Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כבודו מוזמן לגשת לאחד ממגרשי הרכב של חברות הליסינג, ולגלות שהמגרשים מפוצצים ברכבים המוצעים למכירה, וכל חודש, חברות הליסינג מאבדות עוד ועוד $$$.

אני עברתי בשלושת האחרונים 4 חברות ליסיינג. את המחיר שקיבלתי עוד בפברואר לא קיבלתי מאז. בתחילת מרץ כבר המחירים עלו. גם היום תנסה להוציא רכב טוב בליסינג ותראה מה המחיר. לפני שבוע סגרתי על רכב טוב בהנחה צנועה ביותר, וזה אחרי מחקר שוק מקיף.

כבר עכשיו יש מאות רכבים חדשים ממודל 2008 שמוצעים כיד שניה על ידי היבואן הרשמי ואו דרך חברות הליסינג או דרך טרייד אין שעובד עם היבואן הרשמי, ההנחות עןמדות על 8-10 אחוזים ללא מיקוח.

שם לב למה שאתה אומר, רכבים יד שניה משנתון קודם נמכרים בהנחה של 8-10 אחוז בלבד! ברור לך שזה מחיר גרוע.

אתה מדבר עכשיו על מכירה של רכבים יד ראשונה, דגם 2009 בהנחה של 10%...

ודרך אגב - מכירה של חברות הליסינג או של חברות טרייד אין זה לא מכירה של היבואן.

אתה מאמין וזה יפה, ושנה שעברה לא מעידה על דבר כאשר מדובר על שנה כה קשה כמו 2009 , חלק מ 50000 הרכבים אשר יושבים בנמלים מתקרבים במהירות לסיום השנה הראשונה שלהם , ולעניות דעתי מדובר על אלפי מכוניות ולא על עשרות בודדות.

חברות הליסינג בקיפאון , והמצב הכלכלי לא הולך ונהיה טוב יותר..[/ quote]

190000 רכבים בשנה זה ממוצע של 95000 בחצי שנה. כלומר אפילו אם המכירות יירדו ב 40%, עדיין כל המלאי ימכר. בקשר לשנת הדגם - אני סומך על חברות הרכב שימכרו קודם כל את הרכבים הזקנים ביותר, וככה לא יגיעו למצב שרכבים יעבדו ליד שניה.

לסיכום - ככל שישארו יותר רכבים במלאי לאורך השנה היבואנים יילחצו וזה טוב, אנחנו כצרכנים צריכים לזהות את הזמן בו ההנחות יהיו בשיאן, לפי דעתי, אם אנשים ימתינו עד לסוף השנה - יהיה כבר מאוחר מדי וההנחות יהיו פחות טובות.

פורסם

תסלח לי , אבל אתה חי בעולם משלך, המציאות אחרת לחלוטין.

ראשית, כל חברות הליסינג יתנו לך הנחה רצינית אם תקח את הרכב ותהיה רצינית, אני בלי מיקוח רציני הוצאתי רכב ב 12% הנחה ממחירון , כמובן שאם אתה ישראלי טיפוסי ונעול רק על 3 או קורולה אתה תשלם את הבורות והדעות הקדומות שלך.

בנוגע למכוניות מודל 2008 , מדובר על רכבים חדשים עם 0 ק"מ אשר עברה מעל שנה מהגעתם לארץ.. , לא מדובר על רכבים משומשים.

המצב הכלכלי קשה , קשה מאוד אפילו, ב 4 החודשים הראשונים של השנה נמכרו 47.5 אלף רכבים, קצב שנתי של 143K ..

כלומר בנמלים יש 33% מהצריכה השנתית של הרכבים בישראל..

זה יעלם עד סוף השנה ?? , אתה חי באשליות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אם אתה מתכוון לרכבים פחות פופולאריים כמו אלה שאתה מחזיק למשל אז אפשר לקבל עליהם הנחה של יותר מ12 אחוז.

לפעמים יש מבצעי : קח מודל X+1 ,שלם על מודל X (גם על רכבים פופולאריים). מבצע שמגלם בתוכו בדרך כלל 10% הנחה וזה לפני ההנחות הנוספות והמיקוח.

דווקא רכבים פחות פופולאריים (ואני לא נוקב ביצרנים בכוונה) ,ניתן לקנות במחירי ריצפה מפרטיים שהתייאשו מלנסות לקבל מחירון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

12% מהמחירון זה ההורדה שמורידים בממוצע על רכב שהיה בעברו בבעלות חברת ליסינג.

כשאתה קונה מהם רכב אתה כבר יד 2 כשיד ראשונה הייתה ליסינג.

זה שאף אחד לא נסע בו לפניך לא אומר שאתה לא תוריד במכירה.

