Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימת חירום ללא ABS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סבלנות ליהי אחרי הקיץ יבוא גם החורף

לא רק משטחי החלקה חסרים בארץ כדי להיות נהגים טובים.

העיקר שנהינית מהקורס שנותן לך אפילו את הבטחון לחשוב על משטחי החלקה

כל הכבוד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ליהי,

אל תלחצי מזה שכתבתי שצריך לתרגל "המון",סה"כ את כבר בדרך הנכונה,עצם זה שהלכת לקורס נהיגה מתקדמת מוכיח שיש לך מודעות למגבלות שלך ושאת רוצה להיות נהגת יותר טובה (נשים בצד את העניין שקורס כזה גם נותן הרבה "פאן" למי שחובב נהיגה).

לשאלתך,

את בעיקרון יכולה לתרגל בכל מגרש שמרוחק מעיניי רשויות האכיפה,חשוב שזה יהיה מגרש סגור על מנת שלא יקרה מצב שפתאום באמצע תרגול יפתיע אותך איזה רכב חולף או אדם שפתאום נכנס למגרש.

כמו כן חשוב שזה יהיה מגרש שיש בו מרווחי ביטחון למקרה שהתרגול לא מצליח.

זה אכן בעייתי שאין בארץ יותר מדי מקומות בהן אפשר לתרגל נהיגה נכונה "בראש שקט",משטרת ישראל לא סלחנית עם העניין ברוב הפעמים,הם רואים אדם שמתרגל בלימות אבל מבחינתם זה מתלבש להם יופי למשבצת של "נהיגה בקלות דעת\נהיגה לא זהירה",זו בעצם הדרך של המשטרה לתת דו"ח או זימון למשפט על ידי זה שהם בעצם מאשימים אותך בכך ש"אנחנו לא סגורים מה בדיוק עשית רע,אבל בטוח שעשית משהו כזה".

לגבי בלימה על רטוב,

כמו שכבר כתבו לך, אחרי הקיץ מגיע החורף,אותו עקרון של מגרש ריק עובד גם בחורף,רק מהירויות יותר נמוכות ומרווחי ביטחון גדולים יותר.

כדי לעשות את זה כמו שצריך את יכולה פשוט להתאפס על כמה קונוסים, אחד יסמן לך נקודת עצירה,אחד נוסף יסמן לך את מיקום ה"מכשול",ועוד אחד יכול לתחום לך את הנקודה שאותה אסור לך לעבור (נתיב נגדי למשל).

בהצלחה וסעי בזהירות.

נ.ב

הגיע הזמן לעבור לרכב בטיחותי יותר מהבאלנו,תאמיני לי,תחסכי הרבה כסף על הדלק...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בנושא עצירת פתאום בחירום, גם היום אחרי שבמכוניות יש חגורות בטחון כבר שנים רבות, אצלי עצירת פתאום מלווה ביד ימנית המושטת הצידה לתפוס את הנוסע היושב לצידי.

מיותר ומסוכן.

1. הידיים שלך צריכות להיות על ההגה.

2. בבלימת חירום אמיתית היד שלך לא תהיה יותר מקישוט ובטח לא תשנה כלום אם הנוסע חגור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עפר יקר

ראשית אתה צודק. רק אתה שוכח כי פעם לא היו חגורות בטיחות , ובעצירת פתאום שאינה מלווה בהתנגשות תתפלא כי היד יעילה. כמובן שפחות מחגורה.

שנית אחרי 60 שנות נהיגה (התחלתי בגיל שנתיים )ישנם דברים שהם צרובים לך בגנים. על שניים מהם הקשורים לתגובה בבלימת חירום כתבתי שם, אלה לא יוצאים גם בתרגול מסיבי.

כולנו בשלב כלשהו בחיינו חולמים כי הם נופלים מעץ. זה החלום טבוע באנו בזמן שהאדם עוד היה קוף, משהו כמו לפני שנה שנתיים:shock:

שלישית הלוואי על כל נהגי ישראל נסועה כמו שאני עברתי כ 2 מיליון ק"מ , שמסתכמת בשתי תאונות בלבד. אחת טרום רשיון נהיגה גלגל שהתפוצץ במהירות גבוהה בסיבוב, והשניה נהג אידיוט ששלט עצור הייתה המלצה בשבילו בלבד.

רביעית כמות הבלימות בכלל ובלימות החירום בפרט היא מינימאלית, כיוון שאני רואה רחוק וקורא את הכביש ואת מה שצפוי לקרות בו.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ליהי,

אל תלחצי מזה שכתבתי שצריך לתרגל "המון",סה"כ את כבר בדרך הנכונה,עצם זה שהלכת לקורס נהיגה מתקדמת מוכיח שיש לך מודעות למגבלות שלך ושאת רוצה להיות נהגת יותר טובה (נשים בצד את העניין שקורס כזה גם נותן הרבה "פאן" למי שחובב נהיגה).

