Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי, יש כאן קצר בהבנת מושג ה"תימחור" (קביעת מחיר של מוצר).

אם ההיגיון של החברה שלנו היה על פי הגיונו של ישה, כלומר, קביעת המחיר לפי עלותו+רווח כזה או אחר לי (המוכר) אזי הגיוני שהרווח לא יהיה 300%.

אבל, קביעת המחיר אינה נקבעת לפי כלל זה אלא לפי כלל הרבה יותר פשוט:

"אני מוכן למכור במחיר שהקונה יהיה מוכן לשלם לי".

הציבור לא יהיה מוכן לשלם- המחיר יירד עד שנגיע לעמק השווה.

ברגע שמוכר כלשהו מחליט לנקוב במחיר מסוים ויש כאלו שמוכנים לשלם, אין מה לבוא בטענות למחיר שהוא גובה, אלא לבוא בטענות רק נגד אלה שהיו מוכנים לשלם מחיר כזה.

ומכאן נובע שאין דבר כזה מחיר שערורייתי, שהרי אם היה שערורייתי, הציבור לא היה משלם.

Nothin really matters to me

פורסם
אם ההיגיון של החברה שלנו היה על פי הגיונו של ישה, כלומר, קביעת המחיר לפי עלותו+רווח כזה או אחר לי (המוכר) אזי הגיוני שהרווח לא יהיה 300%. ההגיון הוא של המחוקק= להיגיון של החברה , שאני רק מביאו לידיעת הקוראים. וכיוון שכך כל התיאוריה שלך למטה מוטעית

אבל, קביעת המחיר אינה נקבעת לפי כלל זה אלא לפי כלל הרבה יותר פשוט:

"אני מוכן למכור במחיר שהקונה יהיה מוכן לשלם לי".

הציבור לא יהיה מוכן לשלם- המחיר יירד עד שנגיע לעמק השווה.

ברגע שמוכר כלשהו מחליט לנקוב במחיר מסוים ויש כאלו שמוכנים לשלם, אין מה לבוא בטענות למחיר שהוא גובה, אלא לבוא בטענות רק נגד אלה שהיו מוכנים לשלם מחיר כזה.

ומכאן נובע שאין דבר כזה מחיר שערורייתי, שהרי אם היה שערורייתי, הציבור לא היה משלם.על זה בדיוק התלונה. "הידע" על המחיר היה אחרי שסיפקו לך את המוצר במחיר מופקע

צר לי ידידי שאתה לא קורא את חוק הגנת הצרכן. לפי התיאוריה שלך אין לחוק הזה מקום. הבדיקה נעשית בבחינת פרמטרים רבים אחד מהם הוא השוואת המחיר שגבו ממך מול המחיר המקובל.

לשם כך נחקקו חוקים נגד מונופולים ונגד שאר גופים כלכליים שהקונה הקטן לא יכול להתמודד נגדם. חוק הג'ונגל הסתיים.

פותח השרשור יכול להתנחם בדבר אחד ראה למטה.

אישום: בעל דוכן בצפון דקר לקוח שהתלונן על מוצר פגום

לבית משפט השלום בנצרת הוגש כתב אישום נגד תושב טבריה בן 44, בעל דוכן בקבר מאיר בעל הנס, שסטר ודקר את אחד מלקוחותיו.

מכתב האישום עולה כי הלקוח קנה צעצוע לבנו, אך שב לדוכן כעבור כמה דקות בטענה שהצעצוע אינו תקין. אז, על-פי כתב האישום, הותקף על-ידי בעל הדוכן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש הבדל גדול בין תמחורשמן הקלאץ לבין תמחור קוקה קולה במסעדה ואני אסביר למה.

במוסך אתה משלם על עבודה בנפרד ולכן אין שום סיבה נראית לעין שמחיר החלקים יהיה מופקע.

יותר יקר ממחיר חנות החלפים זה ברור אבל לא פי 4.

אם הם מתעקשים לגבות 120 ש"ח על בקבוקון שמן, סבבה אבל שלא יגבו כסף על עבודה.

בקוקה קולה ב מסעדה ב 15ש"ח, כל הוצאות המסעדה כבר מגולמות וזה מה שאתה משלם.

אם היו גובים ממך "דמי מזיגה 30 ש"ח וקוקה קולה 15 ש"ח" היית זכאי להגיד, חברה, לקחתם ממני כבר את כל כיסוי ההוצאות ב 30 ש"ח, תמכרו לי את הקולה במחיר השוק.

ולכן קוקה קולה ב 15 ש"ח, מאוד הגיוני.