ושלא נדבר על זה שאתה מעצם מקבל רכב ליסינג עם כל מה שמשתמע מכך מבחינת איבזור וכו'.

מאז ומעולם יכולת לקבל הנחה בקניית רכב חדש, באיזור ה 5-7% זה סטאנדרט אז הנחה של עוד 3% זה מה שידרבן מישהו עם טיפה ראש על הכתפיים לקנות רכב?

בקיצור אין מתנות חינם, כמו כן חברות הליסינג בונות על זה שלא ייקחו את הרכב לבדיקה ויסתמכו על הבדיקות שלהם שלא פעם נעלות פגיעות שילדה, גיר מחליק ומנוע במצב לא משהו.

כמו כן בדר"כ הצמיגים במצב לא טוב ורק נראים חדשים למי שלא מבין,כמעט תמיד הרכב יעבור צבע בחלקים מסויימים וזול.

פורסם
אל תלכו לשם.

עוד חודש-חודשיים אותו הרכב שרציתם לקנות כחדש, תוכלו לקנות אותו כמשומש עם 0 ק"מ.

היבואנים יצטרכו לרשום את הרכבים על שמם בחלוף שנה מייצור הרכב!

חכו, אל תקנו, אתם רק תרוויחו :arrow:

מה הטעם שיש רישום בעלים ראשון שהוא החברה עצמה?

בשביל כמה אלפי שקלים תקנה רכב חדש כשהוא יד שנייה ועוד מחברה?!

כבודו מוזמן לגשת לאחד ממגרשי הרכב של חברות הליסינג, ולגלות שהמגרשים מפוצצים ברכבים המוצעים למכירה, וכל חודש, חברות הליסינג מאבדות עוד ועוד $$$.

מה קשור מה שקורה בליסינג למה שקורה באולמות תצוגה?

מה שאנשים לא מבינים ולא רוצים לקבל הוא שעלית המחירים נבעה מהחלשות השקל לעומת כל המטבעות הזרים עקב המיתון

כל היבואנים מרוויחים פחות מבעבר על מכירת רכבים,מוכרים פחות,ומשקיעים הרבה יותר משאבים כדי לעשות את זה

תאמין לי שהם לא המרוויחים מהמצב!

עד שרכב מגיע לידי הלקוח הוא צובר כ130 אחוזי מס מערכו-שהולכים ישירות למדינה שלנו!!!

מכאן מגיע כל הזין במחירי רכבים ולא "מרווחי עתק" של יבואני הרכב.

(כל האמור נוגע לרכבים עממים ולא רכבים יקרים יותר שם מתח הרווח באמת גדול)

פורסם

סיפור שערי המטבע לא תופס, כאשר המטבעות במגמת ירידה מחירי הרכב משום מה לא יורדים, אבל כשהמטבע עולה, תיקון המחיר כלפי מעלה מיידי.

פורסם
תסלח לי , אבל אתה חי בעולם משלך, המציאות אחרת לחלוטין.

ראשית, כל חברות הליסינג יתנו לך הנחה רצינית אם תקח את הרכב ותהיה רצינית, אני בלי מיקוח רציני הוצאתי רכב ב 12% הנחה ממחירון , כמובן שאם אתה ישראלי טיפוסי ונעול רק על 3 או קורולה אתה תשלם את הבורות והדעות הקדומות שלך.

בנוגע למכוניות מודל 2008 , מדובר על רכבים חדשים עם 0 ק"מ אשר עברה מעל שנה מהגעתם לארץ.. , לא מדובר על רכבים משומשים.

המצב הכלכלי קשה , קשה מאוד אפילו, ב 4 החודשים הראשונים של השנה נמכרו 47.5 אלף רכבים, קצב שנתי של 143K ..

כלומר בנמלים יש 33% מהצריכה השנתית של הרכבים בישראל..

זה יעלם עד סוף השנה ?? , אתה חי באשליות.

קודם כל תאמין לי שאני חי בעולם המציאות. לקחת מזדה 3 או יפנית אחרת זה בחירה שלי שהיא לא הנושא לדיון פה, הנושא לדיון זה שבפברואר יכלתי לקחת את המזדה הזאתי ב 20% הנחה וכיום אני לא אקבל את אותה ההנחה כי מצב השוק התאזן בעקבות הורדת המחירים ועליית הביקוש בהתאם למחירים הנמוכים. אם הייתי רוצה מגאן (שנמכרת בהנחה גדולה משום מה) הייתי מקבל הנחה של 30 אחוז בפברואר ובין 20-25 אחוז כיום - וגם זה בעיקר לרכבי השכרה או רכבים דפוקים.

