Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמנם זה החוק, אך לדעתי האישית - יש בו משהו לא תקין.

אתה יכול לפנות למחוקק, לנמק את טיעוניך ואם ימצא אותם ראויים, יתכן וישונו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובנתיים להמשיך לנופף באצבע משולשת לשוטר שמנסה לעשות את תפקידו :?

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

יש למשטרה הצבאית סמכויות אך הן מוגבלות לחסימת כבישים,ניתוב תנועה וכו'.

הם לא מתיימרים להתעסק באכיפה ובביקורות לגבי רכבים אזרחיים והמשטרה לא מנפקת באופן אוטומטי דוחות על סמך דיווחים שלהם.

לפני שנים צורפו באופן ניסיוני ולתקןפה קצרה שוטרים צבאיים לניידות תנועה ולא היתה להם שום סמכות אלא רק אם היה מדובר ברכב צבאי.

פורסם
אם אני לא טועה אז גם למג"ב יש זכות לעצור אזרח.

המשטרה משתמשת בהם בשביל להציב מחסומים כשהיא קצרה בכוח אדם.

ברור מג"ב הם שוטרים לכל דבר ואפילו יותר משוטר הוא גם חייל.

הייתי אחד כזה.:-)

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

MikiR

כששוטר צבאי מסמן לך לעצור, האם אתה יודע מראש מדוע הוא סימן לך לעצור ?

בא נצא מנקודת הנחה שאתה בטוח שאין לו מה לחפש אצלך ותתעלם ממנו,

הוא יכול לצאת מנקודת הנחה שאתה מחבל בדרך לפיגוע ולהקפיץ ניידות שיחסמו צירים לצורך לכידתך.

אח"כ לך תסביר למה התעלמת ממנו ולמה זרעת בהלה בציבור.

או שאולי יותר פשוט לעצור כפי שמחייב החוק ואז לאפשר לו לגלות שטעה ולברכך בהמשך נסיעה נעימה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר:

הוא יכול בהחלט לעצור אותי ואני חייב לציית אבל אין לו שום סמכות מעבר לכך כמו דרישת רשיונות או אכיפת חוקי תנועה.

פורסם

לפני שנים צורפו באופן ניסיוני ולתקןפה קצרה שוטרים צבאיים לניידות תנועה ולא היתה להם שום סמכות אלא רק אם היה מדובר ברכב צבאי.

את הדוח הכי כבד שלי חטפתי משוטר רגיל עם שוטר צבאי. זה נבלה וזה טרפה.

כך או כך, מצטרף לדעת קודמיי, ומידיעה, יש לציית לשוטר צבאי ואף הוא יכול לרשום דוח לרכב אזרחי, אלא שהלכה למעשה הדבר אינו מתרחש, וכיום - נהג אזרחי יכול בדרכים "מתחכמות" אף להגן על עצמו ממ"צ מתלהב.

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם

קודם כל מ"צ ומג"ב הם 2 גופים שונים בתכלית.

מ"צ הם המשטרה הצבאית. עפ"י חוק אתה חייב לעצור כשהוא מסמן לך. בפועל, אתה יכול להשתין לו על הרגל והוא לא יכול לעשות כלום.

מג"ב הם גוף של המשטרה. לכן הם שוטרים לכל דבר ועניין.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

מה הטעם בזה ששוטר צבאי אומר לך לעצור? מה יוצא לו מזה?

חוץ מלבזבז את זמננו היקר, הוא לא יכול "להדביק" עלינו שום דו"ח או קנס כלשהו גם אם הוא ממש רוצה.

אני עדיין נשאר בדעתי.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

כדי לעשות קצת סדר בדברים..

לשוטר צבאי יש סמכות לעצור רכבים (גם צבאיים וגם אזרחיים), ויש לו גם סמכות לדרוש תעודה מזהה מכל אדם בן 16 ומעלה בעת פעילות בידוק.

מצד שני, שוטרים צבאיים לא מתעסקים באכיפה לגבי רכבים אזרחיים, אלא אם כן זה בתוך שטח של בסיס צבאי (זה קורה בעיקר בבסיסים גדולים כמו צריפין או בסיס חיה"א).

וכל הטעם בחוקים האלה זה במקרים לא שגרתיים כמו חסימת כבישים, הכוונות תנועה, תאונה, מחסומים וכדומה. בכל המקרים האלו, שוטר צבאי יכול להכווין תנועה, להורות גם לרכבים אזרחיים לעצור, לדרוש תעודות מזהות וכדומה.

ביום יום, אם שוטר צבאי מורה לכם לעצור רוב הסיכויים שהוא חושב שמדובר ברכב צבאי.

ליתר בטחון כדאי לעצור. כבר הייתי עד למקרה שבו ש"צ ראה נהג ברכב אזרחי מדבר בפלאפון, סימן לו לעצור (כי חשב שזה רכב צבאי), אבל הנהג הוציא לו אצבע משולשת והמשיך. הש"צ התחיל לרדוף אחריו, ובאמצע הנסיעה הם נתקלו בשוטר מתנ"א שקלט את המרדף, הצטרף ועצר לבסוף את הרכב האזרחי. הנהג יצא עם דוח על נהיגה בקלות ראש (או בחוסר זהירות) + דיבור בפלאפון, כאשר את הדוח האחרון הוא קיבל על סמך דברי הש"צ (הש"צ מילא מזכר יחד עם שוטר התנועה לגבי המקרה, וזה צורף לטופס של הדו"ח).

*ולגבי מג"ב, כמו שכבר נאמר פה, הם שוטרים לכל דבר מבחינת סמכויותיהם.

פורסם

המחוקק הוא יצור מוזר מאוד

אם הוא נותן סמכות למישהו , במקרה הזה שוטר צבאי, הרי אי ציות לאותה סמכות , היא עבירה.

לכן זכותו גם לעצור וגם לתת דו"ח.

האם זכות זו מבוצעת בפועל או לא , זו שאלה שונה לחלוטין.

ממספר דוגמאות שהובאו כאן הסמכות קיימת וגם מבוצעת. אולי זה לא הכלל אבל למה לך ליפול על היוצא מהכלל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...