Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימת חירום ללא ABS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולכן , יש ללחוץ קלאץ, השאלה היא מתי ללחוץ?

לשיטת דני מיידית, לשיטת FALOU לקראת סוף הבלימה.

בויכוח הניטש , ומניסיון של שנים רבות , אני פועל בשיטתו של FALOU

אני לוחץ על הקלאץ מיד אחרי הלחיצה על הברקס (לא ביחד).

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חייב להדגיש משהו: השיטה היא לא שלי. אני מספר מה לימדו אותי כתלמיד. אני לא ממציא לעצמי תורות, טכניקות ושיטות. הייתי במספר בתי ספר לנהיגה מתקדמת ונהיגת מירוץ, עברתי הרבה הדרכות ויש הבדלים בכל מיני נושאים, כאשר לכל טכניקה הרציונאל שלה.

אני יכול למצוא סיבה גם לשימוש המיידי בקלאץ' והיא: שזה ההרגל של רב הנהגים וקשה ללמד אותם אחרת. כל החיים, משיעור הנהיגה הראשון, אנחנו מותנים לדאוג לזה שהאוטו לא ייכבה לנו וההרגל הזה מאוד חזק. אז אם כבר לוחצים קלאץ', לפחות לעשות זאת תוך שימוש ברגל שמאל לייצוב.

בשיעורי הנהיגה לא מלמדים ללחוץ על הברקס והקלאץ' בו זמנית, בבלימה רגילה או שמתחילים מהברקס (בירידה/מישור) ואז מוסיפים את הקלאץ' או שמורידים את הרגל מהגז, נותנים לאוטו להתגלגל, קלאץ' לקראת הסוף עם ברקס לפי הצורך (בעליות). אז אני לא מבינה איך אתה מסיק שיש כאן הרגל. דווקא מה שייחד את הבלימה המסויימת הזאת שעשיתי הוא הלחיצה הבו-זמנית שלא קורית בדרך כלל.

פורסם
1.

3. התחמקות ממכשול בבלימת חירום נעשית כשעדיין בולמים (רגל ימין על הברקס), אז איך בדיוק תשתמשי במנוע (אם אם בלמת עם רגל שמאל ואת מתפעלת את הגז עם רגל ימין בו"ז...).

נכון, ההתחמקות עשוייה להתחיל עדיין עם רגל ימין על הברקס אשר בכל רגע יכולה לעבור לדוושת הגז בעת הצורך (אפרופו המשאית האימתנית מאחורה שהוזכרה). עכשיו, במצב שהמנוע לא פועל: שחררתי את הנעילה בשלום, אני מתחילה לסטות מהנתיב, כוח האנרצייה לא מספיק לי, אז אתה באמת מאמין שבמצב כזה אני אספיק להניע, להכניס הילוך (בסדר הזה או הפוך), לזנק ולהתחמק? היה כאן ת'רד לפני מספר ימים של מישהו שעמד ברמזור, ראה את הטיל המשוגר מאחוריו מבעוד מועד והספיק רק לשחרר את הברקס ולהכניס קלאץ' לפני הפגיעה - והמנוע שלו היה מונע, הוא לא היה באמצע מצב חירום רבתי (בלימת חירום ושאר הירקות) וכולה היה צריך להספיק להכניס הילוך ולזנק...

פורסם
אני חייב להדגיש משהו: השיטה היא לא שלי. אני מספר מה לימדו אותי כתלמיד. .

עד שיש בינינו הסכמה אתה מתחיל איתי בקטנות. בשיטה התכוונתי , בדרך בה אתה נוהג להשתמש הנובעת מלימוד שלימדוך אחרים.

נכון, ההתחמקות עשוייה להתחיל עדיין עם רגל ימין על הברקס אשר בכל רגע יכולה לעבור לדוושת הגז בעת הצורך (אפרופו המשאית האימתנית מאחורה שהוזכרה). עכשיו, במצב שהמנוע לא פועל: שחררתי את הנעילה בשלום, אני מתחילה לסטות מהנתיב, כוח האנרצייה לא מספיק לי, אז אתה באמת מאמין שבמצב כזה אני אספיק להניע, להכניס הילוך (בסדר הזה או הפוך), לזנק ולהתחמק? היה כאן ת'רד לפני מספר ימים של מישהו שעמד ברמזור, ראה את הטיל המשוגר מאחוריו מבעוד מועד והספיק רק לשחרר את הברקס ולהכניס קלאץ' לפני הפגיעה - והמנוע שלו היה מונע, הוא לא היה באמצע מצב חירום רבתי (בלימת חירום ושאר הירקות) וכולה היה צריך להספיק להכניס הילוך ולזנק...

