Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר לא מזמן היה צריך להחליף משאבת קלאצ'.

מחירי חלפים בארץ הם זוועה - זה כבר הבנו.

אבל מעבר לכך במוסך מושרה לקחו ממינו על נוזל בלמים DOT3 מחיר של 120 ש"ח.

בחנות מרחק 20 מטר מהומוסך מוכרים כזה נוזל של ATE ב-15-20 ש"ח ל-0.4 ליטר (מע' קלאצ' דורשת פלוס מינוס חצי מזה).

אין כאן איזה פגם מבחינת חוק הגנת הצרכן שאאל"ט כן מזכיר את הנוסע של הפקעת מחירים?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

בהרבה מוסכים מנסה ליצור רווח גדול על גבי הצרכן. להבא פשוט להדגיש בפני בעלי המוסך שיש דברים שאתה מעונין לעשות בעצמך.

פורסם

BUYER BEWARE

מבררים לפני את המחיר או שאחרי זה לא חוזרים יותר למוסך הזה.

אם כולם יעשו את זה, רק ככה הם יבינו ואולי בסוף יחזרו למחירים נורמלים.

Nothin really matters to me

פורסם

לא מתאים לך - אל תטפל במוסך הזה.

אין הרבה מה לעשות, יש מוסכים שמרוויחים הרבה על חלקים ויש כאלה שנותנים מחירים קצת יותר סבירים,

נשאר לך לעשות את השיקול אם אתה מוכן לזה או לא.

גם אני טיפלתי השבוע במוסך בו שילמתי כמעט 200 ש"ח על מיכל שמן 5-40 שבדרך כלל אני רוכש ב120-140 ש"ח.

לקחתי זאת בחשבון כשנכנסתי למוסך. באותה מידה היתה לי את האפשרות להתחיל להתרוצץ ולהתמקח עם חנויות חלפים (כמו שאני עושה בדרך כלל) בשביל לחסוך כמה עשרות שקלים , אבל לא היה לי זמן וסבלנות לזה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כל אחד צריך למצוא את המוסך שלו, שמתאים לו, עם המחירים שהוא מסכם עם מוסכניק שלו. הכי חשוב להיות מרוצה מהשירות ומהטיפול שמעניקים לאוטו שלך.

פורסם

טוב לראות היענות - אבל האם להמשיך לטפל במוסך הזה או לא זאת לא הייתה השאלה.

אולי תתפלאו לשמוע - אבל חשבנו על זה בעצמינו.

דוגמה של שמן שנמכר ב-50% יקר יותר לא קשורה למקרה המדובר בו גבו על המוצר 500% יותר - הבדל הקטן.

שוב - האשלה האם אין כאן CASE של הפרת חוק הגנת הצרכן?

פורסם

במדינה מפותחת עם חקיקה מתאימה, דברים כאלה לא היו קורים. כמובן שמחירי המוסך והחלפים עדיין היו מופקעים,

אבל לא במאות אחוזים כמו בארץ. זה המצב שנוצר כאשר בעלי ומנהלי המוסכים הם הנדסאים לכל היותר, וכל התחום

נשלט על ידי מעכרים חסרי השכלה ומושתת על קומבינות.

אם בכלל הצלחת למצוא מוסך שניתן לסמוך עליו עם הרכב שלך, זה כבר טוב. לגבי המחירים - ככה זה עובד בישראל.

לא מוצא חן בעיניך? תעבור לחו"ל. אתה לא תהיה הראשון.

פורסם

אם מדובר באמת בהפרשים של מאות אחוזים לא הייתי מוותר - הייתי מודיע למוסך שאני מביא את החלק בעצמי, שיחייבו אותי רק על עבודה ושמצדי שלא יתנו אחריות. שמעתי לא פעם על מקרים כאלו שמוסך מרשה לעצמו לגבות מחירים היסטריים (מאות שקלים) על חלקים שבחנות ליד אפשר לקנות בה-ר-ב-ה יותר זול (עשרות בודדות של שקלים) - וזו פשוט חוצפה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה סעיף אחד שיכול להועיל מחוק הגנת הצרכן

איסור ניצול מצוקת הצרכן

3. (א) לא יעשה עוסק, כדי לקשור עסקה, דבר - במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה, או בכל דרך אחרת, שיש בו ניצול

(1) חולשתו השכלית או הגופנית של הצרכן;

(2) אי ידיעת השפה שבה נקשרת העסקה.

(ב) לא יעשה עוסק דבר - במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה, או בכל דרך אחרת, שיש בו ניצול מצוקתו של הצרכן, בורותו, או הפעלת השפעה בלתי הוגנת עליו, הכל כדי לקשור עסקה בתנאים בלתי מקובלים או בלתי סבירים, או לשם קבלת תמורה העולה על התמורה המקובלת.

במקרה כאן ביחוד שמדובר בחלק בטיחותי, יותר קשה "לשכנע" את המוסך לקבל שמן ברקס אחר .

בדוק כמה עולה השמן הספציפי ששמו לך. לא דומה אלא זהה, אפילו במחלקת החלפים של אותו יבואן כדי לקבל אומדן בכמה גנבו אותך. אם כן

משרד התחבורה , איגוד המוסכים, הממונה על הצרכן בחוק הגנת הצרכן , אלה חלק מהגופים האמורים לטפל בתלונתך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אין כאן שום ניצול ושום עושק או עבירה.

