Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלונות כהים לרכב - סוף לשאלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השוטר יכול להגיד מה שבא לו, חוקית אסור להשחים חלון נהג בשום צורה. לא בטבילה, לא לייזר ולא בתנור וגם לא עם מדבקה.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלה טיפה לא קשורה -

רק השמשה הקדמית והאחורית בעלות 3 שכבות זכוכית? כלומר החלונות בעלי שכבת זכוכית אחת?

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

החלונות הצדדיים מתנפצים (אאל"ט קוראים לזה זכוכית מחוסמת)

הקידמי והאחורי בעלי שכבות כמו שאמרת ,ונשארים מחוברים גם אחרי השבירה .

(אאל"ט יש אחוריים שהם כמו הצדדיים).

celica

(מותר להשתמש בשם האמיתי ?)

חשבת שיראו סובארו טנדר עם חלונות שחורים ,ומלא אופניים מאחורה ולא יעצרו?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חבל שמכוני הרישוי לא באמת שמים פס על התקנות ועושים מה שבראש שלהם..

ואם הם יחליטו ש"לא בא להם טוב בעין" הרכב של ההוא עם ההשחרה ה"תקינה"(חלונות נוסעים אחוריים) , אז אין לו מילה ובטח מה שהם חושבים קובע..

רק עכשיו דיברתי עם שכן שלי שמכון טסטים שלח אותו להוריד את ההשחרה כי זה "לא חוקי".. לך תוכיח

מדינה מסכנה שכל השקעה ברכב נחשבת עבירה על החוק

פורסם

הכל שטויות, אני רואה כל יום מכוניות שחוץ מהשמשה הקידמית שלהם, כל שאר חלונות הרכב כהים(השמשות של הדלתות הקידמיות,אחוריות,שמשה אחורית) וברור שאלו לא כלי רכב שהגיעו ככה מהמפעל.

לי היה פעם ברכב קודם חלונות אחוריים כהים בהדבקה והאוטו עבר טסטים בלי שום בעיה עוד לפני שהחוק התיר שמשות אחוריות כהות.

המסקנה שלי היא שכל שוטר\בוחן יש לו השקפה שונה בנושא ואחד יכול להתעלם מזה ואחד יכול לדרוש ממך להוריד את זה ולתת קנס, אותו הדבר גם לגבי פנסי קסנון אגזוזים וכו'.

פורסם

הטענה היא הגיונית לחלוטין שבמידה ויש תאונה חלילה צריך לשבור את החלון אין אפשר. אותו שוטר היה נחמד ואף אמרתי לו ששנתיים וחצי קודם להורדה אני אישית יצאתי מחלון שבור בדקות שאחרי תאונה חזיתית שהייתי בה.

לי שוטר אמר פעם שהבעיה היא שבמקרה תאונה חלון אמור להתנפץ לרסיסים. במקרה וישנה השחרה באמצעות ניילון, במקרה של תאונה הניילון ימנע מהחלון להתנפץ והחלון עלול לעוף כמקשה אחת על הנוסע/נהג. אותו שוטר בפירוש אמר שאין שום בעיה של השחמה בתנור כל עוד לא מדובר בהדבקה.

שוטרים הם עם שמבין הרבה, גם בהשחרה :?.

המדבקות הללו הם בסה"כ יריעת ניילון, שכל ילד בן 6 ומעלה יכול לקרוע ללא בעייה (ואם צריך לשבור חלון, זה בטוח לא מה שיפריע לשבירה).

החלון הקדמי בנוי בצורה דומה מאוד (טריפלקס - כלומר זגוגית, יריעת ניילון שקופה כמעט זהה למדבקות של ההשחרה, ועוד זגוגית). הסיבה שבעטייה לא עושים טריפלקס לכל השמשות היא חוסר הצורך (הסיכויים שרסיסים מחלון קדמי יעופו על הנוסעים ויפגעו בהם גדול פי כמה וכמה מאשר בצד או מאחור), לעומת המחיר הגבוה יותר ו(מעט) המשקל הנוסף.

הסיבה שבעטייה אסור להשחיר היא כרגיל, המחוקק הישראלי, שעושה לעצמו חיים קלים ובמקום להחליט על הכהייה חלקית עד למידה בה הראות אינה נפגעת, החליט לאסור לחלוטין את ההשחמה/הכהייה (יש כאן הגיון מסויים, כי הרי כל חוכמולוג יתחיל להתווכח שהמדבקה שלו היא 24 אחוז, בעוד שמותר עד 25 אחוז, אבל בכ"ז - זו עדיין עצלנות של המחוקק).

המסקנה שלי היא שכל שוטר\בוחן יש לו השקפה שונה בנושא ואחד יכול להתעלם מזה ואחד יכול לדרוש ממך להוריד את זה ולתת קנס, אותו הדבר גם לגבי פנסי קסנון אגזוזים וכו'.