ליהי

ראשית אני שמח שאת קוראת שרשורים אחרים. מבלי להישמע שובניסט , זה כיף לראות בחורה שרוצה לשפר את יכולות הנהיגה שלה, הלוואי ורבות היו כמותך.

בלימת חירום מניסיון יכולה לקחת לא מעט זמן , תלוי במהירות נסיעתך , לכן ניתן לבצע לא מעט פעולות, פרט ללחיצה על דוושת הבלם ולשאת תפילה למרומים.

זה מהותו של הלימוד , שלאחריו השינון , והתרגול , כדי שפעולות מורכבות , יבוצעו גם תחת לחץ, כמו בלימת החירום.

בשתי הדרכים גם זו שלימדך דני, וגם זו ש FALOU נוקט בה, ואני הקטן גם :-), המנוע נישאר עובד. ההבדל כפי שכתבתי , הוא שבדרך השניה המנוע משמש כבלם לרכב, נוסף על הבלמים, ולכן עדיפותה, לטעמי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה על המחמאה, לעניין הבדלי השיטות - ההתרשמות שלי זהה לשלך, מה שכתבתי הוא בסה"כ תשובה למשהו ש-FALOU כתב באחת ההודעות הקודמות...

שבת שלום,

ליהי

פורסם
בשיעורי הנהיגה לא מלמדים ללחוץ על הברקס והקלאץ' בו זמנית, בבלימה רגילה או שמתחילים מהברקס (בירידה/מישור) ואז מוסיפים את הקלאץ' או שמורידים את הרגל מהגז, נותנים לאוטו להתגלגל, קלאץ' לקראת הסוף עם ברקס לפי הצורך (בעליות). אז אני לא מבינה איך אתה מסיק שיש כאן הרגל. דווקא מה שייחד את הבלימה המסויימת הזאת שעשיתי הוא הלחיצה הבו-זמנית שלא קורית בדרך כלל.

אנ בד"כ כותב מאוד מדוייק ורצוי לקרוא את הדברים במלואם. פשוט זו פעם שנייה שאת מצטטת אותי ולא מתייחסת בכלל למה שכתבתי.

אני לא כתבתי מה מלמדים בשיעורי נהיגה, כתבתי שאחת הדאגות העיקריות בשיעורי נהיגה היא שהאוטו לא ייכבה, ומכאן כולם תמיד דואגים לקלאץ' בבלימה.

מעבר לזה, ברור מה עשית והדיון (האקדמי) הוא למה לעשות כך ולא אחרת. בכל מקרה, העיקר הוא בלימה חזקה והחלטית ישר בהתחלה. על זה אין עוררין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בשתי הדרכים גם זו שלימדך דני, וגם זו ש FALOU נוקט בה, ואני הקטן גם :-), המנוע נישאר עובד. ההבדל כפי שכתבתי , הוא שבדרך השניה המנוע משמש כבלם לרכב, נוסף על הבלמים, ולכן עדיפותה, לטעמי.

שגוי.

המנוע לא משמש כבלם נוסף לרכב בבלימת חירום.

בוודאי לא כאשר לוחצים עד כדי נעילת גלגלים.

אם אתה רוצה להאיט, בעוצמה שלא גדולה כמו בבלימת חירום, אז כן, המנוע הוא עוד גורם שמאיט את הרכב בנוסף לחיכוך של רפידות הבלם.

לגבי התחמקות לאחר בלימת חירום, מתוך נקודת הנחה שלפני הבלימה כנראה שייטת בסל"ד נמוך או בינוני, משום שכך נוסעים רוב רובו של הזמן, ואז פתאום בבלימת חירום הורדת את מהירות הרכב לחצי נניח, כך שהסל"ד בסיום הבלימה ותחילת ההתחמקות הוא בוודאי כבר נמוך מאוד וההילוך ממש לא מתאים וגם אם תתני גז זה לא בדיוק יגרום לאוטו להגביר מהירות בצורה מורגשת.

פורסם
שגוי.

המנוע לא משמש כבלם נוסף לרכב בבלימת חירום.

בוודאי לא כאשר לוחצים עד כדי נעילת גלגלים.

