Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע השנה: פולקסווגן 1.4 TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פה הטעות שלך.

מנוע השנה אמור להיות מייצג, וזו ממש לא חכמה לטעון שמנוע ששווה מאות אלפי דולרים הוא הטוב ביותר.

כמה כבר אנשים בארץ או אפילו בעולם יכולים להרשות לעצמם פורשה, שלא לדבר על פורשה עם מנוע כזה?

אנחנו יכולים להתווכח עד מחר אך אתה טועה מאוד.

אני במקומך, עושה נסיעת מבחן על TSI 1.4 ואז אולי תחשוב אחרת...

Twincharger Stratified Injection

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם לדעתי המנוע הזה לא יוכיח את אמינותו לאורך השנים (ולא שלוש-ארבע שנים זה לא מספיק זמן), מלבד הבלאי הטבעי ואיבוד ההספק של המנועים עם הקילומטרים אז למנוע הזה יש בלאי גבוה בהרבה. אני אסביר, במנוע אטמוספרי בעל הספק דומה (לדוגמא מנוע 2000 סמ"ק עם 150-160 כ"ס) לאחר 150 אלף ק"מ בתנאי שימוש סבירים יש בלאי למנוע עצמו, כל מיני חופשים למניהם, איבוד קומפרסיה וכו'. כתוצאה מכך יש איבוד כ"ס כתוצאה מבלאי טבעי של המנוע.

במנוע ה-TSI לאחר אותה כמות של קילומטרים יהיה הפסד כ"ס כנראה גבוה יותר. אי אפשר להתווכח עם העובדות. הטורבו והסופר צארג'ר יתחילו לפתח חופשים בצירים, המיסביים יחלו להישחק ושאר הבלאי הידוע של המגדשים האלו +בלאי של הצנרת גדישה. כל מיני צינורות יחזירו את נשמתם לבורא או יפתחו כל מיני בריחות לחץ. יכולת הגדישה תרד וככה גם הביצועים ירדו בצורה חדה הרבה יותר ממנוע 2 ליטר מקביל, שלא נדבר על כך שעקב יחס דחיסה נמוך במנועים גודשים זה יהיה משמעותי יותר.

לכל החגיגה הזאת תוסיפו עוד חיישנים, סולונואדים חשמליים ועוד כל מיני אלקטרוניקה יקרה ומוסבכת שצפוייה לפורענות עם השנים. שלא לדבר על כך שכמעט אף אחד לא ימתין לפחות דקה לפני שיכבה את הרכב (לתת לטורבו להעצר) והבלאי רק ילך ויגדל.

BAR72, אם היית כל כך בטוח במנוע הזה אז למה רצת לחליף את הגולף אחרי השנתיים? הרי אתה בעצמך אמרת שזה בגלל סיומה של האחריות ושאתה לא רוצה כאב ראש. הרי בוא נודה בזה השידרוג אינו כל כך משמעותי בין השתיים שלא לדבר על הירידת ערך העצומה של הרכב בשנותיו הראשונות .

פורסם

בנוסף לכל מה שנאמר מעליי אוסיף כי כבר בהתחלה כתבתי שהטורבו במנוע הזה עובד תחת עומס טרמי גבוה מאוד עקב נפח המנוע הקטן. עומס טרמי - אומר לכם משהו? אמינות לא תהיה גבוהה. כל המערכת ושילוב הקומפרסורים פה הוא מסובך ומעמיס. והכל (ה-כ-ל) בגלל נפח קטן.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

911, כבר הסברתי, אבל אסביר פעם נוספת:

אני רואה ברכב הוצאה שוטפת, חודשית, ולא הונית (כלומר, מימון חודשי ולא השקעה חד פעמית).

לכן, באמת אין טעם להחזיק רכב חדש (יחסית) שאינו בתקופת האחריות, אם ממילא ההוצאה החודשית לא משתנה.

אגב, טעות לחשוב שאין שדרוג. אתחיל עם דוגמאות מהפחות חשוב ליותר חשוב: שליטה מההגה היא נוחה מאוד, צ'ינג'ר MP3 הוא נוח מאוד, מסך מגע הוא יפה ונוח מאוד (אם כי עדיין אהבתי את הקודם), מחשב דרך מורחב (בקודם לא היה בכלל), דיבורית בלוטות' מקורית נשלטת מהרדיו, הכסאות תומכים יותר ומתכוונים גם באופן התמיכה בגב התחתון (הם גם יפים יותר - באלקנטרה, אבל זה באמת לא עקרוני), מערכת תאורה עוקבת פניה באמצעות אורות ערפל, כ"א נוספת, ציון יותר גבוה במבחני הריסוק, והמנוע, כמובן זריז יותר משמעותית. כך שהרכב נותן לא רק יותר כח, אלא גם "עוטף" אותך יותר, בבטיחות, נוחות, ואבזור.

