Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני אספר את הסיפור ואני אשמח אם למישהו יש הצעות או משהו להגיד בנידון.

אז ככה, לפני 9 חודשים היתה ברשותי פיאט פונטו שנת 95 מנוע 1240 לאחר שקניתי את האוטו חודש וחצי לאחר מכן החלו בעיות

במנוע והחלפתי את המנוע את מישהו שאני מכיר באיזור הדרום , לאחר החלפת המנוע דיברתי איתו והוא אמר לי שתוך שבוע יהיה

לו שטר מכר להביא לי לאוטו שאני אוכל לקחת ממנו.

לא חלפו להם כמה ימים הצעתי את הרכב למכירה, לאחר יומיים שהרכב הוצע למכירה ביד2 התקשר מישהו ניפגשנו, היה מודע לבעיות הרכב הוא קנה ממני במחיר ברצפה את הרכב וניפרדנו לשלום, יש לציין שהוא היה מודע שעדיין לא קיבלתי את שטר המכר

מבעל המוסך ואמרתי לו שהוא יכול כבר לקחת את זה תוך יום יומיים לגשת למוסך ולקחת אותו.

במהלך כמה ימים אחרי הקניה הוא מדבר איתי שואל אותי איפה המוסך איך הוא נוסע והכל והסברתי לו ושוב פעם אחרי כמה ימים אותו דבר שואל אותי איפה המוסך ושוב הסברתי לו.

עברו להם 9 חודשים שקטים למדיי עד שהוא התקשר אלי לפני שבועיים לבית שלי והוא דיבר איתי והוא אמר שהורידו לו את האוטו מהכביש

כי אין לו שטר מכר ושנגמר לו הטסט והוא לא יכול לנהוג ברכב ובקיצור בלאגן גדול.

אמרתי לו למה הוא לא לקח את השטר מכר היה לך 9 חודשים ללכת לקחת את השטר מכר, עכשיו בינתיים שבועיים לפני כן בעל המוסך סגר את המקום כי הוא נעצר. אין יותר את המוסך והוא במעצר.

אין מה לעשות אין את מי לשאול אין עם מי לדבר והבן אדם מאיים עלי שהוא יתבע אותי וכו' ואין לי מה לעשות אלא לנסות לעזור לו.

והוא טוען שאם לא נצליח להגיע לפתרון אני ארכיב לו מנוע חדש ויביא לו שטר מכר חדש.

עכשיו אני סטודנט ואין לי בקושי כסף לחיות אין לי מושג מה לעשות, מי אשם למה ואייך אני אמור להגיב ומה לעשות בשביל לעזור לבן אדם? הוא מתקשר אלי לפחות 3 פעמים בשבוע .

בבקשה אני אשמח לעזרה מכם.

תודה

Rover 214Si

מכונאי רכב

פורסם

איפה שהוא, במהלך כל ההסכם מכירה, יש על נייר שאין למנוע שטר מכר? שמישהו צריך לדאוג ללכת לקחת אותו מהמוסך?

אם לא, הוא יכול לאיים כמה שבא לו. שיוכיח שלא הבאת לו את זה, ושאתה היית אחראי לזה. מי אמר שהוא לא איבד את זה בכלל?

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

16 באפריל, איזה יום שאני אוהב אחת מחברות הנעורים שלי.

כשמתרשלים זאת התוצאה.

האם אני מבין נכון שגם העברת בעלות לא בוצעה? אם כן צרה

בוצעה העברת בעלות , ורק חסר שטר המכר לגבי המנוע, אפשר לתת לך מבחר תירוצים החל מזה שלך אין מושג על איזה מנוע הוא מדבר בכלל, אתה מכרת לו עם המנוע האורגינאלי., לא ממליץ .

הטוב יותר להגיד לבחור מצטער על המקרה אבל אין בידי להושיעך זאת רשלנות שלך שלא הלכת להביא את הנייר , וחפש לך עץ אחר לנענע אותו.

שיקח אותך למשפט סיכוייו לא גדולים, לדעתי.

ותגיד לו שיפסיק להתקשר כי אין לך איך לעזור לו וחבל על הטלפונים שלו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בוצעה העברת בעלות אבל ללא שטר המכר של המנוע החדש.

ברישיון רכב ישנו המנוע הישן.

עכשיו אני יודע שגם אם נגיע למשפט אני יזכה בו כי סך הכל זאת רשלנות שלו שהוא לא הלך במשך כל התקופה הזאת לקחת את השטר מכר.

אבל יש לי שאלה, איפה אני יכול להוציא שטר מכר חדש לאוטו ואייך?