המוסכים מרוויחים המון על חלפים ומוצרים נלווים. המון. הוגן / לא הוגן תעשה את השיקול שלך לפעם הבאה.

כשאתה במסעדה ומזמין כוס קולה ומחייבים אותך ב 12 שקלים לכוס -האם אתה בא בטענות שבסופר ליד אפשר לקנות שישיה (9 ליטר) ב 40 שקלים? מצד שני אם תבוא עם השישיה שלך למסעדה יש סיכוי סביר שישלחו אותך בחזרה לסופר להשלים לעצמך את מרכיבי הארוחה.

אלו החיים, גם הם צריכים להרוויח.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ישה,

הבאת בדיוק את הציטות המתאים:

עסקה בתנאים בלתי מקובלים או בלתי סבירים, או לשם קבלת תמורה העולה על התמורה המקובלת

אני זוכר בזמנו היה דיון בטלוויזה "מה זה מחיר בלתי סביר"

אנשים באולפן אמרו שתוספת של עשרות אחוזים לא יכולה להיחשב לבלתי סבירה. אבל אם על אותו מוצר גובים מחיר פי 3 - אז זה בחלט לא נשמע סביר.

פורסם
אין כאן שום ניצול ושום עושק או עבירה.

המוסכים מרוויחים המון על חלפים ומוצרים נלווים. המון. הוגן / לא הוגן תעשה את השיקול שלך לפעם הבאה.

כשאתה במסעדה ומזמין כוס קולה ומחייבים אותך ב 12 שקלים לכוס -האם אתה בא בטענות שבסופר ליד אפשר לקנות שישיה (9 ליטר) ב 40 שקלים? מצד שני אם תבוא עם השישיה שלך למסעדה יש סיכוי סביר שישלחו אותך בחזרה לסופר להשלים לעצמך את מרכיבי הארוחה.

אלו החיים, גם הם צריכים להרוויח.

המשל לא דומה לנמשל.

כולם צריכים להרוויח אחרת אין לגוף כלכלי קיום. השאלה היא האם 20% על חלק או 500%.

בוא לא נשכח שהחיוב לשעת עבודה הוא 200+ לשעה שגם כאן יש מרכיב רווח רציני.

כשאתה במסעדה ואתה מזמין כוס קולה יש לך תפריט אתה רואה את המחיר ואתה מחליט אם זה טוב לך.

בתיקון אתה רואה את המחיר ( עם האלמנט ) רק אחרי התיקון .

למה זה כאן מרגיז - כי לא קיבלו את אישורך למחיר מראש ולכן המחיר צריך להיות הגון פי שניים מאשר לו קיבלו את הסכמתך מראש

בלא מעט מוסכים מוכנים שאתה תביא את החלקים והם יעשו את העבודה.

ושאלת סיום למה לדעתך מוסך צריך להרוויח יותר מאשר חנות חלקים? הרי ברור לך שהמחיר שחנות החלקים מוכרת לך את החלק כולל בתוכו כבר רכיב של רווח.

אני עובד עם מוסך בו יש לי שתי אופציות , להביא את החלק לבד או במקרה שהמוסך הביא את החלק או תוך כדי תיקון הסתבר כי זקוקים לחלק נוסף והמוסך מספקו אז המחיר הוא מחיר החלק בחנות פחות הנחה 10%. את הרווח שלו הוא גוזר מזה שהוא קונה את החלק בהנחה יותר גדולה .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כשאתה במסעדה ואתה מזמין כוס קולה יש לך תפריט אתה רואה את המחיר ואתה מחליט אם זה טוב לך.

בתיקון אתה רואה את המחיר ( עם האלמנט ) רק אחרי התיקון .

למה זה כאן מרגיז - כי לא קיבלו את אישורך למחיר מראש ולכן המחיר צריך להיות הגון פי שניים מאשר לו קיבלו את הסכמתך מראש

כמו שיש אנשים שמזמינים במסעדה קולה או יין (לדעתי, דוגמא יותר מייצגת הפרשי מחירים בין מסעדה לסופר) בלי להסתכל בתפריט,

יש גם אנשים אשר מכניסים את הרכב שלהם למוסך, מבלי לקבל הצעת מחיר מפורטת לטיפול או לדרוש שכל פעולה נוספת תאושר ע"י בעל הרכב, לאחר קבלת הצעת מחיר (משהו שיתגלה אחרי תחילת העבודה).

בשני המקרים החשבון מפתיע ונשאלת השאלה, האם זה חוקי לגבות מחירים שכאלה.

במוסך בטוח גם החתימו את החבר של פותח השרשור על אישור לבצע את העבודה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

במוסך בטוח גם החתימו את החבר של פותח השרשור על אישור לבצע את העבודה.

החתימו שמותר להם לבצע את העבודה לא קיבלו אישור לגבות מחירים בשמים. ועל זה הויכוח.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

עוד פעם - אם לא בדק (לפני שחתם) את כל המחירים ובכל זאת חתם - אין על מה לבוא בטענה.

אם בירר, חתם וקיבל חשבון עם מספרים אחרים, או בוצעה עבודה נוספת ללא אישורו - זה כבר עניין אחר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...