לשאלתך,

את בעיקרון יכולה לתרגל בכל מגרש שמרוחק מעיניי רשויות האכיפה,חשוב שזה יהיה מגרש סגור על מנת שלא יקרה מצב שפתאום באמצע תרגול יפתיע אותך איזה רכב חולף או אדם שפתאום נכנס למגרש.

כמו כן חשוב שזה יהיה מגרש שיש בו מרווחי ביטחון למקרה שהתרגול לא מצליח.

זה אכן בעייתי שאין בארץ יותר מדי מקומות בהן אפשר לתרגל נהיגה נכונה "בראש שקט",משטרת ישראל לא סלחנית עם העניין ברוב הפעמים,הם רואים אדם שמתרגל בלימות אבל מבחינתם זה מתלבש להם יופי למשבצת של "נהיגה בקלות דעת\נהיגה לא זהירה",זו בעצם הדרך של המשטרה לתת דו"ח או זימון למשפט על ידי זה שהם בעצם מאשימים אותך בכך ש"אנחנו לא סגורים מה בדיוק עשית רע,אבל בטוח שעשית משהו כזה".

לגבי בלימה על רטוב,

כמו שכבר כתבו לך, אחרי הקיץ מגיע החורף,אותו עקרון של מגרש ריק עובד גם בחורף,רק מהירויות יותר נמוכות ומרווחי ביטחון גדולים יותר.

כדי לעשות את זה כמו שצריך את יכולה פשוט להתאפס על כמה קונוסים, אחד יסמן לך נקודת עצירה,אחד נוסף יסמן לך את מיקום ה"מכשול",ועוד אחד יכול לתחום לך את הנקודה שאותה אסור לך לעבור (נתיב נגדי למשל).

בהצלחה וסעי בזהירות.

נ.ב

הגיע הזמן לעבור לרכב בטיחותי יותר מהבאלנו,תאמיני לי,תחסכי הרבה כסף על הדלק...

השאלה שלי הוגדרה מראש כשאלה רטורית מהסיבה שאני מכירה את הסיפור של "למצוא מגרש חנייה גדול וסגור" עוד (לא נעים להודות) מלפני שהוצאתי רישיון. וברור שכיום זאת האופצייה היחידה שעומדת בפני נהגים שרוצים לתרגל ולשפר אחרי הקורסים שעשו. הנקודה שלי הייתה לגבי העדר מגרשי החלקה מסודרים בהם (אפילו תמורת תשלום כלשהו) אלה שמבינים את חשיבות העניין יוכלו לתרגל בראש שקט (גם שלהם וגם של המשטרה שבינתייים תטפל -אולי-בכמה עברייני תנועה אמיתיים)

לגבי החורף שיובא אחרי הקיץ, לא הייתי מפתחת ציפיות לאחר החורף האחרון:-(, אבל תמיד יש תקווה:-)

תודה רבה בכל מקרה,

ליהי

פורסם

ליהי קטנת האמונה:-)

החורף בוא יגיע, זה על בטוח.

גשם אולי לא, ולכן יש להתפלל תפילת הגשם בדבקות :shock:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
עפר יקר

ראשית אתה צודק. רק אתה שוכח כי פעם לא היו חגורות בטיחות , ובעצירת פתאום שאינה מלווה בהתנגשות תתפלא כי היד יעילה. כמובן שפחות מחגורה.

.

בבלימת חירום אמיתית, אין ליד שלך שום אפקט!

עם כל הכבוד, יד אחת שלך לא מסוגלת לעצור מסה של 70-80 ק"ג שממשיכים קדימה במהירות גבוהה.(גם לא 50-60 ק"ג)

שלא נדבר חלילה על תאונה, ששם פועלים על הרכב כוחות ג'י מטורפים, שיכולים להביא בן אדם של 70 ק"ג, לגוף שעף ברכב במשקל של 700 ק"ג ומעלה (תלוי באיזה מרחק הרכב מגיע לעצירה מלאה).

האינסטינקט טבוע אצל לא מעט אנשים, ואין הרבה מה לעשות כדי לשנותו.

אך חשוב להבין שהוא לא יעיל במצב חירום.

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

פורסם

אהלן עודד,

הרכב הראשון שלי היה קורולה שנת 93 ללא ABS.

בעוונותיי הרבים כנהג חדש וטיפש יצא לי לבלום בלימת חירום ממהירות של 120 קמ"ש. הרכב התחיל לאבד יציבות ונאלצתי להרפות מהבלם. (לא הייתי עד כדי כך טיפש...).

