Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב פורום קארספורום.

אני נהג צעיר (21) חסר נסיון בכל מה שקשור לחברות ביטוח, תאונות ותביעות.

אני מצטער על ההודעה הארוכה שעומדת לבוא, אבל אשמח לקבל עזרה ממבינים בנושא או לפחות הפנייה לכאלו.

לפני מספר ימים נסעתי (במהירות סבירה) בכביש בעל שני נתיבים רחבים שבו מצד ימין ישנה שורה של רכבים חונים.

ראיתי שתי מכוניות עומדות מצידי הכביש, משאית מצד שמאל (בנתיב הנגדי) ומכונית פרטית בנתיב הימיני (בנתיב שלי).

היה מספיק רווח ביניהם לעוד שתי מכוניות לעבור וביצעתי "עקיפה". עכשיו רק בשביל לתת תמונה לגבי רוחב הכביש, נסעתי בנתיב שלי והכביש רחב מספיק בשביל שאני לא יאלץ אפילו לפנות שמאלה בשביל לעקוף אלא להמשיך לסוע ישר, ולא לא עברתי לא קו הפרדה רצוף ולא מקווקו, פשוט 'עקפתי' את האוטו שחנה מימיני.

ופה החלק הקריטי - בעת ביצוע העקיפה נהגת מונית פשוט יצאה משום מקום (היא עצרה להעלות או להוריד נוסעים בדיוק אחרי האוטו שחנה מצד ימין) ופנתה פניית פרסה.. כמובן שהמרחק בינינו היה מטרים ספורים והספקתי לבלום, אבל זה לא הספיק בשביל למנוע את ההתנגשות.. והתנגשתי בה בין שתי הדלתות.

הנהגת לא טרחה להשתמש במראות על מנת לראות אם יש רכבים מאחוריה, היא אפילו לא התקדמה טיפה בשביל לקבל שדה ראייה יותר טוב - אלא ישר ביצעה פרסה במהירות.

הנהגת מיד הזיזה את האוטו, וכך גם אני עשיתי לאחר מספר דקות. כמו כן היא גם הזמינה מד"א כי מישהו הציע לה לעשות זאת (בינינו אני יודע שאין לה שום פציעה).. החלפתי פרטים עם בעלה שהוא גם בעל המונית וחיכינו למשטרה שלא באה. יותר מאוחר התברר שבדו"ח של המשטרה נרשם שהם לא מצאו את מקום התאונה..

הנזק שלי הוא טוטאל-לוס (יש לי איביזה שנת 96 שכנראה לא ממש בעיה להגיע איתה לטוטאלוס) וסתם בשביל עוד פרטים - שווי הרכב שלי הוא 11,000 לפי השמאי של מוסך ההסדר.

לשנינו ביטוח מקיף מלא.

השאלות שלי הן:

1. על מי האשמה לפי הפרטים הנ"ל?

2. על פי מה נקבע סכום הפיצויים שאני אקבל בעקבות הטוטאל-לוס? שווי מחירון הרכב? שווי מחירון פחות תאונות? התאונה שגרמה לטוטאלוס משפיעה על סכום הפיצויים?

3. נפצעתי בצוואר, למי אני אמור לפנות על מנת לתבוע פיצויי גוף? כנ"ל לגבי פיצויים שונים כמו החסרת ימי עבודה, אילוץ לבטל קורס פסיכומטרי שכבר שילמתי עליו וכו' - ?

4. האם מגיע לי רכב חלופי אפילו ששווי הרכב שלי הוא "לא בשמיים" ?

תודה רבה מראש לכל העונים, אני פשוט חסר עצות ואין לי הרבה אנשים מבינים בעניין שאני יכול לפנות אליהם.

פורסם

יש לך סוכן ביטוח שאתה משלם לו בכדי לקבל תשובות לשאלות האלה, כך שתשובות מהימנות תוכל לקבל אצלו.

ד"א, תיאור המקרה שלך לא מובן בכלל. תנסה להוסיף שירטוט בשביל להמחיש

פורסם

האם התאונה התרחשה על פי הציור שמצורף?

אם כן, הנהגת אשמה, על כך שקיפחה את זכות הקדימה המגיעה לך, בעת ביצוע פרסה.

אני זוכר שמורה הנהיגה שלי הסביר לי את הנ"ל בערך 10 פעמים, גם אחרי שהוא ראה שאני עושה פרסה בצורה טובה.

Pic01.JPG

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

זה תרשים שאמור לתאר את התאונה בצורה פשוטה:

zxcvvxcz.jpg

כמו שאמרתי, הנהגת חנתה אחרי אוטו שהסתיר אותה לגמרי, לקחה סיכון שאין מכוניות אחרות מלבדה בכביש מבלי להסתכל במראה, או לפחות להתקדם קדימה בשביל לראות אם הכביש פנוי מאחורה, ועשתה פרסה. אני לא הספקתי לבלום כי היא יצאה לפרסה ממש שניה לפני שעקפתי אותה.

פורסם

במצב זה הנהגת היא האשמה , כמובן שזה תלוי במהירות הנסיעה שלך שכמובן עם נסעת מהר יכול לבוא לרעתך.

אני מאמין שנסעת במהירות שלא תגרום לך לבעיות .

בהצלחה :)

נ.ב

זה ידוע על נהגי מוניות רבים (לא כולם) שהם גסים בצורה מחירדה וחושבים שהכביש שלהם .

אני גר בחיפה ופשוט מפחיד לראות את נהגי המונית באלנבי או בכרמל שהם פשוט יוצאים מחניה כאילו הכביש ריק או נדחפים לנתיבים בהדר .

נהגי מוניות הם עולם בפני עצמו!

