Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוטר צבאי יכול לעצור אותך על עבירת תנועה, לקחת ממך פרטים ולהעביר אותם למשטרת ישראל.

למה הוא לא יעשה את זה? כי אין לו כוח, יש לו רכבים צבאיים על הראש, אז לא מתאים לו גם רכבים אזרחיים.

אני הייתי שוטר צבאי (ביחידת המעברים), והיתה לי סמכות במחסום לעצור כל רכב, לבקש תעודות מזהות ולעשות חיפוש ברכב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי שוטר צבאי (ביחידת המעברים), והיתה לי סמכות במחסום לעצור כל רכב, לבקש תעודות מזהות ולעשות חיפוש ברכב.

פה זה קצת שונה. מחסום נחשב כשטח צבאי (או משהו דומה), ומכאן הסמכויות של שוטר צבאי לבצע חיפוש וכדומה.

פורסם

גם חייל מילואים/שריון/תותחנים/צנחנים ועוד... שמסופח ליחידה שעובדת במחסומים מסויימים (וזה קורה הרבה) הוא בעל סמכות לעצור כל רכב במחסום ואף לבצע חיפוש ברכב. במחסום אכן העניין שונה, כי מדובר בעניין בטחוני, כניסה מהשטחים לישראל וההיפך.

Xbox12341

פורסם
אם אני לא טועה אז גם למג"ב יש זכות לעצור אזרח.

המשטרה משתמשת בהם בשביל להציב מחסומים כשהיא קצרה בכוח אדם.

מג"ב הם שוטרים לכל דבר.

הסמכות של שוטר צבאי היא רק במקום צבאי או במקום שבו התבצעה עבירה כלשהי המתקשרת לצה"ל או לחייל.

מקום צבאי: בסיס, מחסום, בית של חייל (בהנחה שהצבא משלם עליו), וכו'.

החוק האזרחי קובע שצריך להקשיב לסמכות של שוטר צבאי, אבל את השוטרים הצבאיים מלמדים משהו אחר.

הם לא ישתמשו בסמכות שלהם מול אזרח, בין השאר כי הטרחה היא פשוט יותר מדי גדולה וכל הפרוצדורה היא שונה לגמרי. אין יותר מדי דמיון בין שוטר צבאי ושוטר כחול.

(הייתי חוקר מצ"ח, אז לימדו אותי את השטויות האלה).

פורסם

פעם אחת עצר אותי שוטר צבאי עם שברולט אבאו צבאית.

אמרתי לו רכב אזרחי, עזב אותי :lol:

נ.ב זה היה לפני שהדביקו מדבקות איך אני נוהג. היום אין סיכוי לעשות דבר כזה.

פורסם

בתור שוטר צבאי לשעבר בימלת (משטרה מרכזית לתעבורה ) היו הרבה מיקרים שיצא שעצרנו רכב אזרחי לדוגמא קנגו עם הסוג רכב הזה הכי מתבלבלים גם עם יונדאי אקסנט זה גם מכה, כל אזרח מחוייב להישמע לשוטר צבאי, דוח הוא לא ירשום לך אבל אתה חייב להזדהות בפניו ואם הוא רוצה הוא יכול גם לעקב אותך עד שמגיע משטרה כחולה, מתי שהיינו ממלזים (ממלז' מכמונת מד לייזר ) אז היה יוצא שהיינו תופסים רכבים אזרחים על 140 קמש, אבל לא היינו עושים עם זה כלום כי הפרוצדורה שלהזמין משטרה וכו זה פשוט ארוכה מידי והיינו מתעצלים

(אני אישית נהנתי לקרוע לb4 את הצורה ולא ממש התלהבתי מהדוחות כי אני בעצמי נוסע קצת פרוע )

פורסם

(אני אישית נהנתי לקרוע לb4 את הצורה ולא ממש התלהבתי מהדוחות כי אני בעצמי נוסע קצת פרוע )

נו ומה הפלא שהימל"ת היו משביתי רכבים סדרתיים?

מזכיר לי מקרה שבו הייתי באיזה תרגיל יחד עם הימל"ת, ואחד השוטרים שלהם היה צריך להחנות ברוורס B4 חדשה לחלוטין (ועוד מהצורה החדשה, שזה בכלל נדיר בחיל הזה) בסמוך לחומה. לא יודע איך, אבל המוכשר הצליח "לנשק" קלות את החומה, למרות שהכוונתי אותו מאחור (תוך שמירה על קשר עין עם הנהג, סימני ידיים, צעקות וכדומה) ולמרות חיישני הרוורס ברכב.

יותר מפתיע היה שהצלחתי לערבב כמה קצינים מהחיל שעמדו 2 מטרים מהמקום ושמעו את הרעש של המכה, ולגרום להם להאמין שלא קרה כלום. :roll:

*לגבי עיכוב של אזרח עד להגעת מ"י אני בספק. סמכות העיכוב היא רק בשטח צבאי או בזמן פעילות צבאית (למשל במקרה של כמה עיתונאים מוצצי דם שלא נשמעים להוראות, ומנסים לפרוץ מחסום ולהיכנס לשטח שמוגדר כצבאי סגור).

פורסם

הם לא ישתמשו בסמכות שלהם מול אזרח, בין השאר כי הטרחה היא פשוט יותר מדי גדולה וכל הפרוצדורה היא שונה לגמרי.

היינו תופסים רכבים אזרחים על 140 קמש, אבל לא היינו עושים עם זה כלום כי הפרוצדורה שלהזמין משטרה וכו זה פשוט ארוכה מידי והיינו מתעצלים

זה בדיוק מה שאמרתי לפני כן.

נו ומה הפלא שהימל"ת היו משביתי רכבים סדרתיים?

אני הייתי חוקר תאונות, הימל"ת הם באמת משביתי רכבים סדרתיים...

• תוכן חדש...