Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק לפני שבוע עברתי טסט, מה שאומר שלפני זה הגבהתי את הרכב.

החלטתי להשאירו ככה שבוע, לניסיון.

בשבוע הזה הרגשתי פחות תקשורת מההגה ופחות חדות.

אז לשאלה שלי, האם אני מרגיש נכון? או שהכל פסיכולוגי ואין שום קשר בין גובה הרכב להתנהגותו?

תודה לעונים.

פורסם

שינוי מרכז הכובד של הרכב משפיע בעיקר על זויות גלגול ונטיית הרכב בבלימה. לא דמיינת.

הרכב רק מונמך ? עם אותם בולמים ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא, לרכב יש בולמים של קוני שמוקשחים עד הסוף, קפיצים של גראנד קונטרול וקשת התהפכות שמרותכת לשילדה.

אז לא דמיינתי...

למרות הכיף היום יומי שלא צריך לפחד לעלות על במפרים ובורות, זה די מפריע לחדות הנהיגה והחיבור של ההגה.

וכמו שאתם יודעים כח אין למיאטה, אז מה שנשאר זה ההתנהגות.:-)

טוב, צריך להנמיך שוב...

תודה על התשובות.

פורסם

אני מצדיע לך שאתה מסוגל להסתובב עם הנמכה (במיוחד בעיר שלנו), לא סבלתי את זה, אני כרגע עם קוני צהוב וגובה מקורי, הדבר היחיד שמצאתי טוב ברכב מעט יותר מוגבה זה האפשרות לשחק עם העברות משקל יותר בקלות.

פורסם

מוזר שאתה אומר שקל לשחק עם העברות המשקל שהרכב גבוה יותר, כי אצלי זה בדיוק ההפך.

כשהרכב היה נמוך היה הרבה יותר קל ופשוט לעשות את זה.

עכשיו כשהרכב גבוה יותר, העברות המשקל יותר מגושמות, מפתיעות ובאות בצורה ברוטלית.

פורסם

אצלי הרכב הנעה קדמית, בלי העברה גסה אני לא אצליח להוציא זנב בצורה מבוקרת, שהרכב היה מונמך היה מאוד קשה לשחק עם האחיזה בעזרת העברות משקל.

פורסם
אני מצדיע לך שאתה מסוגל להסתובב עם הנמכה (במיוחד בעיר שלנו), לא סבלתי את זה, אני כרגע עם קוני צהוב וגובה מקורי.

זה נשמע כל כך קשה:wink: בחורים צעירים שכמונו לא צריכים לבכות על נוחות נסיעה, צריך לחייך בסיבובים.

אצלי ברובר יש קוני ספורט אבל אצלי יש ברזים לכיוון קשיחות, אני יכול לסגור קצת את הברזים ולקבל נוחות קצת יותר סבירה.

בנוסף לזה הרכב יושב על סט של קפיצי הנמכה 35מ"מ, אני לא יודע מאיפה אתם, אבל בחיפה הכבישים ממש לא נעימים.

דרך אגב, הבולמים שלי פתוחים 100% כל הזמן.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

בחיפה הכבישים לא נעימים?

שתיסע שעה בירושלים תראה מה זה כביש לא נעים

כל ירושלים שבורה בגלל הרכבת הקלה אין כביש בלי מכות אתה נוסע בכבישים 10 דקות יורד לך 5000 מהמחירון של האוטו

פורסם
מוזר שאתה אומר שקל לשחק עם העברות המשקל שהרכב גבוה יותר, כי אצלי זה בדיוק ההפך.

כשהרכב היה נמוך היה הרבה יותר קל ופשוט לעשות את זה.

עכשיו כשהרכב גבוה יותר, העברות המשקל יותר מגושמות, מפתיעות ובאות בצורה ברוטלית.

אצלי הרכב הנעה קדמית, בלי העברה גסה אני לא אצליח להוציא זנב בצורה מבוקרת, שהרכב היה מונמך היה מאוד קשה לשחק עם האחיזה בעזרת העברות משקל.

ממה שאני יודע, כשהרכב מונמך ומוקשח מגבלות האחיזה גבוהות יותר ולכן קשה יותר לגרום לאיבוד אחיזה...אבל כשהאחיזה אבדה, היא הרבה פחות ליניארית.

כשהרכב רך וגבוה יש גם יותר מנוף לכל העברת משקל (או פרובוקציה) ואולי בגלל זה היה קל יותר להוציא את האוטו להחלקה.

בכל מקרה, זה משתנה מרכב לרכב ומושפע מבסיס הגלגלים, סרחי עודף קדימה\אחורה, גובה הרכב וכו'.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

הקספר צודק.

ברכב מוקשח ומונמך האחיזה תהיה גבוה יותר, אבל אובדן האחיזה יהיה פתאומי, משמעותי ומיידי, בניגוד לרכב שכוייל ע"י היצרן.

העברות משקל ברכב מוקשח תהיינה מיידיות הרבה יותר.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

הבדלי האחיזה בין רכב נמוך יותר ונמוך פחות הם אפסיים. ההנמכה אולי מורידה את מרכז הכובד אבל ההשפעה על האחיזה נמוכה מאוד.

מהצד השני - רכב מונמך, מוקשח ובעל זוויות גילגול נמוכות יותר יהיה קל יותר לשליטה בשל העברות משקל מיידיות וחוסר נדנוד. זה יגרום לכך שהנהג יוכל לנצל את הרכב בצורה טובה יותר וללא חשש.

פורסם
הבדלי האחיזה בין רכב נמוך יותר ונמוך פחות הם אפסיים. ההנמכה אולי מורידה את מרכז הכובד אבל ההשפעה על האחיזה נמוכה מאוד.

מנסיוני אני לא מסכים איתך. הבדלי אחיזה והתנהגות משמעותיים בין רכב מונמך ומוקשח לרכב עם כיול יצרן מקורי.

זה יגרום לכך שהנהג יוכל לנצל את הרכב בצורה טובה יותר וללא חשש.

עם הרבה חשש. השאר נכון - עד שהוא יאבד אחיזה. גם לנהג מיומן ומורגל ברכב זה יהיה פתאומי.

כל האמור מתייחס למקרה בו זה השינוי היחידי, ברכבים זהים. כמובן ששינוי מידת צמיגים / סוג הצמיג / זויות גלגל / אוף-סט וכו יוסיפו עוד פרמטרים המשפיעים על ההתנהגות.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

אני מופתע שאף-אחד לא התייחס לזה.

בדרך-כלל שינוי גובה גורר שינוי זוויות מתלה וזה הרבה יותר משמעותי (קמבר גדל).

ניר

פורסם

ובד"כ כולל גם העלאה רצינית בקושי הקפיצים שגם משפיע הרבה יותר.

אם הייתם מביאים קפיצים קשיחים משמעותית בגובה המקורי , הייתם רואים שרוב ההבדל הוא לא העוד 2.5 ס"מ האלו במרכז הכובד אלא כל המסביב (לפחות בהתנהגות , מראה זה משהו אחר)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...