Audi A4 2002 2.4 V6

פשוט כי הגיע הזמן להתקדם ! 8)

206CC לעולם נזכור :-D

פורסם

הסיפור מסובך קצת! הנהג מונית כמובן יטען שאתה נסעת כמו משוגע, את תגיד לא מה פיתאום.

החברת ביטוח שלו לא תיהיה מוכנה לשם יהיה בעת משפט ובסוף שופט טמב...ל יחליט על רשלנות תורמת

פורסם

היה לי מקרה מאוד דומה. אבל הבחורה פתאום קבלה שכל והחליטה שהיא לא מודה שאשמה למרות שבכתה שלא ראתה אותי ואני הייתי עסוק בלהרגיע אותה, בזמן שאישתי צילמה את הזירה מכל הכיוונים 8) .

רק התמונות שהראו בבירור שליד המקום יש באמפר שמגביל אותי במהירות וזווית של הרכב הנפגע שמראה שהוא עשה פרסה גרמו להם לשגת מהכחשה אחרי שסוכן ביטוח שלי הגיש תביעה.

לגבי תשלומים ופיצויים אתה צריך לבדוק את הפוליסה האם מגיע לך רכב חילופי ומתי.

אם לא נגשת למיון בעקבות תאונה יהיה לך בעייה לקבל פיצויים על נזקי גוף מאבנ"ר.

לגבי עובדן ימי עבודה ונזקים עקיפים אתה יכול להעמיס אותם על כתב תביעה כנגד הביטוח שלה.

קודם כול לצלם, מכל הכוונים ואחר כך להזיז את האוטו ולהתחיל בדיבורים!!! 

פורסם

תודה רבה על התגובות עד לפה.. יש לי עוד שאלה לגבי הטוטאלוס.

איך עובד המחירון של הטוטאלוס? כאילו איך מחליטים איזה סכום אני מקבל על האוטו?

לפי מה שהבנתי זה אמור להיות שווי הרכב בלי חיסורים כאלו ואחרים, אבל מצד שני יש גם כאלו שאומרים שנבדקות תאונות קודמות וזה כן משנה את המחיר הסופי.

השמאי אמר לי כמה הרכב שלי שווה, ואז הוסיף שהוא ייתן לי תשובה סופית אחרי שיתבררו תאונות קודמות וכו'.. זה גרם לי לחשוש שמנסים לעבוד עליי כי אני די בטוח ששמעתי שזאת שיטה של חברות ביטוח לשלם פחות על טוטאלוס.

אם מישהו יכול לעזור לי זה יהיה מצויין.

פורסם
תודה רבה על התגובות עד לפה.. יש לי עוד שאלה לגבי הטוטאלוס.

איך עובד המחירון של הטוטאלוס? כאילו איך מחליטים איזה סכום אני מקבל על האוטו?

לפי מה שהבנתי זה אמור להיות שווי הרכב בלי חיסורים כאלו ואחרים, אבל מצד שני יש גם כאלו שאומרים שנבדקות תאונות קודמות וזה כן משנה את המחיר הסופי.

השמאי אמר לי כמה הרכב שלי שווה, ואז הוסיף שהוא ייתן לי תשובה סופית אחרי שיתבררו תאונות קודמות וכו'.. זה גרם לי לחשוש שמנסים לעבוד עליי כי אני די בטוח ששמעתי שזאת שיטה של חברות ביטוח לשלם פחות על טוטאלוס.

אם מישהו יכול לעזור לי זה יהיה מצויין.

כן. חברות הביטוח בטוטלוס רוצות להוריד את מחיר הרכב בכך שבודקים תאונות שהיו . במידה ולא היו תאונות לרכב של ירידת ערך קודמות יש מקום להיתווכח ולא לוותר . חברה לעבודה עברה תאונה שערך התיקון לרכב היה טוטאלוס , ואז חברת הביטוח (ביטוח ישיר) אמרו לה שמחירון הרכב יורד ב 8000 ש"ח ביגלל תיקונים קלים קודמים ברכב (לא תיקוני ירידת ערך) לאחר שבוע של טלפונים חוזרים ונישנים היא אמרה לביטוח שתוך שבוע אם הם לא פותרים את הבעיה אז היא מעבירה את הטיפול לעורך דין שלה ויוגש נגדם תביעה .לאחר שלושה ימים קיבלה מהם טלפון שהענין סודר והם מורידים רק סכום של 700 ש"ח על מכה שהיתה בכנף מאחור, שלא קשורה לתאונה שהיתה מקדימה. ביחס למאזדה ישנה הסכום שהורידו הוא זניח והיא הסכימה להורדה .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

כשאתה קונה רכב יד שנייה, אתה לוחץ על מוכר הרכב להוריד מהמחיר בגלל יד\קילומטראז' גבוהים או בגלל תאונות ?

יפה,עכשיו תבין שכאשר שמאי הרכב פוסק שהרכב מוגדר כטוטאל לוסט, חברת הביטוח בעצם קונה ממך את הרכב (אתה עושה העברת בעלות ממך לחברת הביטוח,מוסר להם את המפתחות וכו').

לכן גם חברת הביטוח הולכת להתמקח איתך על אותם דברים בדיוק.

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מחיר מחירון במקרה אובדן גמור מתבסס על מחירון לוי יצחק לתאריך הארוע!

כולל בדיקת עבר הביטוחי של הרכב ופרמטרים נוספים כגון:

מס' בעלים קודמים,מקוריות הרכב ומס' קלמוטרים.

בדרך כלל אין עם זה שום בעיה לא כמו שצויין פה.

לשמאי אין טעם ושום עניין להוריד מערך הרכב.

שווי רכב זה לא ירידת ערך זה מדע מדויק (פחות או יותר)

• תוכן חדש...