Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב ללא בקרת יציבות - האם ABS יתן תוצאות דומות בסיבוב אם הנהג יבלום?

השאלה היא האם ABS יכול להחליף את בקרת היציבות במקרים של סיבוב כשאר הנהג לוחץ על הבלם. הרי גם הABS אמור לגרום לאוטו לא להחליק.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
ומה עשה הנהג המיומן לפני 15 ו-50 שנה? נהג במתינות היכן שצריך וידע איך ואיפה אפשר להרחיב את המעטפת. חשוב על מכוניות על של שנות הששים, השבעים והשמונים. עם צמיגים נחותים - ואפילו ללא ABS. כולן רוסקו? כולן היו מלכודות מוות?

וחשוב על חבריך ממועדוני פיז'ו/רנו ספורט. לרוב מכוניותיהן אין ESP. אז מה? זהו?

אה, מיאטה. ל-NB שלי לשעבר, בציר 2004, לא היה ESP. מי רצה את זה בכלל? ואילו הרכב הנוכחי שלי, מאפשר ניתוק מלא :-)

ומאידך, ביליתי לאחרונה מספר שעות מאחורי הגה השירוקו החדשה שמאד הרשימה אותי. אלא מאי, ה-ESP אינו מתנתק לחלוטין(מצב OFF רק משחרר את בקרת המשיכה). קרא לי מיושן ופוליטיקלי אינקורקט, אך אני לא אקנה מכונית שלא נותנת לי את את מאת אחוזי החופש לעשות את מה שאני רוצה. זוהי פטרונות שאינה במקומה מצד יצרנים שרוצים את הכסף שלנו, אך לא ממש סומכים עלינו - ואולי גם לא על מהנדסי השלדות שלהם...(נקודה למחשבה)

לאחרונה, חשתי בכך יותר מדי במכוניות החדשות שיצא לי לנהוג; שירוקו, מיטו, פיאט 500, איביזה החדשה. די, נמאס לי!

לשומאכר שלום

לפני 30 -40 שנה רכב שהגיע ל 100 מייל = 160 קמ"ש נחשב לרכב סופר ספורטיבי היום כל רכב זב חוטם עושה זאת ורכב ספורטיבי נחשב לרכב שעושה 230 קמ"ש ומעלה.

אתה חושב שהבן אדם ותגובותיו השתנו לטובה בתקופה הזו. ממש לא.

לכן מה שהיה פחות נחוץ אז, היום נחוץ יותר .

סיפור אישי מלפני 45 שנה , והאמן לי הייתי שומאכר אז וגם היום , כמובן הכל ביחס לגילי.

תאונת הדרכים היחידה שגרמתי היה התהפכות רכב בסיבוב שמאלה ב 115 קמ"ש, כתוצאה מפנצ'ר בגלגל ימני קדמי.

הצמיג הוא עם פנימית כפי שהיה אז .שניה יש לך גלגל שניה אחרי הפיצוץ אין לך גלגל, אחיזה, כלום.

הגה רגיל לא הגה כוח כמובן שכל הקיצורים ABS ESP וכל השאר היו עוד בגדר חלום.

סיכויי לצאת מהתאונה היו גדלים בהרבה אם רק היה לי גלגל TUBELESS ,הגה כוח, ועוד 10 שנות ניסיון בנהיגה.

היצרן לא רוצה את הכסף שלך מצידו אתה יכול לרכוש ריקשה. על הרוב אכן אין לסמוך ויש לתת להם הגנות. לבודדים כמוך באמת המערכת לא מתאימה.

אני גם מאמין כי אילו היו כלי הרכב של היום מספקים את אותם תוצאות כמו רכבים של אז , הרבה מהאותית הללו לא היו נולדים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

השאלה היא האם ABS יכול להחליף את בקרת היציבות במקרים של סיבוב כשאר הנהג לוחץ על הבלם. הרי גם הABS אמור לגרום לאוטו לא להחליק.

הABS לא יכולה להחליף את בקרת יציבות, זו מערכת בפני עצמה שמיועדת לתקן דברים אחרים כמו נעילת גלגלים ( שזה בעצם גם החלקה של הגלגלים שהם ננעלים כשאתה לוחץ בלימת חרום, אוליי לזה התכוונת), בקרת יציבות היא מונעת מאוטו לאבד אחיזה, אם האוטו בולם חזק תוך כדי סיבוב הABS לא יכול לתקן את האיבוד האחיזה בגלגלים האחורים כי המשקל עובר קדימה בחדות.

פורסם
ומה עשה הנהג המיומן לפני 15 ו-50 שנה? נהג במתינות היכן שצריך וידע איך ואיפה אפשר להרחיב את המעטפת. חשוב על מכוניות על של שנות הששים, השבעים והשמונים. עם צמיגים נחותים - ואפילו ללא ABS. כולן רוסקו? כולן היו מלכודות מוות?

בסטנדרטים מודרנים?

כן.

והסטטיסטיקה משקפת זאת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

התשובה היא לא.

בוא נצא מתוך הנחה שיש לנו שתי מכוניות: א' ו-ב'. מעבר לעובדה שאף אחת מהן לא היתה מעולם בבית הנשיא, א' מצויידת ב-ESP ו-ב' לא. כמו"כ, שתיהן מתהדרות ב-ABS.

עכשיו תאר לעצמך את הסיטואציה הבאה: ב' נכנסת לעיקול, נהגה מבין רק בתוך העיקול שהוא במהירות גבוהה מידי ויורד על הבלמים. אז נכון, הגלגלים הקדמיים לא יינעלו, והם ימשיכו לעקוב אחר תוואי הדרך. רק מה - הבעיה נמצאת דווקא בסרן האחורי.

הגלגלים האחוריים, שעד לרגע הבלימה נשאו במשקל הרגיל של הרכב, באחת הפכו להיות חסרי משקל לחלוטין. קח את זה ביחד עם העובדה ש-ב' נמצאת בעיצומו של עיקול, וקבל היגוי יתר עצבני.

נעבור ל-א': הסיטואציה היא אותה סיטואציה. גם כאן הנהג מכה בבלמים ללא רחם, וגם הפעם המשקל מוסר בהינף רגל מהסרן האחורי. אלא מה - ברגע שהיגוי היתר מתחיל, ה-ESP זיהה שמשהו כאן לא ממש בסדר, ומבין שזה הרגע להיכנס לתמונה ולתפוס פיקוד. המערכת תבלום את הגלגל האחורי-חיצוני, ובכך תגרום לזנב השובב לשוב למקומו. אם מדובר בנהג לא מיומן או לחילופין נהג שלא צפה את אשר עתיד לקרות, הרי שבזה הרגע המערכת הצילה אותו מתאונה ודאית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...