חיימי, לגבי מדוע הוא לא מחליף מנועים אחרים - ובכן, הוא כן. אין יותר לרכוש (לפחות בישראל) מנוע 1.8 או 2.0. אז אנא, לא חסר במה לתקוף את צ'מפיון, אבל תעזבו כבר את המנוע הזה בשקט. ארבע שנים (!) הוא זוכה במנוע השנה לקטגוריה ואף אחד לא תוקף אותו. השנה, רחמנא ליצלן, זכה גם במנוע השנה הכללי, וגבר בדרך על מנועים של פרות קדושות, אז ככה עם הגרזן? לא חבל?

האם המנוע יוכיח את אמינותו? לא יודע. אבל אני זוכר שמאוד חששתי מה- DSG. גיר רובוטי, שני קלאצ'ים, רק לראות את השרטוט שלו העלה לי את החום. ובינתיים? טפו טפו טפו הכל בסדר, גם אצל נהגי מוניות שנוסעים עימו מאות אלפי ק"מ. אז אני לא חושב שפולקסווגן הם UBER אמינים, אבל קצת קרדיט אולי מגיע להם. ואם יתגלה בעוד עשור כפלופ? מי יודע. נכון להיום הוא כנראה לא רע.

BURZUM, אם באמת זה קלי קלוטו ולא כזו התקדמות, מדוע BMW הדביקו טורבו למנוע 1.6 (או שהוא גם סתם מנוע, לא אמין ולא עמיד, זבל תוצרת גרמניה ועוד יותר גרוע - צרפת)? מדוע פיג'ו? מדוע פיאט הולכים בדרך דומה?

נדמה לי שהבנתי את כל המקטרגים: כל עוד סובארו או - אולי אפילו עדיף - מיצובישי, לא יעשו משהו דומה, מדובר בחרא של טכנולוגיה שהיא לא אמינה ולא עמידה.

אני מרגיש קצת מוזר, מגן על יצרן רכבים שממש לא צריך אותי, אבל חבר'ה - תהיו רציניים בביקורת שלכם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
911,

BURZUM, אם באמת זה קלי קלוטו ולא כזו התקדמות, מדוע BMW הדביקו טורבו למנוע 1.6 (או שהוא גם סתם מנוע, לא אמין ולא עמיד, זבל תוצרת גרמניה ועוד יותר גרוע - צרפת)? מדוע פיג'ו? מדוע פיאט הולכים בדרך דומה?

אני כבר אמרתי את זה אין ספור פעמים. המטרה היא זהה לכל היצרנים וכל השיטות - חסכון בדלק.

כיום בעולם ישנה נטייה ברורה וחד משמעית ולחצים כבדים מכל הגופים כולל ממשלות על יצרני הרכב - להקטין נפחי מנוע.

השימוש במנוע בעל נפח קטן עם טורבו מודבק אליו חייב לבוא על חשבון דברים אחרים, ז''א אמינות, עלות ושירות.

אמינות - תמיד תקטן ככל שמנוע יהיה מסורבל יותר

שירות - תמיד יהיה יקר יותר ככל שהמנוע יהיה מסורבל יותר.

עלות - מובן מעליו, לא דרוש הסבר.

פורסם

חייב לבוא על חשבון אמינות?

חייב?!

פעם אמרו את זה על המנועים היפנים, בייחוד של הונדה והוכח שזו שטות. הטכנולוגיה שלהם היתה גם מתקדמת וגם אמינה (ואל משנה כיצד הושגה הקדמה כרגע).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ילדים בפורום אומרים את דעתם על המנוע שפיתחו טובי המהנדסים של VAG.

אתם מעריכים שהמנוע לא יהיה אמין לאורך הזמן? על סמך הנפח הקטן שלו? תעשו לי טובה ולכו לישון :arrow:.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
ילדים בפורום אומרים את דעתם על המנוע שפיתחו טובי המהנדסים של VAG.

אתם מעריכים שהמנוע לא יהיה אמין לאורך הזמן? על סמך הנפח הקטן שלו? תעשו לי טובה ולכו לישון :arrow:.