אם אתה רוצה להאיט, בעוצמה שלא גדולה כמו בבלימת חירום, אז כן, המנוע הוא עוד גורם שמאיט את הרכב בנוסף לחיכוך של רפידות הבלם.

לגבי התחמקות לאחר בלימת חירום, מתוך נקודת הנחה שלפני הבלימה כנראה שייטת בסל"ד נמוך או בינוני, משום שכך נוסעים רוב רובו של הזמן, ואז פתאום בבלימת חירום הורדת את מהירות הרכב לחצי נניח, כך שהסל"ד בסיום הבלימה ותחילת ההתחמקות הוא בוודאי כבר נמוך מאוד וההילוך ממש לא מתאים וגם אם תתני גז זה לא בדיוק יגרום לאוטו להגביר מהירות בצורה מורגשת.

נהג רגוע שגוי

בוא תן לי להאיר את עיניך.

עם עזיבת דוושת הגז המנוע מתחיל לבלום. עד שהגיעה רגלך לדוושת הבלם המנוע בולם. לוקח זמן בין הלחיצה על דוושת הבלם ועד שהפעולה מגיעה לבלמים . בזמן הזה המנוע בולם.

אומנם תחילת השרשור עסקה ברכב בלי ABS, אבל כיום כמעט כל המכוניות מצויידות במערכת הזאת שכל תפקידה למנוע נעילת הגלגלים , לכן המנוע בולם גם בזמן הלחיצה.

לכן הלחיצה על המצמד כפי שאמרתי רצוי שתיעשה לקראת סוף הבלימה, ותן למנוע לתרום את חלקו בבלימה.

וסלח לי שלא הבנתי מה אתה אומר לגבי ההתחמקות . הרכב יהיה בסל"ד סרק, ההילוך שני , נותן גז , למה לא יגביר הרכב את מהירותו? אה הוא היה בחמישי! הנחה אולי נכונה, אולי לא. מותר גם להחליף להילוך נמוך לקראת סוף הבלימה!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בוא נהיה ראליים לרגע-

הדבר החשוב ביותר הוא לתת לחיצה ראשונית חזקה על הברקס וכמה שיותר מהר.

הזמן שלוקח להעביר את הרגל מהגז לברקס- לכל היותר 3-4 עשיריות שניה.

יש רכבים שמעדנים עזיבה מהירה של הגז ולא מייד סוגרים את הדלק ולכן אין בלימת מנוע מידית.

יש רכבים שבאמת יפעילו בלימת מנוע מיידית, אבל לא מדובר פה על הילוך שני שיכול להאיט 1 קמ"ש בזמן הקצר הזה, אלא כנראה על הילוך רביעי או חמישי שיאיטו בקושי 0.5 קמ"ש בזמן הקצרצר הזה כך שזה לא משמעותי.

חוץ מזה, שגם אלה הגורסים שיש ללחוץ גם על הקלאץ', יקח להם כמה עשיריות שניה ללחוץ על הקלאץ' ולכן גם שם תהיה בלימת מנוע לרגע קצרצר.

לגבי החלפת הילוך בסוף הבלימה, זה כבר לוקח הרבה זמן, ודורש גם העלאה של הסל"ד לפני שהרכב יתחיל להאיץ שוב.

ובבלימת חירום אמיתית, בשניה וחצי הקריטית כשאתה רואה את המכשול מתקרב אליך ולרגע כבר לא בטוח אם תצליח להתחמק, אף אחד לא יעזוב את ההגה ויתחיל להעביר הילוכים כשהוא כבר חושב על איך להאיץ בסוף.

פורסם

שלום,

אני די חדש בפורום.

הABS לא קשור לבלימה בקו ישר. הABS נועד אך ורק למנוע החלקה בבלימת חרום. זה הייעוד שלו, לכן לא נראלי שבבלימת חרום בלי ABS אתה תסתחרר אלא פשוט אתה תחליק (בקו ישר).

וסלחו לי, אולי זה בגלל שאני נהג חדש אך בבלימת חרום ,בפאניקה,_להוריד את הרגל מהברקס ולהחזיר_(כמו שאחד מפה אמר) נראה_לי בלתי אפשרי...

פורסם

אתה לא אמור להיות במצב של פאניקה אפילו בבלימת חירום (אלא אם כן לא הצלחת לבלום ונכנסת במרצדס בלי צד ג' )

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
וסלחו לי, אולי זה בגלל שאני נהג חדש אך בבלימת חרום ,בפאניקה,_להוריד את הרגל מהברקס ולהחזיר_(כמו שאחד מפה אמר) נראה_לי בלתי אפשרי...

