורסים אישיים בכבישים הם עדיפים בגלל מספר סיבות:

1. קורס אישי נעשה על ידי מדריך אחד המלווה אותך, מתאים עצמו אליך ולרמת נהיגתך, ומעניק לך יחס אישי.

2. זמן הנהיגה בקורס האישי הינו כמעט זמן נטו. כלומר, אינך צריך לחלוק תרגולים עם אנשים אחרים ואין זמני המתנה בכלל.

3. הסיטואציות הנלמדות בקורס האישי לקוחות מהכביש ומחיי היום-יום. הנהיגה המגוונת בכבישים השונים מאפשרת לך חשיפה לנהיגה אמיתית.

4. כמות התכנים הנלמדים בקורס האישי הינה גדולה, יותר וניתן לשלוט על חלוקת הזמן בינהם לפי הרצון והצורך.

5. תירגול מצבי החלקה במגרש הוא אמנם דבר כייפי, אך עבור "הנהג הממוצע" ערכו הלימודי אינו גדול. זאת משום שללא זמן תירגול ארוך בקורס (לפחות שעה בכדי להגיע לרמת שליטה טובה) ואימונים חוזרים ונשנים אחרי הקורס, התועלת והיכולת במצב חירום אמיתי אינם גבוהים. כלומר, זה נחמד לעשות 10-15 דקות (ברוטו) של תרגולי החלקה במגרש במהירות 20 קמ"ש, אבל בפועל במהירות 70קמ"ש זה לא ממש אפקטיבי. במילים פשוטות, אם אתה בונה על זה שהתנסות חד פעמית של כמה דקות בהחלקות, תהפוך אותך לנהג שיודע ומסוגל להיחלץ מהחלקה שלא ידעת למנוע אותה מראש, אתה טועה.

6. לא כל המדריכים בעלי רקע ונסיון זהים. בקורס אישי אתה בוחר מי ידריך אותך, בקורס קבוצתי במגרש אתה מקבל את המדריך של תחנת התירגול הספציפית ויהי מה.

7. בקורס אישי אין בלאי למכונית משום שלמעט תירגול בלימת חירום (וברכב עם ABS נחסכת אפילו השחיקה המזערית לצמיגים), כל שאר הנהיגה נעשה בנהיגה רגילה וחוקית, כשרק הידע, ההבנה, הטכניקות וההרגלים שלך משתנים.

8. קורסים אישיים לרוב עולים פחות מקורסים קבוצתיים. אני לא יכול לדבר בשם אחרים, אבל אצלי מדובר ב-650 ש"ח. הסיבה לכך אגב מאד הגיונית - בקורסי מגרש יש צורך לממן מדריכים, מגרש, כיתת לימוד, ציוד, מנהלה, וכו'.

9. את כל הנושאים הנלמדים בקורסים אישיים בכביש תוכל להמשיך ולתרגל בעצמך מדי יום. את הדברים הנלמדים במגרש סגור וסטרילי לא תוכל.

אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לענות.

בכל מקרה, בהצלחה וכל הכבוד על היוזמה !

דני G.

פורסם

שאלה לדני G-לדעתך הגיוני לעשות קורס נהיגה מתקדמת ספורטיבית עם ברלינגו?

דבר נוסף, אני חושב שהשבוע ראיתי את רכבך חונה בכפר סבא על יד הבית ספר שלי :)

פורסם
אני מקווה שדני לא יכעס עלי שאני עונה במקומו:

אם ברלינגו זה הרכב שבו אתה נוהג באופן יומיומי, אז התשובה היא כן.

שאני אכעס ?

אתה הרי יודע כמה קשה להוציא אותי משלוותי ... :-)

יותר מזה, אני מסכים עם מה שכתבת אבל מסיבה אחרת.

קורס נהיגה מכל סוג שהוא, מלמד את הנהג ולא את המכונית. היכולות של המכונית מגובלות ככל שיהיו, אינן מהוות חסם בפני העשרת הידע, התירגול, ושיפור המיומנויות. הנהג הוא זה שלומד וכל דבר שילמד, יוכל ליישם בכל מכונית שירצה.

למעשה, זו עוד סיבה לעדיפות הקורס אישי על פני הקורס במגרש, שכן התירגול במתחם הקטן והסגור גורם למגבלות המכונית להיות פקטור בעל משמעות.

יחד עם זאת, אני חייב להודות שבכל הנוגע לחווית הנהיגה בכביש, רכב עם התנהגות כביש מהנה, צליל נכון, וכוח מנוע מתאים, מהווה שיפור מבורך ומורגש. אבל בנינו, כמה מהמכוניות הן באמת כאלו ?

קורס נהיגה ספורטיבית אתה יכול לעשות בכל מכונית (כבר הדרכתי אנשים עם פיג'ו 306 1.4, דיהטסו אפלאוז, ניסאן טראנו, ועוד..). בינתיים תלמד, תתאמן, ותמשיך להתאמן בעצמך גם לאחר הקורס. כאשר תקנה מכונית ספורטיבית, תהנה מפירות ההשקעה והאימון.

דרך אגב, הברלינגו הוא רכב לא רע בכלל בכל הקשור לאחיזה והתנהגות כביש.

מקווה שעזרתי,

דני G.

• תוכן חדש...