כן אותם מהנדסים שהינדסו את הפלסטיקה המתקלפת של הגולף.

כן אותם מהנדסים שהינדסו את התיבת הילוכים האוטומטית שהייתה שובקת חיים אחרי 100 אלף ק"מ והייתה נזקקת לקולר בהתקנה עצמית.

כן אותםמהנדסים שהינדסו את הקרטר מאוד מאוד נמוך שכל במפר מגרד ושובר אותו, אם כנראה חשבו שכל העולם נוסע על כבישים באיכות של האוטובאן הגרמני.

כן אותם מהנדסים שהינדסו את מנוע ה-2 ליטר זולל השמן כאילו זה דלק.

כן אותם מהנדסים שדואגים לזה שפולסוואגן יורדת משנה לשנה בסקרי האמינות ומככבת בראש הרשימה מהסוף.

תעשי לי טובה ולך לישון אתה, אף אחד לא אמר שהוא לא יהיה אמין בגלל נפחו, המנוע הזה מורכב מאוד ובעל סיבוכיות גבוהה לא צריך להיות גאון כדי להבין שאת מבחן הזמן הוא כנראה לא ישרוד בכבוד.

אותו דבר אפשר להגיד גם על המערכת ההיברדית של הפריוס למשל ועל מערך המצברים שלה רק ששם טיוטה מאוד בטוחים בעצמם ונותנים לא פחות מ-8 ! שנים על המערכת ההיברידית בעוד פולסוואגן נותנים שנתיים זה רק מראה כמה הם בטוחים במוצר שלהם .

פורסם

אתם מעריכים שהמנוע לא יהיה אמין לאורך הזמן? על סמך הנפח הקטן שלו? .

הבעיה אצלך היא דווקה בהבנת הנקרא.

פורסם

דווקה זו לא מילה, אולי התכוונת לדווקא?

אנשים פה בפורום נעריכים שאין למנוע הזה פוטנציאל שיפורים בגלל הנפח שלו.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

גם הואנקל נראה בזמנו כמנוע העתיד. על הניר , רוטור בתנועה סיבובית יותר יעיל מבוכנות ,- מישהו יכול היה לערער ? איפה הוא ?

פורסם
כן אותם מהנדסים שהינדסו את הפלסטיקה המתקלפת של הגולף.

כן אותם מהנדסים שהינדסו את התיבת הילוכים האוטומטית שהייתה שובקת חיים אחרי 100 אלף ק"מ והייתה נזקקת לקולר בהתקנה עצמית.

כן אותםמהנדסים שהינדסו את הקרטר מאוד מאוד נמוך שכל במפר מגרד ושובר אותו, אם כנראה חשבו שכל העולם נוסע על כבישים באיכות של האוטובאן הגרמני.

כן אותם מהנדסים שהינדסו את מנוע ה-2 ליטר זולל השמן כאילו זה דלק.

כן אותם מהנדסים שדואגים לזה שפולסוואגן יורדת משנה לשנה בסקרי האמינות ומככבת בראש הרשימה מהסוף.

.

הכל ברמה עקרונית נכון, רק דבר אחד חסר, ישראל היא המדינה היחידה באירופה לטעמי שחושבים בה שרכב מתוכנן להחזיק מספיק זמן בשביל שיקרו לו דברים כשציינת, עקב המיסוי הגבוהה והעלויות היקרות בכל הקשור לתחזוקה(דלק, טיפולים וכו'), באירופה רכב בן 3 נחשב כישן ונמצע הרחק בדרך לבית הקברות למכוניות, את אף אחד לא מעניין שם מה יהיה לאחר גיל 3,

בין קונצרן ואג לבין כל קונצרן אחר אין שום הבדל, אחרי 3 שנים מתחילים לצוץ תקלות, ככה זה.

משל דומה, האמריקאים מוציאים את המחסנית לM16 שלהם משקית ,יורים אותה ומעיפים לפח, רק אנחנו מגישים אותה בלאי, זה לא שונה בהרבה משוק הרכב

לגבי המנוע, כל דבר קטן בנפח 1.4 שמסוגל להוציא 170 כ"ס זכאי לקבל סוג מסויים של תואר, במקרה הזה המנוע הטוב של השנה, משל לדוויד וגוליית, עושה את מה שגדולים ממנו מנסים לעשות ובהצלחה יתרה יש לציין.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • שבועיים מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...