בפאניקה, נהג לא מתורגל, יבלום חלש מדי, יסתכל לכיוון העצם ממנו הוא חושש... וייפגע בו. מקסימום, יזיז את ההגה לכיוון אחר. בגלל זה לימוד ותרגול הוא חשוב, גם אם יש את כל הבקרות האלקטרוניות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שלום,

אני די חדש בפורום.

הABS לא קשור לבלימה בקו ישר. הABS נועד אך ורק למנוע החלקה בבלימת חרום. זה הייעוד שלו, לכן לא נראלי שבבלימת חרום בלי ABS אתה תסתחרר אלא פשוט אתה תחליק (בקו ישר).

אין שום צורך להיות בפאניקה. נהיגה נכונה ומתוכננת, (בטכניקות נכונות) חוסכת ממך את הצורך לפתור בעיות תחת לחץ או פאניקה. אפשר ללמוד את זה.

ABS קשור לכל בלימה, הן בקו ישר והן בסיבוב. גלגלים נעולים הם גלגלים שאינם יכולים להשפיע על כיוון הנסיעה של הרכב ולכן תמיד ובכל מצב תהיה עדיפות לגלגלים מסתובבים כאשר ה-ABS פועל.

כאשר בולמים בקו ישר, נעילת הגלגלים גורמת להמסת הגומי על האספלט עקב החום הרב שנוצר, וכתוצאה מכך לירידה באיכות הבלימה. יתר על כן, כאשר הגלגלים מסתובבים, עקב ההתנגדות הטיבעית שלהם לגילגול ועקב חידוש שטח המגע של הצמיג עם האספלט כל הזמן, הבלימה אפקטיבית יותר.

בסביבות תחילת שנות ה-2000, נכנסו למרבית כלי הרכב המשפחתיים מערכות ABS מתקדמות (דור 4 והלאה), אשר מרחק הבלימה שלהן על כביש יבש קצר יותר בהשוואה לנעילת גלגלים (על רטוב זה תמיד היה כך). במכוניות יוקרה, ניתן היה למצוא את המערכות המתקדמות עוד באמצע שנות ה-90.

דני G.

פורסם

במסלולים היינו מלמדים (עדיין מלמדים כך, פשוט אני כבר לא שם) את הלקוחות לתמוך עם רגל שמאל על המדרס,ומיד אחרי שהם לוחצים במלוא העוצמה, ניתן ללחוץ על הקלאץ'. אבל חשוב שרגל שמאל תתמוך בעיקר בזמן המעבר של רגל ימין מהגז לברקס.

הסיבה היא שברגע שאנו תומכים עם רגל שמאל, רגל ימין מנוטרלת מהכוחות שפועלים עליה, ויכולה לעבור יותר מהר וחזק לברקס, אחרי שאנחנו כבר על הברקס, יש לנו את התמיכה של רגל ימין על הדוושה. ואז אפשר לשחרר את שמאל לכיוון הקלאץ'.

ברגע שעוברים עם שתי הרגליים יחדיו, יוצא מצב שלשבריר שניה אנו נמצאים עם שתי הרגליים באוויר, ואז קשה יותר לעבור מהר וחזק.

תעשו ניסוי: תשבו על כיסא (לאו דווקא של רכב), עם היידים באוויר ותנסו להרים את שתי הרגליים באוויר, קצת קשה, נכון?

עכשיו תשאירו את שמאל על הרצפה ותרימו רק את רגל ימין, קל יותר?

אותו דבר בבלימה.

לגבי הבחור שאמר שלמד בגרמניה שאפשר גם לתמוך עם היידים על ההגה, עם כל הכבוד לגרמנים (ויש כבוד), אני לא ממליץ על זה, מהסיבה הפשוטה שברגע שאתה מפעיל לחץ על ההגה ואתה נדרש להתחמקות, התנועה תהיה קשה מכנית ולא מדוייקת.

מעבר לזה שאתה מכניס את עצמך לסוג של סטרס. שזה כבר לא טוב.

את היידים יש לשמור חופשיות (מרפקים משוחררים) על ההגה, גם תפעול ההגה יהיה יעיל יותר, וגם אתה תהיה יותר נינוח ורגוע, שזה חלק בלתי נפרד ועושה פלאים בנהיגה. מנסיון אצל אלפי לקוחות.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תוכן חדש...