Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימת חירום ללא ABS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דיברתי על הרכב הראשון שלי, קורולה ללא ABS. אז אתה אומר בדיוק את מה שעשיתי בפועל. (להרפות מהבלמים כדי שהרכב יתאזן).

לגבי הקליאו - הברקסים שם מעולים! עוצמה מעולה. כמובן שהרכב עוצר ישר כמו פלס. במישור לא הרגשתי שום 'חופש בזנב'.

הי.

לי יצא לבלום בלימת חירום (פעם אחת כי זה היה מצב חירום אמיתי, ושאר הפעמים לניסיון) על כביש רטוב במהירות של כ120 קמ"ש , ורכבי נשאר יציב ולא סטה ולו במעט!

הרכב המדובר הוא מיצובישי קולט 96.

מה שכן, אני יכול להגיד לך שיש מלא דברים שמשפיעים על האיזון בזמן הבלימה, כגון : בולמים, קפיצים,צמיגים, לחץ אוויר, משאבת ברקס, אם הרכב עבר תאונה עם פגיעה בשלדה ולא תוקן כראוי. ועוד לא התחלנו לדבר על מע"צ:?

לכן מאוד חשוב לא לזלזל בכל מה שקשור באחזקת הרכב. ( לפחות בכל מה שקשור להתנהגות ובטיחות)

בעיקרון הכל תלוי בסיטואציה שבה אתה נמצא, זאת אומרת, שאם אתה נמצא במצב חירום אמיתי תבלום הכי חזק שאתה יכול!

המטרה היא להוריד מהירות ככל שניתן, גם אם זה בא על חשבון סטיה של הרכב, (הזכרתי קודם לכן שהרכב תמיד ימשיך בקו ישר- על הצד- אבל בקו ישר.)

אם הרפית מהברקס במצב שהיה לך, ולא פגעת בשום דבר, סימן שזה לא היה מצב חירום אמיתי, זאת אומרת שגם אחרי שהרפית מרחק הבלימה הספיק..

לגבי הקליאו, אם זאת הקליאו שמופיעה בסמלון (אז דבר ראשון כיף לך8)) , ודבר שני יש לך ABS, כך שאין שום סיכוי בעולם שתחת בלימת חירום אמיתית הזנב יברח בקו ישר! (גם אם יהיו לך 4 צמיגים שונים- מנסיון). אם יש לך צמיגים זהים או אחוריים טובים יותר, גם בסיבוב הזנב לא יברח!

אני חוזר ואומר ומטיף ומפציר, על גבי המחשב הכל טוב ויפה, אבל זה לא תחליף לקורס נהיגה!

חייבים להרגיש את זה על "אמת".

מחזק את דבריו של דני :

"אתה צודק !

זו הסיבה שעדיף למנוע את הצורך בבלימת החירום מראש על ידי טכניקות נהיגה נכונות, וכך לא אין צורך לעמוד למבחן המכריע.

* לא ממליץ ללמוד לבד בשיטת הניסוי והטעיה משום שיש מקרים בהם תלמד את עצמך משהו לא נכון, ולא תדע את זה עד שתגלה שזה לא עובד "על באמת".

אם יש עוד שאלות אשמח לענות..

בברכה

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בבלימות בעוצמה מקסימלית ועל אספלט חלק ("לבן", כזה שעברו עליו כמה שנים טובות של שימוש) הזנב בורח אצלי קצת. בפעם הראשונה שזה קרה לי זה היה די מפחיד לי ולתן שחצה מולי הכביש.

לשמחתי היה לי את הזכות להשתתף בקורס נהיגה מתקדמת ושם נאמר לי שזה נורמלי לחלוטין. אם יש לך בלמים חזקים ביחס למסה של האוטו (כמו בקליאוספורט) והמשטח שאתה נוסע עליו הוא לא חלק אז טבעי לחלוטין שהזנב יאבד אחיזה בצורה מורגשת. רוב האחיזה הרי עוברת לגלגלים הקדמיים.