שמן קלאצ ב 120 (כשהמחיר הרגיל הוא 20 ש"ח)שכבר שילמת על העבודה בנפרד, שוד לאור יום.

להבא, צריך לבקש הצעת מחיר מפורטת בכתב, לא מעוניינים לתת? תמשיך למוסך הבא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני מסכים עם ישה ורוצה להגיד ל-gimlison - נושא תמחיר הוא תורה בפני עצמה.

אתה לא יכול אבל לדרוש מכל צרכן להכיא את כל מכניקה של עבודה, את עלות כל המרכיבים וכו'.

תתחיל עכשיו לבדוק כמה עולה חומר של סתימות ברפואת שיניים?

צריך הגינות בסיסית ולא לדרוש במעבדת תיקון מכשירים סלולאריים אצל הספק 50 ש"ח על 2 טיפות כוהל לניקוי המגעים.

ללקוח רגיל לא יודע מה זה שמן ברייקס. אין מושג כמה זה עולה. הוא לא מודע שאפשר לרכוש את זה בחנות ליד.

הוא בכלל בא לתקן משאב קלאצ' - הוא לא ידע מראש שמן בריקקס כלול בתיקון ויש להצטייד בו.

אותו בחור, במקרה מהנדס במקצועו, מבין קצת מעבר מלקוח רגיל (שלא מודע בכלל שמכסה יודע להיתפח) אבל עדיין לא מבין ברמת הבורג ובכלל לא חשד בביעה אם לא הייתי מביט בחשבונית של המוסך ונדהם ב-rip off.

אבל תוספת 100 ש"ח זה חלק קטן בחשבון כולל - סה"כ הוא שילם על החלפת משאבת קלאצ' תחתונה וצינור קלאצ' עיליון (ביחד נמכר בארה"ב בכ-95$ חדש ומקורי וכ-50$ חדש "תואם") 1600 ש"ח כולל עבודה ואחרי הנחה............

בטיפול שגרתי הבא הוא קיבל הנחה נוספת - קצת המתיקו את גלולה הישנה......

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

קודם כל, לגבי הדוגמא של פותח השירשור- אם לא יידעו אותו לפני זה, כמובן שיש כאן עוול. אבל שוב, חוק ראשון בניהול מסחר-

( וישה, אני מדבר על חוקים בתכלס- חוקי רחוב, אם תרצה- ולא חוקים שרשומים איפה שהוא בארכיון הכנסת ובדר"כ גם לא אוכפים אותם. על אחת כמה וכמה שאין לנו זמן אחרי המקרה ללכת ולשבור את הראש עם המוכר:" בחוק כתוב ככה וככה", ועו"ד ומשפט וכל התהליך) -

כמו שרשמתי: על הקונה להישמר.

ול Croc:

הגינות בסיסית זה דבר שלצערי כמעט ולא קיים בעולם העסקים המודרני. וכמובן שעל מושג ההגינות אפשר להתווכח: מה כן הוגן ומה לא הוגן לגבי הקונה ולגבי המוכר. ולכן מכאן נובע, שוב: על הקונה להיזהר.

ולגבי הדוגמא שהבאת: זכותו לדרוש 50 שקל עבור 2 טיפות. זכותך וחובתך לפי דעתי ורוב האנשים, לא לקנות.

Nothin really matters to me

פורסם

א. אני פתחתי את השרשור.

ב. חוק הגנת הצרכן אמור להגין בפני סוחרים לא הוגנים - אני מקווה - וציטות של ישה מאשש את זה. לא יודע כמה שיניים יש לחוק הזה.

ג. על 2 טיפול כוהל - איך הצרכן אמור לדעת האם המחיר סביר או מוגזם?

לפי מה שאתה אומר באמצע של כל עבודה שכוללת חומרים וחלקים הוא אמור לעצור ולא לחדש את העבודה עד שהוא מברר את כל המחירים ומוודא שהם סבירים.

זו לא דרישה סבירה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היום בחשש כבר הגעתי למוסך לטיפול.

הרכב אומנם רק עם 15,000 ק"מ אבל הוא עוד מעט שנתיים על הכביש.

החלטתי שאני רוצה ריענון נוזל בלמים.

לשימחתי לא הייתי צריך לשכנע אותם.

עוד יותר טוב גיליתי שהם משתמשים רק ב-DOT4 (של דלק אומנם).

כאמור חששתי מהמחיר - אבל התבדיתי.

הפעם לקחו "רק" 70 ש"ח כולל מע"מ.

גם גבוה אבל שיהיה........

• תוכן חדש...