Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה- רכב פגום מהחברה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אילו היית קונה רכב מאיזו מגרש ומגלה לאחר הקנייה כי למשל רכב איננו יד 1 מפרטי' date=' אלה מחובר בקלקיליה מ-2 רכבים שונים (וסיפורים כאלה לא חסרים) - הייתה לך סיבה לדאגה. אבל לך אין סיבה לדאגה. לרכב שלך יש אבה ואימה.

אומנם הלכת ל-2 מוסכים הלא נכונים ובזבזת זמן ועצבים. גם לי כך זה קורה בארץ - מבזבז זמן ועצבים עד שלומד לאן לגשת. כרגע יש לך הזדמנות ללמוד את המערכת של שירות לקוחות של חברת מאיר. איך לגרום לכך שהמהנדס יגיע הכי מהר ולאן לפנות ע"מ לקבל את הטיפול הטוב ביותר. יש לך כנראה עוד זמן ממושך עם הרכב, כך שכדאי לדעת את הדברים האלה. הכי חשוב לא להכנס ללחץ בלי סיבה ולהנות מהחיים ומהרכב.

באדום. סתם כי זה צרם לי.

גם בהודעות הקודמות שלך יש טעויות צורמות.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, אלה הבעיות שבתור דובר רוסית שלא למד כאן בב"ס כנראה אשאר איתם עד סוף ימיי. קשה לי מאוד לזכור את האותיות שנשמעות אותו דבר (כ-ק, ש-ס וכו). כי הרי ברוסית הכתב זהה לדיבור. גם קשה לי להשתמש נכון ב-"ה" (בדיוק כמו "a" ו- "the" באנגלית), מפני שברוסית אין ארטיקלים בכלל. פעם ניסיתי לכתוב קודם ב-וורד ואז להעתיק, אבל היה יוצא פונט מכוער, וגם עדיין היו נשארות השגיאות. כך או כך, אבקש אליהם את סליחתי.

פורסם
אבקש אליהם את סליחתי.

אין לך על מה להתנצל.

עם כל השגיאות, אתה עדיין כותב עברית ברמה שאני לא מסוגל לכתוב ברוסית (אני לא מסוגל בכלל).

פורסם

לעובדה שלאוטו יש "אבא ואמא" כדברי ד"ר פוליצ'וק, אין כלום עם העובדה החשובה יותר שמדובר באוטו חדש עם בעיה. בעיה שלמרות הגדרתה כאן כ"לא רצינית", עלולה להתגלות ככזו שתחייב את החלפת הרכב. סטייה יכולה לנבוע ממספר גורמים שהקל הוא חוסר התאמה בלחץ אויר בצמיגים והכבד הוא תיקון לא מוצלח של שילדה שנפגעה.

פורסם
כן' date=' אלה הבעיות שבתור דובר רוסית שלא למד כאן בב"ס כנראה אשאר איתם עד סוף ימיי. קשה לי מאוד לזכור את האותיות שנשמעות אותו דבר (כ-ק, ש-ס וכו). כי הרי ברוסית הכתב זהה לדיבור. גם קשה לי להשתמש נכון ב-"ה" (בדיוק כמו "a" ו- "the" באנגלית), מפני שברוסית אין ארטיקלים בכלל. פעם ניסיתי לכתוב קודם ב-וורד ואז להעתיק, אבל היה יוצא פונט מכוער, וגם עדיין היו נשארות השגיאות. כך או כך, אבקש אליהם את סליחתי.[/quote']

סליחה. מתנצל.

אתה באמת כותב ברמה גבוהה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לעובדה שלאוטו יש "אבא ואמא" כדברי ד"ר פוליצ'וק, אין כלום עם העובדה החשובה יותר שמדובר באוטו חדש עם בעיה. בעיה שלמרות הגדרתה כאן כ"לא רצינית", עלולה להתגלות ככזו שתחייב את החלפת הרכב. סטייה יכולה לנבוע ממספר גורמים שהקל הוא חוסר התאמה בלחץ אויר בצמיגים והכבד הוא תיקון לא מוצלח של שילדה שנפגעה.