מסקנה שגוייה. יש תקנות, האוסרות על השחרת החלון האחורי (בין היתר). העובדה שיש שוטרים שעושים הנחות או מתעלמים אינה מעלה או מורידה מלשון התקנה. יש גם כאלה שיתעלמו מפילטר פתוח או אגזוז זרימה חופשית. עדיין לא הופך את זה לחוקי.

פורסם

מסכים.. אבל איך אני מתעלה על ההשקפה שלו ומוכיח שאין חוק על חלונות אחוריים?

ולהגיד לשוטר/בוחן שהוא לא מכיר את החוק , בטח ובטח שלא יעביר אותך טסט/לא - לא יתן לך קנס.

פורסם

שמר לא אמרתי שזה חוקי, רק אמרתי עובדה שקיימת בשטח שיש המון כלי רכב עם חלונות שחורים על הכביש ועוד שיפורים לא חוקיים ועובדה שהשוטרים מתעלמים מזה ורק אולי בטסטים חלקם נפסלים וחלקם עוברים.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
חלונות כהים 5%-25% לא ,אבל וילון 100% כן? מה הולך פה?

אני רוצה לציין שהסתכלתי היום בעיתון של שבת לאלו המעונינים לדעת ידיעות אשקלון ופורסם שם שמותר הכהיית חלונו לפי תקן תעבורה חדש אז למה להאמין לזה או לזה...

אישית יש לי באוטו 35% כל הרכב גם אחורי גם קדמי של קיט אכותי במיוחד ש\זה לא נראה בכלל הדבקה אלא טבילה הרבה אמרו לי ואני לא נתקלתי בבעיה עם שוטרים או משהו....

פורסם
עובדה שקיימת בשטח שיש המון כלי רכב עם חלונות שחורים על הכביש ועוד שיפורים לא חוקיים ועובדה שהשוטרים מתעלמים מזה

כן ? אז אולי כדאי שתבדוק כמה תלונות יש בפורומים השונים על נהגים שנעצרו על השחרות ושיפורים לא חוקיים ע"י שוטרים שהורו להם להסיר את ה'תוספות' ולהגיע לתחנת המשטרה לבדיקה .

פורסם

אולי תהיו רציניים ולא רק ציניים = חלונות כהים באחוז גבוה (מה שהרוב עושה ) גורם לנהג שבא מול אותו הרכב (רכב שעומד בעצור וכד') לא לראות את הנהג ואז גם לא לדעת האם הנהג ברכב המוכהה ראה את הרכב החולף וההפך ,

לגבי קסנון אז רובנו ראינו מה קרה עם כל הקיטים שהתקינו על רכבים ללא עדשות עם שפריצרים וכל מה שצריך=גורם לסינוור במיוחד בג'יפים בגלל הגובה .

אם היו עושים מתקינים את הכל כמו שצריך אז התקנות היו נראות אחרת וכן גם לא היו הורדות וכד' .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
חבל שרק אנשים שיש להם כסף להוציא על מכוניות יקרות זוכים לטיפה צל בתוך המכונית

אותם חוקים עקומים כמו עם פנסי הקסנון.

פעם הבאה שיסנוורו אותך עם קסנון שהורכבו על עונדה שפיץ תזכור מה אמרת.

רכבי היוקרה שמגיעים עם פנסי קסנון לא מסנוורים וזה בדוק. איך בדוק? יצא לי לנהוג מול כאלו (מכוניות יוקרה גרמניות, יפנאמריקאיות יוקרתיות וכו') כל השאר מסנוורים.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

ולי יצא גם לראות מכוניות שהוסיפו להם קיטים בארץ והרכב לא סינוור,

אגב תבדוק גם במכוניות הגרמניות שעליהם אתה מדבר יש הרבה שהותקן להם קסנון בארץ וזה נדמה שהם מקוריים כי זה רכב יוקרתי אבל זה אותם קיטים כמו שידידנו בעל הדעות הקדומות אמר שראה על העונדות.

פורסם

כל עוד אני לא מסתנוור זה בסדר מצדי שיתקינו את זה בפלוג'ה שבעיראק.

כיום המציאות היא שכל אחד שבא לו ויש לו אומץ לסוע עם זה שם את הקסנון ובטסט מחאפר או מוריד את זה ושם את הנורה הרגילה. והמציאות היותר עגומה שכן זה מסנוור. סע פעם אחת מול T MAX ששמו לו קסנון ותראה על מה אני מדבר.

לא הסתנוורתי עוד משום מרצדס או BMW חדשה שהיו לה נורות קסנון וגם לא מלנד קרוזר חדש.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

• תוכן חדש...