Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע השנה: פולקסווגן 1.4 TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחזק את המנהלים.

ובכללי, מדובר באחד המנועים הטובים והנעימים שיצא לי לפגוש - לא חסר כוח ובטח שלא חסר מומנט (בכל רגע נתון)

ורק חבל שהצליל הדי אנמי מעט הורס את החגיגה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי שאלה קטנה אליכם.

רובכם המשבחים את מנוע הTSI מתייחסים בעיקר לנושא העוצמה ביחס לחסכון בדלק וכל זה ברכב משפחתי קונבינציונלי לחלוטין. האם מישהו חושב לרגע מה יקרה בעוד 3 שנים ? 4 שנים?

שימו לב מנוע טוב ובכלל מוצר טוב נמדד גם לפי האמינות שלו.

הגולפים מדור 4 , אלה שמסתובבים הרבה בין צעירים מפגינים אמינות טובה יחסית, אבל אף אחד לא הבטיח שמנוע הTSI יחזיק מעמד הרבה זמן. סה"כ מדובר בשני מגדשים. לא צריך להזכיר לכם כמה בעיות מגדש אחד יכול לעשות אחרי זמן מה , אז 2 ?

יש לי תחושה שרק הזמן יגיד את שלו אם זה באמת מנוע טוב , או פשוט צעצוע שתוך כמה שנים יתחיל לעשות בעיות רציניות .

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

מנוע ה-TSI קיים כבר כמה שנים טובות בעולם ולי אישית לא יצא לי לשמוע על בעיות מיוחדות.

תהיה בטוח שאעדכן אותך אם תהיה איזו בעיה!

Twincharger Stratified Injection

פורסם
יש לי שאלה קטנה אליכם.

רובכם המשבחים את מנוע הTSI מתייחסים בעיקר לנושא העוצמה ביחס לחסכון בדלק וכל זה ברכב משפחתי קונבינציונלי לחלוטין. האם מישהו חושב לרגע מה יקרה בעוד 3 שנים ? 4 שנים?

שימו לב מנוע טוב ובכלל מוצר טוב נמדד גם לפי האמינות שלו.

הגולפים מדור 4 , אלה שמסתובבים הרבה בין צעירים מפגינים אמינות טובה יחסית, אבל אף אחד לא הבטיח שמנוע הTSI יחזיק מעמד הרבה זמן. סה"כ מדובר בשני מגדשים. לא צריך להזכיר לכם כמה בעיות מגדש אחד יכול לעשות אחרי זמן מה , אז 2 ?

יש לי תחושה שרק הזמן יגיד את שלו אם זה באמת מנוע טוב , או פשוט צעצוע שתוך כמה שנים יתחיל לעשות בעיות רציניות .

אף אחד לא יכול להבטיח דבר בכל הנוגע לאמינות, אבל כאמור הוא נמצא בשוק כבר מספר שנים בודדות ואין איזו שהיא תקלה מיוחדת. אני בטוח שיש גם TSI רבים שעברו כמה מאות אלפי קילומטרים בעולם, וגם לגביהם לא שמעתי על בעיות מיוחדות. בעיות עם המגדשים לא מודדים לפי זמן, אלא לפי מרחק. כרגע הטכנולוגיה עובדת, אבל כן, הזמן יגיד את שלו.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

על הניר ה- 1.4 160 כ"ס ,עם עקומת המומנט השטוחה וגבוהה שלו, שם בצל כמה מנועים של הקבוצה עצמה.

אם היו בטוחים ב-VAG ,כבר בשלב זה , שזהו המנוע האולטימטיבי היו מפסיקים ייצור של כמה 1.6 1.8 - 2 ליטר ואולי אף יותר גדולים.

מכיון שהמחיר הוא החיסרון שנראה כרגע הגדול וכמעט היחיד במנוע הזה, מה יותר הגיוני מלהגדיל את סדרות ייצורו ,במקום אחרים שכבר מזמן החזירו את הוצאות הפיתוח ולהוזיל ?

פשוט,- לא מבטלים אמינות מוכחת של מנועים ותיקים ולא שמים את כל הביצים בסל שנראה טוב כחדש . המהנדסים הכי גאונים, אחרי מיליוני שעות ניסוי, עדיין לא בטוחים שצפו את כל מה שייקרה תוך 5 שנים למנוע.

כאן,כרגיל,יש יודעים יותר טוב.

פורסם

חיימי, כתבת דברים של טעם, אבל אף אחד אחר כאן לא טען אחרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לא, לא הכל טחינת מים. דיונים על מורכבות טכנולוגית ואמינות נגזרת הם טחינת מים. דיונים על מאפייני המנוע מול מנועים מקבילים בנפחים שונים הוא רלוונטי לחלוטין.

דווקה זה ממש לא רלוונטי. לפי מיטב הבנתי מנוע השנה TSI הוא בקטגוריה של 1.0-1.4 סמ''ק בלבד. לא?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אני מסכים שהתארים השונים לפי קטגוריות נפח הם לא (תמיד) רלוונטים, אם זו הטענה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
דווקה זה ממש לא רלוונטי. לפי מיטב הבנתי מנוע השנה TSI הוא בקטגוריה של 1.0-1.4 סמ''ק בלבד. לא?

לפחות הסכמת לצטט את העובדות, סוג של התקדמות.

פורסם

אני יכול להבין שהמנוע הוא "מנוע השנה" בקטגוריה של מנועים קטנים שמפיק הרבה הספק מנפח קטן. יופי, הקטינו את המנוע ושמו לו 2 טורבו לצורך חסכון בדלק. הקידמה במיטבה.

זה עדיין איננו תחליף או השוואה למנוע בנפח גדול יותר, כין לא ניתן לייצר מספיק כוח ממנוע קטן לרכב בעל משקל מעל טון ללא ההתחכמויות של כמה טורבו. התגברו על הבעיות של בור בסחיבה לפני תחילת הפעולה של הטורבו ע''י טורבו מכאני נוסף. תורידו את הטורבואים ונראה מה הוא שווה. לא הרבה.

כמו שאמרתי, עוד מספר שנים "מנוע השנה" יהיה בטריה נטענת תוצרת סין.

פורסם

אני עדיין לא מבין את ההתנגחות שלך במנוע הגאוני הזה, אבל אם מנת חלקך היא להשאר בדעה המקובעת שלך - שיבושם לך.

פורסם
אני עדיין לא מבין את ההתנגחות שלך במנוע הגאוני הזה, אבל אם מנת חלקך היא להשאר בדעה המקובעת שלך - שיבושם לך.

בתחילת הדיון רק ציינתי שיש מגרעות למנוע והוא עונה לדרישות של ימינו של חסכון בדלק. מה גאוני במנוע? - תסביר בבקשה. תורידו לו את הטורבו הראשון והשני ומענין אם הוא יהיה שווה משהו.

פורסם

משום מה נכנסתי לאתר וראיתי ש"מנוע השנה" הוא Porsche 3.8-litre Flat Six

1.4TSI הוא רק בקטגוריה של 1.0-1.4 (לא מענין), וגם המנוע הירוק (גם לא מענין).

לפי דעתי תשנו את הכותרת של השרשור.

• תוכן חדש...