ככל שהרכב בולם בצורה יותר חזקה ככה זה יהיה יותר מורגש.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

oferh, בקליאו ספורט יש ABS. הזנב לא יוצא לא משנה על איזה משטח תבלום!

פתגם סיני עתיק אומר:

פורסם

עודד - האם ה- ABS פועל על הגלגלים הקדמיים כדי לאפשר לאחוריים להשיג אחיזה מלאה מחדש ? - בנוסף, איך אתה מסביר את העובדה שיש לי קליאו ספורט ובמשטחים מסויימים זה קורה באופן מובהק ? (וכמו שציינתי נאמר לי זה שזה נורמלי)

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
פורסם

הABS פועל על 4 הגלגלים.

התפקיד של המערכת הוא להשאיר את הגלגלים בתנועה (סיבוב) כדי לאפשר היגוי (בקדמיים) וכדי למנוע נעילה באחוריים (מה שעלול להוביל לבריחת הזנב). שורה תחתונה, להשאיר את כל הגלגלים בתנועה כדי לאפשר בלימה יעילה ככל שניתן תוך כדי שליטה על הרכב. זה על אצבע אחת..

אילו צמיגים יש לך על הרכב?

האם לחץ האוויר תקין?

אם אני לא טועה בסמלון שלך יש קליאו חדשה, נכון? (האם מדובר על בלימות עם הרכב הזה?)

מנסיוני,(6 שנות הדרכה במסלולים+אין ספור קורסים על כמעט כל סוגי הרכבים הקיימים בשוק, גם במסלול וגם באיזור נס-הרים) מעולם לא נתקלתי ברכב (תקין) עם ABS שיצא לו הזנב בבלימה בקו ישר.

נתקלתי ברכבים שהייתה תחושה של "זנב חופשי" בעת בלימת חירום אך גם שם הזנב לא "ברח"..

כשאני אומר תקין אני מתכוון לצמיגים, בולמים, בלמים.

כתבת שבמשטחים מסויימים זה קורה באופן מובהק. באילו משטחים? (ככל שתתן יותר פרטים, כך אוכל לנתח את המצב טוב יותר ולתת תשובה מפורטת )

יש הבדל בין בלימת חירום אמיתית לבין בלימה יחסית חזקה שלא מכניסה את הABS לפעולה.

האחרונה עלולה ליצור במצבים מסוימים פרובוקציה בלתי מכוונת (או שכן) של העברת משקל חריפה לחלק הקדמי בכך כן ליצור "בריחה" של הזנב.

אם מדובר בקליאו שלך (חדשה) בנוסף לABS יש גם ESP, כך שלא משנה מה תעשה הזנב לא יברח. (כמובן כל עוד לא ניתקנו את הESP)

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

פורסם

לכל מי שמנסה להתאמן על בלימות חירום עם רכב בלי ABS שיקח בחשבון

שנעילת גלגלים שוחקת את הצמיג בצורה לא שווה אם תבלמו הרבה ככה תמצאו

את עצמכם נוסעים על צמיגים לא תקינים.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

קליאו ספורט חדשה. לחץ האוויר תקין ונמדד באופן תכוף. הצמיגים זה קונטינטל ספורט 3 והם טריים לחלוטין. לחץ האוויר סטנדרטי (35 PSI).

בקשר למשטחים - אני מדבר על אספלט חלק, "לבן", לא אחד אחרי סלילה טרייה. יש הרבה כאלה באזור בית שמש. בקשר לבריחה - זה לא מגיע לרמה של הסתחררות או שהזנב עובר נתיב, אלא כמו שציינת - זנב חופשי, בצורה ניכרת לפעמים. ה- ESP (שבמילא לא מנותק אף-פעם) לא מונע את התופעה.

מכיוון שזה ההתנהגות של הרכב מהרגע הראשון אני לא חושב שזה בעיה אלא סתם עצבנות טבעית שקשורה לבלמים החזקים יחסית, וה- ABSשכנראה מופעל. אם מכירים את זה, זה לא מפתיע ולא מסוכן.

