Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי חיפושים בפורום ולמדתי קצת, אך עדיין לא הבנתי בדיוק מהם ההבדלים בין הפעולה והמבנה בגיר אוטומט ורובוטי

בטויוטה קורולה החדשה הבנתי שהגיר הרובוטי נוראי וגורם לקפיצות בכל העברה של הילוך, כיצד זה נגרם?

אלה כל השאלות בנתיים, תודה מראש לכל מי שיעזור:-D

פורסם

ברובוטי אין ממיר מומנט אלא מצמד שהתיבה מטפעלת אותו.

למעשה זוהי יותר תיבה ידנית ללא מצמד מאשר תיבה אוטומטית.

פורסם

למה ללא מצמד? עם מצמד (לפעמים גם שניים), פשוט הוא לא מופעל על ידי הנהג אלא על ידי פקודות מחשב באמצעות מערכת הידראולית ("רובוט").

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יתרונות הרובוטי - חיסכון בדלק ובפליטת מזהמים עקב פחות אובדן כוח בהשוואה לאוטומט. יתרונות האוטומט - העברה חלקה יותר, מצב זחילה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני חושב שהוא מתכוון ל...

באוטומאט כאשר אתה נמצא בהילוך שאתה משחרר את דוושת הבלם האוטו יתחיל לזוז קדימה במהירות ממש איטית..

אחד החיסרונות שהרבה התלוננו בזמנו על הקורולה זה שבזינוק בעליה האוטו מתדרדר אחורה כי אין את הזחילה הזאת שיש באוטומאט מה שמפחית את התופעה של ההדרדרות אחורה..

פורסם
אני חושב שהוא מתכוון ל...

באוטומאט כאשר אתה נמצא בהילוך שאתה משחרר את דוושת הבלם האוטו יתחיל לזוז קדימה במהירות ממש איטית..

אחד החיסרונות שהרבה התלוננו בזמנו על הקורולה זה שבזינוק בעליה האוטו מתדרדר אחורה כי אין את הזחילה הזאת שיש באוטומאט מה שמפחית את התופעה של ההדרדרות אחורה..

זה מה שחשבתי. אבל אני נוהג בקורולה חדשה עם גיר רובוטי וזה כן קורה.. ולזכרוני קוראים לזה "גלישה" ולא "זחילה" בגלל זה לא הייתי בטוח.

פורסם

הבדל נוסף הוא במחיר הייצור של התיבה הרובוטית,

את התיבה הרובוטית יותר זול לייצר ביחס לאוטומטית, ומכך נובע ההפרש במחירים.

פורסם
עוד יתרונות לרובוטי:

משקל תיבה קל יותר .

העברת מומנטים גדולים יותר.

תתפלא אבל תיבה ידנית עלולה להיות רגישה למומנט גבוהה אף יותר מאוטומטית. אני אתן דוגמא קיצונית אבל די מסבירה את העניין - טנק מרכבה. יש לו תיבה פלנטרית ולא ידנית משום שיש סיכוי טוב מאד שבשחרור לא זהיר של המצמד ישבר שם משהו..

ייתרונות התיבה האוטומטית הם - יכולת להשאר בעליה ללא בלם מבלי שהרכב ידרדר (לא בכל אוטומטית וזה תלוי בממיר המומנט) העברה חלקה של הילוכים ללא שום קפיצה ושמירה על הקראנק של המנוע.

ייתרונות התיבה הרובוטית (או הידנית) - איבוד הכח נמוך מתיבה אוטומטית רגילה משום שאין ממיר מומנט, משקל קל יותר.

הרגשת ה"קפיצה" שטוענים שקיימת בקורולה נובעת מהעברת ההילוך, אם נסעת אי פעם על תיבה ידנית בטח שמת לב שהעברה לא חלקה גרמה גם לרכב שלך לקפוץ, ואכן יש לעזוב את דוושת הגז בכדי לקבל העברה חלקה, דבר שהישראלים לא רוצים לעשות.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

מה בדיוק הקשר בין ממיר מומנט לסידור התיבה?

גם בתיבה רציפה יש ממיר. הממיר קיים רק כדי למנוע מהמנוע להכבות בעצירות.

הוא ננעל אחר כך.

• תוכן חדש...