כאשר מתבצע תיקון מוצלח או בלתי-מוצלח של השילדה - הנהג ראשית כל ירגיש קירקושים למינהם. ובסיוויק יש למה לקרקש - החל ממכסה של התא שליד הבלם הידני והפלסטיק שמתחת לדשבורד, אשר משמיעים קולות בכל הזדמנות ועד לדשבורד עצמו שמורכב מכמה וכמה חלקים שונים. אם הרכב שקט לגמרי וגם המערכת ההיברידית מתפקדת היטב - הייתי שולל כמעט לחלוטין את האופציה לתיקון שלדה.

פורסם
אם הרכב שקט לגמרי וגם המערכת ההיברידית מתפקדת היטב - הייתי שולל כמעט לחלוטין את האופציה לתיקון שלדה.

האופציה הסבירה בעיני היא מכה שהרכב ספק לפני מסירתו ללקוח.

לדעתי זה גרם ללפחות אחד ממכלולי המתלים להתעקם.

פורסם

ישנה התקנה אשר מחייבת יבואנים לדווח לצרכנים על כל נזק מעל אחוז מסויים שנגרם לרכב. המספר ירד בשנה שעברה למשהו כמו 4% - אינני זוכר במדוייק. אינני חושב כי ליבואן ישנו הרציונל להסתיר דברים, במיוחד כאלה שנתגלים במיידית ובהלקח בחשבון שיש לו אופציות שלא למסור רכבים מוכי גורל ללקוחות הפרטיים. הרי כאשר הלקוח בא לביה"מ עם כייס - היבואן לא רק ידרש לתשלום פיצויים גבוה, גם שמו הטוב יוכפש ויגרם נזק תדמיתי כבד. ואכן לאחרונה לא שמענו על מקרים בולטים של רמאות כגון זה.

אבל יתכן ואכן הייתה מכה בעלת משמעות מאוד נמוכה, אשר היבואן איננו מחוייב לדווח עלייה. אזי הדבר יתוקן וישכח.

פורסם

אם אכן אגלה שהיתה מכה ברכב כלשהי ולא נאמר לי על כך לפני מסירת הרכב, בטח שלא אסכים לעוד תיקונים שונים למינהם .אשאיר את הרכב ואת המפתחות בחברת מאיר היקרה ואגיש תביעה נגדם.

אבל אני מאוד מקווה שהרכב לא קיבל שום מכה , אני גם מניחה שזה כמעט בלתי ניתן לגילוי.

פשוט מאוד נשמע את ההסברים שלהם לבעיה שלי, מדוע היא בכלל אמורה להיות קיימת ברכב חדש מדוע לא נבדקה ונראה בכלל אם יספיק להם עוד יום שלם בשביל לעלות על הבעיה.

פורסם

הרכב איננו מוצג מוזאוני - אין מנוס שיקרו לו דברים כאלה ואחרים. כך למשל אני כאבור חודש גיליתי 2 קילופי צבע בגודל של מילימטר - מאוד התעצבנתי וטסתי בסערת רגשות למרכז השירות של מאיר. כעבור חצי שנה עף איזה חפץ קטן לעבר לדלת הרכב בזמן הנסיעה והשאיר שריטה בגודל של 2 מילימטר, ציקצקתי בלשון ועברתי לסדר היום. ולפני כחודשיים מישהו\י עם אגלת קניות בחניית טיב טעם דפקה לי את הפגוש האחורי והשאיר\ה חותם בגודל של סנטימטרים שדי נראה לעין. ואיזה פלא - זה כבר בכלל לא מרגש אותי. וכרגע חבל לי על כך שהתרגשתי והתעצבנתי אז, הבריאות הרי מעבר לכל.

פורסם

הכל נכון דוק, אבל יש הבדל בין משהו שהחברה עשתה או אחראית לו (וקיבלת כך רכב חדש, כשיכולת גם לקבל אחד מושלם) ובין משהו שקרה לרכב לאחר שקיבלת אותו...