Rover 214Si

מכונאי רכב

פורסם

אין דבר כזה "שטר מכר חדש". שטר המכר הוא מסמך רשמי של משרד התחבורה (שאגב לאחרונה הפך קשה מאד לזיוף עקב תוספת של חירור וסימני זיהוי) ובו נמצאים פרטי הרכב ממנו פורק המנוע (כולל מ"ר במקרה של רכב ישראלי או פרטי רשימון היבוא במקרה של מנוע מיובא) שם, חתימה וחותמת המוסך מורשה משרד התחבורה שביצע את ההחלפה, פרטי הרכב בו הורכב המנוע ועוד.

אם אין לך דרך להגיע למוסך שביצע את העבודה אתה בבעיה רצינית.

אני איני אופטימי כמו שאר החברים. ישנם כמה וכמה תקדימים בהם זכה הקונה במשפט במקרים כאלה. בעיקר אם יש לו הוכחה שהמנוע המדובר היה מורכב ברכב בזמן המכירה (נניח, טופס בדיקת מכון בו מופיע "מ"ס מנוע לא תואם לרשיון הרכב").

מה שהייתי עושה במקומך, (אם אין שום סיכוי להשיג שטר מכר) זה לקנות בחזרה את הרכב, לבצע העברת בעלות, ואז או להוריד אותו מהכביש או לבצע החלפת מנוע נוספת ומסודרת ולמכור אותו שוב. זו הדרך ההוגנת ביותר.

מצד שני, זה התסריט הגרוע ביותר של תוצאות משפט נגדך, כך שאתה יכול להמר על מזלך וללכת למשפט. הוגן זה לא. וגם עלול לעלות לך בתשלום הוצ' משפט ועגמת נפש בנוסף.

מחיר השוק של הרכב הוא 6000 ש'? תציע לו 4000. הרי יש לו רשלנות תורמת לא קטנה בכלל.

אבל גם לך יש. עצם ביצוע העבודה במוסך ש"נעלם" אחרי פחות משנה, ושבעליו נמצא במעצר,אח"כ מכירת הרכב בלי לדאוג לשטר מכר, או לכל הפחות לעגן בזכרון דברים את אחריותו של הקונה לדאוג לכך, אינה מעידה על שיקול דעת בריא.

אם תחליף שוב מנוע (הפעם בהליך מסודר) תוכל לצאת בהפסד של לא יותר מאלף ש'. אם תחליט למכור לחלקים, תוכל לקבל לא יותר מאלף ש"ח (אי אפשר יהיה להשתמש במנוע) כך שהנזק גדול הרבה יותר.

גם אני הייתי פעם סטודנט תפרן. תראה את זה כחלק משכ"ל. בפקולטה למדעי החיים האמיתיים.

נתקו

עריכה: עכשיו ראיתי שמכרת את הרכב "במחיר רצפה". תחזיר לו את הכסף ששילם. האמן לי, זה הפתרון הזול ביותר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני מניח לפי הסיפור שלא בוצעה בדיקה במכון לפני הרכישה, כך שנושא ההוכחה מאוד קשה.

גם אם קיימת ההוכחה , הבעיה של הרוכש היה להסדיר את הבעיה וזו התרשלות שלו ב90-100%.

לכן כפי שאמרתי. תן לקונה לשבור את הראש. מקווה שזה לא יהיה הראש שלך.

במשפט השופט יחלק את האשם בערך 90% לרוכש, 10% למוכר, אם בכלל הרוכש יגיש תביעה.

ומול תקדימיך יש פי עשר תקדימים האומרים את ההיפך.

המוכר לא רימה את הרוכש. הכל בידיעה של הרוכש שפשוט לא הלך לקחת את שטר המכר ומשלם על רשלנותו שלו.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יש לך איך להוכיח שאתה קנית את המנוע הספציפי והזה והחלפת אותו?

אם כן, אתה מציג את העובדה הזו במשפט ביחד עם העובדה שהקונה לא טרח ללכת ולקחת את שטר המכר מהמוסך, והיו לו 9 חודשים לעשות כך.

פורסם

בטח שיש לי הוכחה והיא ברורה לחלוטין.

ברישיון הרכב יש מספר מנוע שעוד היה בבעלותי.. ועכשיו אין את אותו מספר מנוע במנוע עצמו שהוא שווה למספר ברישיון

וזה עוד היה בזמן בעלותי.

שוב זאת לא רשלנות שלי מכיוון שבעל המוסך אמר לי להגיע שבוע הבא לקחת את הטופס החדש של המנוע ו-3 ימים לאחר מכן

מכרתי לבן אדם שהיה מודע לכך שהרכב ללא שטר מכר ושהוא יצטרך לקחת את השטר בסופו של דבר

אפילואותו בן אדם במהלך החודש הראשון דיבר איתי כמה וכמה פעמים לשאול אותי איפה המוסך יושב ואייך קוראים למוסך

שד"א קרוב אליו.