פורסם

בעקומות (גם קלות) יתכן מצב כמו שאתה מתאר, כי לקליאו יש שלדה דינמית ונהדרת. התופעה הזאת בעקרון "עוזרת" לרכב להכנס לפניה בצורה טובה יותר.

השאלה היא אם זה קורה גם בקו ישר כשההגה ישר לחלוטין?

יכול להיות שבכבישים שאתה מתאר (לא יכול להיות, אלא כמעט בטוח-בתודה למע"צ:?) יש עניין של שיפועים לא אחידים או גרוע מזה , שליליים, אלו אלמנטים שגם משפיעים על איזון הרכב. בעיקר תוך כדי בלימה.

איזה רכב היה לך לפני?

יכול להיות שאם עוברים מרכב משפחתי, רך ונוח לרכב תזזיתי, התרגום לתזזיתיות הוא רכב לא יציב.

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

פורסם
oferh, בקליאו ספורט יש ABS. הזנב לא יוצא לא משנה על איזה משטח תבלום!

לא נכון.

ABS לא מונעת יציאה של הזנב. זנב יכול לצאת גם בלי שננעלים הגלגלים ולפני שה-ABS מתערבת בכלל.

טוף, קראתי את ההמשך והבנתי שלא לכך היתה הכוונה...

בקו ישר, לא ייצא הזנב. השאלה היא, היכן "בטבע" אפשר להבטיח שהכביש ישר לחלוטין, שאין הפרשי לחץ בין הצמיגים, הפרשי איכות בין הבולמים וכו'.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מכיוון שזה ההתנהגות של הרכב מהרגע הראשון אני לא חושב שזה בעיה אלא סתם עצבנות טבעית שקשורה לבלמים החזקים יחסית, וה- ABSשכנראה מופעל. אם מכירים את זה, זה לא מפתיע ולא מסוכן.

כאמור, בקליאו יש EBD שנועדה למנוע מהזנב להיות "קל" מדי עד אובדן אחיזה, ואכן למכונית יש נטייה כזו. אפשר לשמוע לפעמים את המשאבה של ה-ABS עובדת בבלימות חזקות במהירות גבוהה, בלי שה-ABS נכנסת לפעולה.

פורסם

אם אני לא טועה EBD מחזק את הבלימה במקרה של היסוס, ולכן מפעיל מן הסתם את ה-ABS. מערכת כזאת (ABS חדיש עם ESP וכל השאר) אמורה להשאיר את הרכב בשליטה כמעט בכל מצב. אני אומר כמעט, כי המקרה האחד שבו בלימה כזאת תגרום לאיבוד שליטה חלקי הוא כאשר הרכב כבר איבד אחיזה, וגם אז מערכות כמו ESP ו-TCS אמורות לצמצם את האפקט למינימום (סחרור של, נגיד, חצי סיבוב עד סיבוב כמעט שלם, במקרה של בלימה במצב של החלקת זנב אגרסיבית).

בהמשך לעניין הרכב שלי. ממש עכשיו נסעתי לי כשפיליפיני הוריד זקן בכסא גלגלים לכביש מולי. בלימת חירום מיידית בכל הכוח אמנם נעלה את הגלגלים, אך עצרה את הרכב מאוד מהר, והצילה שתי נפשות. כמובן שבמצב המסוים הזה תנאי הדרך, מצב הצמיגים ומהירות הנסיעה היו אידיאלים. בנוסף, ניסיתי "לחוש" את נעילת הגלגלים בעזרת בלימה יותר הדרגתית בתוך מקום ריק. בכל מקרה, אני מתכנן על קורס נהיגה בעתיד הקרוב.