הרכב היה תקין.

מה דעתך? איך לבצע בלימת חירום ברכב ללא ABS ממהירויות גבוהות? (בקו ישר).

אגב, לגבי בלימה דגרסיבית - אפשר להבין את הפרנציפ תוך זמן קצר (רבע שעה). כשקיבלתי גטס לא ABS בצבא אחד הדברים הראשונים שעשיתי הוא למצוא קטע כביש ריק ולתרגל את התחושה של הדוושה ברכב *הספציפי*. הבעיה מתחילה בשעת חירום - כשיורד גשם פעם בחודש, וכשיוצא לבצע בלימת חירום על רטוב פעם בשנה. לך תעשה בלימה דגרסיבית ב'שלוף'.

פורסם
ליהי קטנת האמונה:-)

החורף בוא יגיע, זה על בטוח.

גשם אולי לא, ולכן יש להתפלל תפילת הגשם בדבקות :shock:

+1

מה שמזכיר לי בדיחה - רב אחד הולך להתפלל אחרי שנה שחונה מאוד. בדרך הוא פוגש חבורת לצים משחקים קלפים - ומפציר בהם להצטרף לתפילה. הלצים: "כבוד הרב. אנחנו רשעים גמורים. מה יעזור שנתפלל?". הרב: "זה בסדר, רשעים יותר גמורים מכם גרמו למבול". :lol:

פורסם

... הבעיה מתחילה בשעת חירום - כשיורד גשם פעם בחודש, וכשיוצא לבצע בלימת חירום על רטוב פעם בשנה. לך תעשה בלימה דגרסיבית ב'שלוף'.

אתה צודק !

זו הסיבה שעדיף למנוע את הצורך בבלימת החירום מראש על ידי טכניקות נהיגה נכונות, וכך לא אין צורך לעמוד למבחן המכריע.

אגב, לגבי בלימה והתחמקות על רטוב, מי שאינו מיומן מספיק יכול לבלום בלימה ראשונית חזקה עם נעילת גלגלים, להרפות מהבלמים לגמרי (או כמעט לגמרי) להסית את הרכב לנתיב המילוט, ואז ולאחר ההתיישרות לבלום מחדש לפי הצורך.

* לא ממליץ ללמוד לבד בשיטת הניסוי והטעיה משום שיש מקרים בהם תלמד את עצמך משהו לא נכון, ולא תדע את זה עד שתגלה שזה לא עובד "על באמת".

דני G.

פורסם

דני, ברכב ללא ABS - איך היית ממליץ לבלום בלימת חירום מ-120 קמ"ש ל-0? (קו ישר, כביש יבש).

לחיצה בכל הכח על הבלמים עלולה לאבד את שיווי המשקל של הרכב.

פורסם

* לא ממליץ ללמוד לבד בשיטת הניסוי והטעיה משום שיש מקרים בהם תלמד את עצמך משהו לא נכון, ולא תדע את זה עד שתגלה שזה לא עובד "על באמת".

רצוי לשים לב למה שנכתב למעלה.

פורסם
דני, ברכב ללא ABS - איך היית ממליץ לבלום בלימת חירום מ-120 קמ"ש ל-0? (קו ישר, כביש יבש).

לחיצה בכל הכח על הבלמים עלולה לאבד את שיווי המשקל של הרכב.

עקרונית, אם הכל מאוזן (כביש, צמיגים) הרכב לא אומר לסטות גם אם נעלת. במציאות אין מצב כזה, לכן צריך להרגיש כמה אפשר לבלום בלי לאבד את הזנב. להרגיש זה עניין של יידע וניסיון. במילים אחרות, רצוי לא להגיע למצבים כאלו...

דרך אגב, לא חייבים לנעול גלגלים כדי להגיע למצב בו האחיזה מאחור מאוד רופפת בבלימת חזקה, כתוצאה מהעברת משקל לפנים. באוטו שלך (קליאו ספורט, נכון?) יש EBD בדיוק בשביל זה והיא נכנסת לפעולה גם אם לא נעלת (שומעים את המשאבה ומרגישים את השינוי בעוצמת הבלימה).

פורסם

דיברתי על הרכב הראשון שלי, קורולה ללא ABS. אז אתה אומר בדיוק את מה שעשיתי בפועל. (להרפות מהבלמים כדי שהרכב יתאזן).

לגבי הקליאו - הברקסים שם מעולים! עוצמה מעולה. כמובן שהרכב עוצר ישר כמו פלס. במישור לא הרגשתי שום 'חופש בזנב'.

פורסם

כאמור, יש בקליאו ספורט EBD שמחלקת עומסים בבלימה בין הציר האחורי לקדמי, בשבילך...

• תוכן חדש...