Rover 214Si

מכונאי רכב

פורסם

יש לי חשש שאינכם מבינים

גם הקונה וגם המוכר טוענים כי המנוע העכשווי הוא לא המנוע הרשום ברישיון.

השאלה מי היה צריך לדאוג להביא את שטר המכר על המנוע ולדאוג לעשות את הרישום במשרד הרישוי למנוע החדש. זאת המחלוקת בין הצדדים.

המוכר טוען החובה על הקונה. הקונה יטען שהחובה הייתה על המוכר.

לפי מה שכותב לנו פותח השרשור החובה הייתה של הקונה. נקווה שכך יראה את זה, גם השופט.

ברגע שעברה הבעלות החובה היא על הקונה אלא עם רשמו הצדדים במקום כלשהוא ביניהם כי החובה היא על המוכר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מקרה מעניין למען האמת.

האם יש זכרון דברים שבו רשום שאחריותו של הקונה להביא את שטר המכר? האם יש איזה שהיא עדות וראיה שהקונה יודע שאין שטר מכר ושהוא צריך לקחת אותו?

אם כן, תגיד לו שיפסיק להתקשר או שתתלונן עליו במשטרה על הטרדה ואיומים.

חובתך הייתה למכור לו את הרכב עם שטר מכר. אבל זה כמובן לא מקרה רגיל שבו היה לך שטר המכר ולא העברת אותו במודע, אלא היה פה סיכום שאחריותו של הקונה להביא את שטר המכר לרכב, רק שאת זה היה צריך לגבות בכתב.

פורסם

בוודאי שיש עדות, חברה שלי היתה באותו הזמן שבו מכרתי את הרכב.

והקונה היה מודע לכך שהוא צריך לקחת את שטר המכר.

Rover 214Si

מכונאי רכב

פורסם

תכין ציוד הקלטת שיחות טלפון. פעם הבאה שהוא מתקשר, תקליט את השיחה, תשאל אותו שוב "אבל קבענו שאתה תלך לקחת את השטר מכר נכון?" "למה לא הלכת לקחת?".

ברגע שהוא יענה אמת על השאלות הללו, אתה מסודר.

פורסם

בא נניח לרגע שאני הקונה, ואתייחס באדום למה שכתבת:

מכרתי לבן אדם שהיה מודע לכך שהרכב ללא שטר מכר ושהוא יצטרך לקחת את השטר בסופו של דבר לא נכון, לא אמרתי לי שום דבר כזה ובכלל לא ידעתי שהחלפת מנוע ואם באמת היה כדבר הזה, למה פרט כזה חשוב לא רשמת בזיכרון דברים.

אפילו אותו בן אדם במהלך החודש הראשון דיבר איתי כמה וכמה פעמים לשאול אותי איפה המוסך יושב ואייך קוראים למוסך

שד"א קרוב אליו. גם זה לא נכון, לא ידעתי שהחלפת מנוע ולכן גם לא ידעתי שאני צריך ללכת לשם לקבל שטר מכר.

בוודאי שיש עדות, חברה שלי היתה באותו הזמן שבו מכרתי את הרכב.

והקונה היה מודע לכך שהוא צריך לקחת את שטר המכר. זאת לא הוכחה טובה, מהטעם הפשוט שזוגתך מלכתחילה "חשודה" כמוסרת עדות מוטה.

תכין ציוד הקלטת שיחות טלפון. פעם הבאה שהוא מתקשר, תקליט את השיחה, תשאל אותו שוב "אבל קבענו שאתה תלך לקחת את השטר מכר נכון?" "למה לא הלכת לקחת?". זאת יכולה להיות הוכחה טובה וכדאי שתעשה זאת בהקדם.

ברגע שהוא יענה אמת על השאלות הללו, אתה מסודר.

תגובתי כקורא בפורום בירוק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לדעתי אין פה רשלנות של המוכר, הוא לא רימה ולא עבד על אף אחד הוא מכר את הרכב כמו שהוא כלומר עם מנוע שלא היה מאושר עדיין אבל מצד שני הקונה ידע את זה והסכים לעסקה. לדעתי אין לך מה לפחד מתביעה ממנו.

אם הוא יתבע אותך ויגיד שאתה היתה צריך לאשר את המנוע אז הוא ידע שהוא קונה רכב שעדיין אין ניירת למנוע אז למה הוא נזכר רק אחרי 9 חודש? ומצד שני אם הוא ישקר ויגיד שלא אמרתה לו אז בכל קרה זה חובתו לבדוק את הדברים ואז גם אתה תגיד שאין לך מושג על מה הוא מדבר.

זו דעתי.

אם הוא היה מאיים אלי אני היתי פשוט אומר לו שאין לי מושג על מה הוא מדבר, והייתי מתלונן במשטרה על הטרדה או משהו כזה.

• תוכן חדש...