סתם כי אני כבר במוזה של מספר סיפורים, קצת לפני זה הלכו הברקסים במשאית של אבא במהלך נסיעה. נסענו בעדינות הביתה, בשימוש בבלימת מנוע ובלימה מכנית (ארמברקס), פתחנו, מצאנו שנשבר שם מפרק ליד בלם גלגל שמאל (קדמי). באו השיפוצניקים, רוקנו ומילאו נוזל פעמיים, אבל לא יכלו להחליף את חלק הצינור התקול, לכן נגררה המשאית ממש עכשיו. לפני הזמנת הגרר, הציעו לאבא שלי לנסוע למוסך (מרמת גן להרצליה) בלי הברקסים! (נשאר רק כ-10% כוח בדוושה)

פורסם

EBD מחלק את עוצמת הבלימה בין 4 הגלגלים, בשאיפה שלא יהיה גלגל שיבלום יותר מהאחר.

מה שאתה ציינת זה ה EBA ,זו מערכת שמגבירה את עוצמת הבלימה במצבים מסויימים, שבהם הנהג עוזב במיידיות את הגז, אך לא עובר לברקס מלא..

עודד

פתגם סיני עתיק אומר:

פורסם

התשובה היא -

מערכת ה- ESP גורמת להחלקת הזנב החוצה.

ההסבר -

תפקידה של מערכת ה-ESP היא לגרום למכונית לציית להוראות הנהג.

כאשר מדובר בהחלקת היגוי-יתר, כלומר הרכב פונה יותר משהנהג ביקש, המערכת תתקן את ההחלקה על ידי יצירה ריגעית של תת-היגוי (בגלגל הקידמי חיצוני). ברוב המצבים לא תרגיש את זה כתת-היגוי אלא רק כבלימה מאחר וברגע שהיגוי-היתר מופסק, המערכת מפסיקה את התערבותה.

במקרה של תת-היגוי, המערכת עושה פעולה דומה רק הפוך, כלומר מאחור. כאשר הרכב נכנס לתת-היגוי ואינו מסוכל לפנות אל המקום אליו כיוון הנהג את ההגה, תגרום המערכת לפסיקה קלה של הזנב החוצה בכדי להוסף זווית הפניה לרכב. את התופעה הזו ניתן לראות בקלות בזמן בלימות חירום על משטחים חלקים, כמו על אספלט חלקלק או רטוב.

ראיתי את זה מבחוץ ואף הרגשתי את התופעה בלא מעט מכוניות, כשבאלו בעלות הזנב העליז יותר הדבר מורגש יותר.

דני G.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיצה שירשור מתחילת החודש, כדי לשתף אתכם בחויית בלימת החירום הראשונה שלי (ללא ABS):

לפני יומיים נסעתי ברחוב ירושלמי די ראשי תוך שמירת מרחק מהמכונית שלפניי, כאשר לפתע כל תור המכוניות לפניי נעצר (זה היה לפני עיכול, אז רק ראיתי את שני הרכבים לפניי בולמים מבלי שיכולתי לראות למה). לפני שבכלל הספקתי לעכל את מה שקורה או להחליט (באופן מודע) על אסטרטגיית פעולה אופטימאלית, הרגליים שלי נחתו כבר בתזמון מושלם על הברקס והקלאץ' יחד ובצעתי בלימת חירום (בגלל המרחק הגדול יחסית שעמד לרשותי לא הייתי צריכה להגיע לנעילת גלגלים, פשוט יצאה בלימה חזקה ואפקטיבית). אני חייבת להגיד שהייתי די בהלם מזה שהכל קרה באופן אינסטינקטיבי לגמרי, בלי מחשבה מודעת מצדי. את בלימות החירום תרגלתי בפעם הראשונה והיחידה עם דני G בקורס נהיגה מתקדמת שעשיתי לפני כחודש וחצי, לא תרגלתי מאז (בהיעדר מקום מתאים בסביבת המגורים), אז הנה ההוכחה שאם לומדים כמו שצריך מבעל מקצוע, גם ללא תרגול מסיבי זה כנראה נקלט.

נהיגה בטוחה לכולנו,

ליהי

פורסם

רק נקודה אחת, למיטב לימודי, בבלימת חירום לא לוחצים קלאץ'.

אבל אין ספקר שמי שלמד לבלום חזק פותר את הבעיה העיקרית של הדיוטות בבלימת חירום, הם לא בולמים מספיק חזק בזמן.

• תוכן חדש...