בדקתי ב 4 חברות, כאשר בשלוש מהן הייתי בסניף לפחות פעמיים (ניו קופל, אוויס ואלבר) ובדקתי עשרות רכבים, ההנחות הגדולות שייכות לרכבים עם פגיעת שילדה או 150-190 אלף קילומטרים.

שנית - אני רואה שאתה מסכים איתי. אם בשיא המשבר, נמכרו 47.5 אלף רכבים, כמה ימכרו בשבעת החודשים הבאים? אני בטוח שתוכל להגיע בקלות לתוצאה גבוהה מ 50000 (לייתר דיוק 83.125), מה שאומר שלא בטוח בכלל כמה רכבים ישארו בסוף השנה. אז כנראה שהאשליות שלי נתמכות על ידי העובדות שלך. מעבר לעניין שהשוק מתחיל להתאושש.

בקיצור אתם יכולים להמתין לדצמבר, אבל זה יהיה הימור. רק הזמן יגיד...

פורסם

אני יכול להגיד שבתור אחד שעשה לפני חודש סבב סוכנויות כדי למצוא מכונית לאבא שלי,הייבואנים מאוד חזקים במחירים,מעט מאוד גמישות בחלק מהסוכנויות (הונדה\יונדאי\טויוטה) וסוכנות אחת שעשו טובה והורידו איזה 1500 שקלים- מאזדה.

די מפליא,אבל ישבתי בכל סוכנות על המחשב ובדקתי תאריכי כניסה לארץ של הרכבים כדי לראות עד כמה יש לחץ על היבואנים והופתעתי לגלות שאין יותר מדי לחץ,לכולם היה לפחות עוד איזה חצי שנה עד שיצטרכו להעביר בעלות על הרכב (צריך להעביר בעלות לאחר שנה מכניסת הרכב לארץ,אסור להיות בבונדד יותר משנה).

למי שלחוץ לרכב לא משתלם לחכות כמה חודשים ולפעמים גם לא ממש אפשרי.

לבסוף אבא שלי הלך על האופציה הכי טובה ונכונה, הוא פשוט קנה את אותו רכב בו היה מעוניין אבל ביד שנייה עם קילומטראז' נמוך מאוד ב-25,000 שקל מתחת למה שביקשו אצל היבואן (אמנם שנת 2008,אבל למי אכפת).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

השוק מתחיל להתאושש ?

אני לא מבין מאיפה אתה לוקח את הנתונים הללו, אבל התחזיות במשק לחצי השני של 2009 לא אופטימיות, רמת האבטלה תעלה, הגרעון הממשלתי יגדל, ועוד כהנה וכהנה אינדיקטורים כלכלים שלילים מראים שיהיה עוד הרבה יותר רע עד שיגיע טוב

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אחרי הדיון הארוך יש תוצאות לחודשיים האחרונים:

מאי - 13000 רכבים:

http://www.auto.co.il/כתבה-23317-מסירות-מאי-יש-תקווה.aspx

יוני - 17500 רכבים:

http://www.auto.co.il/כתבה-23491-מסירות-יוני-עוד-סיבה-לחיוך.aspx

כלומר אם דיברנו על 50000 רכבים שצריכים ללכת עד סוף השנה - 30000 רכבים הלכו רק בחודשיים האחרונים.

ובאופן מפתיע התוצאות מראות שהשוק אכן מתאושש...

מה שמראה שאם אנשים ימתינו הם לא ממש ירוויחו מהנחות ענק אלה להיפך - היה צריך לקנות שהשוק היה עוד בפניקה.

פורסם

ירידה של 33% בקניית רכבים מתחילת השנה, זה לבדו אומר הכול.

אני מניח שביולי נראה מכירת רכבים מואצת לפני כניסת המס הירוק החדש, לאחר מכן צניחה נוספת במכירות בדיוק כפי שקורה בעולם.

המשבר הכלכלי לא מאחורינו לצערי, והבעיות מתגלות כעמוקות ומהותיות מאוד בכלכלת העולם.

פורסם

הדיון לא היה על המשבר הכלכלי אלא על 50000 מכוניות שצריכות להמכר עד סוף השנה והנחות לצרכנים.

אני פשוט מראה שעם קצב של 30000 רכבים בחודשיים, יש להם עוד 20000 רכבים - פחות מחצי המלאי ועוד 6! חודשים עד סוף השנה.

היבואני רכב כבר אינם לחוצים וההנחות שניתן לקבל הן הרבה פחות מאשר לפני מספר חודשים. אני בספק גדול לגבי הנחות גדולות שינתנו בעתיד הקרוב ובמבצע מכירות כלשהוא לפני המבצעים הרגילים של נובמבר דצמבר...

• תוכן חדש...