Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול שאלה, לידע כללי.

לפני מספר ימים נסעתי עם חברים. כשהתקרבתי לרמזור הוא היה צהוב.

באותו רגע הייתי קרוב יחסית לרמזור [כ10 מטרים] והייתה מאחורי מכונית. במקרה כזה לא ראיתי את עצמי עוצר בגלל שהייתי מסכן גם את עצמי [שלא הייתי מצליח לעצור במרחק של 10 מטר במהירות של 90] וגם את המכונית שמאחורי שהייתה יכולה להכנס בי. כשיצאתי מהצומת חבר שלי אמר שהייתי בערך כחצי שניה באדום.

האם שוטר יכול לעצור אותי על דבר כזה? להעיר לי? לתת לי דוח?

תודה

נ.ב

עריכה:

רציתי לשאול עוד משהו... אפשר לקבל בקצרה הסבר על התיבה DSG? איך היא בדיוק פועלת?

תודה רבה

פורסם

קודם כל, אין שום מצב שהיית 10 מטר מהרמזו במהירות 90 כשהוא הבהב ולאחר מכן חצי שניה באדום. אחד מהנתונים פשוט לא נכון ואני משער שזה המרחק. היית במרחק רב יותר, פשוט באמת שאין לי כוח לחשב עכשיו.

לגבי ה-DSG - חיפוש יעזור לך. הנושא נטחן לעייפה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

סתם השערה של 10 מטר לא באמת מדדתי. אבל זה היה בברור מרחק כזה שלא הייתי מספיק לעצור ובמיוחד שהאוטו מאחורי נוסע מהר ונצמד אלי מאחור.

עריכה: לא שמתי לב שכתבתי ירוק מהבהב... התכוונתי צהוב

פורסם

אם השוטר היה ממש מאחורייך, הוא כן היה יכול לרשום לך דו"ח.

אתה אמור לנסוע בירוק, לא באדום או אפילו בצהוב.

לשיקולו של השוטר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם כשלא הייתי מספיק לעצור? את השוטר זה לא כ"כ מעניין הא?

שלא תבינו לא נכון... אני לא מצדיק את המעשה. אבל לא הייתה ברירה. אם הייתי דופק ברקס אני לא יודע איך זה היה נגמר.

פורסם

אנסה להסביר לך :

נסעת 90 קמ"ש לפני הרמזור - היית אמור להוריד את המהירות לפני הרמזור, כדי שתספיק לעצור בכל מיקרה.

אם מדובר בכביש בין עירוני, לפני הצהוב יש לך את הירוק המהבהב - לא התחלת לעצור בירוק מהבהב.

אם בדובר בכביש עירוני והיה ישר צהוב (ללא ירוק מהבהב) - נסעת 90 קמ"ש בעיר.

כמו שהשיקול שלך היה לא לעצור, כך גם לשיקולו של השוטר - להחליט שעברת באדום (בגלל חצי שניה) או לא.

עריכה:

אם וכאשר עברת את מעבר החצייה בכניסה לצומת (שנמצא מיד אחרי קו העצירה), וכבר היה אור אדום - מגיע לך דו"ח.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא לא... לדעתי בכלל סיימתי לחצות בצהוב. חבר שלי אמר שהוא ראה אדום. תאמת [האמת] שממש פחדתי שבאמת עברתי באדום. לא מתאים לי להיות עבריין חדש עכשיו ולהיות חלק מהערסים האלה שנהנים לעשות בלאגן ושטויות.

אני יודע רק שזאת צומת שיש אחרי ממש אחרי 50 מטר עוד צומת. עברתי בצומת הראשונה ובצומת השניה הייתי ממש קרוב למעבר חציה ואז התחלף לצהוב [שכבר ממש הייתי על הקו של המעבר].

מאחורי הייתה מאזדה 3 שכניראה החליטה שהיא חייבת לעבור, זה היה ניראה סוג של "דוחף אותי" קדימה, הוא ממש נצמד אלי מאחור.

ראיתי את זה בצורה כזאת של אם הייתי עוצר הוא היה נכנס בי. בנוסף אני לא בטוח שהאוטו היה עוצר מרחק כזה. [אני שונא את התשתיות פה באזור הכל פה כ"כ דפוק].

פורסם

אני חושב שאם הרכב שלך היה בתוך שטח הצומת כשהרמזור היה אדום

היית אמור להיות במרחק מספיק כדי לעצור ברמזור, ואם לא - נסעת מהר מדי.

פורסם

או שעברת את המהירות המותרת ובגלל זה כמעט חצית את הצומת באדום כי לא היה לך מספיק זמן לבלום.

או שהיית בכביש שחוקי לנסוע בו 90 ופשוט שמת פס על ירוק מהבהב ברמזור.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
או שעברת את המהירות המותרת ובגלל זה כמעט חצית את הצומת באדום כי לא היה לך מספיק זמן לבלום.

או שהיית בכביש שחוקי לנסוע בו 90 ופשוט שמת פס על ירוק מהבהב ברמזור.

אתם לא קוראים??

תקרא הודעה אחת שלי לפני זאת.

פורסם

לפותח השרשור, קיבלת החלטה נכונה למצב קיים. זה חוקי, מותר וסביר (אני עברתי בצהוב בטסט מאותה סיבה).

עם זאת, הבלבול שאופף אותך לגבי התזמון אופייני לנהג חדש והלקח ברור, צריך להתאים מהירות לתנאי הכביש (במקרה שלך, לצומת עם שני הרמזורים) ולא עשית זאת במקרה הזה. קורה, בייחוד לנהגים לא מנוסים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפותח השרשור, קיבלת החלטה נכונה למצב קיים. זה חוקי, מותר וסביר (אני עברתי בצהוב בטסט מאותה סיבה).

עם זאת, הבלבול שאופף אותך לגבי התזמון אופייני לנהג חדש והלקח ברור, צריך להתאים מהירות לתנאי הכביש (במקרה שלך, לצומת עם שני הרמזורים) ולא עשית זאת במקרה הזה. קורה, בייחוד לנהגים לא מנוסים.

אוקי, תודה רבה על תשובתך החד משמעית. כזאת תשובה חיפשתי.

[ותודה למי שערך את הכותרת].

אפשר לנעול :-)

פורסם
אם השוטר היה ממש מאחורייך, הוא כן היה יכול לרשום לך דו"ח.

אתה אמור לנסוע בירוק, לא באדום או אפילו בצהוב.

לשיקולו של השוטר.

למיטב ידיעתי החוק אוסר על כניסה לצומת כאשר האור האדום דולק.

כלומר כניסה לצומת בצהוב, על אף הסיכון הכרוך בכך, חוקית.

שימו לב שבעת עמידה ברמזור אדום, האור שנדלק לאחר מכן הוא צהוב, אך האדום עדיין נשאר דולק! (אסור להכנס לצומת)

לעומת זאת כשהרמזור ירוק, האור הבא שנדלק הוא הצהוב בלבד (בלי האדום).

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

• תוכן חדש...