קשה לי להתחמק מהתחושה שאתה כ"כ תומך בפשרה פה, משום שמדובר בהונדה. אני, כבר הייתי מזמן עולה לדציבלים הרבה יותר גבוהים, ווקאלית ומשפטית, מול יבואן שמספק לי רכב לקוי (ולא רק בצבע, אלא גם בטיחותית!!! ברכב שבו אני מסיע את הילד שלי) ולא מסוגל לתקן אותו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יש הבדל בין שריטות ומכות ותקלות שקורות עקב שימוש לבין תקלות שהתקבלו עם הרכב ה"חדש".

זה ההבדל בין "חדש" ל-"משומש".

לא קניתי רכב מתצוגה ולא קניתי רכב של נסיעות מבחן.

קניתי רכב חדש במלוא מובן המילה.

אם הייתי מתפשרת על שריטות בעיות או תקלות הייתי בוחרת ביד 2. ומשלמת הרבה פחות.

פורסם

אני בסך הכל מנסה לראות את התמונה באופן כללי. בישראל הנושא של הגנת הצרכן לא מפותח כמו בעולם הנאור. אנחנו יכולים לפול בפח בכל צעד שעושים. רכישת רכב מיד 2 מהווה סיכון של ממש. רכישת רכב חדש בטוחה קצת יותר, אבל כמובן שלא ב-100%. צריך כייס חזק ע"מ לזכות בביה"מ נגד היבואן ובשלב זה לא ברור האים מדובר כאן במקרה שכזה.

אם מתרגשים מכל דבר ומיד עולים לדציבלים גבוהים - בטח יהיה קשה מאוד לשמור על הבריאות במדינה זו. אז עדיף לפעול בקור רוח. אם מדובר מתקלה קלה ברת תיקון ואשר איננה מהווה גורם לירידת ערך - אז לתקן ולשכוח. אולי להסיג בדרך איזו הטבה - למשל טיפולים או איבזור חינם, אולי התחייבות לטרייד-אין במחיר מחירון (אומנם לא ממש רלוונטי לסיוויקים). אם מדובר חלילה במשהו רציני - אז למצוא עו"ד טוב ולפנות לארכעות.

פורסם
ישנה התקנה אשר מחייבת יבואנים לדווח לצרכנים על כל נזק מעל אחוז מסויים שנגרם לרכב. המספר ירד בשנה שעברה למשהו כמו 4% - אינני זוכר במדוייק. אינני חושב כי ליבואן ישנו הרציונל להסתיר דברים, במיוחד כאלה שנתגלים במיידית ובהלקח בחשבון שיש לו אופציות שלא למסור רכבים מוכי גורל ללקוחות הפרטיים. הרי כאשר הלקוח בא לביה"מ עם כייס - היבואן לא רק ידרש לתשלום פיצויים גבוה, גם שמו הטוב יוכפש ויגרם נזק תדמיתי כבד. ואכן לאחרונה לא שמענו על מקרים בולטים של רמאות כגון זה.

אבל יתכן ואכן הייתה מכה בעלת משמעות מאוד נמוכה, אשר היבואן איננו מחוייב לדווח עלייה. אזי הדבר יתוקן וישכח.

אולי אין רציונל אבל עובדה שזה נעשה. אם תקרא את ההודעה שראשונה שלי בשרשור הזה (או שאולי קראת), תראה שהזכרתי מקרה שקרה עם רכב אודי חדש. אם יבואן מסוגל לעשות הכל כדי לטייח מקרה שבו מכונית נופלת מהמשאית שמובילה אותה, אז לטייח מכה פחות רצינית ניתן גם ניתן.

פורסם

מסכימה איתך לגבי מה שכתבת עכשיו.

ללא ספק הם כבר צריכים לפצות אותי על 3 ימים שילכו לשווא .

הבעיה היא שהיא כבר לא כל כך תקלה קלה וברת תיקון. אם זה לא הצמיגים ולא הכיוון פרונט. אז מה כן?

פה זה כבר מתחיל להיות יותר רציני.

ואני לא חושבת שמישהו שקונה רכב חדש צריך לעבור את זה.

בסוף הקדמתי את המוסך המרכזי ליום ראשון.

אז אני מאמינה שכולנו נהיה יותר חכמים ועם קצת יותר תשובות מ"מומחים".

כמובן שאעדכן פה.

• תוכן חדש...